Nekem a 24x es íróval megírt 16x-an írható tdk d-view -t az első 7 számig hibátlanül olvasta de az utánna következő számokat nem lehetett számonként léptetni, de folyamatos lejátszásnál hibátlan volt.
Valószinűleg a nagy kerületi sebeség miatt több hibát vét az író amit az asztali hi-fi készülékek nem de a pc cd-romok javítani képesek.
Nekem egy 32x-es LG íróm van. Csak a próba kedvéért bele raktam egy kb. fél éve a szekrényen porosodó Philips lemezt (amikor azt vettem, még 24x-es író sem volt), és 32x-esen rányomtam 700 megát. Az írás hibátlan volt, és mindent tökéletesen vissza lehetett olvasni.
Mondjuk más meghajtóban nem próbáltam ki, azt még megnézem.
Hát igen én is hallottam ilyen pletykákat. Pl.: Audio-cd-t ne írjak 4x gyorsabban mert akkor a hifi-k nem olvasták. Na ja azóta is 24x-esen írom őket és semmi probléma :))
Köszönöm....
Amúgy nem az újamból szoptam, a gond az hogy ahány ember annyi legenda...
Sajnos nem tudtam kipróbálni mivel csak íróim vannak!
Minden esetre megnyugtató.
Vki pl azt mondta ne írja video cd-t sem 8x sebesség felett.
Ennek ellenére 16x írással kipróbáltam, és az asztali dvd simán olvassa...
No comment.
Én ki is próbáltam mivel nekem is Plextor 24x10x40A -m van és semmi ilyen jellegű problémám nincs. Vagy beetettek vagy félre értettél valamit. Amit írtam eddig mindenki el tudta olvasni.
Ma vettem egy Plextor 24x10x40 es írót.
Valakitől azt hallottam, hogy csak magamnak érdemes pl. 24x esen írni vele, mert nem mindenki tudja majd elolvasni.
Vagyis elsősorban akinek csak cd room-ja van, az már 6x os írási sebesség után lehet hogy nem tudja majd olvasni.
Viszont állítólag ha van cd írója, az olvasás nem akadály még akkor sem ha 24x esen írom is meg...
Én sajna nem tudom kipróbálni,mert csak cd íróim vannak.Véleményekre volnék kíváncsi.
Elsősorban azokéra akik ki is próbálták.