Keresés

Részletes keresés

Hapcibeno Creative Commons License 2003.07.18 0 0 85
frank csak hujeskedett, mint mindig, erre jol felturboztak a neten
a tokhuje riporter kerdezett errol az ujra osszeallasrol, erre frank eloadta ezt az alom dolgot, naggyabol ennyi
a kozos jammeles emlitesenel meg szo se volt kim deal-rol, ezt csak belekepzeltek, a "we" valszeg santiago es dave akikkel tenyleg csinalt eztazt kozosen az utobbi idoben

nemreg hallgattam egy interjut, asszem a bbc-n volt, abban azt mondta h nem gondolja h a pixies valaha is osszeall ujra

tioman Creative Commons License 2003.07.18 0 0 84
frank black biztos éhezik.
Előzmény: zeuszka (83)
zeuszka Creative Commons License 2003.07.17 0 0 83
igen, eddig ez a legkomolyabb reunion hír
Előzmény: Törölt nick (82)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.17 0 0 82
Aztaleborult! Lehet, hogy újra összeáll a Pixies!

http://www.pitchforkmedia.com/news/03-07/14.shtml

Hapcibeno Creative Commons License 2003.06.19 0 0 81
Show Me Your Tears (COOKCD262)
Release date: 8th September

I found a nice space in Hollywood to put my studio up for a while, and that's where we recorded Show Me Your Tears. It's actually a working studio; the owner of the building let us take over the second floor. It's got big windows, and we look out on sad, beautiful, ugly, smoky Los Angeles. I don't know if the location has influenced the songs, but it felt right to do the songs there. Also, I've been going to therapy. Take out your big knife, doc, and split me right down the middle of my chest, from my neck to my belly. See my heart muscle right here? Pumping and full of electricity. Take that knife and split my skull open. See the brain about to explode? The doctor said I'm not interested in your damn brain; you got a big broken heart? Big deal. I'm not interested in your heart, SHOW ME YOUR TEARS! And so here they are. Thirteen big, salty tears. Like thirteen little black dogs just born, still in their sacs, about to wake up, ready to howl at the world. There isn’t a happy song in this bunch. I mean, maybe MASSIF CENTRALE has a ray of hope, but even then, I don't know, central France can be really cold and lonely. Maybe NADINE is a sexual celebration, but man, I get so sad when I think about her, way back when, ah fuck, whatever happened to me and her? So maybe you'll like this record. May I suggest a single malt scotch, straight up, as an aperitif? Then drink cold, red wine throughout, and then forget about the digestive; put the record on again and go look for that bottle of scotch. You're never going to like one of my damn records if you only listen to it once.

Man, it is freezing around here.

Frank Black
Saskatoon, Saskatchewan

Hapcibeno Creative Commons License 2003.04.23 0 0 80
BLACK SHOWS A NEW ALBUM!

FRANK BLACK AND THE CATHOLICSs are set to release their new album 'SHOW ME YOUR TEARS' on September 8.

The former Pixies frontman has collaborated with ex-bandmate Joey Santiago and composer, Van Dyke Parks on the follow-up to his dual released albums of 2002,'Black Letter Days' and 'Devil's Workshop'.

Black said it is not one of the most optimistic of the nine albums he has recorded.

He said: "Thirteen big, salty tears. Like thirteen little black dogs just born, still in their sacs, about to wake up, ready to howl at the world. here isn't a happy song in this bunch,"

The tracklisting for the album is as follows:

'Manitoba'
'This Old Heartache'
'Massif Centrale'
'Goodbye Lorraine'
'My Favorite Kiss'
'Horrible Day'
'New House Of The Pope'
'The Snake'
'Nadine'
'Coastline'
'When Will Happiness Find Me Again?'
'Everything Is New'
'Jaina Blues'

Hapcibeno Creative Commons License 2003.03.27 0 0 79
a pixies, frank black es breeders listam ha erdekel valakit a cserebere...
Hapcibeno Creative Commons License 2003.03.27 0 0 78
shoegazer

te vagy az en emberem :)
FB-tol megvan majd minden hivatalos anyag + vagy 15-20 bootleg

szenzacios, bar nekem pont az ujabb lemezek jonnek be (dog in the sand, black letters day meg a 2000-es kiadatlan anyag)

pixies utan elosszor kifejezetten gagyinak tunt, de aztan rakattantam teljesen
mostanaban legszivesebben a 2001-2002-es koncerteket hallgatom, azok frenetikusak
jatszanak csomo pixies klasszikust (cactus, gouge away, nimrod's son, mr. grieves stb) csomo feldolgozast (john the revelator, coming into los angeles) meg par franko kiadatlan uj cuccot (there goes nadine, manitoba)

eleg durva de 2001-ben 70 kulonbozo szamot jatszottak a turnen es 2002-ben ehhez hozzavettek meg 30-at, szoval kb. 100 szambol valogatnak koncertenkent !!!

Szőrös Creative Commons License 2003.03.25 0 0 77
a Galaxy 500 is ebbe a kategóriába tartozik?
anno sokat szomorkodtam rájuk
Előzmény: Törölt nick (72)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.25 0 0 76
így már rendben van,
féltem, hogy Szőnyei Tamásra fogsz hivatkozni, akiről köztudott, hogy mindent jobban tud
Előzmény: zeuszka (75)
zeuszka Creative Commons License 2003.03.25 0 0 75
nem shoegazer a JAMC, persze, de lefogadom, hogy a My Bloody Valentine-tól kezdve az összesnek ott volt a polcán a Psychocandy
Előzmény: Szőrös (70)
jamc Creative Commons License 2003.03.25 0 0 74
Na mesélj !
Előzmény: kíber (68)
kíber Creative Commons License 2003.03.25 0 0 73
Próbáld ki.
Előzmény: Szőrös (71)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.24 0 0 72
"egyébként azt hiszem a shoegazing egy olyan önző műfaj, amit ezerszer jobb művelni, mint hallgatni"

Én imádom hallgatni is, csak ez sokak szemében ciki. De attól még hogy tényleg kurva komolyan veszik magukat, meg intelligensek, attól még nem unalmasak.
Heidy Berry, His Name is Alive, This Mortal Coil, Swervedriver hangkatedrálisokat építettek.

Előzmény: Törölt nick (67)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.24 0 0 71
letiltanak, ha ezért a hozzászólásért a topik nevében elküldelek a fenébe?
Előzmény: kíber (68)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.24 0 0 70
ezek szerint a cipőbámulás megitélésében is vannak kölömbségek, mert a jesust nem tekinteném annak (vagy ha igen, akkor a rockandrollal kevert változat, de ez meg helyből ellentmondás)
Előzmény: zeuszka (69)
zeuszka Creative Commons License 2003.03.24 0 0 69
hát ha tényleg nagy súgézer akarsz lenni, akkor az első JAMC (Psychocandy) az alapmű, anélkül nem is érdemes nekifogni gézelni a sút.
viszont nem értem, hogy a Travis meg a Coldplay hogy jönnek ide? legalább a Pixies topikban legyen tabu ez a két istencsapása, ha egy mód van rá, előre is köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (63)
kíber Creative Commons License 2003.03.24 0 0 68
Pont ma 11 éve, hogy láttam a Pixies-t élőben.

Jó kis év volt az, nem mondom.

Törölt nick Creative Commons License 2003.03.22 0 0 67
hát lehet, hogy felejthető, de nekem fontos emlékeim kötődnek hozzá és ezért nem tudom nem szeretni, biztos tudod, milyen az, mittudomén, mikor volt egy tipikus zene, amit akkor hallgattál, mikor a gimi alatt az első komoly nőddel szakítottál, vagy az a zene, ami akkor ment, amikor éppen jót henteregtél.

szövegileg a ride szabályosan béna, ezt sok kritikus is leírta és ebben igazuk is volt...

viszont zeneileg nekik is volt egy bizonyos stílusok, ami nyilván nem volt egyedülálló, mert volt hatmillió zenekar, akit nem ismertem és ma sem ismerek, de a nowhere-t sosem fogom megútálni.

nevetséges, de pont ilyen egy rakás 80-as éveki idétlen zene, amin felnőttem és amit nem tudok útálni ezért, még az a rohadt modern talking is, mert unokatesóm úgy kergetett nagyanyámnál veresegyházon a szőlősben, hogy a kezében bömbölt a zx spectrum computone magnójában ez a szerencsétlen zene...

egyébként azt hiszem a shoegazing egy olyan önző műfaj, amit ezerszer jobb művelni, mint hallgatni.

Előzmény: Szőrös (66)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.22 0 0 66
kazettán megvan valahol, de soha nem voltam nagy Ride rajongó, nem voltam oda az egész cipőbámulásért. A Carnival Of Light-ot kedvelem, annak is inkább a második felét, az Andy Bell-es dalokat. Egyébként szerintem felejthető egy zenekar, ismerőseimmel össze is vesszünk ezen évi egyszer
Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.22 0 0 65
na, majd felkutatok néhány jamc lemezt, a boo radleys-től megvan a gsteps meg a ksize is félig-meddig, igazság szerint a verve-ös jóslatod bevált,..szóval úgy tetszene, de azon kívül, hogy iszonyat jó hallgatni, mert nagyon kellemesen kikevert és hangszerelt zene ez (ordít róla, hogy a zenészek ZENÉSZEK) egyelőre stagnál még nálam.

a black nite crash mondjuk tényleg jó szám, csak mikor először hazavittem, úgy kábé egy seagull-os torz (beatles-koppintott ugyebár..!) dalt vártam, erre egy izmos dinamikus amerikai groove-ot kaptam, asszem akkor néztem ilyen értetlenül, amikor sokáig nem hallgattam D.A.D.-t (disneyland after dark) aztán kíváncsi voltam, hogy hol tart ez a zenekar, kerestem egy újabb lemezt és valami iszonyat vadbarom metált kaptam...

héj, de te úgy tűnsz nekem, hogy eléggé fel vagy szerelkezve hanganyagokkal, nem tévedek..?

nincs meg véletlenül a ride 'going blank again'-je..???? égre-földre keresem!

Előzmény: Szőrös (64)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.22 0 0 64
JAMC minden lemeze szerethető valamiért, mindegyik karakteresen más, mint a korábbiak. Az első (Psycho Candy) talán a legjobb, zajos garázs rockandroll, 87es Darklands a dark gothic album, a 89es Automatic a dobgépes lemez 10 hibátlan számmal, a Honey's Dead olyan, mintha az első három lemezt összegyúrnák, a 94es Stoned & Dethroned akusztikus. Nem rossz, de nem is áll annyira jól a zenekarnak a lenyugvás. Az utolsó 98as Munki is eklektikus, talán öreges is, de jobbak a dalai, mint a Honey's Dead-nek. A b-oldal válogatások (Barbed Wire Kisses 1988, Sound Of Speed 1993) nagyon vegyesek, sok jó feldolgozással. Jim Reed (a szőkébb énekes) 2001-ben kiadott egy EP-t Freeheat néven, szerencsére nem változott semmit. Willam Reednek is volt szólólemeze valami idióta művésznéven, de nem ismerem.
A mai zenekarok közül a Black Rebel Motorcycle Club-ot hasonlítják hozzájuk, csak nincsen annyi jó daluk, mint a mary chainnek.

A Boo Radleys nehezen megszerethető zenekar, nekem évekig tartott, túl sok arcuk van. A 93-as Giant Steps anno év lemeze lett az NME-nél, zseniális lemez, de ha nem szereted a Verve-t, akkor csak a számok 2/3-a fog tetszeni. Másik kedvencem az utolsó Kingsize album, nyugisabb, szebb, kevésbé sokszinű lemez, mint a többi.

A Tarantula tényleg borzalmas, de a Black Nite Crash az egyik legjobb dal valaha. Az a két gitár és az a dobtéma!!! Azt a lemezt mindig csak 2ésfél percig hallgatom.

Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.22 0 0 63

hát hogy én is mondjak valami 'csúnyát', nekem az oasis az a zenekar, amit kezdetektől fogva soha nem szerettem meg és soha nem kapott helyet a számomra igazán nagy britis zenék között - pulp, radiohead, coldplay, travis - azt hiszem, vannak emberek, akik pusztán azzal, hogy a világon vannak, már az idegeimre mennek - hát ilyen az oasis énekese is...

ismeritek az Elbow-t?..
ha nem, akkor sürgősen szerezzétek meg tőlük a 'asleep in the back' albumot, szerintem egy iszonyat jó album, ráadásul nagyon szép a hangzása.

egyébként van még pár zenekar, amikről tudom, hogy tulajdonképpen szerethetném, nagyon is, mert jók a számai, de valamiért a hideg kiráz tőlük, ilyen az REM is, vagy a Verve, talán ott is az énekesek karaktere idegesít..(?)

Előzmény: jamc (62)
jamc Creative Commons License 2003.03.22 0 0 62
Sziasztok ! Találjátok ki mi a jamc ! :-))) MINDET érdemes kipróbálni, bár a Honey's dead esetében kénytelen vagyok egyetérteni ! Ajánlom még a Head on (Trompe le Monde 5.szám), szerzőségi közléseit összevetni a Jesus and Mary Chain tagjaival! És így érnek össze a kedvenc bandáim!!! A harmadik az Oasis ! Egyenrangban a három!
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.21 0 0 61
hát nagyon prózai oka van a honey's dead-nek: ez az EGYETLEN lemez, amit ismerek és megvan a JMC-től..!!! tudom, hogy felelőtlenség, úgyhogy itt az alkalom, hogy pótoljam a hiányt - melyik lemezt ajánlod és ha már itt tartunk, volt egy nyitvamaradt kérdés a boo radleys kapcsán is, tőlük melyiket érdemes beszerezni?

a honey's dead-et 500Ft-ért vettem kazin, találtam valahol egy olyan lemezboltban, ahol semmi keresnivalója nem volt, egy amolyan tipikus szar zenebolt, ahol az aktuális rádióbarát szemetek vannak és ott akadt a kezembe a Ride Carnival of Light-ja és a Tarantula is - darabja 1200 forint!!! az indie-go-ban éppen 3000 forinttal volt drágább. az már mellékes, hogy a tarantula egy orbitális nagy csalódás volt a nowhere-t váró fülemnek, igaz, a carnival is szakított a torz hangzással, de önmagában egy kellemes lemez. a honey's dead-nél nincs viszonyítási alapom egyetlen albumom révén, nem is tartom tökéletesnek, de utazózene kategóriában egynek jó, mert monoton (másnaposan tilos) van egy bizonyos hangulat, amihez pont jó.

pixies-tribute...kéne egy csajszi (alig áttetsző módszer, nemigaz..? egyszer már bejött..:)), akkor lehet, hogy belevágnék. de ki*ott nehéz vokalista csajszit találni, mert túlnyomó többségük okádja az ego-t, de erősen kispályás; képességükkel arányosan magabiztos énekesnővel még nem találkoztam, vagy ha igen, történetesen sikoltva menekült az efféle zene elől...

Előzmény: Szőrös (60)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.21 0 0 60
hejhejhej, amikor Lou Reed belenyomja a nyelvét a füledbe? az tényleg nagy!
miért épp a Honey's Dead? szerintem az a Jesus & Mary Chain leggyengébb lemeze, egyszerűen nem áll össze, ezt nem csak én mondom, több szakértővel is megkonzultáltam. Azért vannak rajta jó számok, nem mondom, hogy tökrossz, de pl. a Reverence már a harmadik hallgatásra is idegesített (pont úgy, mint a Kowalski a Primal Scream-től, olyan semmiről se szóló felesleges erölködés az elektronikával)
ha Pixies-tribute koncertre készülsz, szólj, tele lesz a csarnok!
Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.21 0 0 59
rendben szőrös vettem hülyevótam havervagy. és lusta.

utolsó offom jogán.. épp most megy nálam a blonde on blonde a let go-ról, igazából...na most biztos sokan fikáznak majd le britpop vérem miatt, de én annak idején fülig beleszerettem a travis-be és egy nyáron át volt a 'buszos utazózeném' (ebben a kategóriában örök toplistás még: pink floyd:meddle/ animals,placebo:without you i'm n., pixies:doolittle, ride: nowhere, sonic youth: goo/dirty, coldplay:parachutes,j&m chain:honey's dead), naszóval a 'let go' nekem olyan lemez lett most, amilyennek a travis-nek 'lennie kéne', úgy értem, ami apróságok nem tetszenek a travis-ben, azok nincsenek benne a nada s.ben, szóval valahol nekem olyan brit-es kis hangulatzeném, amit kiegészít az amcsisága...na, megint megy az agyam...imádomremek.

pixies-klipek: -""- , egyszer a wah-wah nevű germánvivás műsorban leadták az összes klipet, plusz debaser(live), river euphrates(live) klipeket (az utóbbi számba igazán akkor szerettem bele de nagyon!)

a legkirályabb!!!: egyszer a szív tv-n (in memoriam) leadták 22:30-kor frank black-től a Men in Black-ket!!! minimálklip, óriási! SZÍV TV!!! szenes andi és a feketekép (kazettacsere) között frank black! azóta sem láttam!

hú, valaki kérdezte a zenekart, hát ez egy cure-tribute-banda, igazából csak egy baráti kör, játszottunk már police-t, floyd-ot, hendrix-et, mióta megint hátramentem a dobokhoz (amúgy gitárének, de végzettségem szerint zongora) meg régi chilik-kel hülyülünk (freakey styley, stb.)
van egyébként saját projektem, de az teljesen különbözik ettől, amolyan fél-gépzene, én lennék a legboldogabb, ha élőben meg lehetne valósítani, de kéne vagy 11 ember (fúvósok, két dobos, egyebek), ld. a weboldalamon, ott letölthető egy dal, amúgy instrumentális, de abszolút angolszöveg-párti vagyok, mert szerintem az angolszász zene nyelve az angol, biztos sznob vagyok...

hátennyi. hej, ma hazafelé a buszon pont hallgattam az I've been tired-et, hangosan felröhögtem, anyám micsoda beteg szövege van annak a számnak...!!!

Szőrös Creative Commons License 2003.03.20 0 0 58
nem értünk egyet semmiben
Előzmény: Törölt nick (53)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.20 0 0 57
és a Velouria legendás klipje?
20-30 másodperces felvétel 10szeresen lassítva, amint a négy tag köveken mászik egy külszini bányában, izgalmas
Dig For Fire klipje sokat ment a 120percben
Előzmény: xhris (50)
Szőrös Creative Commons License 2003.03.20 0 0 56
adok kazettán, meg orsós szalagon és egy 78as bakeliten
Előzmény: Törölt nick (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!