Kupa független képviselő lesz, a tippem továbbra is 2. (Mivel pártja nem jut be, nem alapíthat frakciót, aki pedig nem tartozik frakcióhoz, az független képviselő.)
Gyerekek ennek a hihetetlen győzniakarásnak nagyon komoly okai lehetnek.Valószínü egzisztenciális okokra lehet visszavezetni.De ne feledjétek,NEM JÓ HA ELŐRE ISZUNK A MEDVE BŐRÉRE!!! vagy A NAGY AKARÁSNAK NYÖGÉS A VÉGE!!!
nem a listás szavazatokat kell mérni, becsülni ( ezt teszik a közv. kut.) hanem a mandátum arányt. Hiába kapott az MSZP összesen több szavazatot 1998-ban, de a FiDESZ alakíthatott kormányt. thx to Józsi Bá!
Remélem ha a Fidesz nyer, akkor sem tud kormány alakítani, mert a MIÉP-el együtt sem lesz 50%, s ez a lényeg. Az SZDSZ-nek többel kell vernie a MIÉP-et, mint ahogy a FiDESZ veri esetleg az MSZP-t.
Persze ez csak egy álmom, mert merek NAGYOT ÁLMODNI ! :))))
Egy abszolút tudományos, minden eredmény mellett helytálló becslés (a paraméterek választás
után is változtathatóak!)
Result = (A1 * GALLUP + A2 * MEDIAN + A3 * SZONDAIPSOS + A4 * TÁRKI +... AN*AKARKI)/N
az Ai együtthatók pártízlés szerint változtathatóak, de az összegük
lehetőleg N legyen. (Kevésbé tudományos igénnyel minden együttható 1.0 de ekkor a végeredmény
eltérhet a becsléstől :)
Csak ezeket az eredményeket sokáig (a választásokig) nem hozzák nyilvánosságra, mert az negatívan befolyásolhatná a baloldali szavazók bázisát, illetve a bizonytalanokat jobbra vihetné el.
hat a sokszinusegbol lehet valami. mindket nagy part meg 5-6 reszre oszlik mint a fidesz mdf es
akkor rengeteg frakcio, frakciovezeto, frakciovezetohelyettes, titkarno stb stb.
a sokszinuseg biztositva lesz!!
eljen az igazsagos valasztasi rendszer! ahol a kevesebb szavazoval rendelkezo alakithat kormanyt.
utana meg nyugodtan fikazhatja a masikat.
Túl szép és kerek számaid vannak.
Lássuk az én sejtésemet az alábbi feltételekkel:
a) legalább 5 millió érvényes voks
b) töredékszavazatok elosztása után
MSZP 42,8%
Fidesz-MDF 42,7%
SZDSZ 9,4%
Kisgazdák 5,1%
Nem tudom, kiderült-e: a paletta szélét nem kedvelem....
Bocsánat, elnézést és egyebek: 52+28+12+9=101, ami százalékban kicsit soknak tűnik :-)))
S mi lenne, ha (parlamenti mandátumok aránya)
Fidesz MPP: 42 %
MSzP: 38 %
MIÉP: 10 %
SzDSz: 10 %
Bár jósolni a két "utolsó" versenyző miatt nehéz, ugyanis 10 - 10 nagyon messze van 8 - 12 -től.
Na jó, most komolyan; az 52 %-os mszp szerintem irdatlanul túlzó; a szdsz 12% is, különösen egy nagyon erősen szereplő mszp mellett; a miép 9%-a, hát remélem nem lesz nekik ennyi, de sajna a 7-8% reális lehet; a fidesz 28%-a, hát nem hinném, szerintem több lesz nekik, a közép és a szélsőjobb között nincs senki rajtuk kívül, tehát nagyjából akkora szavazóbázisuk lehet, mint az mszpnek; a centrum párt meg a munkáspárt miért maradt ki? leszedhetnek ők is pár százalékot innen-onnan (ha a centrum elég jól tudja kommunikálni az emberek felé, hogy ők tényleg középen vannak, akkor akár az mszptől is).
Torgyán mester meg az összes többi kisgazdapárt pedig eltűnik a süllyesztőben. (kivéve azt az egy-két ügyeskedőt, aki időben átszáll valamelyik másik pártba; nekik viszont már ideje lenne megkezdeni az átlépési manővereket, mert mindjárt április)