Keresés

Részletes keresés

kisbetu Creative Commons License 2002.03.10 0 0 3
"az 50x esek állítólag törik a cd-t."

Nemcsak állítólag. Tényleg törik. Kollégám majdnem kiugrott a szobából, amikor a CD-jében felrobbant a Mandrake 7.0-2 installáló.

Előzmény: Attilav (2)
Attilav Creative Commons License 2002.03.10 0 0 2
A kártyás cdromot felejtsd el. Az a legjobb ha veszel egy sima atapi cdromot, pl. Toshiba XM6602B típusút, vagy ennek egy újabb változatát.
Nekem bevált. De tulajdonképp bármilyen atapi cdrom megfelel. A 2x meg elég gáz linux esetén mert több100 megát kell pakolgatni, meg minden, akkor nagyon lassú, negyvenszerest vegyél, az 50x esek állítólag törik a cd-t.
Előzmény: Cav (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1
Ha gyári kerneled van, akkor esetleg nézd meg, hogy ha root-ként kiadsz egz modprobe cdu31a parancsot, arra mit mond?
Ha semmit, de utána lsmod paranccsal listázva a betöltött modulokat megtalálod ezt is, akkor félig nyert ügyed van: lehet, hogy elég egy mount /dev/sonycd /cdrom. - bár lehet, hogy a /dev/sonycd helyett /dev/cdu31a kell... Sajnos elég rég volt utoljára a kezemben, nem emlékszem pontosan :-(
Ha viszont nem találja a modult, akkor sajnos új kernelt kell készíteni, amibe bele van fordítva a cdu31a/cdu33a támogatás is.
Előzmény: Cav (-)
Cav Creative Commons License 2002.01.22 0 0 0
Félig már megoldottam... :)
Az fstab-ba beírtam a dev/cdu535-öt elvileg ennek vinnie kéne a meghajtót, be is van állítva a port, meg minden...
Viszont amikor mountolni akarom, azt mondja, hogy can't read superblock. Ez mitől lehet? Próbáltam a neten rákeresni nem találtam semmit. Nem multisession CD volt benne, azt nem olvassa a meghajtó.

Üdv, Cav

Előzmény: Cav (-)
Cav Creative Commons License 2002.01.21 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Van egy 2x-es SONY CD-ROM meghajtóm, azt szeretném használni Linux alatt, Suse 7.1 van fent. MP3 lejátszásra tökéletes lenne.
Eléggé kezdő vagyok, nem találtam meg hol lehetne ezt beállítani rajta, az ATAPI-kat felismeri magától, de ezt nem. :(

A másik problémám meg windózos, a hálókártyát sikerült felhúznom linux alatt, megy is a ping az IPjére, király. De a windózos gépbe benyomtam a másik kártyát, PnP, felismeri, felrakom, ment 2 win között az átvitel. De amikor netezni akartam volna (isdn, Netmod, sima modem, telefonos hálózat) azt mondta a szemét win, hogy socket hibája van, és egy registry visszatöltés segített csak rajta.
Valahogyan mégis fel kellene telepíteni a hálókártyát win alá, hogy el tudjam érni vele az itteni cuccokat, telnet, ftp, http. (majd ha rájövök azokat hogy kell bekonfigolni. :))

Köszi, Cav

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!