Keresés

Részletes keresés

cinke21 Creative Commons License 2002.02.15 0 0 63
Kedves Dakotám
Némiképp össze-vissza irogatsz,mert ugye mit számít ha mondjuk jelenteni kell a 2 millió feletti készpénzmozgásokat ha úgy egyébként a több milliárdos pénzmosások ellen sem akarnak az illetékes elvtársak tenni semmit sem. Vagy talán arról lenne szó,hogy védik a nagy szélhámosokat és egy-két kisstílű a bandához nemtartozó kezdőn akarják elverni a port csak azért mert nem tartoznak a nagy bandához és a Nyugatnak is fel kellene mutatni valamicske eredményt,azaz valamiképp a Nyugatot is félre kellene vezetni.
Előzmény: 81713 (61)
Vajk Creative Commons License 2002.02.09 0 0 62
a kaszinós megoldás működik...
Előzmény: 81713 (61)
81713 Creative Commons License 2002.02.08 0 0 61
Kedves cinke, kicsiny madaram!

Hogyan másképp elemezhetném, mint jogi aspektusból?

Az olvtársak minősítését kizárólag szakmai okokból engedtem meg magamnak, mivel amely móccereket leírtak - már rég nem műxenek.

Ha még csak egy milliárdos tételekben mosogatnának, túlzottan nem is pampognék. Itten egy-két nagyságrenddel feljebb köl kupászkodni.

Ami az általad megfogalmazott: "nemzetközileg elismert pénzmosó ország vagyunk kitételt illeti, hát - finoman szólva is - némi tájékozatlanságra vall.

Abban az országban, ahol:

1.) a betétesnek csak 1M Ft-ig garantált a bankbetétje,

2.) az 5M Ft értéket elérő, vagy meghaladó készpénzmozgást jelenteni kell az APEH-nak,

azt nem nevezném pénzmosó kánaánnak.

Szóval nem úgy van az, hogy csak bekenjük sárral. A leginkább pénzmosoda országok nagyjából az USA, Luxemburg, Svájc, Thaiföld, Japán. Némi orosz kavar nem árt a zügybe, mert ott könnyen lehet egy saját bankot bérelni. Igen, bankot, tokkal, vonóval, igazgatótanáccsal, mifenével... Ami köll.

Szóval itten a fő probléma az, hogy amíg az egyes kormányok, no meg a multinacionális cégek kavarnak, addig az ő móccereiket lesi le minden - szakágazati működési eltérésektől független - maffia.

Ezt adaptálják az üzletág sajátságaihoz, és már adott is a kész recept. Szóval itten ne tessék mimózalelkületet felvenni, mert a pénzmosási üzletág - mindenestül - egy hónap alatt felszámolható lenne. Ha akarnák. De nem akarják.

Hogy más közeli példát ne említsek: Ugye emléxel a COCOM-listára. Nno, néhány cimborámmal csempészgettünk ilyesmiket. Annyi volt az összes szabály, hogy minden negyedik út alkalmából azt hoztuk, amit az állambácsi megrendelt, és nem pofáztunk. Ezért megengedték, hogy a maradék három utat saját zsebre óggyuk meg, a határőrök, vámosok nem kérdezősködtek.

dP

Előzmény: cinke21 (60)
cinke21 Creative Commons License 2002.02.01 0 0 60
Kedves Dakota Press
Nem tudopm elfogadni,hogy egy egy milliárdos pénzmosást te jogilag akarsz elemezni és egyes hozzászólókat hozzánemértőnek próbálsz minősíteni.
Akik egy milliárdos tételekben mossák a pénzt azok a törvények felett állnak és felelősségre nem vonhatók még.Tehát az ilyen súlyú büncselekmények megértéséhez egyáltalán nem jogi ismeretekre van szükség.Én egyetlen egy nagy pénzmosó felelősségre vonásáról sem tudok aminek az az oka,hogy nemzetközileg elismert pénzmosó ország vagyunk és mindeddig nem voltunk képesek ezen a tragikus helyzeten változtatni.
Ezek után nem tudom hogy ki az aki nem tud vagy nem akar szakszerüen hozzászólni ehhez a témához,ehhez a tragikus helyzethez.
Előzmény: 81713 (20)
objektiv Creative Commons License 2002.01.27 0 0 59
Oregindian!

Erdekes amit mondtal, hiszen a vonatkozo temakat mar regota tanulmanyozom, de valszeg a muszakis gondolkodasom atka, hogy nem tudom elkepzelni a forrast. A tobbi idaig okesan ment, de a forras, na az gaz. Esetleg valami felvilagosito tanfolyam? Persze szigoruan csak az altalanos muveltseg tagitasa vegett. :))

Előzmény: 81713 (38)
objektiv Creative Commons License 2002.01.27 0 0 58
Ma' megint roptetesi szezon van. :))

Szoval van a temaban egy kellemes konyv: Penzmosoda, abban is megtalalhato a vonatkozo allitas. A konyvet vegigolvasva nem fogsz ketelkedni. Aki mint megelheteskent vallal tisztitast ajanlom nekik ezt a konyvet, figyelem a trukkoket viszont csak otthoni korulmenyek kozott erdemes kiprobalni, mivel a legtobbje ertelemszeruen megbukott.

Előzmény: Turulmadár (54)
Vajk Creative Commons License 2002.01.27 0 0 57
legközelebb?
ez az elkapás nálad rendszeres?:)
Előzmény: HanG99 (56)
HanG99 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 56
Több helyen meg lett említve, én a német sajtóban olvastam, ott is mindféle pénzmozgással magyarázták.
De ebből következően, ha legközelebb elkapnak a zsaruk drogdílerkedésért, de nincs egyéb bizonyítékuk, mint a ruhámról kimutatott kábszer, akkor közlöm velük, hogy sok dollárt tartottam a zsebeimben, onnan vannak a nyomok :))

Üdv HanG

81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 55
Itten egy dolgot vizsgáltak: Van, vagy nincs? Bináris alapon működött.

Ebben télleg igazad van, hogy két pénz közé elég egy szennyezett és máris +2 pozitív minta, ez nem is vitás.

A tényen viszont nem változtat. Kimutatható kábszerszennyezls adott. Ami ennyi.

dP

Turulmadár Creative Commons License 2002.01.26 0 0 54
ok, hogy nem említettél címletet, én arról beszélek, hogy kerülhet olyan pénzre is kábszer, aminek köze sem wolt forgalomhoz, így a következtetés szerintem nem állja meg a helyét.
Előzmény: 81713 (53)
81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 53
Bocsika, de címletet nem említettem. Forgalomban lévő papírpénzekről van szó. Egyébként valahol az FBI honlapján megtalálható.

Meg ne kérdezd, hogy hol, mert már a franc se emléxik rá! De ottan olvastam. Eccerűen megragadt a zagyamban ez az adat. Ha szorgalmasan kupászkodol, Neked is előjön.

dP

Előzmény: Turulmadár (52)
Turulmadár Creative Commons License 2002.01.26 0 0 52
igen, ez logikusnak tűnik. a 90% wiszont szerintem azért nem állja meg a helyét, mert pl. ha pár kábítószer-maradványos tízdolláros belekerül egy százdolláros kötegbe, akkor azokon is lesz kábszer-nyom, pedig sosem wolt közük narkó-mozgáshoz.
Előzmény: Ant Z (51)
Ant Z Creative Commons License 2002.01.26 0 0 51
Azt gondolom, hogy aki megfogdossa a kábítószert majd utána a pénzt, azz egy piciny nyomot hagy a pénzen. A modern műszerekkel pedig ezeket is ki lehet mutatni.
Előzmény: Turulmadár (50)
Turulmadár Creative Commons License 2002.01.26 0 0 50
6.) Egy '90-es években történt laboratóriumi vizsgálat szerint az Egyesült Államokban forgalomban lévő bankjegyek több mint 90%-án valamilyen kábítószer-származékot találtak, tehát csak az észak-amerikai kontinensen minden 10 $-ból 9-nek köze volt a kábítószerhez valamilyen formában.

ez érdekesen hangzik... az ember azt hinné, csak arra a pénzre kerül kábítószer, amelyiket az orr és a cucc közötti távolság áthidalására használnak.
de a loser drogdílerek, úgy látszik, minden kemény munkával megkeresett bankjegyüket meghentergetik némi porban. :)))

81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 49
Nosza!

dP

Előzmény: pindiy (48)
pindiy Creative Commons License 2002.01.26 0 0 48
:::)))
megteszem::)))
Előzmény: 81713 (47)
81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 47
Akkó' hívjál föl! (06-1) 390-01-05

dP

Előzmény: pindiy (46)
pindiy Creative Commons License 2002.01.26 0 0 46
Szóval keresek egy ügyvédet, aki nem ismeri a valódi ületi érzékemet, hogy tuggyon reménykedni::)))
Előzmény: 81713 (45)
81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 45
1-es számú közkeletű tévedés: ugyanis nem köll ügyvéd a Gt szerint. Közokiratba foglat társasági szerződés is hatályos.

2-es számú megoldás: A zügyvéd/jogtanácsos kap egy 10 ezerrel maradék nélkül osztható - ici-pici - üzletrészt, és máris társaság tagja. Akkó' nem számol ilyesmiket. Szaxóval: Tocsikolás.

dP

Előzmény: pindiy (44)
pindiy Creative Commons License 2002.01.26 0 0 44
Kedves Indián, ajánlásodra áttekintve az áttekintendőket nekem nem gond az 1 milliárd apporttja, mert mondjuk beviszem a Keleti Pályaudvart mélyen leértékelve 500 milláért, ugy second hand, oszt, hogy ez eszembejutott igy a másik 500 milla az 5letnek megfelelő szellemi apport értéke.
Nem is lenne ezzel semmi gond, de az alapító okiratot az ügyvédnek kp-be köll fizetni, és mond, azt honnan veszem::)))
Előzmény: 81713 (42)
nyrgy hz Creative Commons License 2002.01.26 0 0 43
Szvsz a normális emberek költik erre (szerencsére, nem sajnos), a balfácánok meg azon stresszelnek, hogy hogyan csináljanak belőle még több pénzt, lehetőleg annyit, amennyit már el se tudnának költeni.
Előzmény: 81713 (40)
81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 42
Ki mondta Derága Gazduram, hogy az készpénzben köll? Én egészen biztosan nem. Ugyanis lehet céget hozomra is alapítani. Némi szervezés kérdése.

dP

PS: Illő twisztelettel kérénélek a PTK szerinti forgalomképes dolog, valamint a GT szerinti apportálható és végrehajtható apport fogalomkörének áttanulmányozására.

Előzmény: pindiy (41)
pindiy Creative Commons License 2002.01.26 0 0 41
Szóval kedves Indián, akkor a magyar társadalom szerkezete igen csak egyszerű.
A mostani hajléktalanok már voltak managerek, a mostani managerek, meg lesznek majd hajléktalanok.
Mer 1 milliárdot azér a zöm nem engedhet meg csak úgy promt magának.::)))
Előzmény: 81713 (40)
81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 40
Derága Gazduram!

Ilyesmit amatőrök csinálnak csak. Sajnos amilyen balfácánok vagyunk a 100 miller elköltése - általában - az alábbi recept szerint néz ki:

- átlagos családi ház = 26-40 miller
- egy dögösebb autó apjukomnak = 8-12 miller
- asszonyak is egy elfogadható bringa = 4-7 miller
- sznobizmusra = 10-15 miller
- a maradék megy csak üzleti célú befektetésre, és - többnyire - az is hiába.

Szóval igazad van. Az elköltött lé - még ha adózott is - (brt)20%-a alaphangon az államé. A többit meg úgy 10 év alatt a fenntartás szintjén számítva csak beköhögjük szintúgy adóban.

A lényeg: Legalább 1 milliárdot kell lopni, mert abból még egy komfortosabb koporsóra is fussa. Talán. :-)

dP

Előzmény: pindiy (39)
pindiy Creative Commons License 2002.01.26 0 0 39
Szóval kedves Indián, a dologba épp az a feneség, ha össze is hozol 100 millát 2 db. hó alatta, akkor két dolog lehetséges vagy elköltöd vagy befekteted.
Az eredmény ugyanaz, egy idő után egy vasad se marad::)))
A törvény lényege, hogy mostan csak egy út marad, el nem költheted, igy kénytelen vagy befektetni és akkor sem marad egy vasad sem, a mostani elvonási rendszerek mellett, legfeljebb az időt tudod húzni.
És mostan el is jutottunk a lényeghez, minden pénz visszakerül az államhoz, a fekete is meg a fehér is::)))
Előzmény: 81713 (38)
81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 38
A szaxerű móccer elsalyátítása sem eccerű pája gazduram! :-)

És ez nem vicc. Egy kis merészséggel, valamennyi önbizalommal a tarsolyban úgy 2 hónap alatt 100 - száz - millert össze lehet hozni. A gondok a megtartásánál kezdődnek.

dP

Előzmény: pindiy (32)
81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 37
Van benne valami. :) Bocs.

Komolyra fordítva: Nagy ívben szarok a különféle adómegkerülési trükkökre - lásd: az idevágó szaktopicom -, sőt néhányat én magam találok ki.

Ebből következőleg engem nem érdekelnek a - hangsúlyozottan - bármilyen színezetű (világnézetű) honi kormányok és csatlósainak jáccmái, de az ilyesmire finnyás vagyok.

Amíg az eccerű mezei polgárt segíthetem valamilyen joxerű trükkel előnyhöz, addig akármibe nyakig benne vagyok. Ezekhez a pénzmosodásokhoz viszont semmi közöm, annak ellenére, hogy nekem is van néhány külföldön bejegyzett cégem. Ezért még a használhatónak tűnő információmorzsák közvetítését is - a lehetőségeimhez mérten - igyexem megakadályozni.

Így világos?

dP

Előzmény: objektiv (36)
objektiv Creative Commons License 2002.01.26 0 0 36
Veded a vadaszteruleted? :) Bocs.
81713 Creative Commons License 2002.01.26 0 0 35
Akkor ha kérhetlek szépen:

Definiáld nékem - mint eccerű halandónak - a viruális és a valós információ közötti különbséget!

Tiéd a pálya!

dP

Előzmény: Political Animal (33)
objektiv Creative Commons License 2002.01.26 0 0 34
Mosni tudok, csak adjatok alapanyagot. :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!