AutoCAD is a piece of CAD software created by Autodesk and is dedicated for professional use in making design plans for projects such as manufacturing, infrastructure, architecture, and construction
Nos, Te vagy az egyetlen, aki válaszra méltatott. Köszönet érte!
Nos. Adott ez a rajz, ami valóban nem egy acélos rajz.
De ezt kellene nem tengelyesen szimmetrikusan tükrözni, hanem a vízszintessel bezárt adott(20, vagy 30 fok) meredekségű egyenesre vetítve. Így a 20-30 fok miatt az alsó krix-krax síkidom méretváltozását szeretném megtudni.
Segítséget szeretnék kérni...de ha lehet, tőmondatokban és világos lépésekben, mert az agysejtjeim száma napról-napra feleződik.
A mellékelt, beinzertált printscreen sokszög, kettő vízszintes, valamint egy ferde egyenes rajzát ugyan én hoztam létre, de kb. ennyi a tudásom az ügyben.
A sokszöget a metsző tengelyét felhasználva, vízszintes vonalon keresztül, el kellene vetíteni a ferde vonalra, amely kb. 20 fokos szöget zár be a vízszintessel.
Majd meg kellene szerkesztenem a kapott síkidomot- AUTOCAD 2009-el.
Ez lehet, hogy nagyon könnyű, de nekem lövésem sincs ezzel a problémával kapcsolatosan.
Minden hozzászólást és segítséget előre is köszönök!
Bocsánat tvéletlenül rányomtam az elküldre, szóval tudnátok segíteni mi lehet a jelenség oka? elég bosszantó, márcsak azért is, mert 2 napja csinálja ezt, és következetesen már a régi rajzoknál is.
Sziasztok! AutoCad 2015-ön az a probléma lépett fel, hogy a felület menüben az egyes funkciók használatakor nem tölti be a funkció magyarázatának a megjelenítését csak egy mellékelt kép jelenik meg. a szilárdtest funkcióinál csak pár műveletnél van ez a jelenség.
Sziasztok! AutoCAD 2017-ben néhány ikon nem jól működik.
Pl. rákattintok a tulajdonságok ikonra és nem jeleníti meg a táblázatot, hanem a prancssorban kiírja, hogy Tulajdonságok be. Újbóli rákattintásnál kiírja, hogy Tulajdonságok ki.
Először a fólia tulajdonságoknál csinálta. Akkor lefuttattam az alaphelyzetbe állítást.
A fólia tulajdonságok helyrejött, de helyette másik négy elromlott.
Van erre valamilyen rendszerváltozó, vagy más megoldás? Előre is köszönöm!
Az alábbi problémába ütköztem: Autocad Map 3D -nél . Tervlapok papírterezésénél ha a az AutoCAD PDF (General Documentacion nyomtatót/ plottert választom ki és a papírméretem felhasználói egyedi méretre van állítva akkor ha más nyitja meg a fájlt az én felhasználói papírterem nem tölt be automatikusan hanem egy a papírtérhez közeli méretre vált, így gyakorlatilag tönkrevágja az egész elrendezést. Valaki tud nekem segíteni, hogy ezt hogyan tudnám kiküszöbölni?
Sziasztok! Az AutoCad-ben a megnyitáskor ill. a mentés máshogy, vagy mentés parancsnál nem jelenik meg az eddig megszokott tallózó ablak, hanem csak egy parancssor tűnik fel a rajztéren, és ide kellene beírnom a mentés vagy megnyitás helyét. Hogyan kaphatom vissza a régi, jól megszokott tallózó ablakomat? Kérlek, Titeket segítsetek a problémám megoldásában? Köszönettel
Van egy nagy problémám. Az autocad 2015 programban betöltök egy fájlt a megfelelő formátumba. Jelen esetben térképet. Olyan vonalak találhatók a térképen mind a modell mind a papír térben ami nem a térkép része. A modell térben a képernyő bal alsó sarkában koncentrikusan mennek össze a vonalak.
Nem tudom ezeket a kesze-kusza vonalakat kitörölni se rákattintani.
Az lenne a kérdésem hogy Autocad2015-ben lehet e kiterített metszetet készíteni?
Az a gondom hogy van egy gömb alapú héjszerkezet, melyben vannak alaprajzilag kör alakú merevítő bordák megynek a gömb alapforma miatt folyamatosan változik az alsó síkja(vastagsága). Erröl szeretnék egy metszetetet vagy legalább egy nézetet levenni hogy könnyen bevasalható legyen. A válaszokat előre is köszönöm! :)
AUTOCAd 2015 os verziom van. Az a gondom hogy az FKR (UCS) kordinata tengelyt beallitom mondjuk VILAG modra (3 D-ben rajzolok), de megis ha rahelyezem a Vonallanc (line) ikont egy testre, atveszi annak egy sikjat, figyelmen kivul hagyva amit en megadtam neki. Ezt ki lehet-e kepcsolni???
A masik problemam, hogy ha mondjuk tobb test,abra van egymas mellet, vagy alatt, miert nem tudok a hatterben levo testre rajzolni, csak a legelso testre enged ramennem, aminek a konturje ha rahuzom az egeret sotet kek szinre valtozik.
Fut egy ablakban egy rajz, és dolgozom benne. Meg akarok nyitni még egyet mellé és egy új ablak nyílik meg, újra betölti a CADet és nem a már megnyíltban teszi egy új lapon!
Sziasztok! Kérdésem lenne hátha tudtok segíteni. Egyedi gravírozót építettem van egy olyan problémám,ha kapok egy szöveges anyagot shx-be akkor nem kerekek az ívelt részek a betűkben hanem kis szakaszokból rakja össze. Egyvonalas shx betűt használnánk ,de az autocad alap shx betűit editorral megnézve alapból nem körívként van megrajzolva hanem kis szakaszonként. Készítettem egyedi shx-betűkészletet amik tényleg ívekből állnak a betűk kerek részei az autocad-ben is íveltnek látszik mindaddig amíg szét nem robbantom textexp-el mert akkor egyből ív helyett kis szakaszokat csinál. Esetleg valakinek ötlete hogy maradjon szétrobbantás után a körív körív nem kis szakaszok?
Egy triviális kérdésem lenne. Próbáltam már, de nem jött össze. Megrajzolom a rajzot a modell ablakban és azt egy sablonra szeretném rátenni. Egy nagyon egyszerű sablonra gondolok, amibe a jobb alsó sarokban ott van minden ami kell. Lépték, megnevezés dátum meg ilyenek. Az adott cella szövegét bármikor tudjam módosítani. Hogy lehet ilyet csinálni? Próbáltam a beépítetteket, de azok sok felesleges mezőt tartalmaznak és nem tudom a szöveget módosítani. Sima A4 méretre mennének a rajzok. AutoCAD 2004-et használok.
Engem is érdekelne az AudioCAD. :-) Tudna valaki ajánlani egy jó internetes PDF és/vagy papír alapú kézikönyvet az AudioCAD elsajátításához és megtanulásához? :-)
Kezdő Cad felhasználó vagyok,de szeretném jobban beleásni magamat a dolgoba. Most jelenleg a 2012es angol változat van fenn a gépemen,de nagyon furcsa a kezelőfelülete a régebbi verziókhoz képest(anno a suliban mi a 2007es magyar változatát használtuk). Ott még könnyú volt navigálni mivel az összes ezköztár a lap tetején volt elhelyezve. Itt viszont sokkal lassabb a parancsikonok előhívása mivel mindent az express fülön keresztül lehet csak elérni.
Szerintetek melyik verzión érdemes gyakorolni? Magyar vagy angol legyen?
Milyen program használná azt a PLT fájlformátumot?
Ha jól elmlékszem a HPGL nyelvet használó Hewlett-Packard plotterekre készített plotfájloknak ez volt a bővítménye. Azok megfelelő plottert beállítva, fájlba nyomtatással voltak előállíthatóak.
Sziasztok! Felhívták a figyelmemet az Autocad Civil 3D programra. Nem vagyok építőmérnök, de érdekel a dolog. Ha ismertek torrentet vagy mást, ahonnan letölthető egy magyar verzió, megköszönném. Egy ingyenes letöltőoldal linkjét keresem. Kösz a segítségért!