A törvény szerintem is világos, bár voltak, akik ezt kétségbevonjták. De szerintem is részben a választási eredmények ellen megy ez a kezdeményezés. Nem szeretek Rogánra hivatkozni, mert nálam nem tényező (inkább menjen katonának!), de ő is ezt mondta. Szerintem ez egy gyenge, ha akarom, "bolsevista" kísérlet a "permanens forradalom" fenntartására.
A többi megnevezett célt (beleértve a választási törvény módosítását) a parlament többsége is támogatja, így a népi kezdeményezésre nincs szükség.
Visszamenőleges módosításnak minősül az is, ha folyamatban lévő eljárások esetében módosítasz szabályt, tekintve hogy az eljárás elején a módosítás nem létezett. Ezért ez lényegében ajogállamisággal összeegyeztethetetlen. Csak következő választással kapcsolatban lehet ilyen módosítást átvinni.( pedig alacsony az IQ-m, de ezt értem.)
Az újraszámlálással kapcsolatos szabályok pedig eléggé egyértelműek a mostani választási eljárási törvényben:
Az SZSZB-knek van rá kötelező hatáskörűk két esetben: 1. ha a két jelölt közötti különbség kisebb,mint a szavazók 1%-a.
2. ha az érvénytelen szavazatok száma nagyobb, mint két jelölt közötti különbség.
Megis történtek a kézi újraszámolások ápr.7-én, ápr.21-én. 6-70.000 ember dolgozott az SZSZB-kben, köztük Fidesz delegáltak is.
Nem gondolod, hogy ezért a javaslatotok szegénységi bizonyítvány több tekintetben is a fideszes emberkékről?
Na azért az enyhe túlzás, hogy világosan fogalmaz. Ehhez képest jól elvitázgattak rajta hetekig. (most nem az Ovbre gondolok).
Másrészt meg hol volt olyanról szó,hogy visszamenőleg? Direkt elmondta mindenki,hogy még az esetleges újraszámlálásnál esetleges változásnál se változtatnák meg az eredményt.
Erről max csak a személyes véleményemet tudom mondani, nem én találtam ki, hogy legyen ilyen:-))
De szvzs az emberek érdeklődését fenn kell tartani, és nem is igazán a mostani szavazatok ellen megy a dolog, hanem a választási törvény ellen, azt kéne megváltoztatni, értelmezhetőbbé tenni.
Jó. Tudom, hogy több topic-ot is megtölt már a téma, de közelítsük meg máshonnan. Mi a fenének vállalja fel a Fidelitas ezt az újraszámlálásra irányuló aláírásgyűjtést? (Értelmes, elfogadható választ még nem hallottam, pedig úgy gondolom, hogy köreitekben azért az átlag IQ nem alacsonyabb az átlagosnál:-)) )
Megmondom, miért kérdezem:
Mivel senki nem akarja (főleg az OVB), aki erre döntő befolyással van, nem valószínű, hogy a Parlament elé kerül. Ha mégis, leszavazzák. (Mellesleg, szerintem egy népszavazáson is megbukna az ötlet.) Szóval, szerintem nem jó reklám a Fidelitasnak, és a cél is (hangsúlyozom, ez csak a saját véleményem) hülyeség, ráadásul sokba is kerülne. Így aztán a kezdeményezés totális pofáraesés lesz. Csak nem O.V., D.T. és R.A. számára akartok némi nyilvános szájtépésre alkalmat biztosítani?
Értem.
Megmondom őszintén, hogy abban a pozícióban, amiben most ti vagytok (pontosabban voltatok), illett volna egy jobb tervet, javaslatot, ajánlást készíteni. A főbb vonalaival egyetértek, csak kevés a konkrétum :(
Csak egy gyors példa: kezdeményezhettétek volna egy olyan fórum felállítását, melynek tagjai a szolgáltatók (telkó, ISP, minden) és a politikai erők képviseletének tagjai (Fidesz, Fidelitas, MDF, Fiatal Baloldal, MSZP, SZDSZ, _mindenki_). Tudom, hogy nem lett volna egyszerű, de igen fontos lett volna. Helyette van egy 20-30 oldalas, 20-as betűkkel írt PDF konkrétumok nélkül. :(
Most rám céloztál?
Egyrészt nem vagyok szerelmes Orbánba, másrészt meg úgy vélem, hogy nem rólam szól a topik, igy direkt nem szóltam a témában hozzá, s nem is fogok. Ha kérdésed van a magánéletemmel kapcsolatban, akkor azt inkább mélben:-)
Az eddigi hozzászólásaidból ezt nem volt nehéz kitalálni... de ki tudja, talán még te is változhatsz, nemcsak a Fidesz, és szeretett vezéretek, Vityka.