Keresés

Részletes keresés

pönty Creative Commons License 2010.04.29 0 0 109
Igen zsarolhatóakká váltunk, kormányunk elbokázta az elmúlt 8 évet is, az IMF keményen ránk akaszkodott, mert még mindig van olyan holmink, amit jelzálogként szeretnének maguknak...... és most megint béklyóban vagyunk.

Érdekes így visszaolvasgatni, ilyen távlatban jobban látszik a gondolat ereje, igaza.

Kedves Gnác, 2010-ben az abszolút többség osztotta Zividivi 2004-es vagy más gondolkodók korábbi-későbbi aggodalmait és választott.

Most remélhetőleg módosítanak néhány alapvető törvényt, ami jól meggátolta önellátásunk elvárható szintjének regenerációját. Itt az idő.

A teljesség igénye nélkül, csak a mezőgazdaságra figyelve.... gondolom visszaállítanak élelmiszer-előállítási szabványokat és ellenőrző hálózatot... Remélhetőleg nem sokáig adható el átcsomagolással magyarként az áru, mert van ennek normális mércéje. Remélem, újra fel kell majd tünteni az élelmiszereken, hogy ki gyártotta és ki forgalmazza (nem lesz elegendő a forgalmazó titkoskódja, vagy az, hogy EU).

Vélhetően. amint az mszp is ígérte, hamarosan előírás lesz, hogy az élelmiszerpolcokon 80 %-ban magyar előállítású áru legyen.
Az erős forint nagyon kedvezővé teszi az importot a hazaival szemben, így olcsóbb az importáru, nem kell nagyon erőlködni ... csakhát közben egy világválság zajlódik. Igaz, a forint gyengülése ellen sok hitelbenelúszó honfitársunk tiltakozna, de a kormány remélhetőleg majd segít forgalmat generálni a hitelből vásárolt termékek piacán és a többség veszteségek nélkül olcsóbb tárgyakra cserélheti fedezetként veszélyben lévő vagyonkáját és szabadulhat az uzsorahitelektől. Vélhetően a forintárfolyam miatti hisztériát nem az exportőrök hanem a hazai termelést eltipró importőrök gerjesztik (a hitelbenúszókat pajzsként használva)

Drukkolunk, hogy aranyáron épített sztrádáink végre rendes sztrádadíjért legyenek csak használhatóak átmenőforgalomra. Remélhetőleg az autók telephelye szerinti körzetben, megyében vagy régióban ingyen használhatják a közutakat, határ-megyékben vagy régiókban féláron, azon kívül normál áron közlekedhetnek az utakon, függetlenül attól, hogy sztráda vagy csak országút, ami kopik. Átmenőforgalomra gondolom többszörös díjtétel a megfelelő, hogy a vasúti szállításra igény generálódjon. Ezzel a közeli piacon olcsóbb lesz a körzetben előállított élelmiszer. Nem kell Kínából csirkét importálni.....

A vízügyi sajátságainkkal öszefüggő tervek a Duna-Tisza ártereinek hasznosítását, a vízgyüjtő területek növelését és az ártéri növénytelepítés átgondolását szorgalamzzák. Ezzel is összefüggésben remek ATV-s Róna Péter interjút népszerűsítettem itt néhány napja, valami Kálmán Olga topikban... teljességgel visszhangtalanul. Egy-két nappal később az M1-en volt az Este vendége Róna Péter, szintén brilliáns logikával védte a nemzeti érdekeket gazdaságpolitikai érvelésében. Ajánlom, kedves Gnác, hallgasd meg, hátha Neked jobban sikerül a kritikai értelmezése, mint a GKI igazgatójának. Vértes Andrásnak az ATV-ben a legsúlyosabb megjegyzése az a cinizmus volt, hogy nem tudta, hogy ilyen kiváló vízügyi szakértő Róna professzor úr. Itt meghallgatható a két riport.

http://atv.hu/video/video-20100414_rona_peter
http://atv.hu/videotar/20100415_hol_a_kiut


A hamis próféta arról ismerszik meg, hogy visszatekintve megállapítható, hogy hülyeségeket beszélt. Vagy csak sulykolt? Az súlyosabb.

üdv p.


Előzmény: Alpári Gnác (17)
zividivi Creative Commons License 2009.04.14 0 0 108
A "libagazdaság" ideje jött el: te dolgozz és ruházz be hitelből, mi majd elzsugázzuk , nem csak a hasznod, hanem a tartozásodat is.

Ha pedig éhes vagy, fázol és nincs fedél a fejed felett emiatt, kapsz egy koncot tőlünk, csak nyald meg érte a cipőtalpunkat.
Előzmény: csorba (107)
csorba Creative Commons License 2009.04.09 0 0 107
Éppen napjainkban volna rendkívü fontos, hogy az ország fokozottabb mértékben támaszkodjon a hazai élelmiszer termelésre.

Egyrészt kevesebb bizonytalan minőségű, gyakran éppenségel mérgező élelmiszer kerülne az országba, másrészt a hzai mezőgazdasági szféra jutna anyagi támogatáshoz
Előzmény: zividivi (-)
zividivi Creative Commons License 2006.08.07 0 0 105



Segélyszervezetek és több kormány is azzal vádolta meg az EU-t, hogy segélyezési politikáját az együttműködés kikényszerítésére használja fel a bevándorlás és a terrorirzmus elleni küzdelem területén. Kritikájuk kereszttüzében az a múlt hónapban elfogadott bizottsági kezdeményezés áll, amely 3 milliárd eurós pótlólagos "ösztönzőt" helyezett kilátásba a Brüsszel által előírt politikát folytató országok számára. (Financial Times)


zividivi Creative Commons License 2006.04.20 0 0 104
Érdekes! A szándékos kiéheztetésről egy szavad sem volt.

A szándékos gyógyszerembargóról pedig említést sem tett senki. Ennyire természetes dolog már a zsarolás?
Előzmény: Törölt nick (103)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.18 0 0 103

Igazán szép a gazdagabb arab országoktol, hogy támogatják testvéreiket. Csak igy tovább. Valamivel több közük van hozzájuk, mint pl. az EU-nak. Ráadásul az arabok sem igen kedvelik a hitetlen Europát.

Kolduljanak csak a saját fajtájuktol. Sok sikert!

Előzmény: zividivi (102)
zividivi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 102
Remélem, nem innen vették az ötletet!!!!!

(Figyelem! Nem "zsidózok"!!! Tényeket közlök!!!)


"Szíria és Katar is fellép a palesztinok kiéheztetése ellen
2006-04-17. 16:40:27

A nemzetközi cionizmus nyomására Amerika és a saját erkölcsi értékeiket megtagadó EU-tagállamok most kiéheztetéssel kívánják térdre kényszeríteni a demokratikus módon megválasztott palesztin kormányt. Ám lassan, de biztosan megindult a szorongatott palesztin lakosság megsegítése, miközben a Hamász-kormány vezetõ politikusai megerõsítették, hogy továbbra sem hajlandók elismerni a palesztin területeket megszállva tartó zsidó államot. Irán, Oroszország, Szíria és Katar már bejelentette a segítséget, miközben a palesztin külügyminiszter további országoktól szeretne pénzügyi támogatást kapni.

Ráfszandzsáni és as-Saraa

Oroszország és Irán után most Szíria és Katar is bejelentette, hogy segítséget nyújt a cionisták által kiéheztetésre kárhoztatott palesztin területek lakosságának. Fárúk as-Saraa', a damaszkuszi kormány elnökhelyettese vasárnap este a Hásemi Rafszandzsáni iráni politikussal folytatott tárgyalása után bejelentette, hogy hazája adománygyûjtést kezdeményez a palesztinok megsegítésére. As-Saraa' egyben arra kérte a nyugati világ országait, hogy a szíriai segélyezést ne próbálják úgy beállítani, mintha az a terror támogatása lenne, mert az egy nagyméretû humanitárius katasztrófát van hivatva megakadályozni.
Katar 50 millió dollárt ajánlott fel elsõ lépésben az USA és az EU által zsarolt palesztin hatóságnak.

Közben az izraeli hatóságok egy idõre õrizetbe vették a Hamász egyik parlamenti képviselõjét és hat aktivistáját, amiért tüntetést akartak szervezni Kelet-Jeruzsálemben. A rendelkezések szerint ugyanis palesztinok nem folytathatnak politikai tevékenységet Jeruzsálem fõleg arabok lakta keleti felében. A kihallgatásra õrizetbe vett Mohammed Abu Teir a második helyen állt a Hamász listáján a januári palesztin törvényhozási választásokon. A kihallgatás után a képviselõt társaival együtt szabadon engedték.

Irán is közölte, hogy elsõ lépésként 50 millió dollárt utal át a szorongatott palesztin nép megsegítésére. Ramallahban a palesztin kormány bejelentette, hogy az államkasszában mindössze 200 millió dollár likvid tartalék maradt, amely csak igen rövid idõre elég az állami alkalmazottak bérének kifizetésére.
Moszkvában hivatalosan bejelentették, hogy az Abu Mázen palesztin elnökkel folytatott megbeszélés eredményeként Oroszország gyorssegélyt küld a palesztinoknak.

Rázi Hammad, a Hamász-kormány újonnan kinevezett szóvivõje nemrégiben bejelentette: több arab ország is arra kérte a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalmat, hogy legyen következetes és ne ismerje el továbbra sem a megszállt palesztin területek kiürítését megtagadó Izraelt. Rázi Hammad nem volt hajlandó megnevezni ezeket az arab országokat, mert – szavai szerint – vannak köztük olyanok is, amelyek Amerika szövetségesének számítanak.

Háled Masal

Háled Mas'al, a Hamász politikai irodájának vezetõje a Teheránban megtartott iszlám konferencián kijelentette: a palesztinok a nemzetközi nyomás ellenére sem ismerik el Izraelt, majd hozzáfûzte, hogy a jelek szerint a Nyugat békésen szemlélné a palesztinok éhhalálát, de ez a nép sosem fog behódolni.
Dr. Mahmúd az-Zahhár palesztin külügyminiszter vasárnap este a rafahi határátkelõn keresztül pénzgyûjtõ körútra indult. Elsõként Egyiptomba érkezett, de ott az Amerika- és cionistabarát Mubárak-kormány politikusai nem voltak hajlandók szóba állni vele. A palesztin külügyminiszter Kairóból Jordániába, Libanonba, Szíriába és a Perzsa-öböl menti országokba utazik.

Juszef el-Kudszi
(Kelet-Jeruzsálem)"




Mindenesetre itt tart a világ zsarolás ügyben!!!

zividivi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 101
//".....Zsarolhatóvá váltunk..."//

Persze, közben eltelt egy év, mialatt Gyurcsány uralta a politikát. Mire nem lesz képes még a következő négyben?
Előzmény: bubus (99)
bubus Creative Commons License 2005.04.27 0 0 99
Tartok tőle hogy a topicnyitónak majdnem igaza van, sőt a helyzet még kissé rosszabb is.
Zsarolhatóvá válunk ?

helyett

Zsarolhatóvá váltunk.
zividivi Creative Commons License 2005.04.27 0 0 98
Erre mondják a "turbómagyarok", hogy a föld nem csupán mezőgazdasági objektum, hanem a haza is. Éhezik a nép akkor is, ha a földterület birtokosai idegenben szórják szét a megtermelt javakat, illetve azok ellenértékét. A földbirtokos nemesség nem az iparosododás miatt vesztette el pozicióját, hanem mert erkölcsileg elzüllesztették nagyobbik, meghatározó részét. Elkártyázta, elitta, eldorbézolta örökségét és evvel megszüntette a föld javainak visszacsatolását az ország vérkeringésébe. Ma ugyanezt teszik a földdel, de már nem mint egy társadalmi osztály, hanem mint egy hatalom.
Előzmény: Törölt nick (96)
zividivi Creative Commons License 2005.04.27 0 0 97
Az én tapasztalatom szerint is pontosan erről van szó. A "rendszerváltó" hatalom teljesen kiszolgáltatta az országot idegen érdekeknek. Nem tartom elfogadhatónak a kommunista rendszereket sem, de a mezőgazdaságot még azok sem voltak képesek elvonatkoztatni az országok lakósságától. Erre csupán a profitéhes világhatalom kényszerítette a kormányokat. Csonka Magyarország szegény természeti kincsekben, de jó minőségü élelemmel most is el tudná látni lakóit. Mi több, korábban még a környező államokat is mi láttuk el.
Előzmény: Ghí (95)
Ghí Creative Commons License 2005.04.26 0 0 95

 

Magyarország élelmiszerben önellátó lehetne, már amit mezőgazdaságilag elő lehetne teremteni.

Meglátásom szerint a nagypolitikának ez nem érdeke.

Abban látnak boltot, ha a külföldiek itt tudják eladni mindazt, amit előállítottak.

A külföldi piackeresők szempontjait megértem, de a magyar felelősökét már egyáltalán nem.

Nekik erkölcsileg lenne kötelességük Magyarország állapolgárainak érdekvédelme, akkor is, ha ettől ők kevesebbet kaszálnak.

A magyar mezőgazdaság fellendülése egyrészt munkahelyet biztosítana a falun élőknek, másrészt oda vonzaná a járulékos adminisztrativ cégeket és iparágakat is.

Én is szívesen lemennék vidékre lakni, ha nem lenne mindenütt nagyon nagy a munkahely hiánya, a munkanélküliség.

 

 

 

Előzmény: zividivi (94)
zividivi Creative Commons License 2005.04.26 0 0 94
Valóban egyre vékonyodó talajhártyán élünk, ami egyre inkább el is sivatagosodik. Legfőbb baj egyelőre, - legalábbis meglátásom szerint, mégsem itt van.- A "kultúrnépek" tekintélyes hányada már többnyire szintetikus élelmiszereken és kiegészítőkön, szintetikus vitaminokon éldegél. Emiatt egyre több gyermekről állapítják meg, hogy allergiás a terészetes táplálékra. (tejérzékenység, lisztérzékenység stb!) Úgy, hogy a föld, egyelőre képes lenne ellátni élelemmel lakóit. Főleg, ha figyelembe vesszük az u.n. "kvótarendszert" is. Ez egyáltalában nem arra utal, hogy élelmiszerhiánnyal kellene számolnunk egyhamar.

De az államok már szinte sehol sem függetlenek a monopolhelyzetben lévő élelmiszer nagyipartól és nagykereskedelemtől. Saját ellátásra képtelenné vált országok ma már egyszerűen kiéheztetők és ezáltal meg is zsarolhatók. Olajcsap, energia, élelem egyszerűen elzárható bármikor.

A világpolitika gazdaságilag tartja sakkban a föld országait. Nekem olyan veszélynek tűnik, ami csak a nagy ukrán padláslesöpréshez hasonlítható. Még nem vitték el ugyan szánk elől a legutolsó falatot is, de bármikor, bármilyen "vétségért" megtehetik bármelyik országgal, hogy lakói teljesen élelem nélkül maradjanak.
Előzmény: Ghí (93)
Ghí Creative Commons License 2005.04.26 0 0 93

 

Átvészelni?

Hát arre szerintem képtelenek leszünk!

 

Pedig már emelkedik a tengerek szintje az Antarktisz-ról levált óriási jégtömb olvadása miatt.

És ha a tengerszint emelkedik, az többek között folyamatos áradásokat fog jelenteni a világban.

Meg mindent ami ezzel együtt jár! :(

 

Előzmény: zividivi (92)
zividivi Creative Commons License 2005.03.12 0 0 92
Ezt a topikot évekel ezelőtt nyitottam és akkoriban még híre sem volt a gazdatüntetésnek.: //".... 2002.01.30 19:09:17 (topiknyitó) Le nem ellenőrzött hírek (rádió) szerint élelmiszer behozatalunk 45%-kal növekedett, miközben agráriparunk 2/3-ára csökkent. A háborút megélt nemzedékek igen jól ismerik az önellátás jelentőségét. Kérdés, hogy a békés idők nemzedéke kiszolgáltatottan hogyan lesz képes átvészelni valamilyen katasztrófát, s hogy nem válhatunk-e könnyen zsarolhatóvá a politika vagy érdeklobbyk részéről? ....."// Ma már egyértelmű! A kormány is zsarol bennünket, nem csupán a nemzetközi tőkepiac,
Athlay Creative Commons License 2004.02.08 0 0 91
Csak hajrá népeim - a topicot belengő paranoid szellem kifezetten szórakoztató. Ne hagyjátok abba!
zividivi Creative Commons License 2004.02.08 0 0 90
/"...A lanyom mar evek ota igy vesz fel disznokat. ..."/

Mert még van pénze! Később legfeljebb csereberél majd, aztán meglátjuk. Erről az aztánról, meg a pénznélküli Jánosokról szól a topik, nem kedves leánykád mai "konszolidált" helyzetéről. Onnan ugyanis még könnyű kiröhögni vagy lenézni az aggodalmaskodókat.

Előzmény: Derek (89)
Derek Creative Commons License 2004.02.07 0 0 89

"Es don't para, senki nem fog itt ehenhalni. A videki ezutan is megeszi a finom haztaji javakat... majd uj shopping kulturaval fognak vedekezni a nepek (nyugaton mar van ra pelda): apu, anyu, gyerekek - az egesz mezga csalad - lemennek videkre, es kozvetlenul a termelotol vesznek, ha nem a silany nullakalorias agyontapzott elelmiszert akarjak zabbantani. "

Le se kell menni,hazhoz viszi neki,ahogy nekunk regen a Joos neni a tejet,tojast, zoldseget.Ma meg a parisztnak is van mobilja, a koma felhija Joskam kene hetvegere 2 par csirke ,egy kacsa, 50 tojas 3 kilo alma,sargarepa, hagyma,Aztan a pariszt beul a Moszkvicsba es odaviszi,egy ev mulva meg a Suzukiba,miutan kialakult az allando kuncsaftkore. Meg karacsonyra kene egy fel diszno.No afa , no szamla.Ha idonkent egyet kettot lebuktatnak a financok attol meg a biznisz iz going on.A lanyom mar evek ota igy vesz fel disznokat.

Előzmény: TorPedrO (84)
zividivi Creative Commons License 2004.02.07 0 0 88
/"...Dontsd el, hova akarsz tartozni..."/

Ne strapáld magad, már eldöntötték. Elég sokan. A pénzforráshoz! Az meg apadozóban, tehát a végén úgyis ugyanoda jut mindenki, ahová nem akart volna.

Előzmény: TorPedrO (84)
zividivi Creative Commons License 2004.02.07 0 0 87
/"...Mert ha terrorral nem tartják kordában a népet - függetlenül attól, hogy pár pofont kiosztanak, vagy a bank láncol magához egy életre -, akkor bencsikeskednek, lovasosodnak, forradalmat csinálnak...."/

MERT, HA NEM, AKKOR ????

Szerintem meg: AZÉRT, MERT!!!!

Érzed a különbséget?

Előzmény: Sheme (83)
zividivi Creative Commons License 2004.02.07 0 0 86
No, akkor mégegyszer, hogy tengernyi aggyal is meg lehesenn érten:

Ne láss, ne hallj, elég ha beszélni tudsz!

Előzmény: edice petlice (82)
TorPedrO Creative Commons License 2004.02.06 0 0 85
pöcc
TorPedrO Creative Commons License 2004.02.06 0 0 84
Sheme:

Na, amikor tudtommal agráripari ország voltunk a szemétláda, komcsi elnyomás alatt, ilyet nem olvastam. Egyszerűen nem értem, mitől éri meg behozni Ausztriából vöröshagymát, miközben a világ ismeri a Makói vöröshagymá-t?

O, ez igen egyszeru... a makoi voroshagyma megy Ausztriaba! Ide meg jon a silanyabb burgenlandi voroshagymesz... de ne felj. Mindenen az lesz nemsoka: Made in EU. Egy osztrak ceg kozben valszeg megvette a markanevet (a piacot) stb.

Es don't para, senki nem fog itt ehenhalni. A videki ezutan is megeszi a finom haztaji javakat... majd uj shopping kulturaval fognak vedekezni a nepek (nyugaton mar van ra pelda): apu, anyu, gyerekek - az egesz mezga csalad - lemennek videkre, es kozvetlenul a termelotol vesznek, ha nem a silany nullakalorias agyontapzott elelmiszert akarjak zabbantani.

Es don't para, a pesti proli megel az unios loszaron is. Minthogy maga is unios loszar.

Es don't para, mivel kis hazank egyenlotlen eselyekkel indul a talponmaradasban az unios piacon, ezert mindenki tonkremegy, kivandorol a fel orszag romaniaba meg az unioba.
Gazdagok gazdagekhoz enni a jo kis magyar arut (pl. Ausztriaba), az egykori paraszt pedig az intenziv nyugati tipusu mezogazdasag itthoni zsellere es napszamosa lesz.

Dontsd el, hova akarsz tartozni. Van 3 honapod.

=TPO

Sheme Creative Commons License 2004.02.06 0 0 83
Akkor melyik a jó?

Mert ha terrorral nem tartják kordában a népet - függetlenül attól, hogy pár pofont kiosztanak, vagy a bank láncol magához egy életre -, akkor bencsikeskednek, lovasosodnak, forradalmat csinálnak.

Hiába, Madách óta igaz a kijelentés:
A nép egy gyapjas állat.

Az állatokat meg vezetni kell, mert megy mind jobbra-balra, össze-vissza. Hát kinek kell a fejetlenség?

Előzmény: zividivi (37)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 82
Miközben te mogyorónyi agyaddal pásztázod a jövőt, mint világítótorony a tenger árját.
Ez az igazi honpolgári mentalitás: nemzeti vészhelyzetben a béna is próbál birkózni, az oligofrén is gondolkodni. És végülis a részvétel a fontos, nem a győzelem :)))
Előzmény: zividivi (81)
zividivi Creative Commons License 2004.02.04 0 0 81
/"..Szerinted mi folyik?..."/

Kérdésedből kiderült, hogy Te is csak jól eldagonyázol ebben rendszerben. Ez is egy életforma.

Sajnálom, életformákba nincs jogom beleavatkozni.
Ne láss, ne hallj, elég ha beszélni tudsz!

Előzmény: edice petlice (80)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.04 0 0 80
Szerinted mi folyik? Kik azok, akik ránk kényszerítették az akaratukat? Miben? És milyen eszközökkel? Nem vettem észre élelmiszerhiányt.
Előzmény: zividivi (79)
zividivi Creative Commons License 2004.02.04 0 0 79
/"...Kik akarják ránkkényszeríteni a politikai akaratukat? ..."/

Nahát! Mit gondolsz, mi folyik körülötted 13 éve? Te akartad talán, hogy így legyen? És tudod is, hogy mi zajlik körülötted, vagy csak elvagyogatol?

Előzmény: edice petlice (77)
zividivi Creative Commons License 2004.02.04 0 0 78
/"..Mikor ennyire túl van körülöttünk mindenki fegyverezve, teljesen mindegy, hogy éhesen vagy tele hassal lönek közénk. .."/

Ebben teljesen igazad van!

De ha nem feküdnénk le ilyen mértékben a világpolitikának, könnyebb lenne elkerülni talán még a lövöldözést is. Vagy legalábbis nagyobb esélyünk maradna, mint így. Igenám! De főleg a politikusaink zsarolhatók. Egyelőre!

Előzmény: kiseti (75)
edice petlice Creative Commons License 2004.02.03 0 0 77
Kik akarják ránkkényszeríteni a politikai akaratukat? Mér' akarnák? Miben?
Hogy lehet ennyi butaságot összehordani?
Előzmény: zividivi (73)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!