Keresés

Részletes keresés

nem0 Creative Commons License 2002.08.02 0 0 163
1. Mondhatod! De egy darab fára ne mondd, hogy asztal, mert azt te csak beleképzeled.
2. Undorító cselekedet: cinikusan belehazudni nézők millióinak a szemébe, adni az ártatlan hamvasságot olyan dolgokban, amikor az illető feketén-fehéren törvényt sértett. Állami pénzből maffiát építeni. Stb...
Hazugság, Orbán a neved.
Populizmus egyenlő Orbán-Csurka koktél.
Ha az eddigiekből nem drült volna ki, akkor vedd úgy, hogy én egy olyan semmirekellő együgyű vagyok, akinek bizony még mércére sem tellett.
A véleményem azért megvan a dolgokról.
Előzmény: krifa (161)
nem0 Creative Commons License 2002.08.02 0 0 162
Krifa!
1. "Tényeid" kissé elvakultnak tűnek. Állításodból ugyanis az következik, hogy Megyó legalább 52 éve szolgálja azt a népelnyomó rendszert, amit ebben az országban inkább hosszabb, mint rövidebb ideig mindenki szolgált. Mért teszel úgy, mintha nem ez lenne az igazság?
2. Melyik rezsimet? Szerinted mi maradt még nekem, miután Orbánék, a hamvas fiatalok, 4 éven át hoztak be 40 évnyi lemaradást a lopás csalás, és hazugságok tekintetében? Tudod, az én szememben ezutóbbi súlyosabb bűn, mint a 12 évvel ezelőtt végződött 40 év, mivel épphogycsak véget ért. Ezt mért nem fájlalod?
3. Magam se voltam egyik sem, ugyanakkor nem éreztem úgy, hogy "böjtölnöm" kellett volna az elmúlt rendszerben. Azt viszont éreztem, hogy vannak törvények, amiket szigorúan betartatott a pártközpont. Volt erős központi hatalom, amely rendet tartott az országban. Volt munkája mindenkinek, annak is dolgoznia kellett, aki nem akart. Más kérdés, hogy esetleh csak látszatállásba vették fel, de abból is meg tudott élni. Ha éltél akkor, akkor Te is és szüleid is híven szolgálták azt a rendszert. No persze most így utólag kiderült, hogy ebben az országban szinte mindenki rendszerellenes elem volt, és alig várta illegalitásban, hogy végre bekövetkezzen a rendszerváltás!
Krifa! Fogd fel végrel, hogy igen sokan tojnak rá, hogy támogatták -e az előző rendszert az általad említett személyek, vagy sem, mivel igen sokan ugyanúgy támogatták. Tudod, a demokráciának egyik alapvetése, hogy mindenki választhat és mindenki választható, akit ebben a jogában bírói határozat nem korlátoz. Mért akarod a magad módján újrafogalmazni a demokrácia játékszabályait? Félek, hogy ebből előbb-utóbb egy diktatúra játékszabályai kerekednének ki, pont egy olyan diktatúráé, ami ellen küzdeni látszol.
Tudod, Orbán és klikkje magukon viselik mindazon negatív tulajdonságokat, amelyekkel manapság ők a kommunistákat igyekszenek felruházni. Vagy Neked nem ezek a negatív tulajdonságok azok, amelyek nem tetszenek a kommunistákban? Ha a bolsevizmust ítéled el, akkor ebből élő példát kaphattál az elmúlt 4 évben: a Fidesz átvette és tökélyre fejlesztette az elnyomó diktatúra leghatékonyabb hatalmi elemeit.
Nincsenek bizonyítékaim semmire, értelmetlen is lenne, mivel amit én bizonyítéknak állítanék be, arról Te kategorikusan kijelentenéd, hogy az bizony nem bizonyíték. Nem is tisztem, hogy védjem Megyóékat, védjék meg ők saját magukat! Nem is értek mindennel egyet, amit az MSZP kommunikál, de sajnos le kellett vonnom a következtetést, hogy a mocskos csürhe népnyúzó elnyomó, hazaáruló kommunista bolsevikok manapság kultúrában, higgadtságban, stílusban és emberi hangban nagyságrendekkel felülmúlják az általad nagyrabecsült Fidesz és MIÉPet.
Én nem a jót támogatom. Mindössze a kevésbé rosszat támogatva akadályozom meg, hogy az elvakult, fékevesztett politikai kalandorok romlásba döntsék az országot. Orbánék nem más, mint egy hatalmas elefántbébi a porcelánboltban.
És ezt ebben az országban - ellentétben Veled - több millióan tisztán látjuk. Tisztánlátásunkhoz nincs szükség kommunista ideológiára, vagy МSZPs tagsági könyvre.
Előzmény: krifa (160)
krifa Creative Commons License 2002.08.02 0 0 161
1. Kérdésem:

Ha látok egy asztalt, mondhatom rá hogy asztal?
Ha belenyúlok a tűzbe, mondhatom rá, hogy forró?
Ha kezembe veszek egy darab jeget, állíthatom róla, hogy hideg?

Vagy ez mind gyűlölködés lenne, fasizmus és szélsőségeskedés?

2. Kérdésem:

Van undorító cselekedet? mondj egy példát!
Létezik az, hogy valaki hazudik?

S ha igen, akkor mondhatom arra a cselekedetre, hogy undarító, és mondhatom a szavaira, hogy hazugság? vagy ez is szélsőséges, fasiszta, gyűlölködő beszéd lenne?

Vagy Úgy gondolod, hogy nem szabad nevén nevezni a baloldalon elkövetett hibákat, csak a jobboldaléit?

Egyenlő mércével mérsz?
És mi a mércéd alapja. (ezt próbáltam volna kideríteni korábbi filozófikusabb kitérőmmel, de Te sajnos elhárítottad, így abban a feltételezésben hagytál, hogy talán nincs is neked ilyen. De még mindig elmondhatod ha van.)

krifa Creative Commons License 2002.08.02 0 0 160
Mi az igazság?

Ezt kérdezte Pilátus is.

Nos, az igazság az az, hogy még mindig azok a kommunisák tartják a kezükben a hatalmat, akik negyven éven át a legerkölcstelenebb diktatúrát szolgálták és alakították ki itt magyarországon.
Ez nem vádaskodás, nem gyűlölködés, hanem tény.
Egy másik igazság, hogy Te saját akaratodból támogatod ezt a rezsimet.
A harmadik igazság, hogy továbbra is a megtévesztés és butítás politikájával operálva próbálják meg elhitetni az emberekkel, hogy az akkor is szükséges volt, meg most sem erkölcstelen, és nincs mit rajta szégyelni. Tagadják a valóságban elkövetett tetteket, amit arra alapoznak, hogy csak az történt meg, amiről van írásos dokumentum. De sokan vannak, akik tisztességesen végigböjtölték az átkost, s még a legkisebb mértékben sem alkudtak meg a rendszerrel. (értsd. nem léptek be a KISZ-be, a Pártba, nem lettek besúgók, sem zsarolásból, sem kényszerből, sem önként, különösen nem vállaltak szerepet a KB vagy a PB munkájában.)
Ezeknek az embereknek jogos és igazságos követelésük, hogy a kompromitálódott emberek mondjanak le. Elsőként Medgyessy, majd Kovács, Horn, Gál, Csehák, .... Torgyán, Pintér, Martonyi,....Mester Ákos és a sor sokáig folytatható. Ezeknek az embereknek le kell mondani minden közszereplésről és át kell adják a helyüket azoknak, akik megőrizték becsületüket és tisztességüket. A szakértelemmel sincs gond, hiszen ezekben a tisztességes emberekben az is több, hisz nem valamelyik szovjet egyetem diplomásai, nem besúgásért cserébe kaptak diplomát, hanem szorgalmukért és tudásukért.
A kommunisták, azonban mit sem változva védik a megszerzett zsákmányt. ugyanolyan erkölcstelenül, gátlástalanul, hazudva, fenyegetőzve, jog- és igazságtalanul.
Sokakat a kezükben tartanak, zsarolnak ma is. sokakat megtévesztettek, ahogy látom Téged is. Ezek az emberek nem képesek szembenézni magukkal, így túlharsogják a tiszta lelkiismeret követelését, saját helyzetükön és megitélésükön tovább rontva éppen azzal, hogy átkokat és rágalmakat szórnak a tisztességesekre. Tovább süllyedve így a szennyben.
Mára magyarországon a gondolkodó fejekben már tiszta sor, hogy nem történt meg a rendszerváltás, és a demokrácia is csak olyan népidemokrácia, mint amilyen Rákosiék alatt volt. Nem feltétlen vérrel és börtönnel operáló, de ugyanolyan demagóg, megtévesztő, zsaroló, megalázó, érdemtelen, pökhendi. A szomorú az, hogy ennek a folytatása sok szenvedésbe fog kerülni, aminek a számláját ugyanúgy nem akarják majd kifizetni, ahogyan a 40 év adósságát sem rendezték még.

Szomorú, hogy Te is hozzájuk tartozol. pedig szabad akaratot kaptál, és ma is nálad van, hogy ott hagyd a rossz embereket. Társaságukat, elvtelenségüket, és lopott hatalmukat.

Bizonyíték az azonos névsor, és a megtévesztésig hasonló tettek. Ugyanis semmit sem változtak, hiába állítják. Én inkább azt kérdezem, hogy neked hol vannak a bizonyítékaid arranézve, hogy ők akkor is és most is, becsületes emberek voltak. Vagy hogy akkor nem nagyon, de most már igen; hát akkor mi a bizonyíték a megváltozásra.

nem0 Creative Commons License 2002.07.27 0 0 159
Szia krifa!

Hát akkor legközelebb talán ne húzd magad fel ennyire, mert bizony úgy tűnik, nem a régi krifa vagy már. Az vitatkozni akart és kész is volt rá. Érvekkel operált, nem gyűlölettel. Ha visszaolvasod kezdeti írásaidat, majd ezt a legutóbbit, akkor rájössz, hogy most már csak gyűlölködsz, vádolsz, és hazudsz (vagy nem vagy tisztában az igazsággal).
Attól tartok, hogy ez nem az a stílus, amelyikkel szívesen vitázom. Kár, hogy így elragadtattad magad, mert korábban jókat vitáztunk.
Talán egyszer visszatalálunk majd a régi mederbe.

Előzmény: krifa (158)
krifa Creative Commons License 2002.07.27 0 0 158
óta nam volt-Szia Nem0!

Nos, hogy a Te szavaiddal éljek, a bunkó, népnyúzó kommunisták visszajöttek.
Szerinted a Fidesznél jobbak.
Szaladjunk végig néhány kérdésen.
Az MSZP-SZDSZ ( a továbbiakban az egyszerűség és a hitelesség kedvéért komcsik) azt ígérték, hogy nem fognak senkit sem kirúgni állásukból politikai okokból. (nem lesz boszorkányüldözés.) Az igazság, az, hogy 1947-49 óta nem volt ilyen méretű politikai megtorlás a közintézményekben. Mindenkit szakmai képességétől függetlenül kirugnak, ha nem komcsi. Tehát hazudtak.
Aztán azt mondogatták, hogy az orbán, így meg úgy. És sokan el is hitték. (Azoknak hittek, akik 40 éves hazugságban és hazugsággal éltek.)
Ma pedig a bíróságok mindenhol Orbánnak adnak igazat, és helyreigazításra kötelezik a médiumokat. (Azt persze ők kibírják, valamelyik apróbetüs részben éjjel 12 óra 48 perckor. Ha ez volt az ára a hazugságnak?)
Azzal vádolták a Fideszt, hogy nem ír ki közbeszerzési pályázatot az autópályák építésére.
Az igazság pedig az, hogy még a száz nap se telt el, máris három autópályaszakaszra adtak pályázat nélkül építési megbízást. Azaz ebben is hazudtak. Erről a témáról Te is hosszan vitatkoztál velem, most akkor kinek van igaza? Kell a pályázat vagy nem? Képmutatók és farizeusok. Meddig kell még elviselni ezt a hányásszagot, ami a saját kabátotokról terjeng? Gyávák és piti kis rablók, hiénák, akik tíz körömmel védik a megszerzett zsákmányt. Egy becsületes sincs köztük.

Te is közéjük tartozol? Jó mellettük? Mit adnak érte?

Ugyanis a tény, hogy nem Orbánék voltak a rosszfiúk, csak annak kiáltották ki őket. Csak megbélyegezték őket, És sokan elhitték.

nem0 Creative Commons License 2002.07.09 0 0 157
Szia krifa!

Jelentem: nincs rajtam semmilyen teher, minden kijelentésemet a saját igazságérzetem alapján teszem. Az pedig azt mondja, hogy Orbán egy politikai kalandor, egy szemfényvesztő, aki számára semmmi sem szent.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a mocskos büdös népnyúzó komcsik jelenlegi kultúrális színvonala (és akkor most mellőzzük az ideológiát, az úgysem számít) legnagyobb sajnálatomra messze felülmúlja a sokak által egyedüli reménynek vélt Fideszét.
A fiúk jöttek, bunkón taroltak, majd elvárták, hogy újra hatalomra kerüljenek és képtelenek felfogni, hogy ebből elege van az országnak.

Érdekes módon a fenti megállapításom egy szem politikát sem tartalmaz, stílusból viszont annál többet.
Nos, ez az, amit határozottan fájlalok a Fideszben, és ez, úgy gondolom, nem is olyan nagy pimaszság.

Előzmény: krifa (156)
krifa Creative Commons License 2002.07.08 0 0 156
Te vagy az a kis pimasz Nem0?

Szépen beszélsz. Büszke lehetsz magadra.
A Nemzetit nem Hornék kezdték el, hanem Antallék. És olvass figyelmesebben, mert én éppen azt állítom, hogy nem a majomtól, Te pedig már nagyon rutinosan szórod a rágalmakat. Állj meg! Gondolkozz, és ne hidd azt, hogy ha egy üttörőt lekomunistázol, akkor az SZT tisztek és a pufajkások szent és fedhetetlen emberekké válnak. Lehet és kell is különbséget tenni a Fidesz tagok és az MSZP-SZDSZ tagok között. Ha a fideszesekre voksolsz kevesebbet kell magyarázkodnod. Átvertek téged, vagy éppen Te is egy nagy átverő vagy. Hidd el, hogy van kiút az MSZP-SZDSZ csapdájából. Állj fel vess számot, és keresd az igazabb utakat. Vagy életed végéig ráncigálni fog a lelkiismereted, és egyre mélyebre süllyedsz, és egyre nehezebb lesz letennedd azt a tehet, amit a KISZben rád tettek.

kis pimasz Creative Commons License 2002.07.08 0 0 155
Alias nem0.
Ezzel ünnepeltem, hogy visszatértem a moderátorok által rámszabott letiltásból.
Előzmény: kis pimasz (154)
kis pimasz Creative Commons License 2002.07.08 0 0 154
Szia krifa!

1. Ezzel nem mondtál újat, vagyunk még így ezzel majdnem tízmillióan ebben az országban.
2. Az autópályapénzekenOrbánék gyarapodtak az adófizetők kárára. Tudod, az a pénz tutira a magyar gazdaságban marad, amit a kormány meg tud spórolni azzal, hogy esetleg egy 30%-kal olcsóbb külföldi beruházónak adja a kivitelezést. Így pedig magánzsebekbe, meg off-shore cégekbe (lásd: állami gazdaságok bennfentes off-shore felvásárlása) folyt a közpénz.
Az ilyen magyar fővállalkozók preferálásával már tele van a nemi szervem.
Örülnék, ha kicsit részletesebben kifejtenéld, hgy milyen Fidesz által megkezdett építkezéseket állított le az MSZP? Ezügyben ugyanis valószínűleg alultájékozott vagyok.
Az egykori MSZMPs tapsbajnokok most ugyanúgy éltetik Orbánt saját pártjában, mint annak idején Kádárt, vagy Rákosit. Mindössze vannak, akik számára ez olyan kiábrándító igazság lenne, hogy inkább nem is akarják tudomásul venni. Túl egyszerű lenne az a képlet, amely szerint minden csúnya MSZMPs most az MSZPben van, a Fideszben pedig nincs egyetlen rovott múltú ember sem. Akkor ugyanis joggal merül fel a kérdés: hogyan lehet, hogy az MDF éppen a legelegánsabb Budai kerületekben tudott győzni, ha egyszer ott komcsik laknak? Ha meg nem komcsik, akkor hogyan és miből költözött hirtelen néhány év alatt minden egykoron üldözött ellenálló a XI-XII-II kerületekbe?
Gödör: Te ebből annyit akarsz látni, hogy az MSZP csak egy gödörre volt képes a város közepén, míg a Fidesz lám egy szép parkot épített oda. AZ már kevésbé kellemes talán, hogy az MSZP vállalta fel elsőnek a Nemzeti ügyét, és ez annyira övön alul jött a Fidesznek, a nemzet vezető erejének, hogy menten leállíttatta az egészet. Tudod, a gödör ettől volt gödör 3 éven át.
Erkölcs: azt mondod, egy tőről kell fakadnia, mint pl. a majom. Ebben igazad van. Ha Deutsch Tamásra és titkárnőjére gondolok, abban tényleg van valami csimpánzos. Azért mégsem gondolom, hogy a csimpánzokról, mint legkisebb közös többszörösről kéne erkölcsi példát vennie mindenkinek. Mint ahogy azt sem, hogy az erkölcs elvonatkoztatható a kultúrális közegtől.
"...miért mondod, azt akár melyik fideszes politikusra, hogy erkölcstelen, ha ő nem a Te házadban nevelkedett, akkor neki más az erkölcsös és kész."
Látod, pont ez a szomorú. Ugyanis ha nem is ugyanabban a házban, de ugyanabban a társadalomban szocializálódtunk. Joggal várható el, hogy a másik kihasználása, a gátlástalan lopások, a szándékos és manipulatív hazugságok sora ne legyen erkölcsösnek tekinthető. Függetlenül attól, hogy ki melyik házban született.

Nem untattál. Jót mulattam.

Előzmény: krifa (153)
krifa Creative Commons License 2002.06.29 0 0 153
Szia Nem0!

Kicsit elvoltam, de ez ilyenkor nyáron megesik az emberrel.

Reagálva leveledre:
1. nem vagyok MIÉP-es, de magyarnak érzem magam.
2. Azért jó, ha magyarok a fővállalkozók az autópályaépítéseknél, és minden egyéb nagy állami beruházásnál, mert szerintem sokkal nagyobb az esélye annak, hogy az a pénz itthon marad és további beruházások mozgató tőkéje lesz, mint ha külföldi kapja meg, mert ő sokkal nagyobb valószínűséggel kamatoztatja pénzét a saját hazájában, vagy a világ másik oldalán. Ezen kár vitatkozni ez így van. Ne próbáld azt bizonyítani, hogy a külföldi befektető az igenis Mo-on pörgeti a hasznát, míg a magyar igyekszik azt innen elvinni. Ilyen alapon azt mondhatunk amit akarunk minden logika nélkül.
Ha mi vagyunk a fővállakozók az még nem jelenti azt, hogy hermetikusan elzárjuk magunkat a nyugattól, csak azt, hogy ugyanúgy védjük a saját jogainkat és érdekeinket, mint ők. Ne beszélj félre. mert akkor nézhetjük majd meg magunkat öt vagy tíz év múlva, ha minden kérdésben lefekszünk a nyugat kényének kedvének és rájövünk, hogy jól átvertek és kihasználtak minket, s ha jön egy kicsit nehezebb gazdasági-politikai hullám, úgy itt hagynak a ..-ban mint ahogy...És akkor majd nézhetünk bambán. Ahogy most is hű de jó visszaemlékezni azokra a délceg tekintetekre, akik olyan biztosak voltak a nagy SZU-ban, meg az ilyen olyan elvtárs a mindenki apja meg anyja egyben. És voltak akik hitték, (ahogy látom most is ők azok, akik továbbra is könnyen átverhetők és vissza-vissza szavazzák őket)
A megkezdett építkezések leállításáról figyelmedbe ajánlom a fidesz alatt elkezdett és a most folyatatásra váró építkezések sorsát. Majd mindig hívd fel a figyelmemet ha tovább építenék őket. Vagy ha botránykeltés nélkül adnak át egy a fidesz alatt megépített teret, ahova az MSZP-SZDSZ csak egy gödröt tudott ásni. (mert ügye ez így fogalmazva is tény, és ha tényeket állítunk akkor nem hazudunk, ügye, és akkor erkölcsösek is vagyunk, ahogy a tv2 vagy az rtlklub)

Apropó az viszont igen is látszik, hogy az erkölcsről alkotott fogalmunk az alapvetően eltér, így és ezért van az, hogy sokan nem értik meg egymást. Szerintem igenis az egész világon egy darab abszulút erkölcsnek kellene léteznie, ami persze az azonos körülmények között szocializálódott emberek körében könnyebben elképzelhető, de ha jobban végig gondoljuk, mégiscsak igaz, hogy az emberek egy tőről fakadnak. (és ez persze szerintem nem a majom).
Amúgy a másság tisztelők és az ez ellen a propaganda ellen ágálók között is az az alapvető filozófiai különbség, hogy az utóbbiak nem azért tisztelik a másikat mert az különbözik tőlük, ez ugyanis kicsit abszurd, ha jobban belegondolunk, hanem azért mert tudják, hogy különbözőségük ellenére is milyen sok közös vonás van bennük. Mert ha csak a különbözőséget tisztelnénk, akkor tisztelnünk kellene a rablókat, gyilkosokat.....kommunistákat, nácikat.......ne kelljen folytatnom a sort. És ha ahány ház annyi erkölcs, akkor miért mondod, azt akár melyik fideszes politikusra, hogy erkölcstelen, ha ő nem a Te házadban nevelkedett, akkor neki más az erkölcsös és kész. De ez is mint látható teljesen abszurd. így marad az, hogy igenis kell legyen egy abszolút igazság, egy abszolút erkölcs, ami persze a különböző embercsoportoknál különböző felismerési szinten áll. De ha valahol valami nem működik jól, akkor ott az a gázgéza, hogy tudva-tudatlanul eltérnek ettől a felismert-felnemismert abszolút erkölcstől.
hu.. de meg jött a szavam így hirtelen, már elnézést, hogy ilyen hosszan untattalak.
Krifa

nem0 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 152
krifa!

Mint vitapartner, semmi kifogásom azellen, ha MIÉPes vagy. Ha azonban egy mndatban Ha már egyszer egy mondatban négszer használod a "magyar" szót, akkor bizony megakadok az olvasásban.
Azt magyarázd meg nekem, légyszíves, hogy mitől jó nekem az, ha az autópályát adópénzből a magyar Vegyépszer jóval drágábban építi meg, mint pl. egy külföldi? Attól, hogy a magyar Vegyépszer magyar tulajdonosai és magyar főnökei hatalmas közpénzeket menekítenek ki a költségvetésből? Azért, hogy mi ezek után több adót fizetve is kevesebbet kaphassunk az államtól, mint a magyar vállalkozók krémjének áldásos közbenjárása nélkül? Tudod, a főmuftik pénze nem az enyém, nem is a miénk, hanem az övék, méghozzá többszáz kilométerrel nyugatabbra, valahol Helvéciában. Ha meg tudod nekem magyarázni, hogy miért jobb nekem, ha egy magyar rabol ki mindannyiunkat, míg a külföldi a harmadát itthagyná nekünk, akkor kapsz egy piros pontot. Az autópályát meg így is, úgy is magyar alvállalkozók építenék, afelől ne legyenek kétségeid.
Szavaidból azt veszem ki, hogy szerinted Magyarország az EUt is felülmúló gyarapodásának az az egyedüli gátja, hogy nem zárjuk le hermetikusan a határokat. Hej, ha ezeket lezárnánk, majd nagyokat nézne öt év múlva a világ!
Mondd, te ezt tényleg komolyan gondolod, vagy csak ugratsz? Netán saját hülye mentalitásunk beismerése helyett sokkal egyszerűbb másokra (idegenekre) fogni, hogy mért nem jutunk egyről a kettőre?
Én sokkal inkább úgy látom, hogy akkor jutnánk egyről a kettőre, ha tanulnánk a Nyugattól. Ha pl. nem követnénk el azt a luxust, hogy egy többmilliárdos megkeudett építkezést csak azért állítunk le, mert más kezdte, és a példákat sorolhatám. Tudod ez a fene nagy magyar "nemzeti" mentalitás az, ami bennünket kegyetlenül kerékbe tör.
A Himnmuszunkat sem érheti az a kritika, hogy túlzásba vinné az optimizmust és a tenni akarást. Rajtunk már csak az Isten segíthet, mert mi magunk erre teljes mértékben képtelenek vagyunk, ugye?

Erkölcs: Abszolút eltérő véleményen vagyunk:
Én nem gondolom, hogy az egész világon egy darab abszolút erkölcsnek kellene léteznie, ez ugyanis azt jelentené, hogy az összes ember egy tőről fakadt és azonos környezetben szocializálódott, ami természetesen nem helytálló. Ez pont olyan, mint a vallás. Attól, hogy Európában a keresztény vallás az uralkodó, ez a tény még nem jelenti azt, hogy a mohamedánok és a hinduk mind tévúton járnak. Sőt! Valószínűleg ők ugyanezt gondolják rólunk. Most akkor kinek van igaza? Melyik az egyetlen igaz és üdvözítő vallás? És melyik az az abszolút erkölcs, amit a Föld valamennyi lakója ott legbelül érez? Most kégy okos!
Tudod, nem gondolnám, hogy az emberevők fél évszázada (de talán még ma sem) megkövezték volna egymást azért, mert szerintük embert ölni (hát még megenni) erkölcstelen dolog.
Hogy melyik oldal tesz többet a nemzet jövőjéért, abban vita van köztünk. Az én meglátásom szerint pedig Orbán és Csurka csak eregetik a nagy nemzetieskedő dumákat, mintha a lakosság nem oda szavazó fele kifejezetten azon munkálkodna éjt nappallá téve, hogy szándékosan tönkretegyék az országot a saját maguk kárára. Mindeközben Orbánék meggondolatlan hebehurgyaságból szépen fokozatosan ásták alá nemzetünk jövőjét anélkül, hogy ez akárcsak a tudatukig elért volna. Ők dumálnak és rombolnak, míg a mostani kormány - reményeim szerint - kevesebbet dumál majd és többet tesz. Úgy veszem észre, hogy Te sokat adsz a dumára, a valósággal már jóval kevesebbet törődsz.
Egyben talán kiegyezhetünk: olyan nincs, hogy minden intézkedés mindenki tetszését elnyerje. Győzött a többség, és egy demokráciában a döntést el kell fogadni, nem pedig szembeszegülni vele. Addig ne papoljatok nemzeti összefogásról, amíg nemvagytok képesek elfogadni a többség döntését. Amíg a többség akaratának ellene cselekszetek, addig kicsi nemzetünket züllesztitek, roboljátok. Most építeni, vagy rombolni akarjátok a nemzetet tulajdonképpen? És Orbán Viktor vajon ugyanebben a vonatkozásban mit akar elérni

Előzmény: krifa (151)
krifa Creative Commons License 2002.06.07 0 0 151
Szia Nem0!

Nem, nem. Félreérted a nemzeti oldal aggodalmait a privatizációval kapcsolatban. Nem az a baj, hogy végre újból magánkézbe kerülnek a vállalatok. Hanem az, hogy olyan állami cégeket is privatizáltak, amelyek egyáltalán nem voltak ócskavas telepek, hanem igen is jelentős profitot termeltek, jó reményeket adva arra, hogy talpraállítsák a magyar gazdaságot, magyar emberek által, a magyarok hasznára. (hogy kicsit magyarkodjunk). Mégpedig külföldi kézre adták, ami azt jelenti, hogy most Moszkva után Brüsszel rabszolgáivá tesznek minket és csak annyi jólétet engednek, amivel megvan a betevő sör vagy hamburger, de gyarapodásra már nincs lehetőség. Mert ugye Brüsszelnek sem érdeke, hogy bármelyik ország megerősödjön itt Európában, vagy bárhol a világban. Az MSZP-SZDSZ ehhez vállalt aszisztensi szerepet. Ez a baj. Ennek bizonyságára majd nemsokára megláthatod, hogy milyen nemzeti érdekeltségű cégek fogják továbbépíteni az autópályákat és egyébb nagy állami beruházásokat.

Az erkölcs kérdésében pedig definiciós különbség van köztünk, mert én ez alatt a szó alatt egy abszolút igazságot értek, Te pedig egy relatív fogalmat. Én a Te általad megfogalmazott "jelenséget" nevezem autoritásnak.

A 150 milliós végkielégítést, amúgy én sem tartom erkölcsösnek, de én nem is azért szavaztam a Fideszre, mert az mindig mindenben erkölcsös volt, és én nem is feltételeztem, hogy ők majd itt egy-kettőre helyreállítják az erkölcsöt, hanem azért, mert véleményem szerint a nemzet összeségének szempontjából kedvezőbb és saját értékeinek jobban oltalmazó politikát képviseltek, szemben a balliberálisokkal, akik pedig feltételezésem szerint jó pénzért kiszolgáltatottá teszik az országot, és nem védik az építő erővel bíró egyének és közösségek érdekeit. (egészséges család, saját földjéért küzdő gazda, történelmi egyház, stb.)

nem0 Creative Commons License 2002.06.06 0 0 150
krifa!
Számomra bőven érv már önmagában az, hogy Medgyessyék a kormányüléseken nem fociznak, hanem magnófelvételt készítenek az utókor történészei számára. Ebben a sorozatban az egyetlen fehér folt az elmúlt 4 év volt. Ezt azért hadd tekintsem nyomós erkölcsi érvnek mindenféle bírói döntéstől függetlenül.
A privatizációt mint negatív, elítélendő jelenséget említed, holott arról van szó, hogy ezek az állami vállalatok ettől kezdve nem veszteséget termeltek és munkásokat bocsátottak el, hanem munkahelyeket teremtettetk, nyereséget termelnek, adót fizetnek mindannyiunknak és folyamatos technológiai fejlesztéseket hajtanak végre. Na de ha Te ezt hibának tartod, akkor nézz ki magadnak egy ócskavas telepet, ülj rá és ne hagyd, hogy kiprivatizálják alólad. Orbánék pedig azért ellenzik Hornék privatizációját, mert így nekik kevesebb osztogatnivalójuk maradt. Hornék privatizációs tevékenysége az ország egésze szempontjából kifejezett siker, csak a magukat nemzetieknek nevező elvakult polgárok gondolják úgy, hogy jobb lett volna, ha alattuk rohad szét a gazdaság.
Antallék vagyonszerzését inkább hagyjuk. Amit ők kárpótlás címén itt műveltek, az túltesz minden privatizációs simlin.
Az erkölcs dolgában azt hiszem nincs okom változtatni a véleményemen, hiszen ahány kultúra, annyi erkölcs. Izralben nem erkölcsös az öngyilkos merénylet az ellenség ellen. Palesztínában kifejezetten dicsőség. Egyszerűen fogalmazva az erkölcs szerintem az, amit az adott kultúrkör többsége Tőled önszabályozásként viselkedésedtől elvár függetlenül a mindenkor hatályos törvényi szabályozástól.
Végkielégítés pl. mindenkinek jár(hat), ugyanakkor kegyetlenül erkölcstelen közpénzből fél évnyi szolgálati idő után 150 milliós végkielégítést adni egy pártkatonának, ha politikai okból leváltják.
Vagy Te ezt erkölcsösnek tartod?
Előzmény: krifa (149)
krifa Creative Commons License 2002.06.06 0 0 149
Szia Nem0!

Szerintem meg nem, de ez bizonyíték hiányában egyikünk kezében sem lehet érv. Az tény, hogy a Horn kormány megváltoztatva a prioritásokat felgyorsította a privatizációt, és legalább háromszoros összegben adtak vettek, (úgy 1100 milliárdról van szó) és természetesen a saját érdekszférájuk javára. Ez az amit sem az Antalék, sem Orbánék nem tettek meg. Tehát a nagyságrendek íly módón nehezen értékelhetők.

De térjünk kicsit vissza egy filozófikusabb mederbe.
Korábban írtad a véleményedet az erkölcsről. Ha most vissza tudsz lapozni, még emlékezhetsz rá, hogy a meghatározásodban mi szerepelt.
Én az általad definiáltakra azt mondom, hogy az nem az erkölcs, hanem az az autoritás. Az erkölcs ugyanis nem lehet a többség véleménye alapján meghatározott. Az erkölcs valami olyasmi, ami az emberek életét mehgatározza ugyan, de nem az emberek által. Akkor ugyanis a határ egyik oldalán erkölcsös magunkat felrobbantani, a másikon pedig nem.

nem0 Creative Commons License 2002.06.05 0 0 148
krifa!
Ha hagyod, hogy elragadjanak az előítéleteid, akkor köztünk sohasem lesz érdemi vita. Én érzelmekkel nem fogok vitába szállni.
Nem vagyok elfogulatlan, legfeljebb a gátlástalanságra és a cinikus hazudozásra vagyok allergiás.
Medgyessy "lakásspécizését" a szakszolgálatok végzik saját büdzséjükből. Ha kell még egy mozgásérzékelő, azért nem fognak közbeszerzést kiírni, annak az értékhatára ugyanis tízmillió Ft.
Azért - ha megengeded - én igenis éles határt húznék a tízmilliós és a többszáz milliárdos kiadások közbeszerzés nélküli lebonyolítása között.
A nagyságrend ugyanis jelentős. Ki a fene is az a Tocsik? Valami kisstílű szélhámos? A Horn-kormány legnagyobb korrupciós botránya? Vannak nála sokkal profibbak: pl. Orbán Viktor. Neki sikerült Hornékat korrupcióban ezerszeresen felülmúlni röpke 4 év alatt!
Előzmény: krifa (147)
krifa Creative Commons License 2002.06.04 0 0 147
Na látom azért az MSZP-SZDSZ-szel szemben sokkal megértőbb vagy. Semmi baj, de akkor azt is tudhatjuk rólad, hogy nem vagy elfogulatlan.
De a Medgyessy pár milliós lakásspécizési ügye nem csak az általad megvilágított oldalról érdekes. Hanem egy. az a pár tíz millió, az mondjuk lehet, hogy éppen 100 millió, vagy több, ki tudja. Kettő, ami a lényeg nem írtak ki rá közbeszerzési pályázatot, pedig ők nagyon azt mondták, hogy itt minden átlátható, meg megpályázható, meg így, meg úgy, aztán most már ha Te is kinyitod a szemed Te is láthatod, hogy hazudtak, hazudtak, hazudtak.
És én ezt tudtam előre, Te pedig tőlük várod az erkölcs helyreállítását.
nem0 Creative Commons License 2002.06.03 0 0 146
A klientúraépítés sohasem erkölcsös, de mindenki csinálja, méghozzá nem csak MO-on. Ez a politika sajátja. A különbség mindössze abban van, hogy ezt hatalmának tudatában ki mennyire cinikusan, vagy törvényeket áthágva végzi. Ezen a téren a fiúkon senki sem tesz túl. Úgy álltak hozzá, mintha már mindig garantáltan ők maradnának hatalmon. Most pedig képtelenek felfogni, hogy 4 évre pá!
Nem, nem tartom szerencsésnek, hogy pályázat nékül lett Huszti (akit mellesleg nagyon tisztelek) a Nemzeti igazgatója.
Azt sem tartom szerencsésnek, hogy Orbán többszáz milliót költött "állami" lakára, amit aztán szépen elkótyavetyélt a puszipajtás MFBnek, hogy a pénz eltűnjön a süllyesztőben, majd a Fidesznél kössön ki. Azt pedig kifejezetten gusztustalannak találom, hogy ezek után ilyen apróságokba kötnek bele, mivel keresik, de nemigen taálják a fogást az új kormányon. Kövér is mindössze annyit tudott mondani, hogy szemétség, hisz egy magánlakás felspécizése nyilvánvaló, hogy sokkal többe kerül, mint egy államié (ami Orbán esetében több. mint 300 millió volt 4 éve). Most meg néhány tízmilliónyi biztonságtechnikáért ugatnak? Na neeee!
Előzmény: krifa (145)
krifa Creative Commons License 2002.06.01 0 0 145
Szerinted az erkölcsös, hogy most az MSZP-SZDSZ klientúrát épít, és hogy pályázat nélkül akar igazgatót kinevezni a Nemzeti élére az új kultuszminiszter Görgey Gábor, és pályázat nélkül bíznak meg valakit, hogy Medgyessy villáját 100 millió-s nagyságrendért becsipogózzák?
Vagy ez is úgy van, hogy a Fidesznek nem szabad, és neki erkölcstelen, de ugyanez az MSZP-SZDSZ-nek szabad, sőt számukra ez kötelesség?
Hogy visszatérjünk valahova.
krifa Creative Commons License 2002.06.01 0 0 144
Te meg tanulj, és ne tedd magad nevetségessé!
nem0 Creative Commons License 2002.06.01 0 0 143
krifa!
A véleményem a sajátom, így önkéntes megváltoztatásának igényével nem biztos, hogy jogosan lépsz fel.
Változtasd meg Te, ezért vagy itt!
Ha pedig valami érzékenyen érint, talán próbáld meg visszafogni az érzelmeidet, csak azután ragadj klaviatúrát.
Előzmény: krifa (142)
krifa Creative Commons License 2002.05.24 0 0 142
"Állj fel fiam, állj fel fiam!"

Hogy idézem a Tűzszekerek c. filmből megismert szuperedző szavait.
Mellesleg én semmilyen hasznot nem húztam az előző rendszerben, ellenben igen sok hátrányos megkülönböztetést kellett elszenvedjek.
Hamar visszatérek e nyugodt és higgyadt mederbe, ha megigéred, hogy többet nem írsz le annyi csacsiságot, amennyivel még engem is lám kizökkentettél. S ha mégis, akkor lesz benned annyi, hogy visszaszívjad azokat, és lesz benned annyi, hogy ha valamit nem tudsz akkor inkább kérdezel és a választ cinizmumentesen értékeled tovább.
krifa

nem0 Creative Commons License 2002.05.23 0 0 141
krifa!
Attól tartok, még mindig nem találtál vissza abba a higgadt mederbe, amelyben olyan sokáig el tudtunk Veled vitatkozgatni.
Tudod, az előző rendszerből mindannyian hasznot (is) húztunk, így nyilván mindannyian megbélyegzendők vagyunk a Te logikád szerint. Úgy gondolom, hogy ideje lenne már végre sokunknak felfogni, hogy aki akár csak megpróbált valahogy megléni az előző rendszerben, az nem feltétlenül népirtő háborús bűnös.
Bizton tudom, hogy abban a rendszerben is voltask boldog emberek (nem csak azok, akik másokat megöltek anno, vagy éppen a párttagok), az emberek akkortájt valahogy sokkal többet tudtak nevetni, mint mostanában. Az utóbbi években szinte mindenkinek az arcáról sikerült orbánéknak lefagyasztaniuk a mosolyt.
A fentiek alapján azért hadd feltételezzem, hogy az átkosban azért több lehetett a köztörvényes börtöntöltelék, mint as politikai, valamint azt, hogy abból a rendszerből nem csak Csehák és Medgyessy húztak hasznot, hanem Te is, meg én is!
Hogy érted azt? hogy "ha úgy tetszik ... Medgyessy és Csehák jókora hasznot húzott abból ... hogy meggyolkoltak jóhiszemű embereket"?! Padlón vagyok, krifa!
Előzmény: krifa (140)
krifa Creative Commons License 2002.05.21 0 0 140
Az pedig, hogy az átkos 40 év alatt jóhiszemű polgárokat gyilkoltak meg, Rákosiék, Kádárék, stb. (1967-ben még akasztottak 56-ért, az 1970-es években még tele voltak a börtönök politikai foglyokkal, 1988-ban még bilincsbe verték azt, aki március 15-én ünnepelni merészelt, és nem hagyta, hogy helyette "ünnepeljenek".)
Nos Kedves az is történelmi tény, hogy Medgyessy és Csehák igen csak jókora hasznot húzott e fent említett rendszerből, s ha úgy tetszik abból, hogy meggyilkoltak jóhiszemű embereket. Ezt értsd meg és ne beszélj mellé. Ezt lásd meg és ne kezdjél serény megbélyegzésekbe. Erre már sok MSZP-SZDSZ-es vesz fel magas fizetéseket, ne vedd el tőlük a munkát.
krifa Creative Commons License 2002.05.21 0 0 139
Ja, és akkorha valaki ismeri a történelmet akkor az MIÉP-es és az szélsőségesnek számít és antiszemitának és üldözendőnek, sőt a Te szavaiddal és itt leírt gondolataiddal élve kirekesztendőnek, sőt az aztán az igazán lenézendő és buta aki ismeri a történelmet, mert egy maqgára picit is adó higgadt, bölcs és körültekintő, nem az érzelmei, hanem az értelme után szavazó állampolgár legfőbb ismérve, hogy fogalma sincs a történelemről. Így tehát?
krifa Creative Commons License 2002.05.21 0 0 138
Szia!

Semmi megkergülésről nincs szó, de néha lehetne benned egy kicsit több, abból, amivel képes lennél beismerni ha butaságokat irogatsz.
Nem a 40-es évekről beszélünk, bár ha erre gondolsz akkor tudd, hogy igen sok kemény nyilasból lett AVH-s verőlegény és hóhér.
Én csak azt szeretném hogy folyamatában is lássál.

nem0 Creative Commons License 2002.05.18 0 0 137
krifa!
Bezsongtál talán?
Tudomásom szerint a 40-es évekről beszéltünk (Horthy), nem pedig 1919-ről.
Szerinted vajon mi haszna származna abból Medgyessynek, Cseháknak, stb. ha halomra gyilkolásznák az embereket?
Megkergültél?
Néha meglepően higgadt hangnemben vagy képes vitázni, de néha bizony kibújik a MIÉP a zsákból.
... ami nem baj, csak ne ragadtasd el magad.
Előzmény: krifa (136)
krifa Creative Commons License 2002.05.18 0 0 136
"Talán halomra gyilkolászták a jóhiszemű polgárokat? Alig hinném! "

Te tényleg ennyire nem vagy tisztában a történelemmel, vagy csak engem akarsz bosszantani?

Soha nem hallottál még a vörös terrorról?
Kun Béláék kérlekszépen halomra gyilkolták a jóhiszemű polgárokat. A Lenin-fiúkról sem hallottál? Ez bődület. Lehet, hogy Téged jól átvertek a komcsik, és éppen Te vagy aki össze vissza ikszelsz, minden tudás és megfontolás nélkül, és még Te hiszed magadról, hogy olyan jól tudsz mindent? Azt sem tudod, hogy volt MKP, és azt sem tudod, hogy mit csináltak 1919-ben? és azt sem tudod, milyen szerepet vállalt Kovács László, Medgyessy Péter, Csehák Judit, Gál Zoltán, Horn Gyula, és szinte végig az MSZP névsora, de legalábbis a vezető grémium? És most tőlük várod a demokráciát, meg az erkölcsöt? ÉS elhiszed mind azt a marhaságot, hazugságot, Kovács Kígyó Sziszegő Szavait Szívod magadba, és nem állsz meg egyetlen pillanatra sem, hogy elgondolkozz. Lehet, hogy pont fordítva van, mint ahogy gondolod?

nem0 Creative Commons License 2002.05.16 0 0 135
Szia krifa!
Hát jó nagy kitérőt tettél egy zárójel miatt!
Hozzászólásod végére cstlakoznék rá:
"A mai napig él az az érdekszövetség, ami egykoron ..."
Hogy lehet az, hogy 50 éves érdekszövetségek élnek a mai napig? Hát azoknak at embereknek a java része ma már azt sem tudja, hogy mi az a pénz! Hivatkozni rá persze politikailag igen kellemes, hiszen ellenségképet lehet általa kreálni, olyan ellenségét, akitől majd a Vezér megvédi a választót. E védelem közepette azért ugyanolyan galád tetteket követ el, de hát ezt "jóhiszeműen" teszi, így észre sem vesszük.
Ha Horthy annak idején látta, hogy a kommunistákat nem szabad hagyni szervezkedni, akkor szerinted ezt milyen ismérvek alapján döntötte el? Talán halomra gyilkolászták a jóhiszemű polgárokat? Alig hinném!
Ha ennek egy kicsit alaposabban utána tudnál nézni, lehet, hogy arra is rájönnél, miért tagadja olyan hevesen a választók több, mint fele az orbáni szemfényvesztést. Gyanítom, hogy a két szervezkedési forma között ok a hasonlóság, ugyanis mindkettőnek ugyanaz a célja: a korlátlan egyeduralom.
Vannak, akik ezt még a sok hókusz-pókusznak köszönhetően nem látják, de hál' istennek azért szép számmal akadnak már olyanok is, akik felismerték ezt a veszélyt, és nem kérnek többé a politikai kalandorokból.
Előzmény: krifa (133)
helytelen Creative Commons License 2002.05.16 0 0 134
Te is unod mi ? :-)))))))
Előzmény: nem0 (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!