Keresés

Részletes keresés

rudie Creative Commons License 2002.03.13 0 0 616
www.tar.hu/pannonnyilatkozat
Előzmény: IDKFA (610)
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2002.03.10 0 0 615
ja, szorrí, Zárug (nem láttam kiírva a nevét, pont félrenézhettem).
engem is emlékeztetett.
Előzmény: Füstőtkóbász (614)
Füstőtkóbász Creative Commons License 2002.03.10 0 0 614
Láttam.A Zsírmaris megint mekkhívatta magát a Naptévébe,de csak visítani tudott a kihízott fejéből.Azon röhögtem a legjobban,mikor azt mondta:"...igen,én független vagyok".Hát ez a beszólás marha jó volt.VM meg a függetlenség:-))))))
Szegény annyira üldözve van,hogy budai villájának halljában úgy kell végigbukdácsolnia a becsomagolt bőröndökön.Minden reggel mikor fölébred kifújja magát és így szól férjéhez(Dés,a Geszti/ő is nagyon független/haverja):"Jaj de jó,még ma éjjel se jöttek értem,hogy a Dunába lőjjenek".
Szóval Lámpaernyő megint jól beégett,mert Zárug igencsak leradírozta.Mikor a szintén "független" Lakat Karesz látta,hogy nagy égés lesz Marcsának,akkor gyorsan lefújta a meccset.
Felettéb emlékeztetett ez a beszélgetés az egy hónappal ezelőtti Lovas-Kende vitára.
Előzmény: kultúrális ellenőr (613)
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2002.03.10 0 0 613
a Napnyugtában volt egy beszélgetés, ahol Vásárhelyi Mária (szociológus + Dés László felesége;) valamint Zárog Péter Farkas (Pannon Rádió egyik szerkesztője) beszélgettek. na jó, inkább szavakkal gyilkolták egymást. Lakat T. Károly meg asszisztált.
részletek:

VM - "..kisebbségek elleni uszítás megy nap, mint nap a PR-ban, ehhez a szerzők nem asszisztálhatnak, nem járulhatnak hozzá, hogy a zenéjüket felhasználják, és kiforgassák az önök által képviselt ideológia mellett.."
ZPF - "..vajon a KFT - Balatoni Nyár c. számát hogy lehet kiforgatni? szerintem nem lehet... akkor Bornai Tibor miért tiltakozik? ez csak politikai támadás, amit nem is értek, mert ez a rádió még csak nem is országos, alig lehet valahol fogni Bp-en kívül. mire föl a támadás?"
VM - "nem független az egész, és nyíltan miép szimpatizáns adó... egy közszolgálati csatornának az ORTT határozata szerint függetlennek kell lennie... készítettem.. khmm.. készítettünk egy felmérést január 2. hetében, és 216-szor hangzott el, hogy miép, más pártok neve meg alig..."
ZPF - "már megbocsásson, de hogy lehet független az ön/önök által készített elemzés? hogy mondhatja, hogy ön nem balliberális, amikor az előbb az előtérben pl. összeborultak Kovács Lászlóval puszit váltottak, és kedélyesen beszélgettek?!.. mennyire független a többi közszolgálati adó ön szerint?"
VM - "jó, én akkor is független vagyok, attól még lehetnek balliberális elveim... ez a rádió egyszerűen törvénysértő stb.."
ZPF - "érdekes, amikor nálunk járt, azt írta a vendégkönyvünkbe, hogy jól érezte magát..."
VM - "na igen, de..."

összefoglalva, ZPF lemosta VM-et, még vitatkozhattak volna, de LTK gyorsan lezárta a beszélgetést, és már jött is Ciccolina rózsaszínben magyar zászlóval a kezében, 'jó estét! hajrá Kőbánya!' v. vmi hasonló beköszönéssel :)) de ez már off.

Előzmény: kultúrális ellenőr (612)
kultúrális ellenőr Creative Commons License 2002.03.10 0 0 612
ATV most!
álomcsapda Creative Commons License 2002.03.09 0 0 611
..világ csalása..
Előzmény: IDKFA (610)
IDKFA Creative Commons License 2002.03.09 0 0 610
Hamisított a lista!!!!!!

"Több zenész is jelezte, hogy tudtán és akaratán kívül került fel neve arra a listára, amellyel több hazai zenész a Pannon Rádió elleni bojkottra szólít fel. A Favágok együttesből Makrai Pál jelentkezett, hogy ő nem írta alá a nyilatkozatot, ugyanígy nyilatkozott a külföldön dolgozó Marcellina is, akinek nemcsak a listáról, hanem a Pannon Rádió létezéséről sem volt tudomása." Demokrata


idkfa for Doom by SpydercoPolice
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]

tantris17 Creative Commons License 2002.02.22 0 0 609
Ez az egesz szerintem az un. civil tarsadalom megnyilvanulasa, akarmennyire is szeretnek a mijepesek ugy beallitani, hogy szadeszos partzeneszek. Bar ennyien lennenek szadeszosok a zeneszek kozott...egyszeruen csak jo es rossz zeneszek, meg eloadok, akiknek elege lett, s jol tettek, hogy szoltak, s TOKMINDEGY, hogy jogilag vedheto-e vagy sem.

no pasaran.

rudie Creative Commons License 2002.02.22 0 0 608
szivembol szolsz.

ehhez a "fagyhoz" azonban a civil tarsadalom is kell. alakuljon ki vmilyen kozmegegyezes arrol, mi elfogadhatatlan.

Előzmény: tantris17 (607)
tantris17 Creative Commons License 2002.02.22 0 0 607
Engem oszinten szolva itt es most nem erdekel ez a zenevircsaft, meg enyhen szolva demagog dumanak talalom, hogy mi nyomjuk a magyar zenet, engem ebben az egeszben csak az erdekel, hogy 2001-ben Magyarorszagon szabad-e ugy zsidizni, ahogy a Frankaek teszik, meg ahogy Csurka ir a MF-ben. Nem jogilag kerdezem, mert nyilvanvalo, hogy zsakutca a tiltas (ld. Kis Janos cikket, amirol van is egy jo topik, de nyilvan tul inntellektualis a kerdesfelteves a mijepeseknek), hanem meg lehet- e azt csinalni, hogyha valakik bizonyos modon kozelitenek bizonyos kerdesekhez, akkor egyszeruen a magyar tarsadalom egeszseges resze (90-95%) keresztulnezzen rajtuk. Ha akarjatok, hivjatok bojkottnak, de nem a jogi formula a lenyeg, hanem az, hogy a nacik erezzek
elszigetelve magukat, erezzek a fagyot maguk korul - mint Franciaorszagban Le Pen, aki a csicson a szavazok 16% bizalmat birta, de a politikusok (foleg a jobboldaliak) iszonyu fegyelmezettsege es jobbrazartsaga kovetkezteben gyakorlatilag nulla befolyasa volt barmire is.

OFF Egyebkent feltunt mar nektek mennyire hasonlit fizikailag Csurka es Le Pen, ugyanaz a ragadozo fej, puffadt arc, etc...?

elefantkillah Creative Commons License 2002.02.22 0 0 606
hi all!

Szabadelvue: Veled egyszerűen nem lehet vitatkozni, ez olyan szánalmas, finomíts egy kicsit a stílusodon lécci, mer ez így gáz!!!

Zene a Pannonon: Hmm, bár én nem szeretem a pannont, -bizonyos okokból mindennap hallgattam, legalább 5 órán keresztül- az mindenképpen elismerésre méltó, hogy eröltették a magyar zenéket (oké, az is baromság, hogy csak magyar zene ment) de pont az jelzi kudarcukat, hogy nem nyomattak Animát, Másfelet stb. mert így ugyanúgy skatuájába zárták magukat mint az undorító kereskedelmi rádiók

üdv

rudie Creative Commons License 2002.02.22 0 0 605

fejek,
eppen arrol van szo, amit a TASZ kozlemeny is mond.
Tehat:
"A műalkotás jelentésére hatással lehet a környezet, amelyben megjelenik. Ha olyan környezetben jelenik meg, ahol rendszeresen rasszista szövegek hangzanak el, akkor ezek rávetülnek magára az alkotásra is. "

Ertsuk meg jol! Mint ahogy a szandek sem letiltas volt, pusztan annak a kifejezese, hogy az adott zeneszek -kortol, vilagnezettol, zenei munkassagtol fuggetlenul! - valamivel nem ertenek egyet, valamilyen kornyezetben nem akarnak szerepelni.

Az is fontos kerdes, mi tette lehetove, hogy a Pannon kulonleges lehetett azzal, hogy kijelenti: csak magyar zenet jatszunk! (Mert ez a gyakori ellenerv, hogy "dehat legalabb a Pannon jatssza a magyar zenet...") A kozszolgalati radio hagyta nyitva a rest. A Petofinek volna dolga szerintem a hazai zenet nyomatni. Nem a Danubiustol varom el, mwert az sima uzleti vallalkozas, hamburgersuto, penzt akar kinyerni, sokat.
A kozszolgalati dolga volna, lasd BBC, Radio France, ahol komolyan veszik a dolgot, nyomjak, mint allat
:-)

Előzmény: tantris17 (602)
alfredoo Creative Commons License 2002.02.22 0 0 604
szabadelvu

szerintem nincs igazad. komolyan.

en peldaul szabadelvu mamajarol gondolhatnam
azt amit akarok. szerinted. barmilyen csunyat.

szerintem meg NEM gondolhatok barmit. mert nem
vagyok olyan. mert izlestelen. mert szembekopnem
magam. gyerekek abuzusara sem gondolok. mert
szembekopnem magam.

szerintem lehet decensen IS gondolkodni. miert
kell ilyeneket irni? ugye mindannyian normalisnak
gondoljuk magunkat? es meg a masikat is (neha).

Előzmény: Szabadelvue (603)
Szabadelvue Creative Commons License 2002.02.22 0 0 603
Barátom, nemcsak párttagokból áll a világ...

Békén kell hagyni frankát, és akkor le fog higgadni. No meg kevesebb skulót ígérni neki ...

Az emberek véleményét tettekkel és tényekkel lehet elsősorban, érdemben befolyásolni, nem pedig ostoba propagandával és ellenpropagandával.

Az pedig mindenkinek a magánügye, hogy kiről mit gondol.

Előzmény: tantris17 (602)
tantris17 Creative Commons License 2002.02.22 0 0 602
Nezd, nem latom be, hogy miert sult volna el rosszul a dolog, a miepeseken es a fidesz koverista szarnyan kivul mindenki erti, hogy mirol szol a dolog, s altalaban tamogatja is. Leegni pedig senki nem egett le.

Ami Frankat illeti, az az igazsag, hogy engem mar nem nyugtat meg, hogy esetleg 'finomit a stilusan'. Az a baj, hogy ô és a magyar nemzet bizonyos hanyada ugy gondolkozik mondjuk a zsidosagrol, a ciganysagrol es Magyarorszagnak a vilagban elfoglalt helyerol, ahogyan ô. Ezen nem fog segiteni az, hogy esetleg 'budoszsido' helyett nagyorruakrol vagy galiciaiakrol fog beszelni. Gondolom ezt nevezed finomitasnak. Kosz.

Előzmény: Szabadelvue (600)
Gyenge Idegzetű Creative Commons License 2002.02.22 0 0 601
szopacs! :-)
Előzmény: rudie (597)
Szabadelvue Creative Commons License 2002.02.22 0 0 600
1.
Nézd, amíg csak a véleményüket mondják el, rendben van a dolog. Amikor azonban agresszívvá válnak, (le)tiltani, kirekeszteni, közösíteni akarnak, és hátrány érheti azt, aki nem csatlakozik hozzájuk, akkor már baj van. Itt most ez történt. Ostobán leégtek a gyerekek, és attól tartok, hogy nem vonták le a megfelelő tanulságot. Azt is mondhatnók, hogy visszájára sült el a dolog.

2.
Nyugodj meg, Franka enélkül is finomítani fogja a stílusát...

Előzmény: tantris17 (599)
tantris17 Creative Commons License 2002.02.22 0 0 599
Ertsd mar meg, hogy ez alapvetoen nem jogi kerdes: egy paran kifejeztek undorukat, s hogy nem illik ugy beszelni, ahogy a Pannonon egyesek beszelnek. Nyilvanvaloan a gesztus szamit, s ha ezek utan jatssza oket megis a Pannon - jogi tudasom nulla, nem tom megteheti-e - akkor erkolcsileg meg lejjebb zuhan, ha ez meg lehetseges egyaltalan.

Egyebkent nagyon jellemzo, amit ennek az egesznek a kapcsan muvelnek a szelsojobbos kartacsok: vagy az alairok zenei kepzettseges es kvalitasait fikazzak (biztosan joggal, en nem hallgatok magyar konnyuzenet); vagy azon oromkodnek, hogy jogilag mi lehet, s mi nem; azon mindenesetre eszukben sincs elgondolkodni, hogy mit jelent ez az egesz, hogy miert hatarolodik el a gyuloletradiotol megiscsak rengeteg ember, hogy lehet-e az eterben ugy beszelni, ahogy a Franka teszi. Pedig ez volna a lenyeg, dehat...

Előzmény: Szabadelvue (598)
Szabadelvue Creative Commons License 2002.02.22 0 0 598
Most, hogy a" bojkottálókat" ilyen látványos kudarc érte, a meggondolatlanságuk és jogtalan cselekedetük miatt, következik a mese az alkotmányról. Felnőtt emberek, akik bolondot csináltak magukból ...

Jöhetnek a párt-alkotmányjogászok...

Előzmény: rudie (597)
rudie Creative Commons License 2002.02.22 0 0 597

A Társaság a Szabadságjogokért közleménye a művészek bojkotthoz való jogáról
(részlet)
"Sajnálatos, hogy a hatályos szerzői jogi törvény a művészek számára nem teszi lehetővé a Pannon Rádió bojkottálását. Csak arra ad módot, hogy forgalomba került alkotásaik előadását mindenkinek megtiltsák. Célzott tiltásról nem rendelkezik. Ez sérti a művészek alkotmányos jogait.
A műalkotás jelentésére hatással lehet a környezet, amelyben megjelenik. Ha olyan környezetben jelenik meg, ahol rendszeresen rasszista szövegek hangzanak el, akkor ezek rávetülnek magára az alkotásra is. Az összepárosítás üzenete az, hogy a mű világától nem idegen a rasszista gyűlöletkeltés. Az alkotónak joga van hozzá, hogy az alkotás üzenetének eltorzítását megakadályozza. Elfogadhatatlan, hogy ezt csak azon az áron teheti meg, ha műveinek bemutatását általánosságban megtiltja, s így teljesen kivonul a nyilvánosságból."

DaySleeper Creative Commons License 2002.02.21 0 0 596
hát most q.-ra tettek a Franka-félék (az meg ki?) ellen... szerintem csak önmagukat helyezték a baloldalra, vagy inkább oda, ahol az ilyen aláírók szoktak állni :)
csak annyi, hogy nyaltak egyet a kézen, amely eteete őket olykor.
erről eszembe jut egy Guns idézet -hogy a zenénél maradjak:)-
"...Is a little hard to believe
But everybody darlin' sometimes
Bites the hand that feeds..."
(előre is bocs azoktól, akiket sért, hogy ez itt angolul volt ;)
üdv
-ke-
Előzmény: tantris17 (594)
DaySleeper Creative Commons License 2002.02.21 0 0 595
tudtommal is van, aki a zene miatt hallgatja.
na jó, nem csak :)
Előzmény: asszír (591)
tantris17 Creative Commons License 2002.02.21 0 0 594
Nem erted te ezt a dolgot (vagy ugy csinalsz), pedig egyszeru: athagtatok bizonyos hatarokat, ugy beszeltek, ahogy azt hittuk, mi a tobbseg (igen!), hogy soha tobbe nem lehet mar beszelni. Erre mindenki a maga eszkozeivel fog reagalni, a zeneszek igy, masok pedig ahogy tudnak. Kurvara senkit nem erdekel, hogy ez vagy az jo zenesz-e vagy szar. Most itt az erdekes, hogy aki teret ad Franka-feleknek, az ellen tenni kell.
Előzmény: lacolaco (566)
asszír Creative Commons License 2002.02.21 0 0 593
Zenében van ennél sokkal jobb, kár hogy nem ismered.
Előzmény: Siluro (592)
Siluro Creative Commons License 2002.02.21 0 0 592
Tévedés, sokan hallgatják (hallgatták) a zene miatt.
Előzmény: asszír (591)
asszír Creative Commons License 2002.02.21 0 0 591
Teljesen lényegtelen milyen a Pannonon a zene.Szerintem senki nem a zene miatt hallgatja.Az biztos, hogy jó reklámot csináltak ezek itt 60?-an.Akit eddig nem érdekelt a Pannon most már kivánciságból is odakapcsol.Ezek az előadók meg enyhén szólva nem a legjobbak.PL.TNT ki az?
Előzmény: bródyjános (590)
bródyjános Creative Commons License 2002.02.21 0 0 590
Aha. És pont a hírek karikatúrája után.
Előzmény: speaker (587)
alfredoo Creative Commons License 2002.02.21 0 0 589
elefantkillah

kosz. vettem.

padodo helyebe siman folakasztanam magam ahogy ezek a nemgyulolkodok ilyen szepen tudnak beszelni. meg azt is leirhatnak hogy ki hogy
szarik, fosik a vecen. nem kell mindenkit szeretni
de van akinek anyukaja is kover egy picit.
az en edes draga anyukam se sovany. operaenekesnok
is vannak koverek es ducik. es azoknak is kilog
a p.juk. es megse mondja senki. pedig mondhatna.
most veszem eszre hova kerultem.

Előzmény: elefantkillah (583)
zesi Creative Commons License 2002.02.21 0 0 588
A legnagyobb karikatúra te magad vagy, te hazug te!
Előzmény: speaker (587)
speaker Creative Commons License 2002.02.21 0 0 587
Zenei karikatúraként.
Előzmény: bródyjános (586)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!