Keresés

Részletes keresés

Excel Creative Commons License 2002.01.24 0 0 7
Nincs ebben semmi újdonság. Egy tanulmányban éppen az MSZP akkori kincstárnoka meséli el hogy adták el a lapokat. Legfeljebb hányingert kap az ember az elvtársak kisdedjátékaitól.
Előzmény: Gonda László (-)
AMI SZÁMTALAN Creative Commons License 2002.01.24 0 0 6
A zalai hírlap neked nem mszps? Akkor mi az? Én rendszeresen olvasom, ha eljutok szép Zalába és mondhatom, förmedvény, legrosszabb kádári időket idéző színvonaltalan nulla lett belőle.
Előzmény: Derek (3)
uzbence Creative Commons License 2002.01.24 0 0 5
Ne haragudj, te hol elsz, hogy nem ismered a megyei lapok privatizaciojanak tortenetet? Vagy ennyire fiatal vagy?
Előzmény: Derek (1)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.24 0 0 4
Egyes lapok esetében a központilag szerkesztett, összességében ellenzéki tartalom mellett

húúúúú, már az MTI-t is elfoglalta az ellenzék, vagy mi a szösz? azért nem ártana, ha a KCs-ba tömörült médiaifjúság megtanulna szabatosan fogalmazni... :))))

Derek Creative Commons License 2002.01.24 0 0 3
Nem jo. Mert a valasztasok utan mar nem ok voltak hatalmon.
Meg egyebkent sem igaz a cikk, a megyei lapok leginkabb olyan partiak amilyen part eppen az adott megyeben ,vagy ha varosi lap ,mint a szegedi Delmagyarorszag akkor olyan partiak amilyen onkormanyzat van. Nagyon jo pelda erre pl a Somogyi Neplap es a Zalai Hirlap ezeket ismerem, meg a Delamagyarorszagot. Egyik sem mondhato ma MSZP-es iarnyultsagunak. Majd azok lesznek ,ha netantan az MSZP nyer arrafele az onkormanyzatin es vice versa.
Előzmény: Törölt nick (2)
Derek Creative Commons License 2002.01.24 0 0 1
"A lapelőállításhoz szükséges nyomdák és épületek akkoriban még állami tulajdonban voltak, a kiadói és szerkesztőségi eszközökkel a kiadói jogokkal azonban az MSZP rendelkezett. A megyei lapokat a magánosítást követően is a régi szerkesztőségek készítették azokon nyomdagépeken, amelyek továbbra is az MSZP tulajdonában maradtak. "

Azert talan el kene mar donteni akkor most allami tulajdonban,vagy MSZP tulajdonban voltak. mert a ketto nem ugyanaz.
Mert ha allamiban,akkor az uj kormany rendelkezett vele a valasztasok utan ,ha meg az MSZP-eben akkor meg kinek mi koze hozza az allami szamvevoszeken kivul.

Előzmény: Gonda László (-)
Gonda László Creative Commons License 2002.01.24 0 0 topiknyitó
Hogy is volt az a rendszerváltás? Akik ma MSZP-t akarnak, azokat kérdezem: Ki bízta meg őket, milyen tulajdonosi jogok alapján bocsájtották áruba a "nép vagyonát". RABLÓ BANDA!!! Ez csak egy a sok közűl.

http://euroastra.com/kontroll/axelbovitett.htm

"Kibillent egyensúly
az Axel Springer Magyarország megyei lapjainál

A Kontroll Csoport a napokban fejezte be legfrissebb tanulmányát, amelyben az Axel Springer Magyarország megyei napilapjainak politikai irányultságát vizsgálta. E napilapok önmagukat politikailag elfogulatlannak tartják, vizsgálatunk során azonban ennek ellentmondó adatokat kaptunk. A végeredmények sokunkat érinthetnek, olyan vidéken közismert lapokról van ugyanis szó, mint az Új Dunántúli Napló, a Petõfi Népe, a 24 óra, a Tolnai Népújság, az Új Néplap, valamint a Békés Megyei, Heves Megyei, Nógrád Megyei és Somogyi Hírlap.

Az Axel Springer Kiadó Magyarország második legnagyobb laptulajdonosa, a legtöbb megyei napilappal rendelkezõ médiabirodalom. Magyarországon a cég hírnevet akkor szerzett, amikor 1990 tavaszán a két választási forduló között hét megyei napilaphoz jutott. A privatizáció idõzítése és módja már akkoriban is etikai kételyeket ébresztett a pártállamot éppen leváltani igyekvõ nyilvánosságban. A privatizációt többek között kritizáló Lapkiadók Egyesülete szerint egy rosszemlékû véleménymonopólium lebontása után egy másik, külföldi tõke által meghatározott új függõség jött létre. Az üzletet a rendszerváltást jelentõ elsõ szabad választást közvetlenül megelõzõen kötötték a szerkesztõségekkel. A lapelõállításhoz szükséges nyomdák és épületek akkoriban még állami tulajdonban voltak, a kiadói és szerkesztõségi eszközökkel a kiadói jogokkal azonban az MSZP rendelkezett. A megyei lapokat a magánosítást követõen is a régi szerkesztõségek készítették azokon nyomdagépeken, amelyek továbbra is az MSZP tulajdonában maradtak. Az Axel Springer fél év elteltével további két megyei napilapot szerzett meg, ennek következtében a mai napig összesen kilenc napilappal rendelkezik.

Az Axel Springer kiadó Németországban tradicionálisan konzervatív értékeket képvisel, magyarországi szerkesztõségei azonban azzal ellentétes irányultságot mutatnak. Egyhónapos idõintervallumot átfogó médiaelemzésünk alapján megállapíthatjuk, hogy az Axel Springer Magyarország megyei napilapjai mind a témaválasztás, mind a megfogalmazás tekintetében a baloldali ellenzék értékrendjét tükrözik. Egyes lapok esetében a központilag szerkesztett, összességében ellenzéki tartalom mellett olyan mennyiségben jelentek meg helyben készített, élesen bíráló hangvételû cikkek, ami a kormánnyal és a kormánypártokkal szembeni nyílt szembenállásként és a média eredeti, tájékoztató funkciójának határozott átlépéseként értelmezhetõ."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!