Keresés

Részletes keresés

mokuss Creative Commons License 2002.01.22 0 0 1
Előzmény: dizu (0)
dizu Creative Commons License 2002.01.20 0 0 0
Mindig olvasom a Fauna Szerteágazó információkat tartalmazó weblapját... Vidéki lévén állatbarátként csak hírböl hallottam a Fauna Egyesület és Alapítvány munkáját...

Jó lenne, ha csökkenne a kóbor állatok száma, és az állattartási színvonal is javulna...

Előzmény: mokuss (-)
mokuss Creative Commons License 2002.01.17 0 0 topiknyitó
Az állatvédelem ma:
Magyarországon évente sok százezer kisállat születik. Sokkal több állatot szaporítanak/tenyésztenek az állattartók, mint amennyire a felelõs állattartói lakosságnak szüksége lehet. Ebbõl adódik, hogy:
- évente 150.000. kisállatot fognak be az ország sintértelepeinek "dolgozói" (szegeden 1500, pesten 20.000. állat válik áldozatul...);
- sok tízezer állatot exportálnak legálisan/illegálisan étkezési, hobbi, szõrmecélra...;
- a sintértelepek munkáját a menhelyek nem tudják ellátni anyagi bázishiány miatt...;
- szõrmecélból jelenleg is évente sokszázezer állatot termelnek hazánkban;
- a gazdasági állattartás alacsony szintû, és a profithajtás elveszi a humánus állatkezelést-feldolgozást;

Az állatvédelmi önkéntesek száma messze sem ér az állatszaporítók árnyékának sem...

A Fauna Egyesület a FAUNÁÉRT!

Egyesületünk 1989-ben alakult országos hatáskörû állatvédõ egyesület. Kezdettõl fogva az állatokkal kapcsolatos szemléletváltást — egy emberséges bánásmódon és az élõlények tiszteletén alapuló ember-állat kapcsolat kialakítását — tûztük célul magunk elé.

Egyik legfontosabb tevékenységünk a felvilágosítás. Fauna Híradó címû újságunk 1993 óta tudósít a hazai és nemzetközi állatvédelmi eseményekrõl, jogalkotásról. Tematikus különszámaink egy-egy témakör áttekintésével (Állatvédelmi Törvény, állatkísérletek, oktatás, szõrmeipar, ebtenyésztési rendelet, stb.) foglalkoznak.

Legalább ilyen fontosnak tartjuk az állatokkal kapcsolatos jogi keretek és gyakorlat megfelelõ kialakítását. Ennek érdekében tevékenyen részt vettünk pl. az Állatvédelmi Törvény elõkészítésében, kiharcolásában — sajnos az elfogadás érdekében megkötött kényszerû kompromisszumok miatt még elég dolgunk lesz a törvény és a hozzá kapcsolódó rendeletek módosításával, illetve megfelelõ alkalmazásuk kiharcolásával is.

Szakmai inspirátorai és szervezõi voltunk az elsõ állatvédelmi felügyelõ képzõ tanfolyamnak és az elsõ állatvédelmi tanártovábbképzésnek Magyarországon.

Más hazai állatvédõ szervezetekkel együttmûködünk egy állatvédelmi oktatóközpont kialakításában.

Elkezdtük szervezni a társadalmi állatvédõ szolgálat kiépítését.

Erõnkhöz mérten próbáljuk segíteni a bajbajutott állatok mentését, gazdára találását.

Kapcsolatainkat folyamatosan fejlesztjük a nemzetközi állatvédelmi szervezetekkel. Tagjai vagyunk az Állatvédõ Világszövetségnek (WSPA), kapcsolatban állunk többek között az RSPCA-val és az EUROGROUP-pal. Külföldi tapasztalatok beépítésével segítjük a hazai állatvédelem jogalkotói és gyakorlati munkáját.

Megújuló internetes honlapunk segítségével szeretnénk állatvédõ munkánkat még hatékonyabbá, tapasztalatainkat, információinkat még szélesebb körben elérhetõvé tenni. Honlapunkkal fórumot biztosítunk a magyar állatvédelmet megújító és eredményesebbé tévõ, állatbarátok, állatvédõk és döntéshozók közötti konstruktív eszmecseréhez.

Fauna Egyesület 19669687-1-41

Bővebben
:))

Adó 1%-oddal segítsd a Fauna Egyesületet!

Együtt könnyebb lesz elérni azt, hogy a túlszaporítást csökkentsük!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!