Keresés

Részletes keresés

Polgárelvtárs Creative Commons License 2003.05.28 0 0 42

A dakoták már maguknak követelik a tulvilági hatalmat is:-)

Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.30 0 0 41
A jó Dakota reggel sokáig alszik, mert este Fidesz kampányrendezvényen volt, utána pedig hajnalig ott maradt, hogy a szónokkal együtt szidják közösen a kommunistákat.
Iván Gábor Creative Commons License 2002.03.30 0 0 40

Csak fel akarok ébredni. Kávéleszokóban vagyok. Gondoltam egy kis itteni izlaom és adrelalin felébreszt.
Előzmény: Kulik (39)
Kulik Creative Commons License 2002.03.30 0 0 39
Gábor!
Te vagy az ügyeletes?
Előzmény: Iván Gábor (38)
Iván Gábor Creative Commons License 2002.03.30 0 0 38

A dakoták fejtoll fejett manapság kokárdát hordanak.

Iván Gábor Creative Commons License 2002.03.23 0 0 37

Miért nincs a dakotáknak plazmatévés ötletük?

Polgárelvtárs Creative Commons License 2002.02.22 0 0 36

Az erő velük van :-)

a sötét erő.

DArkorbán

TÖKFEJ Creative Commons License 2002.02.11 0 0 35
Könnyü álmot hozzon a szél...vagy egy bunkos bot.
Előzmény: Polgárelvtárs (34)
Polgárelvtárs Creative Commons License 2002.02.11 0 0 34

és a kezelőorvodod, hogyan vélekedik az álmaidról?
Előzmény: TÖKFEJ (33)
TÖKFEJ Creative Commons License 2002.02.11 0 0 33
kEDVES POLGÁRTÁRS,MÁR MEGINT?
nYUGI VAN MÉG MÁSFÉL HÓNAP A KIVÉGZÉSIG,ADDIG LEGYEN JÓ FEGYENC .mERT MEGVONOM A BESZÉLÖT ÉS A CSOMAGOT,HA SOKAT UGRÁL IDŐ ELÖTT. éN EDDIG INTELIGECS VOLTAM ÉS KULTERÁLT NO.
Előzmény: Polgárelvtárs (32)
Polgárelvtárs Creative Commons License 2002.02.10 0 0 32
Mármint az öngyizés:-)
Előzmény: TÖKFEJ (31)
TÖKFEJ Creative Commons License 2002.02.09 0 0 31
Ez könnyü halál lenne a fidesznek.
Előzmény: Polgárelvtárs (30)
Polgárelvtárs Creative Commons License 2002.02.08 0 0 30

Úgy néz ki, hogy a következő négy éves terv már fúcsba ment.

A Dakoták legyőzték magukat:-)

Madao Creative Commons License 2002.01.21 0 0 29
Sziaztok!Szoval egyetertek azzal hogy talán nem lenne syerencsés a külföld "bevonása"de SAJNOS nincs meg az a réteg (roma és magyar ember)akik ennek az igen Számottevö problémára vannak szakosodva.Egyszoval olyan nemzetekkel kellene "együtmüködni-e" a Magyar államnak akik ezt a Problémát már sok-sok éve kezelik.Tehát ez igy olyan mikor valakit megkérnek(kömüvest)hogy énekeljen az Operaházban.Reagálnék arra is hogy "nem látom OBJEKTIVEN" ezt a problémát.Hát már ne haragudj(aki irta)de ezt nálunk romákon "normális"életet élökön ne kérje ÁLLANDÓAN számon a közvélemény.Azt meg ne várja senki a cigányságtól hogy leküzdje a saját és nem CSAK saját problémáját.Ha ez a gyönyörü ország a maga SOK szépségével és sajnos hibáival Európába akkar menni akkor igenis nem csak a GIGANTIKUS PÉNZEK osztását(?)kellene elkezdeni,és áll róma vezetö(k)mögé bújtatni a roma embereket!Maradok MINDENKINEK tisztelettel:egy roma fiatal.
Előzmény: malaclopo (18)
kékbarisnya Creative Commons License 2002.01.21 0 0 28
Te nem azt olvasod az írásomból, amire én gondoltam. Annyi az egész, hogy másképp éljük meg a dolgokat. Vannak olyan emberek, akik másokba akarják a saját érzelmeiket oltani, és vannak, akik ezt nem szeretik. Amikor azt írtam, hogy emberekben gondolkodom, nem kategóriákban, akkor arra gondoltam, hogy bőrszíntől, fajtától, lakóhelytől stb függetlenül is lehet valaki jó szándékú, tisztességes, becsületes ember, és ennek az ellenkezője is. Nem a kategóriát nézem, hanem az embert, magában. Ha kategóriákban gondolkodnék, akkor azt írnám, hogy becsületes magyarok és ilyen-olyan-amolyan cigányok. Mellesleg az, hogy vki cigány, látszik, az hogy tisztességes-e, csak megismerkedés után derül ki. Pl hogy meglopott, becsapott-e vagy sem. Olvasd el mégegyszer amit válaszoltál az én felvetésemre, mert nem egy malomban őrölünk.
Előzmény: alphanumericus (27)
alphanumericus Creative Commons License 2002.01.21 0 0 27
Kedves kékbarisnya. Ugye, te sem gondolod komolyan, amit írsz? Arról beszélsz, hogy az, akit szarba sem vesznek, akit bőrszíne, erkölcsi-fizikai skrupulusok miatt kirekesztenek, az mindig maga tehet arról, ami történik vele. Ha OL barátom nem kap munkát az Istennek sem, erről ő tehet. Mennyen a geci csak fizikai munkásnak, annak is az aljának, töröljék bele a lábukat a kollegák, mi a fenét gondol a barma két diplomával. Ő tehet róla. Cigány, vazzeg, mit akar. Biztos lopna az irodából a szeméttye.

A haverom gyereke mennyen vazzeg, kisegítőiskolába, mint a cigányság gyermekeinek egyharmada, annak ellenére, hogy semmi, de semmi bajuk nincs, ami ezt indokolná - ők tehetnek róla, vazzeg, mer' benne vannak a geci liberális sajtóban. Mennyenek csak kisegítőbe, aztán meg az uccára, vazzeg, ők tehetnek róla, a cigányság mint olyan, nyakig benne van a cigányellenes hangulatban.

Ezt, vazzeg, egy olyan valaki üzeni, aki nem kategóriákban, hanem emberekben gondolkodik.

Jó mondom, kékbarisnya, vazzeg? Jó mondom, kávboj Polgárelvtárs, dakotázunk, dakotázunk?

Gyomrom kifordul néha...

Előzmény: kékbarisnya (17)
oldskool Creative Commons License 2002.01.21 0 0 26
kedves Malaclopo, sajnos azt kell mondjam, elkepzeleseid rendkivul embersegesek, kedvesek es pozitivak, de egyben naivak is... valld be, ezt valamennyire magad is latod.
az emberek nem ilyenek!
a romak nem olyanok, hogy egy segito kezet ugy fogadjanak el, hogy abbol hasznuk is legyen (lasd vetesre szolgalo termeny azonnali megevese, "kapott" haz+telek tonkretetele, stb), a magyarok pedig nem olyanok, hogy segito kezet nyujtsanak.

masreszt pedig: a segito kezre rasutik, hogy rasszista! mikor kisegito iskolaba kuldik a rossz tanulokat, akkor a rossz tanulokat kuldik kisegito iskolaba, aminek epp a felzarkoztatas a celja - nem pedig a roma gyerekeket. ha nehany gyerek visszahuzza az osztaly haladasat, azokat mashova kell tanacsolni, ez a biztositja a tobbiek normal utemben valo haladasat - atkerul a gy.p.-re 18 roma es 2 magyar gyerek, erre rasszizmusrol karognak.

hat mi itt a megoldas? ezt nem te es nem en fogjuk megoldani. mi MEGSZENVEDNI fogjuk ezt a helyzetet.

Előzmény: malaclopo (25)
malaclopo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 25
Kedves oldskool!
Abban igazad van, hogy nagyrészüket nem érdekli a politika, mint ahogy a "magyar" lakosság nagy többségét sem, és ez így van jól; tkp. egy ember számára elég, hogy "ehess, ihass, ölelhess, alhass", legyen, aki szeret téged, legyen, akit te szeretni tudsz, ha mindez összejött, boldog utódaitok is; a politikusoknak nem sok bajuk lehet a romákkal, közvetlenül; nyilván, nem ők élnek szomszédságukban, nem ők vannak kitéve esetleg atrocitásoknak, hanem az az átlagember, aki csak azt látja, ezek rosszabbul élnek; ha alamizsnaként ad valamit, a problémát nem tudja megoldani; ezért kell biztosítani a lehetőséget, gogy óvodáskortól bekerüljenek közösségbe, ami, ha nem szegregált, számukras megrázó élmény lesz, hiszen nem azt a nyelvet beszélik, amit ők, születésüktől kezdve; azok tiszta ruhában, mindennap fürödve tudnak oviba menni, és kevesebb van köztük, aki éhezik; sajnos, nagyon sok "magyar" gyerek is éhezik, és nem emberhez méltó körülmények között él; ahhoz, hogy óvodába kerüljenek, ruhát, közétkeztetést, esetleg higiéniés feltételeket az oviban kell biztosítani, ha mindezt megkapta egy gyerek az államtól, és ezek után nem jelenik meg a közösségben, a szülőt felelősségre lehet vonni; az iskolát is csak akkor van esélyük elvégezni, ha az előbb felsoroltakon kívül a könyveket is biztosítják részükre, és nem rasszista előítéletes pedagógusok kezei közé kerülnek; istenem, mi lenne, hol találnánk ma MO-on ennyi ilyen pedagógust; az iskolát végzett romák aztán kihúzhatják társaikat is a nyomorból, példájukkal, segítségükkel, pl. elég számú roma tannító, tanár lenne, biztos eredményesebb lenne a roma gyerekek oktatása; akkor talán munkát is kapnának, mert átképezhetők, van egy alaptudásuk; biztosan sokáig hátrányban lennének a "magyar" munkát kereső társaikkal szemben, de ha tömegesen kapnának munkát, jobban tudnák egymást segíteni. Persze, álmodik a nyomor, mert azt szeretném, unokáimat már ne fenyegesse az a veszély, hogy a lakosság nagyon nagy tömege olyan nyomorban él, hogy bármikor érheti őket atrocitás után, mindenhol.
Előzmény: oldskool (24)
oldskool Creative Commons License 2002.01.21 0 0 24
igaz, éppen ezért táncoltam el eredeti ötletem mellöl, miszerint én csak olyan pártra szavazok, aki nem veszi fel programjába a romák mandátumhoz való juttatását. ha ez a munkáspárt vagy a miép, akkor arra.

de nem.. inkább legyen 1 székük aztán azon keresztül nyilvánuljanak meg nyugodtan (ha tudnak) (az őket is kihasználó vezetőik).. akkor meglesz a nyugalmuk. mármint az őkmagukat is kihasználó, hatalom- (poszt-) -éhes vezetőiknek a nyugalma.

az a réteg pedig, akik miatt a cigányokat utálják a magyarok, az ugysem érdeklödik a politika, meg ilyen szerveződések (c.önkorm., stb) iránt. parlamenti mandátumaik száma vagy a velük szövetkező 'magyar' párt mibenléte (fidesz, majd mszp is) tökéletesen hidegen hagyja őket, és tovább folytatják eddigi életmodjukat, ami miatt megintcsak utálni "fogjuk" őket, és semmi sem változik...

igazam van?

üdv.

Előzmény: malaclopo (21)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2002.01.21 0 0 23
jav:

Motto: "ne azt keressétek ami szétválaszt, hanem ami összeköt"

Előzmény: NagyFehérFőnök (22)
NagyFehérFőnök Creative Commons License 2002.01.21 0 0 22
Motto: "ne azt keressétek ami szétválaszt, henem ami összeköt"

"Aki egy kicsit is tud gondolkodni, és mer gondolkodni a jövőjét illetően, az tudja kire kell szavazni!:-)))))) "
szerintem is

"Én nem szeretnék a múltba visszakerülni!!! "
én sem

"Jól érzem magamat így, szabadon. "
ez a harmadik dolog amiben egyetértünk

Előzmény: egonca (4)
malaclopo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 21
Tisztelt oldskool!
Öszinte részvétem azért, ami veled megtörtént. Éppen azért kellene közösen nekilátni a probléma megoldásának, hogy még súlyosabb dolgok ne történjenek meg. Nézd meg Argentinát, vagy olvass történelmet, a szegénység előbb-utóbb éhséglázadáshoz vezet; ha egy társadalomban vannak kirekesztettek, előbb-utóbb megszervezik magukat kirekesztőik ellen, és általában nem békés módon igyekeznek megoldani a problémát, mert úgy gondolták, eddig vártak, nem javult a rosszabb már úgysem lehet; ezt a bajt kellene megelőzni, nem szép, emberies gondolatok, hanem mindenki jól felfogott érdeke miatt
Előzmény: oldskool (20)
oldskool Creative Commons License 2002.01.21 0 0 20
és én még kulturáltan fogalmaztam.

na, ilyen a közhangulat.

tisztelettel.

oldskool Creative Commons License 2002.01.21 0 0 19
velem már meg is kezdték a párbeszédet a kedves roma polgártársaim. több évi munkám megtakaritott keresményét, több évi sajátkezi munkámat állatias barbár módon tönkretéve. csatlakozom ahhoz, aki a külföldi ötletet felvetette. én leginkább észak-szibériát javasolnám.
Előzmény: malaclopo (18)
malaclopo Creative Commons License 2002.01.21 0 0 18
Kedves Madao!
Én ugyan magyar vagyok, bár lehet, hogy a miép-fidesz ezt is megtiltja, egy kivétellel egyetértek Veled. Nem lenne jó külföldiek kezébe adni, ezt MO-on kell megoldani; valami nagymerítésű kuratórium, vagy valami ilyesmi kellene, amely elosztaná, de nemcsak elosztaná a romák esélyegyenlőtlenségének kiküszöbölésére létrehozott pénzt,, hanem ellenőrizné is, hogy valóban romák kapják, valóban az oktatásukat segítse, ne kisegítő iskolába taszigálásukat; valóban munkahelyeket teremtsen, ahol valóban romák dolgoznak. Tudom, hogy ezt nagyon nehéz megoldani, de romáknak és "magyaroknak" együtt kellene hozzálátniuk a probléma megoldásához, mielőtt késő lenne; így is az utolsó órában vagyunk, akkora már a szétszakítottság az országlakosok között, hogy ez csak katasztrófához vezethet, ha nem kezdődik el az igazi párbeszéd
Előzmény: Madao (15)
kékbarisnya Creative Commons License 2002.01.21 0 0 17
Kedeves Madao! Lehet, hogy Te személy szerint nem, de a cigányság mint olyan, nyakig benne van a cigányellenes hangulatban. A sajtó pedig, amelyik főkeént kormány-ellenes minden megtesz ennek a fennartásáért, minél rosszabb, annál jobb alapon. Próbálj a saját környeztedben körülnézni, higgyél inkább a szemednek, mint a sajtónak, és azután nyilatkozz a cigány- zsidó- stb elleneségről. Et egy olyan valaki üzeni, aki nem kategóriákban, hanem emberekben gondolkodik.
Előzmény: Madao (15)
DEVLA-MÁRO Creative Commons License 2002.01.21 0 0 16
Teljesen jól látod a fidesz most az útolsó hónapokban próbál "cigány barát politikát csinálni"de mi tudjuk hogy miért és kivel .A zsák meg találta a foltját.
pedig meg fogadtam hogy az internet topicján nem mondok semmi fajta véleményt,de ahogy olvastam a gondolataidat,megint elfogot a méreg Fark és OV iránt,hogy értelmes cigány embereket állandóan hülyének néznek ,és csak pestig tart a cigány ügy számukra.
Előzmény: Madao (15)
Madao Creative Commons License 2002.01.21 0 0 15
Szoval en egy 28 eves cigany fiatal vagyok.S nem erzem az erdemi elore lepest a Fidesz "ciganypolitikajaban"sot ugy itelem meg hogy most meg erossebb a cigany elleneseg.Persze tisztelet a kivetelnek!!!Szoval a megoldas eloszor is az lenne hogy ne BP.-ig kellene ebben a NAGYON fontos dologban gondolkodni(is).A munka hely teremtest, az cigany fiatalok tanulasat,keptelenseg lenne CSAK a kissebsegi onkormanyzatokra bizni mert sajnos sok a KORRUPT!!!!Es az erre elkulonitett penzekket nem az arra IGAZAN raszorulok kapjak!!!Egz szo mint szaz sajnos a mai Magyar tarsadalom erre nem kepes.A megoldas nem egyszeru.Lehet hogy hulye dolog de jobb lenne kulfoldi kezbe adni.Ott van pl;Franciao.rengeteg nep el egyutt a maga kulturajaval,valasaval es megis jol elvannak.Tudom nekik kb.50 ev forjuk van.Nagyon remelem nekunk hamarabb sikerul,s megerjuk meg talan en is azt hogy nem kell szegyelnie a Magyar ciganyoknak azt hogy megszulettek.En nem szegyelem!!! Maradok mindenkinek tisztelettel egy CIGANY fiatal.
Előzmény: Skyriderguy (7)
madfax Creative Commons License 2002.01.21 0 0 14
Móra Ferenc:A cinege cipője c.vers alapján készült.
Utolsó három versszakban Satuka barátom keze is benne van.
Előzmény: DEVLA-MÁRO (13)
DEVLA-MÁRO Creative Commons License 2002.01.21 0 0 13
jó a vers .
Előzmény: madfax (12)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!