Összetettem egy vastagabb gázhoz való gumi tomitessel, most nem képződik egyetlen buborék sem. Köszönöm a tippeket.
A második összeszerelés után, mintha megváltozott volna a gyújtóláng képe, ahogy kilép a gáz a gyújtócsőből egy kicsi kis "gömb" keletkezik. Emlékeim szerint ez eddig nem volt, bár lehet, hogy tévedek:
Próbálok majd húzni még rajta. Ha nem segít, ma kaptam végül 3mm vastag gumi tömítést gázra, kiprobalom avval. Ha avval sem lesz jó, akkor marad a loctite (viszont az elzárón kb 4-5 menet van összesen, nem tudom, hogy annyi elég lesz e neki)
én is abban bízok, hogy fatipli van berakva, amit azért egyszerűbb kiműteni - majd meglátom, mert azért deszkával alátámasztva kifejezetten nem tűnik biztonságosnak a dolog :-)
Valakinek van ötlete, hogy elrohadt és letört mosdókagyló tartó csavart hogy lehet kiműteni a helyéről? Panelház, monolit beton vizesblokk, a wc-fürdő között a szokásos pár centis beton"fal", amiből ki kéne szedni. Félek ugyanis attól, hogyha másikat fúrok be, a túloldalon lemászik a csempe a falról, amit nem igazán szeretnék, legalábbis most, mert -és ez a másik kérdés- a komplett fürdőszoba rendberakására amúgy is keresek olyan vállalkozót, aki a törmelék/kád elszállításával együtt kvázi "kulcsrakészen" megcsinálja majd. (Sportszerű(tlen) nehezítés, hogy a fűtés (csőlíra) csak egyik ágon tartalmaz elzárót, ergo vagy fagyasztós, vagy szezonon kívüli leeresztős időszakban lehet dolgozni vele...)
Közben felmerult még egy kérdés: lehet egy egymáson két lapos tömítőgyűrűt alkalmazni? A KB - s elzáró csapon a külső menet szerintem nem elég hosszú. Ha a szűkítőt egy tömitessel kézzel rátekerem, csak kb 1mm marad, hogy alul ne ütközzön fel.
Mert a vízkő szigetel. Ezáltal a víz hamarabb felforr és a termosztát korábban kapcsol le. A forró víz felfele áramlik, de alul hidegebb marad. Emiatt a melegebb hamarabb elfogy. Ha tiszta minden akkor egységesen felfűti az egészet. Lényegében ez, persze nem sok közöm van a dologhoz így biztos nem szakszerű teljesen a leírás.
Van egy régi 120l Hajdú bojlerem. Mikor ide költöztünk 3 éve, már itt volt. 1,5 éve szétszedtem mikor egyre kevesebb lett a meleg víz és zúgott. Kipucoltam, a fűtőszálat, vezetékeket, szelepet, tömítést kicseréltem. Tökéletesen üzemelt, egészen egy hónappal ezelőttig. Akkor ismét szét és ezeket megint cseréltem. Jól is melegít de elkezdett pár nap után pattogni, mint ha popcornt sütnék benne. Utána olvastam de nem sok értelmeset találtam. Nehogy tágulási gond legyen, lecseréltem az új szelepet egy másik fajta szintén új szelepre. De ugyan úgy hangosan pattog a felfűtés első 4-5 percébe. Fűteni fűt jó forróra de ez a hangos pattogás biztos nem természetes. Valami tippetek lenne merre keressem a gondot? Videó a linken:
Ok, de ami benne volt az 3 évig üzemelt folyamatosan. Megmérem majd holnap, azokba mennyi volt. De nyilván veszek akkor két újat és kipróbálom, bár kis esélyt látok arra, hogy az a baja.
Akkor gondolom a csap fix KB-s. Akkor a csap külmenet részét síkba húzod, és mehet oda a tömítés ahogy eredetileg gondoltad. A fél col részét is húzd síkra a szűkítőnek, amit most kérdezel! ;-) Utána mehet rá a gáz fexi hollandi tömítéssel...