Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.03.20 0 0 4
Nem tud valaki gepkozeli dolgokban segiteni ?
Pascalban + assemblyben programozok... :)
Előzmény: Jana_volnek (3)
Jana_volnek Creative Commons License 2002.02.06 0 0 3
Hali! Én meg válaszolok a pontokra...

1. Nagyon ritka, aki ennyire komolyan veszi a diplomamunkáját, hogy komoly projektet akar ezen a címen, mert ad1. felhasználhatja az egyetem, ad2. nem tudja eladni (kvázi GPL license), ad3. nem ér rá, vagy nincs kedve, ad4. inkább elkezd dolgozni az utolsó évek alatt (ez nagon jellemzo felénk)... Ritka egy idealista vagy. :-)

2. Linux alatt rengeteg mindent lehet csinálni, végülis egy full oprendszer. Javaslom elobb foglalkozzál Linuxxal komolyabban (csinálj egy szervert magadnak, manageld, stb.), és fognak jönni az ötletek csostul. A pontosítást úgy értettem, hogy milyen jellegu dolgot akarsz csinálni, legalább ezt nem ártana tudni a tanácsadáshoz...

3. Ne értsd félre, nem leszólni akartalak, csak arra céloztam, hogy kütyüket gyártani inkább villamosmérnöki, mint programozó feladat. Ezért nem szerencsés az ilyen választás.

4. No comment.

5. Jó vicc. Ha-ha-ha. Én már évek óta dolgozom, és azt tudom mondani, hogy a kutyát nem érdekli, mi volt a diplomamunkád. Az önéletrajzomban éppen csak cím szerint megemlítem a dolgot.
A munkaadót az érdekli, hogy milyen _éles_ projekteken dolgoztál eddig, mert onnan jön a tapasztalat... ilyen meg nincs kezdoként. Na jó, egy szuper diplomamunkát esetleg elfogadnak egy normál projektnek.

Azt szokták mondani, hogy a programozónak az egyetem csak diplomát ad, a tudást majd a munka hozza meg. Tapasztalataim szerint ez kb így is van.

Bye: Jana

Előzmény: gerely (2)
gerely Creative Commons License 2002.02.06 0 0 2
Helló! A válaszok, pontokban:

1.) Jövőre csinálom, vagy még később, de olyan munkát akarok, aminek van értelme, az sem baj, ha nehezebb. Ehhez pedig idő kell. Nem akarom ezredikként én is bemutatni a TCP/IP-t vagy valami cég Inranetjét.

2.) Azért írtam, hogy érdekel a Linux, mert azt várom ("vélemémyeket várnék"), hogy van-e valami témaötletetek az adott szakterülettel kapcsolatban. Én is tisztában vagyok vele, hogy nagy téma, de szívesen tanulom.

3.) Remélem azért még nem írják le teljesen a vidéki egyetemeket :( Nem hiszem, hogy sokkal butább lennék egy BME-s infósnál, és ne tudnám megcsinálni, amit ő. Max. neki több technikai lehetősége, több és magasabb színvonalon képzett tanára (potenciális konzulense) van. Ez ezért nagy előny, ezt aláírom.
Ha sikerüle olyan külső konzulenst találnom, aki segít, azt hiszem nem lenne gond (a szakirányom beágyazott programozó, a középiskolai végzettségem elekronikai technikus).

4.) Hát én még nem nagyon találkoztam értelmes felhasználással errefelé, és ahogy körbekérdeztem, nem is nagyon ismerik az emberek a dolgot (lásd 3-as pont). Szóval engem továbbra is érdekel a dolog. Ha valakinek van valami anyaga, please mail me.

5.) Igen, de egy jó diplomamunkával több esélyed van egy jó állásra, és ha hajlandó vagy foglalkozni vele, nem csak CTRL-INS, SHIFT-INS, akkor nagyon sokat lehet vele tanulni, "életszagú" dolgokat is.

Jana_volnek Creative Commons License 2002.02.05 0 0 1
Szia!

Nekem van programtervezo diplomám, csak nem nagyon olvasgatok errefelé. :-)

Egy kicsit furcsának tunik, hogy most keresel diplomamunka témát, mert ad1. ha idén csinálod, akkor már jól elkéstél vele, mert (legalábbis az ELTE-n) valamikor osszel már le kellett adni a témabejelentot; ad2. ha jovore csinálod, akkor meg még ráérsz...

A felsorolt három lehetoségbol a NET-es dolgok nagyon mennek, abból biztos el tudsz adni bármilyen témát dipl. munkának.

A Linux egy nagyon tág terület, kicsit pontosítani kellene, mire gondolsz?

A hardverközeli cuccok inkább a BME informatikusai számára nyero téma.

A diákigazolvány chipje nem egy nagy szám (a leolvasó készítés, használat sem), szerintem "halott" téma.

Amúgy diplomamunka címszóval szinte bármit el lehet fogadtatni, ami jól hangzik, a valóság úgyis utána jön...

Jana

Előzmény: gerely (-)
gerely Creative Commons License 2002.02.04 0 0 0
Még nullázásra sincs erőtök?
Ne mondjátok már, hogy senkinek nincs progamozó diplomája! Ki vele, mi volt a témátok? Nekem hétvégén megjött az ihlet, csak nem tudom honnan lehetne anyagot szerezni hozzá: a diákigazolványon lévő smart-card hasznosítása. Kéne valami kártyaolvasó, írni hozzá szoftvert, stb...
gerely Creative Commons License 2002.01.31 0 0 topiknyitó
Helló!
Véleményeket várnék, hogy programozó szakirányos informatikus hallgatóként milyen diplomamunkát érdemes csinálni. Aki már végzett, elmesélhetné a saját témáját.
Innentől EGO rész (ami engem érdekel):
1.) hardverközeli dolgok
2.) NET-es dolgok (PHP, CGI, Java, stb.)
3.) Linux
Szóval, ötletek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!