Keresés

Részletes keresés

Süsü01 Creative Commons License 2007.02.06 0 0 12

Sziasztok!

A problémám az lenne, hogy egy régi HiFi-tornyot szeretnék újjáéleszteni, de a LOBOSOUND LS 97-05/A RIAA corrector-hoz nincs meg a hálózati adapter, így nem tudom, hogy bemenetnél hol a negatív és a pozitív és hány Volt ami van illetve ami kéne? 

Ha tudtok segítsetek, köszi:

Süsü

rozsdax Creative Commons License 2002.02.12 0 0 11
Köszönöm a tanácsokat. A gondom ma végül úgy oldódott meg, hogy a tranzisztoros RIAA-mat kicserélték egy IC-sre. Igaz, hogy nem annyira HIFI ezáltal, de nekem bőven jó, és hallgathatom végre a csendet.
tere Creative Commons License 2002.02.04 0 0 10
Nem olyan nagy gond egy hatalmas erősítéssel rendelkező elem mikrofóniája. Az azonban annál inkább, hogy nincs rendesen árnyékolva/hidegítve.
Most röhögjetek: a Somogyinál lehet korrekt korrektort is venni...
troppauer Creative Commons License 2002.02.03 0 0 9
Egy erősítő,ami rádió,mikrofon egyben?
lehet hogy egy tv-t is meghajtana,mint dekóder))
Na,nem akartam a kedved rontani,csak ez olyan vicces..))

MidiTom Creative Commons License 2002.02.02 0 0 8
Hát igen, ha a lemezjátszóban nincsen árnyékolási probléma, akkor több ló nem futott...
Az előerősítő mikrofóniája az nagy gáz. Akkor valóban minden érdekességre képes lehet.
Egyébként a korrektorok bemenetén mindig kell lennie valami nagyfrekis szűrőkörnek, de úgy, hogy a hangba ne nyúljon bele. Az a helyzet, hogy a pickup tekercse és a kivezető kábel árnyékolása eleve rezgőkört képez, ez tehát össze bír szedni nagyfrekis jeleket, és elég nagy gond lehet ezt kivédeni, sőt a dolog valamennyire lemezjátszó függő is. Dehát a legtöbb gyártónál nem szokott ilyen durva gond lenni.
Előzmény: rozsdax (7)
rozsdax Creative Commons License 2002.02.02 0 0 7
Köszönöm, de a vascsőtől még jobban rádiózott. A második tanács gondolom jobb lesz ui. elkezdtem variálni és meglepő dolgokat tapasztaltam.
Szétszedtem a lemezjátszót, hátha abban belül van valami el- vagy lekötve, és eközben a riaa-correctort is megfogtam. Na ekkor jött a csoda az erősító úgyműködött, mint egy hangszóró. Ha kopgtattam, olyan volt, mintha egy mikrofont kopogtattam volna. Elképesztő. Felvételt is csináltam belőle, hogy ha visszaviszem ezt a trágya LOBOSOUND LS 97-05A erősítőt, akkor megmutathassam nekik a gyalázatot. Gondolom a rádiózás is ezzel van összefüggésben.
MidiTom Creative Commons License 2002.02.02 0 0 6
Javaslom, hogy azt a bizonyos madzagot próbáld meg rákötni valami vascsőre (fűtés, gáz, víz, akármi), de tisztár kapirgált felületre. Ha ez sem segít, akkor kölcsön kell kérned egy másik RIAA korrektort, és azzal felvenni az anyagot.
Előzmény: rozsdax (5)
rozsdax Creative Commons License 2002.02.02 0 0 5
Punika

Kösz a szellemes megoldást, csak sajnos néha egy francia adó is bejön, így aztán már sokkal nehezebb lesz a műsoregyeztetés.

Punika Creative Commons License 2002.02.01 0 0 4
A legjobb az lesz, ha a szlovak musor kivansagmusoraban minden heten kered John Cage 4'33" c. muvet, az vegig csend. Es amikor azt sugarozzak, gyorsan elkezdesz atirni.
Kicsit lassu, de celravezeto.

TR

Előzmény: rozsdax (-)
rozsdax Creative Commons License 2002.02.01 0 0 3
A lekötést is próbáltam, de akkor meg búgott, mint az isten haragja.
Ez a kábel rövidítés már az én fejemben is megfordult, hiszen akkor rövidebbé válik az antenna csak akkor aztán eléggé macerás lesz visszaállítani a dolgot, ha mégsem jó.
tere Creative Commons License 2002.02.01 0 0 2
Akkor próbáld meg lekötni róla. :) Vicces, de kísérletezni kell. Esetleg próbáld meg extra rövid, hibátlan átjátszókábellel bekötni a lejátszót!
rozsdax Creative Commons License 2002.02.01 0 0 1
PIONEER, és van rajta ilyen + ér, ami be is van kötve az erősítőbe.
tere Creative Commons License 2002.02.01 0 0 0
Szia!
Milyen típusú LP-játszód van? Van-e rajta egy plusz kábel, vagy egy csavaros földelő csatlakozó? Az RCA-k mellett kell legyen egy csavar, vagy mégegy szál 1 eres vezeték. Azt kösd össze az erősítő házával. (Fémes kapcsolat legyen!)
Ha ez nem segít, akkor át kell nézni a lemezjátszó vezetékezését a hangszedőtől a kimenetig. :(
rozsdax Creative Commons License 2002.02.01 0 0 topiknyitó
Sziasztok ! Segítségeteket kérem.

Az a problémám, hogy szeretném a szüleimnek a régi kedvenc LP-it CD-re átírni, de a dinamikus lemezjátszómhoz vásárolt előerősítő elkezd "rádiózni" amikor a lemezjátszó RCA csatlakozóit bedugom. Ha nincs az IN oldalon semmi bedugva, akkor néma, de ha bedugok egy kábelt, akkor megszólal egy szlovák rádió. Nemcsak a lemezjátszó kábelével, hanem olyan RCA kábellel is " rádiózik" aminek a másik vége üres. Ennél még csak értem, hiszen az így egy antenna, de a lemezjátszó miért válik antennává azt nem tudom.
Persze mindegy is, hogy miért, a lényeg, hogy mi módon tudom orvosolni a gondot.
A segítségeteket előre is köszönöm

Rozsda

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!