Keresés

Részletes keresés

hiper fizikus Creative Commons License 2020.01.14 0 0 220

A meterológusok sem tudnak 1 hétnél tovább előrejelezni az időjárást, pedig nekik szuperszámítógépük van .

Előzmény: Hivadar (219)
Hivadar Creative Commons License 2019.12.30 0 0 219

Mai nők nagyon buták és lusták. Nem tudnak előre gondolni 1 héttel tovább. Csakis jelenben akarnak élni.

BattleGURU Creative Commons License 2016.09.19 0 0 218

Pedig úgy tűnik az intelligenciánkat a nőktől örökölhetjük, nagyobb eséllyel.
https://munkahet.hu/hirek/magazin/az-anyukanknak-koszonhetjuk-az-intelligenciankat

Dulifuli Creative Commons License 2002.03.08 0 0 217
Bocsánat, valamit elfelejtettem!

Nőnap alkalmából férfitársaim nevében is szeretettel köszöntök minden kedves hölgyet, aki ide betéved!

@----&----------

Előzmény: Dulifuli (216)
Dulifuli Creative Commons License 2002.03.08 0 0 216
"Kedves" missparker!

Én nem kötöttem Beléd, sem a nickedbe. Ki is tettem a szmájlit az első bekezdés után.
Az, hogy Te a Fórum alatt a Törzsasztalt érted, semmiből nem derült ki a mostani hozzászólásod előtt. Így aztán én nem is értettem a dolgot.
"Ezért nekem lehet esni, ki lehet oktatni, ezzel együtt nem veszem jónéven, ha valaki ezt ok nélkül megteszi. Légy oly bájos, és még egyszer olvasd el, mit is irtam."
Szó szerint. De hosszú í-vel, és felkiáltójellel. :-))

Ha ezek után flame-elni akarsz, lelked rajta. Legfeljebb adsz egy kis ontopic anyagot is.
Pedig eddig értelmesnek tartottalak. Nem is áll szándékomban ezen változtatni. Nos, hajlandó vagy elásni a csatabárdot?

Előzmény: missparker (215)
missparker Creative Commons License 2002.03.06 0 0 215
Üdv itt "kedves" Dulifuli!

Feltételezem, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek a nickje nem hiven tükrözi a családi állapotát. Egyébként a nickem csak egy hozzáállásra utal, akár a tiéd. :) Most, hogy eldöntöttem, hogy nickem marad, és igenis missparker vagyok, jöhet a következő.

A fórum alatt az itteni törzsasztalt értettem, azzal együtt, hogy ide nem való a szex témakör. Sokan gondolkodhattak még igy, ezért is van egy HUSZ rovat, elkülönitve, akárcsak a Politika. Amit szintén meg mertem emliteni, tehát most ezen a csiholt jogon nekem eshetne az összes politikába járó fórumozó. Véleményem szerint senkit nem bántottam meg azzal, hogy leirtam a saját gondolatomat valamiről. Nem kérdőjeleztem meg a HUSZ létjogosultságát, amit irtam, azt akarta sugallni, hogy el sem olvastam a felmerült témát! Mert ha valamiről azt gondolom, hogy magánügy, akkor azt tiszteletben is tartom, még akkor is, ha esetleg lenne kinálkozó lehetőség elolvasni. Ha nem vetted volna észre, itt laza csevegés megy néhány ember között, most éppen ezt hozta ki a szó, kicsit a pontos megfogalmazás rovására ment a lazaság. Ezért nekem lehet esni, ki lehet oktatni, ezzel együtt nem veszem jónéven, ha valaki ezt ok nélkül megteszi. Légy oly bájos, és még egyszer olvasd el, mit is irtam. Semmit, amiben igazat adhatnál nekem, és semmit, ami miatt kioktathatnál.

További kellemes napot!

Előzmény: Dulifuli (214)
Dulifuli Creative Commons License 2002.03.06 0 0 214
Kedves missparker!

Először is, ha asszony vagy, akkor nem Miss-nek kéne lenned, hanem minimum Ms-nek!

:-)

Másodszor, én nem jelenteném ki a helyedben, hogy a szex nem fórumra való, mert ebben nagyon nincs igazad. Jelen fórumon a HUSZ elég jó példa erre, még akkor is, ha ott is - akárcsak máshol a Fórumon - előfordul, hogy egyik-másik topic egy kicsit elcsúszik, illetve indulatokat vált ki.
Abban igazad van, hogy nem kéne mindenkinek kiteregetni az egész intim szféráját ország-világ előtt, de a szexről lehet értelmesen beszélni, sőt, merem állítani, hogy erre szükség is van. És a HUSZ-on jó néhányan vannak olyanok, akik ezt teszik. Ha Neked nincs kedved hozzá, hát ne tedd, de nem kéne megkérdőjelezni a létjogosultságát.
Mindezzel nem bántani akarlak, csak a véleményemet közöltem.

Üdv!

Dulifuli

Előzmény: missparker (213)
missparker Creative Commons License 2002.03.06 0 0 213
Rendes asszony vagyok. :)
De akkor sem. A szex magánügy, nem fórumra való.
Előzmény: Hétszűnyű (212)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.03.06 0 0 212
Miss Parker.
Akkor jó. Megnyugodtam. Rendes lánynak nem is való.
Előzmény: missparker (211)
missparker Creative Commons License 2002.03.06 0 0 211
Lenyomoztam. Mostmár biztos, hogy nem én vagyok. Nem tudok olyan skizo lenni, hogy tudtomon kivül szex fórumra irjak...A politikába is csak kirándulgattam, amikor már nagyon volt véleményem, megirtam.
De ilyet... dehát én nem... (mély döbbenet, elhalkuló hang)
Előzmény: missparker (210)
missparker Creative Commons License 2002.03.06 0 0 210
Khm, már irtam volt, hogy nem tudok többnickű lenni. :)
De most megyek, lenyomozom wmr-t.
Előzmény: Hétszűnyű (209)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.03.06 0 0 209
Miss Parker.
Na, az első kisebb csalódás.
Még hogy rézvörös.
A világosbarna SOSEM hat szürkének.
De azért még kedvellek.
Véletlenül nem te vagy a "wrm" nick is?
Előzmény: missparker (208)
missparker Creative Commons License 2002.03.06 0 0 208
Rézvörös...
Velem születetten világosbarna, ami inkább szürkésen hatott. Ezért a festék.
Előzmény: Hétszűnyű (207)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.03.06 0 0 207
Miss Parker. Neked milyen színű a hajad?
a) szőkésbarna (akkor megint szerelmes leszek beléd)
b) fekete (akkor jó fejnek kell lenned ahhoz, hogy tetssz, de hát elég jó fej vagy)
c) szőke (akkor hogy kerülsz erre a topicra?)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.03.06 0 0 206
Miss Parker.
A "Hölgyek, urak, szex" c. rovatban új témát nyitottam, ott lehet hozzászólni ahhoz, hogy szexi-e, ha egy nő aláfekszik a nullás gépnek.

Nem akartalak ám megbántani a pepecseléssel, de más dolog manuálisan vacakolgatni, és megint más dolog bonyolult szövegeket fordítani eszméletlen mennyiségben.

Előzmény: missparker (205)
missparker Creative Commons License 2002.03.06 0 0 205
1. Pepecselés? Az én imádott munkám? Most összetörtem...

2. Milyen szexes téma?

3. A kopasz nőkről Malajzia jut eszembe. Terjedt egy olyan történet, hogy egyes maláj városok női lakosai levágva a hosszú hajukat, parókát csináltak belőle, eladták nyugatra, ahol éppen a hosszú fekete haj volt a divat, és ebből szinte életre kelt az ország gazdasága. Nem tudom mennyire igaz, nekem túl soknak tűnik az egybeesés, valahogy túl kézenfekvő. Meg azt sem hiszem, hogy nem volt rebellis nő, aki ragaszkodott a maga által választott külsejéhez.

Előzmény: Hétszűnyű (204)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.03.06 0 0 204
Miss Parker. Akkor az nem is munka, hanem pepecselgetés.
A gépelés nem probléma, végtére újságíró volnék, és hírszerkesztő koromban belém rögződött, hogy mindent közvetlenül a gépbe. Kézzel már nem is igen tudok.
A szexes témakörre mindjárt ráteszek egy kopasznős topicot. Érdekelne a véleményetek. :)
Előzmény: missparker (203)
missparker Creative Commons License 2002.03.01 0 0 203
Ilyeneket én is szoktam érezni, de excel táblákban búvárkodva. Otthon leültem ebéd után csinálni, ültem, csinálgattam, az idő meg ment. Befejeztem, gép kikapcs, megkönnyebbülés. Kinézve az ablakon azt láttam, hogy félúton van a nap. Az óramutatók négyet mutattak. Örültem, juhéj, du. négy, és már befejeztem. Hajnal négy volt... Rajtam nem munka közben, hanem mindig utólag jön ki a fáradtság.

Ui. a gépelés tiz ujjal megy?

Előzmény: Hétszűnyű (201)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.03.01 0 0 202
:-DDD

[ZedIzDead]

Előzmény: Hétszűnyű (201)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.03.01 0 0 201
Miss Parker.
Könnyű annak, aki járt gimnáziumba... :)))
A fordítás olyan, hogy az első órában vidámanmegcsinálsz 4ezer betűt. A másodikban is. Ekkor már zsong a fejed, és fáj a hátad. A negyedik órában a két nyelv váltakozva történő használata miatt kilúgozódik az agyad. A hatodik órában azt veszed észre, hogy összesen csak 700 betűt fordítottál. A kilencedik órában totál készen vagy, és még mindig csak 18 860 betűnél tartasz. A tizenegyedik órában kidőlsz, annak fásult tudatában, hogy másnap minusz 3000-ről indulsz.
Két ilyen nap után feltétlenül kell egy teljesen üres harmadik nap, mert regenerálódás nélkül úgy járhatsz, mint én egyszer, amikor tücsökciripelést kezdtem hallani a kertből, holott december volt, és nincs is kertünk.
Előzmény: missparker (197)
missparker Creative Commons License 2002.03.01 0 0 200
Szia,
Én egyáltalán nem érzek lelkiismeretfurdalást, hogy jól elbeszélgettünk itt, egy olyan témát is érintve, amit te magára hagytál egy időre. Most meg jössz, és jól letorkollsz?

Az, hogy neked milyen tapasztalatokat sikerült gyűjtened, egyáltalán nem mutat meg semmit. Egyszerűen nem a megfelelő nőkkel találkoztál, vagy esetleg megkockáztatom, hogy benned is volt hiba.

Amit a mitikus alakról irsz, az elég fura. Lefestettél egy ideális alakot, aki igy ebben a formában biztos, hogy nem létezik, álmodozni is kár róla, mert elszakit a valóságtól. Szemezgessünk belőle! Ki a művelt? Aki fel tudja sorolni Apollinaire összes elbeszélését? "információbefogadásra való érzékenység"? Ez mi? Talán hajlandóság... Nyitottság, megértési szándék? Ez majdnem mindenkiben megvan, aki törődni akar a társával.
Már csak egy kérdésem van: Ha létezik egy ilyen nő, akkor ő valóban a legjobb? Férfiszemmel biztosan. És miben? A legjobban kihasználható, hiszen rengeteg támadási felülete van (érzékeny, nyitott). Szórakoztató, társasági jelenség, igy bármely férfi nyugodtan feszithet mellette egy társaságban. Toleráns, megértő, tehát képes a társával teljesen odaadó módon foglalkozni. Azt gondolom, hogy egy ilyen nő, aki teljes odaadással csak veled foglalkozik, nem lesz. Mert bármilyen hihetetlen is, mindenkinek vannak saját elvárásai is, magával és a társával szemben is. Aztán arról még soha nem beszéltél, hogy te mit nyújtanál egy ilyen társnak? Vagy az nem fontos? Csak kapni akarsz? Lehet, hogy benned van a hiba? Soha nem utaltál arra, hogy esetleg tisztelettel szeretnél bánni a nőkkel. Emlékszel még a topic elején a kis csetepatéra? Lehet, hogy ez okozta?

Előzmény: matius (199)
matius Creative Commons License 2002.02.28 0 0 199
Na már látom mi történik, ha egy gazda magára hagyja topicját: Félrecsúszik a beszélgetés valamilyen kontrollálhatatlan irányba.

Ugyanakkor persze örülök neki, hogy nagyon sok építő jellegű hozzászólásokat lehet itt olvasni!

Nos, a női intelligencia (bármilyen hihetetlen én pejoratív felhangoktól mentesen gondoltam összerakni ezt a két szót), szerintem korántsem mérhető fogalmakat, mérőszámokat (IQ-t és EQ-t) jelent.

Az intelligens nő mítikus alakja sokkal inkább a közvetlen párbeszédek folytán nyeri el alakját, ahol az objektivitás, a nyitottság, a befogadókészség, a felfogókészség, a tolerancia, a megértési szándék, a tájékozódóképesség, az információbefogadásra való érzékenység, a műveltség, a humor, az eredetiség, stb. vagyis csupa olyan jellemző található, amit külön-külön nehéz értékelni, megítélésük nagyrészt szubjektív, ráadásul csakis együtt nyerik el végső formájukat.

Nos, csalódottságom az összkép terén szerzett tapasztalatokból fakad.

matius

ZedIzDead Creative Commons License 2002.02.28 0 0 198
Ez tényleg borzasztó sok...a minőség is szem előtt van tartva, vagy csak a számok? Mert ennyinél már igencsak a minőség rovására megy...

[ZedIzDead]

Előzmény: Hétszűnyű (195)
missparker Creative Commons License 2002.02.28 0 0 197
Ezt nem értem. Még gimnazista koromban 2600 karaktert gépeltem tizpercenként. Ezt akkor két óra alatt le lehet gépelni, és van egy egész napod forditani. :))
Komolyra forditva: hétvégén is? Ez tényleg kétségbeejtő.
Előzmény: Hétszűnyű (195)
missparker Creative Commons License 2002.02.28 0 0 196
Hát nem? Két hasonló foglalkozású, hasonló érdeklődésű (női intelligencia) emberke. Én meg kilógok itt a sorból: se férfi nem vagyok, se forditó...:))
De azért ne fájjon a szived :)
Előzmény: Hétszűnyű (191)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.02.28 0 0 195
Tőlem lassan már 25 ezer karaktert követel a tetű munkáltatóm. Naponta! Hétvégekre vetítve is!
Előzmény: ZedIzDead (194)
ZedIzDead Creative Commons License 2002.02.28 0 0 194
He vagyok ("lökött nick", na ezt se mondta még senki :-) )

Huzamos teljesítmény? Hmmm, elég nehéz megmondani, főleg mivel a mostani munkámban nem is tudom a karakterszámot, még a szószámot se, csak a sorok (sztringek) számát, azok meg olyan változó hosszúságúak és bonyolultságúak, amennyire csak lehetnek.
Ha folyamatos szövegről van szó, átlagos komplexitással, viszonylag jól ismert terminológiával, és persze fordítói segédprogrammal, akkor 3-5 ezer szó kb. a napi adagom. Angolról magyarra persze.

[ZedIzDead]

Előzmény: Hétszűnyű (192)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.02.28 0 0 193
El kell fogadni teljes értékű megoldásnak. :)))
Előzmény: MCJ (171)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.02.28 0 0 192
ZedlZdead. Eleve emailben gondoltam. Küldök is Neked, csak az itt nálunk egy kicsit bonyolult, mert alállomáson vagyok, és át kell mennem a főgéphez, az pedig a főnök irodájában van. Nehéz az élet.
Te hány karaktert tudsz lefordítani naponta? Nem a rekordra gondolok, hanem a huzamos teljesítményre.
Egyáltalán: she or he vagy? A lökött nickedből nem derül ki.
Előzmény: ZedIzDead (189)
Hétszűnyű Creative Commons License 2002.02.28 0 0 191
Miss Parker. Fájdítod a szívemet. Mi az, hogy "most szépen egymásra találtatok"?
Előzmény: missparker (190)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!