Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.31 0 0 26
"A bíróság úgy döntött, hogy a családoknak előbb a magyarországi jogorvoslat lehetőségeit kell kimeríteniük, amivel arra célzott, hogy mire az új Európa leszámol a régivel, az bizony még sokáig tart"

Megfejtené valaki ezt a mondatot? Egyszerűen nem értem, mire is céloztak.

Subinak igaza van, az NG nyelve nem a legegyszerűbb, cserébe hajlamosak a durva leegyszerűsítésekre, ha a Csillagok Háborújánál egy hajszálnyival bonyolultabb társadalmi viszonyokat kell bemutatni. Ne felejtsük el, hogy amerikaiaknak írják. Az is igaz, hogy odakint a cigányokat a gitározó-táncoló-vándorló operettcigányokkal azonosítják, és fel nem foghatják, mi bajunk lehet azokkal az ártatlan romantikus emberekkel. Úgyhogy még jó is, hogy visznek egy kis echte romafolklórt Strassbourgba.
Az is igaz, hogy az értelmiségi forródrót kiválóan működik. Tudjuk például, hogy a Szigeten a homokos propagandát nem akarták engedélyezni, de az emberjogi jelentések már arról beszélnek, hogy "kitiltották a homokos jogvédő szervezeteket a Szigetről". Szóval jó, hogy a ballibok annakidején madárral kampányoltak, olyannal ráadásul, ami a saját fészkébe piszkít.

Publ Ica Creative Commons License 2002.01.31 0 0 25
Nem kizárt, hogy Bencsiknek bizonyos szempontból igaza lehet, de ilyen stílusban.....apropó, az Országimázs Központ ilyenkor alszik?....netán ők adták a megbízást Bencsiknek, mert neki megengedett, hogy "popos" legyen?
Előzmény: Bono Vox (-)
armagnac Creative Commons License 2002.01.31 0 0 24
Szerinte mind a hatmilliárd ember kivétel nélkül választhat? Gyerekek is?
Ha már nüanszokon lovagolunk: nincs mindenhol demokrácia, viszont a jogképesség jó eséllyel mindenhol a születéstől a halálig tart.
Előzmény: Bono Vox (8)
Thor pörölye Creative Commons License 2002.01.31 0 0 23
Bencsik:NG az agy nélküli idióták lapja

Na és? A többi is az. Vajon van e lap nélküli idiótáknak agyuk? Vagy lesz e idióta lapjuk az agy nélkülieknek? Vagy ...

sicmac Creative Commons License 2002.01.31 0 0 22
A kb. 150 éves NGM bizonyos számai nagyon ritkák nálunk, mert amiben Magyarország előfordult, azt nem engedte át a "posta", úgy értem, '970 körül. Volt pl. egy, ami a Duna völgyéről szólt, a Patrlament volt a címlapon, bent viszont egy lovas cigány szekér "jelképezte" Magyarországot. Na, ez a szám a legszebb Kádár-korban nem jöütt meg azoknak, akik vagy akiknek előfizettek rá. Elő lehetett rá fizetni itt is, csak iszonyú drága volt.
Persze, a NGM alapvetően nem tudományos, hanem minél nagyobb közönséghez szóló lap. Ennél fogva, ha a szerző bonyolultan fogalmaz, a szerkesztők egyszerűsítik a mondatait. Én kaptam már olyan külföldi szerződést, amibern benne volt, hogy kettőnél több mellékmondat semmiképp se szerepeljen a főmondat mellett. Továbbá bő képaláírás kell, ami minden lényegest közöl, mert a legtöbb olvasó úgy is csak azt nézi.
Tudomásul kell venni, hogy hazánk az óceán túlpartjáról elsősorban a romantikus cigányok országa, valamint a Lipótvárosban született, a Fasorban érettségizett zseniké.
luis3 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 21
"Nagy kár, hogy Orbánék a Kurírnak és a Magyar Narancsnak meg a nyakára léptek: "
Na mesélj, hogyan? Talán szétverték botokkal a szerkesztőséget? Mert olyan lapról tudok.
A Narancsot csak Soros pénze választja el a csődtől, tiszta piaci viszonyok között meghalna, egy abszolút kissebbségi szubkultúra lapja. Engem nem zavar mert én bírom a másságot, csak akkor ne meséljenek máskor a piac farkastörvényeiről (lsd. Pesti Hírlap)
Előzmény: Bono Vox (16)
Derek Creative Commons License 2002.01.31 0 0 20
"Nem Bencsik nem ezt mondja., hanem azt, hogy MO-ról nem ezt kell elmondani."

Mar elnezest , de ne Bencsik akarja megszabni,hogy egy ujsag legyen az magyar vagy kulfoldi mit irjon MO-rol. Irjon o masfele cikkeket es probalja elhelyezni . Egyes ujsagirok nalunk abban a szereptevesztesbe estek,hogy tevekenyseguket 99 szazalekban az meriti ki,hogy azt figyelik, hogy mas lapok mit irnak, es nem az,hogy abbol a lapbol probaljanak valami elfogadhatot kihozni ahol ok dolgoznak. Egyebkent ilyenek vannak minden oldalon, de szerintem ez a legnagyobb okorseg.
Előzmény: Aladar1 (17)
Aladar1 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 19
Nagy kár, hogy a Demokrata irodáját szétverték, a Pesti Hírlapnak, Új Magyarországnak a nyakár léptek... ;-)
Ez a vita amúgy szerintem hülyeség, de ne is folytassuk, mert nem vagyok nagyon tájékozott ebben. Meg persze nem is akarok olyan nagyon tájékozott lenni, mert szerintem a sajtószabadság nincs veszélyben egy cseppet sem, max akkor fog veszáélybe kerülni a sokszínűség, ha a Fidesz bukik. És nem azért fog elveszni, mert az mszp tönkreteszi, egyszerűen hagyja, hogy megdögöljenek az egyenlőtlen versenyben (nem egy helyről indultak)
Előzmény: Bono Vox (16)
Bono Vox Creative Commons License 2002.01.31 0 0 18
Amit Te írsz is igaz, meg amit én is, az is. Dehát ők jelennek meg a nyugati sajtóban. Meg a Kontroll Csoport...
Előzmény: Aladar1 (17)
Aladar1 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 17
Nem Bencsik nem ezt mondja., hanem azt, hogy MO-ról nem ezt kell elmondani.
Amúgy a Strasburgi romákat szerintem nagyon is sajnálni kell, mert politikai manipuláció áldozatai.
Előzmény: Bono Vox (15)
Bono Vox Creative Commons License 2002.01.31 0 0 16
Nagy kár, hogy Orbánék a Kurírnak és a Magyar Narancsnak meg a nyakára léptek: már 1998 őszén sem tetszett nekik a kritika.

Mellesleg a narancs szimbólumot a Fidesz pont attól a laptól kunyerálta, amelyet 10 évvel később meg akart szüntettetni.

Előzmény: Aladar1 (14)
Bono Vox Creative Commons License 2002.01.31 0 0 15
Azért azt szögezzük le: Bencsik szerint amit azokról az emberekről elmondani érdemes, hogy nem kell a cigányokat sajnálni, mert azok tolvajok... vagy valami ilyesmi. Az ilyen ember a nem fasiszta.
Előzmény: Aladar1 (13)
Aladar1 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 14
Ha ez igaz, akkor elnézésedet kérem, nem követem nyomon ennyire a Demokrata működését. mindenesetre örülök, ha támogatják. Szükség van a sokszínűségre.
Előzmény: Bono Vox (8)
Aladar1 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 13
Nekem nem szívem csücske Bencsik, sőt...
De ez a cikk olvasható és, ha a képek igazak, akkor én maximálisan egyetértek vele, és semmi fölháborítót nem találok, még a gyerekek virágot lopnak kitételben sem.
Arról nem is beszélve, hogy ez még mindig sokkal kevésbbé rasszista, mint a "barna bőrű, fekete kezű emberek" Szili Katalintól, vagy a státusztörvény közbiztonságra gyakorolt hatásainak ecsetelése HGy-től.
Előzmény: fanyűvő (4)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.31 0 0 12
Anyukám is ezt mondja, mikor a tortát elosztja, brühühühűűű...
Előzmény: Derek (11)
Derek Creative Commons License 2002.01.31 0 0 11
Na persze , azt tudom,hogy te kivetel vagy.
Előzmény: Subiaco (7)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.31 0 0 10
amíg szüleik törvényes védelmet keresnek a magyarországi üldöztetés elől.

1. menjenek a p.csába.
2. akkor szüntessük be a bírósági eljárásokat, mert ezek szerint = üldöztetés.
3. szvsz a kápaláírás írója a lelke mélyén náci, aki irigy a magyarokra, mert "kemények", a legszívesebben ő is kizavarná a büdös niggereket, és ebből kifolyólag komplexusa van.
4. az 1-800-40ERTELMISEGI információs vonal tökéletesen müxik.

sesebese Creative Commons License 2002.01.31 0 0 9
közterületen virágot szedni: lopás, ilyen egyszerű, csak ezt a polgárjogi aktivisták nem fogják agyilag...
Bono Vox Creative Commons License 2002.01.31 0 0 8
A Nemzeti Kultúrális Alap a Demokratát támogatja. Az pedig kormánypénz, pontosabban az adófizetőké.

Ostoba ez a Bencsik. Szerinte mind a hatmilliárd ember kivétel nélkül választhat? Gyerekek is? Akkor ezért van olyan sok kis Orbán! :-)) A család mindjárt hatszor szavaz áprilisban!

Előzmény: Aladar1 (6)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.31 0 0 7
Hát, nem tudom, kedves Derek, a Scientific Americanhez képest nekem kifejezetten baba-angolul (én így nevezem, hogy még az a hülye nonnativespeaker is megércse, amit el akarok hitetni vele-nyelvezetet) van írva...
Előzmény: Derek (5)
Aladar1 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 6
Nem szép dolog a hazugság. Hol támogatja Orbán a Demokratát? Ha nem tudnád ez az egyetlen senki által (az előfizetőket, vásárlókat leszámítva) nem támogatott hetilap. Orbán az ÉS-t támogatja, ha nem tudnád. Mondjuk azt nem tudom, hogy minek.
Derek Creative Commons License 2002.01.31 0 0 5
"Bizony. Így születik az új világ. A National Geographic az agy nélküli idióták lapja. Kevés szöveg, sok kép. Az agy nélküli idióták sokan vannak. Állítólag hanyatt esnénk, ha megtudnánk, hogy a föld hatmilliárd lakójának hány százaléka agyatlan idióta. Kivétel nélkül mind szavazati joggal rendelkezik. "

Namost a National Geografic angol szovege nem is olyan konnyu, legalabbis jopar cikke,egy agyatlan idiota amerikaban pl szotar nelkul sok szoveget meg sem ertene benne.
Igaz en kb ket eve nem olvastam csak elofizetem ket mo-i geografus hallgato szamara, de ha jol emlekszem amikor meg otthon voltam inkabb egyetemi emberek jarattak , pl a mi tanszekunkrol is paran akik elotte voltak az USA-ban.

fanyűvő Creative Commons License 2002.01.31 0 0 4
Erről beszéltek.

Bencsik András
Így születik az új Európa

Az új Európa címmel közöl terjedelmes beszámolót a National Geographic magazin januári száma. A szerző, T. R. Reid a magyar olvasónak elviselhetetlen, az amerikainak annál élvezetesebb, édeskés stílusban értekezik, egy-egy európai "kisember", egy Steve, egy John, egy Petra és egy Mike szemével láttatva a változó világot. Utóbbi óvta a szerzőt a német "nacionalistáktól", akiket T. R. Reid arról ismert fel, hogy "néhányan közülük klasszikus szkinhedek voltak, borotvált koponyával, pólóval, amin olyan feliratok olvashatók, hogy 'White power' és 'Adolf'." A szerző, mint jelezte volt, bölcsen kellő távolságot tartott a nacionalistáktól és inkább a mérsékelten náci Mike-ot hallgatta, aki web-oldal programozó, de azért független és önálló Németországot akar, kívül az EU-n és a NATO-n.

A cikket a National Geographicra jellemző zseniálisan megkomponált, csúcstechnikával kinyomtatott, pompásan tervezett színes fotók egészítik ki. Mégpedig így: az első, egész oldalas kép az 1 eurós érmét mutatja, hiszen erről van itt szó. A második egy franciaországi temetőt, ahol hős világháborús katonák nyugszanak. A harmadik a Strasbourgban lévő Európa Parlament előtt az európai zászlót. A negyedik egy kétoldalas grafika az uniós országok gazdasági mutatóiról. Az ötödik a Svédországot Dániával összekötő híd mellett tartott szabadtéri tanácskozást. A hatodik egy helsinki középiskola diákjait, amint éppen mobiltelefonálnak. A hetedik egy spanyol tanárt, amint afrikai menekültek gyermekeit oktatja. A nyolcadik egy olaszországi szőlődombot, ahol egy Macedóniából menekült asszony fehér kesztyűben fogja a már kisarjadt szőlőt és elnéz a messzeségbe (múltba és jövendőbe). A kilencedik egy olaszországi olasz parasztasszonyt a kecskéi között (vannak olasz parasztok is). A tizedik egy különleges és méregdrága német óra, az A. Lange § Söhne cifferblattját. A tizenegyedik egy angliai autószerelő műhelyt, ahol a világhírű Aston Martin ezüst színű példányát szerelik össze, úgy, ahogy mondják, kézzel. A tizenkettediken egy rosszul öltözött ukrán énekesnő (van ez a történelmi lengyel-ukrán izé) egy vallásos dal éneklésénél vezényli a rosszul öltözött lengyel gyermekeket egy hideg templomban. Végül a tizenharmadik... azon mi vagyunk.

Eképpen: a fotón a strasbourgi Emberi Jogok Bírósága melletti parkban, ahol hét sarkán ülő és tetőtől-talpig pólyába csavart nő szürke szobra jelképezi az iszonyú jogtalanságot, gyerekek láthatók. Egyikük guggolva virágot szed éppen. Egy fiúcska és egy leányka kezükben egy-egy már leszedett csokorral a fotós felé (felénk) tart. Magyarok ők. Magyarok bizony. Magyar cigányok. Mi is bekerültünk a National Geographicba.
Nagy dolog ez, érdemes elolvasni a fotó melletti képaláírást: "Az Emberi Jogok Bíróságánál Strasbourgban (jobbra), cigány gyerekek kószálnak a füvön, amíg szüleik törvényes védelmet keresnek a magyarországi üldöztetés elől. A bíróság úgy döntött, hogy a családoknak előbb a magyarországi jogorvoslat lehetőségeit kell kimeríteniük, amivel arra célzott, hogy mire az új Európa leszámol a régivel, az bizony még sokáig tart."

Bizony. Így születik az új világ. A National Geographic az agy nélküli idióták lapja. Kevés szöveg, sok kép. Az agy nélküli idióták sokan vannak. Állítólag hanyatt esnénk, ha megtudnánk, hogy a föld hatmilliárd lakójának hány százaléka agyatlan idióta. Kivétel nélkül mind szavazati joggal rendelkezik. Van telefonjuk, lakásuk, mind be tudja kapcsolni a televíziót. És járatják a National Geographicot. Ezek most képet alkottak Európáról: a franciák hősök, a dánok szeretik a svédeket (és viszont), a finnek telefonálnak, a spanyolok tanítják a mórokat, az olaszok munkát adnak a macedónoknak, de azért ők is dolgoznak, a németek nácik, de jó órákat csinálnak, az angolok autót gyártanak, a lengyelek imádkoznak meg énekelnek, a magyarok üldözik a cigányokat.
A cigánygyerekek egyébként a fotón virágot lopnak éppen, de ezt az agy nélküli idióták nem képesek a felfogni, ha nincs odaírva a kép mellé. És nincs odaírva.

Aladar1 Creative Commons License 2002.01.31 0 0 3
Az lehet, hogy Bencsik egy nagy 0, de az tuti, hogy ha ez, amiről ír igaz, akkor az NG valóban gusztustalan...
Derek Creative Commons License 2002.01.31 0 0 2
Termeszetesen az NG sehol sincs a Demokratahoz kepest,igaz a vilag legnagyobb peldanyszamu magazinja, dehat a mennyiseg az nem egyenlo a minoseggel:-))
juharfa Creative Commons License 2002.01.31 0 0 1
Bencsik egy nagy 0.
Bono Vox Creative Commons License 2002.01.31 0 0 0
Ja, gyengébbek kedvéért: NG=National Geographic
Bono Vox Creative Commons License 2002.01.31 0 0 topiknyitó
A kormányhoz közeli Demokrata főszerkesztője nem hazudtolja meg önmagát, így ír az Orbán által támogatott nem fasiszta lapjában:

"...a fotón a strasbourgi Emberi Jogok Bírósága melletti parkban, ahol hét sarkán ülő és tetőtől-talpig pólyába csavart nő szürke szobra jelképezi az iszonyú jogtalanságot, gyerekek láthatók. Egyikük guggolva virágot szed éppen. Egy fiúcska és egy leányka kezükben egy-egy már leszedett csokorral a fotós felé (felénk) tart. Magyarok ők. Magyarok bizony. Magyar cigányok. Mi is bekerültünk a National Geographicba.
Nagy dolog ez, érdemes elolvasni a fotó melletti képaláírást: "Az Emberi Jogok Bíróságánál Strasbourgban (jobbra), cigány gyerekek kószálnak a füvön, amíg szüleik törvényes védelmet keresnek a magyarországi üldöztetés elől. A bíróság úgy döntött, hogy a családoknak előbb a magyarországi jogorvoslat lehetőségeit kell kimeríteniük, amivel arra célzott, hogy mire az új Európa leszámol a régivel, az bizony még sokáig tart."

Bizony. Így születik az új világ. A National Geographic az agy nélküli idióták lapja. Kevés szöveg, sok kép. Az agy nélküli idióták sokan vannak. Állítólag hanyatt esnénk, ha megtudnánk, hogy a föld hatmilliárd lakójának hány százaléka agyatlan idióta. Kivétel nélkül mind szavazati joggal rendelkezik.

...

A cigánygyerekek egyébként a fotón virágot lopnak éppen, de ezt az agy nélküli idióták nem képesek a felfogni, ha nincs odaírva a kép mellé. És nincs odaírva."

Még szerncse, hogy az ex-MSZMP-s nagyfőnök (1989 előtt a Népszabadság pártélet rovatának volt szerkesztője, úgyhogy nem akárki!) nem fasiszta.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!