Keresés

Részletes keresés

Hülyesamu Creative Commons License 2002.07.19 0 0 57
Ja, az már OK, főleg a 13-14-től (azok a verziók már rég kifutottak...), csak egy acad K drága. Azért szoktam ajánlani a Blendert.
Előzmény: Mr. Krinkle (55)
thw Creative Commons License 2002.07.19 0 0 56
Hat igen, igy konnyu, akarom mondani, konnyu az biztos nem volt. A lakasok erteke telleg dobbenetesen folment, foleg ezeken a jo kornyekeken. bar mind a Gellert-hegyen, mind itt a Naphegyen rengeteg az olyan lakos, akik orokoltek az ottani kegliket, es negyedannyijuk sincs, hogy tenyleg ott vennenek, ha venni akarnanak. Vagy pedig meg jo reg vasaroltak, amikor (ahogy te is irtad) joval kevesebbert meg lehetett venni, aranyaiban is (az anyagi lehetosegek es az arak aranyara gondolok). Mi is igy jutottunk ehhez a lakashoz. Mikor elvaltaka szuleim, akkor ugye jott nemi bekasmegyer, ezt irtam mar, es a mostani lakas lakoi pont bekasra akartak koltozni az unokak miatt (tehat masok is vandorolnak rosszabb helyre a csalad kedveert) Igy csereltuk, persze rafizetessel - hatalmas mazlink volt.
Szerencsere az en jovendobeli anyosomek Sopron mellett laknak, oda remelhetoleg nem kell utanuk koltozni :)) Anyam meg ugye itt, ide meg jovunk szivesen :)) Mellesleg ujabban gondolkodom, hogy nem is lehet olyan remes videken. Olyan nyugalom van, es ez a kedvesemen is latszik. Nekem minden aprosagtol eldurran az agyam es orjongok (lany letemre), ot meg eddig egy kezemen meg tudom szamolni, hanyszor lattam kijonni a sodrabol olyan dolgok miatt,amitol engem szinte ujra kellett volna eleszteni :)) persze ez biztos alkati kerdes is, de ahogy latom magam korul, a videki emberek 100szor nyugodtabbak.

Jo eg, szetoffolom a topicot, sorry :))

Előzmény: DeadFox (52)
Mr. Krinkle Creative Commons License 2002.07.19 0 0 55
Nekem is ugy tunt, hogy csak drotvazakat lehet vele rajzolni. Renderelt abrak letrehozasahoz mit ajanlasz? Full, standard ACAD mar O.K.? Vagy ehhez is kell vmi kiegeszito 3D csomag?

krinkle

Előzmény: Hülyesamu (54)
Hülyesamu Creative Commons License 2002.07.19 0 0 54
Erre az egyre alkalmas lesz, mert a 3D-ben tudsz vele navigálni, a 3D objektumokat betölteni, mozgatni, de gyakrolatilag semmit nem tudsz majd rajzolni (vonalakat leszámítva).
Előzmény: Mr. Krinkle (53)
Mr. Krinkle Creative Commons License 2002.07.18 0 0 53
Sziasztok!
ACAD 2000 LT-m van. Eddig csak 2D-ben hasznaltam. Pusztan magam szorakoztatasara szeretnem 3D-ben tologatni a butorokat epulo lakasom modelljeben. Alkalmas ra az ACAD LT?
DeadFox Creative Commons License 2002.07.18 0 0 52
thw
"Hogyhogy eljottel arrol a szupi kornyekrol? "

profán válasz
- nekem feleségem van
- feleségemnek meg anyósa

a legjobb az egészben, hogy apám halála után elköltözött egy Ó-budai lakásba. A Gellért-hegy ekkor ugrott. Aztán jött a rendszerváltás és most üt meg a guta, mert 30 mFt külőnbség van a két lakás mai forgalmi értékében. Így mulat egy magyar úr.

"melyik a kis Gellert-hegy"
a BAH csomópont Gellért-hegy felöli oldala, úgy kb. a Déli pu. vasúti alagútjáig terjedő rész. De a Nap-hegy az szebb.

Előzmény: thw (51)
thw Creative Commons License 2002.07.18 0 0 51
Hmm, melyik a kis Gellert-hegy?Amelyiken a Voros Kastely, meg az Orom utca van, "eggyel lejjebb", mint a Citadella? Hogyhogy eljottel arrol a szupi kornyekrol? En mondjuk a Naphegyen lakom, de azert eleg jol ismerem a G. hegyet, rengeteg ismeros lakik ott, akiket meg altanos iskolabol verbuvaltam :)
Azert a Duna part sem lehet rossz, apam halalaig ott lakott,Obudan az Arpad Fejedelem utjan. bar eleg zajos volt ott a hev mellett.
Előzmény: DeadFox (50)
DeadFox Creative Commons License 2002.07.18 0 0 50
thw
- Kis Gellért hegy, Schweidel utca
- XIII. Dunapart, szemben a Margitszigeti víztorony

Előzmény: thw (49)
thw Creative Commons License 2002.07.18 0 0 49
DeadFox: ez mulatsagos, akkor a nyomdokaidban lepkedek :)) Mi 3 eves koromig a Szabadsag-hegyen laktunk, aztan a szuleimvalasa utan nagyon rovid ideig Bekasmegyeren, es kb 4 voltam, amikor ide koltoztunk :) Tosgyokeres budai :)
En nagyon orultem, amikor kiderult, h orokseg folytan egyaltalan van lakasom, de nagyon nem akartam pestre menni. Foleg mert dolgoztam is ott egy darabig,es hat nem nagyon teccet a kornyek...
Aztan mindeki gyozkodott h milyen kiraly helyen van a lakas (ami igaz), es elgondolkodtam, h telleg, az araert maxvmi pincelukat kapok Budan, aminek semmi ertelme, ugyh belenyugodtam, h pesti leszek :))
Imadom ezt a kornyeket egyebkent, ahol anyammal lakom (meg egy jo ideje a kedvessel, ezert is kell mennunk, merthogy anyam azert nem olyan lelkes emiatt, ami ertheto :) )
Te merre laktal itt? es a XIII-ban? bar azt a kornyeket alig ismerem.
Előzmény: DeadFox (48)
DeadFox Creative Commons License 2002.07.18 0 0 48
thw
ha eddig nem volt véleményed rólam, akkor most meglesz.. az a lakásom amiben lakom az a XIII kerületben van... legfeljebb közelebb lesztek hozzám...:)
de én az a tipusú lehetetlen budapesti lakos vagyok, aki BUDA-I, soha nem akartam Pesten lakni (a bejelentett lakásom is BUDÁN van)
a Gellért hegyről (ott voltam fiatal) küzdöttem át magamat a pesti oldalra... nehezen de túl éltem..:))...most azon küzdök, hogy a 'rezidenciát' valahogy áttoljam nyugdíjas koromra újra a budai hegyek közé.

- Elnézést azoktól az olvasóktól, akik nem értenek velem egyet -

Előzmény: thw (47)
thw Creative Commons License 2002.07.18 0 0 47
DeadFox: kosz a biztatast! En azert aggodom es aggodom...Nemcsak a koltozes, mert nem vagyunk olyan messze (Gellert ter kornyekerol XIII. keruletbe megyunk a kedvessel), meg azt abszolut pozitivan tudom felfogni, ugyanis annyi kacatot begyujtottem az evek soran, amit most nem fogok magammal cugolni, hogy kesz megkonnyebbules :)) Inkabb a munkalatok. Kiveretunk egy falat, de konnyen lehet h nem usszuk meg ilyen olcson, mert ha pl villanyvezetekek mennek benne, vagy viz, akkor az is egy valag penzbe fog kerulni,ami nincs :(( Raadasul csak a kedves dolgozik, en nem - az egyetemen teszem a semmit... Szal azert vannak felelmeim. Azon is aggodom, hogy az elozetes tervekkel ellentetben mennyibe fog kerulni ez az egesz, es hogy meddig fog elhuzodni. en ugye semmi ilyesmihez nem ertek, tehat ugy vernek at, ahogy akarnak (ujabb biztato jel :)) ), ezen kivul orzom az emlekeket a par evvel ezelotti lakasfelujitasunkrol, ami kb 3szor annyi ideig tartott, mint igertek, holott semmi komolyat (mint pl parkettazas stb) nem csinaltattunk. lassan kezdtem ugy erezni, hogy ennyi ido alatt meg en is megcsinaltam volna...
Előzmény: DeadFox (46)
DeadFox Creative Commons License 2002.07.18 0 0 46
thw
minek után fogalmam sincs ki vagy:))))akár a nagymamának is szívesen odaadom, ha ide talál...

de megjegyzem, augusztus 6-7 környékén újra itt leszek és akkor is a tiétek a program, ha kell.

a költözés nem borzalmas, midig valami újnak a kezdetét adja meg, legalább is az én életemben igy volt, ha meg a "cuccolásra" gondolsz akkor gondolj abba bele milyen lehet több ezer kilométeres távolságokra költözni, és azt is túl lehetett élni

Előzmény: thw (36)
DeadFox Creative Commons License 2002.07.18 0 0 45
cicamacska ...:)))) túl elfoglalt vagyok ahoz, hogy megsértődjek, meg azt is írtam, hogy öreg vagyok már. Még késsel sem lehet megséreni... na bumm' legfeljebb elvérzek a csatamezőn..:)))

na vissza..
- köszi a véleményt, rólam és a munkáról is.

- most jön a neheze...ez így igaz... szórakozásból csinálom és nem pénzért és tényleg csak az ismerősi körökben...otthon a szabadidőmben

- igen egy jó tervező az nem csak a szabványokat és az előírásokat ismeri, hanem alkot is...sajnos sok tervet láttam ami lehet, hogy nem a tervező alkotása, hanem a megrendelő kérése, de akkor is borzalmas volt számomra. Nem annyira az épület külső megjelenésére gondolok...mert úgye kinek ez kinek az tetszik...hanem a lakás belső helységeinek egymáshoz való kapcsolata vagy zártsága. Magam sem tudom, hogy kell ezt szaknyelven kifejezni de a funkciókat és tevékenységeket is megfelelő csoportba lehet rendezni. Hát én erre szoktam odafigyelni különösen amikor valakinek elkezdek firkálni...

Megjegyzés: az a grafika amit küldtem, az szerintem ezeknek a feltételeknek valamint annak a teleknek a fizikai adottságainak pontosan eleget tesz amire elképzeltem. Sajnos a jelenleg a területre engedélyezett beépíthetőségi értéknél nagyobb. Így csak álmodozni tudok róla. (bár pénzem sincs rá..:))))

Előzmény: maestro (34)
FRODO Creative Commons License 2002.07.18 0 0 44
Fura. Nekem ilyet nem csinált.
Viszont, ha annyira nem fontos, akkor nem idegesítem magam miatta én sem.

:)

Előzmény: maestro (43)
maestro Creative Commons License 2002.07.18 0 0 43
Letöltöttem, fel is telepítettem, de induláskor feljön a kezdő ablak, de error üzenetet ad csak, ha mondjuk csinálnék egy új tervet. Annyira meg tényleg nem érdekelt...
Előzmény: FRODO (42)
FRODO Creative Commons License 2002.07.18 0 0 42
Most nem nagyon értem: letölteni sem sikerült, vagy csak az installnál nem engedett fel?
Előzmény: maestro (41)
maestro Creative Commons License 2002.07.17 0 0 41
Kikapcsolt tűzfallal sem megy. Nem erőltettem tovább...

A szerzői jogot tiszteletben tartók számára azonban van némi csemegém: ingyenes CAD programok, köztük építészeti is.

Előzmény: FRODO (40)
FRODO Creative Commons License 2002.07.17 0 0 40
Idáig eljutottatok?

http://nct.digitalriver.com/fulfill/0002.21

Az adatlapra bármilyen kamu adatot beírhattok, csak az emilcím legyen valóságos, mert oda fogják elküldeni a címet, ahonnan a letöltés megy.
Letöltés és install után asszem fel akar majd menni a netre, azt hagyjátok nyugodtan, semmi gondot nem okoz, csak talán elindítja a visszaszámlálót, vagy valami ilyesmi.
Mondjuk erre a pár másodpercre akár le is lőhetnétek a falat.

:)

peren Creative Commons License 2002.07.17 0 0 39
Úgy tűnik nálam is, hogy a floorplan mindenképpen online regisztrálni akarja magát, de tűzfal mögül ez nem megy neki :(
Van erre valami megoldás?
Előzmény: maestro (38)
maestro Creative Commons License 2002.07.17 0 0 38
Fordo: kipróbáltam (volna), de nekem a tűzfalam megöli szegényt... :-(
Előzmény: FRODO (37)
FRODO Creative Commons License 2002.07.17 0 0 37
Már én is említettem a másik topikban a Floorplan-t, ingyenesen letöltheted innen a 15 napig használható progit:

http://www.floorplan.com/

Egyébként én is bölcsész vagyok, úgyhogy hidd el nekem nyugodtan, hogy nem egy ördöngősség ennek a programnak a használata!

:)

Előzmény: thw (36)
thw Creative Commons License 2002.07.17 0 0 36
Koszonom a sok otletet!

DeadFox: Neked is koszi, jelentkezni fogok, bar h mikor, azt nem tudom, mert koltozunk, falat verunk stb stb, kedvesem dolgozik, en meg telefonalgatok egesz nap, hogy melyik munkat ki csinalja. Ha megis lesz idonk, beugorhat o is erte?

Előzmény: Törölt nick (31)
maestro Creative Commons License 2002.07.17 0 0 35
Thw: más fórumon már írtam, aki abszolút nem látja a teret maga előtt, az egy tervezővel vegye fel a kapcsolatot! :-) Ez ugyanolyan, mint a fényképezés: ha érzed a témát és tudod, mit csinálsz, egy Pajtással jobb képeket csinálsz, ha meg nem, akkor lehet előtted akármilyen Hasselblad, csak attól még nem lesz jó a kép.

Én, amíg nem számítógéppel rajzoltam, csak alaprajzban és metszetben prezentáltam a terveket. És én ezt magamban belül láttam, és olyan érzékletesen el tudtam mesélni a megbízóknak, hogy ők is látták maguk előtt. (Ez is egyfajta művészet ;-)

Előzmény: thw (28)
maestro Creative Commons License 2002.07.17 0 0 34
DeadFox: nehogy megsértődj! Nekem ami a szívemen, az a számon, de bántani nem akarok senkit. Ha visszanézed az eddigi hozzászólásaimat, eddig csak egyetlen egy alak bírt kihozni a sodromból, de ő tett is ezért rendesen, és ott nem félreértésről volt szó...

- 1. nem megfelelően fejezem ki magam, és félre érthető hülyeségeket írok.
Én már csak ilyen vagyok, hogy következetesen abból ítélek, amit közölnek velem, és nem annak alapján, amit mondani szerettek volna! :-)
"Rossz szokásom", még abból az időből, amikor egyetemistákat tanítottam, és mindig megköveteltem a szabatos fogalmazást.

- 2. baromira haragszol a "kontárokra"
Nem tagadom. Én vagy úgy találkozom velük, hogy valami nevetséges "tervvel", de olcsón elviszik előlem a munkát, vagy az általuk elqrt házaknál, lakásoknál próbálhatom meg menteni a menthetőt, amikor a tulaj rájön, mennyire megszívta.

Az eddigiekből (meg a mélből) azt látom, hogy Te nem ebbe a kategóriába tartozol, csak következtes "imidzs-építéssel" próbáltad ezt a látszatot kelteni :-)

Ha jól látom, Te egyszerűen átveszed azt a munkát, amit normális esetben a tervező csinálna. De ha az építészek elismerik ezt és a színvonala is megfelelő, akkor semmi gondom vele. Legfeljebb az, hogy miért fizet ezért külön valaki, ha az építésznél úgyis benne van a szolgáltatásban. Vagy ők nem is foglalkoznak ilyesmivel?

Igen, nekem kicsit furcsa volt ez, mert számomra annyira nyilvánvaló, hogy a tervező tervez, és ennek része a modellezés is. De most már értem :-)))

Üdvözlettel, a cm.

Előzmény: DeadFox (27)
DeadFox Creative Commons License 2002.07.17 0 0 33
thw

Na akkor bocs...de így sem tudok segíteni mert gyakorlatilag a számítógép képernyője egy "miliméterpapír", szóval oda rovom fel az elképzeléseimet amit aztán a program a saját képeségein belül valamilyen formában megjelenít.

- más
itt már valakinek felajánlottam egy programot, hogy vigye el mert nincs rá szükségem. Itt van nálam az irodában. Nem jelentkezik a delikvens érte, ha akarod e hét péntekig felkereshetsz és neked adom. A címe HOME DESIGN 3.D V50.

Semmit nem kérek érte.

a telefonszámom mail-ban küldöm

Előzmény: thw (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.17 0 0 32

Peldaul ilyet...

Előzmény: Törölt nick (31)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.17 0 0 31
FloorPlan 3D. Szeretem mert egyszeru es konnyen kezelheto es ha vegre kiismerem akkor tenyleg jo kis latvanyterveket csinalhatok majd vele. =O)
Előzmény: thw (28)
thw Creative Commons License 2002.07.17 0 0 30
Na azert ennyire nem sulyos a helyzet, ennyire nem vagyok csokevenyes :) Nekem nem is annyira az elkepzelessel, hanem sokkal inkabb az aranyokkal van problemam, azt pl eleg nehezen abrazolom. (ugye cicamacska? :)) )Lehet h rosszul fogalmaztam.
Előzmény: DeadFox (29)
DeadFox Creative Commons License 2002.07.17 0 0 29
thw
problema az amit "cicamacska" is írt. Nem szószerint, de valahogy így.

- A program csak eszköz -

ha magadban nem tudod elképzelni a teret, akkor a megvalósításával is küzdeni fogsz. Képen látni valamit és utánna azt elképzelni az egy másik folyamat. Bár sajnos rengetegen vannak akik erre sem képesek.

Nem tudok olyan programot amit ajánlani tudnék...

Előzmény: thw (28)
thw Creative Commons License 2002.07.17 0 0 28
Mint hozzaertonek, erdekel a te es cicamacska velemenye: mit ajanlotok (3D) abszolut kezdo, laikus es bolcsesz!!! embernek, ha szeretne latni, amit elkepzelt? (DeadFox: abszolut beleferek abba a kategoriaba, hogy nem jo a "fejbeni terlatasom", sot, ki is meritem :)) )
Előzmény: DeadFox (27)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!