Keresés

Részletes keresés

Hy Creative Commons License 2002.02.03 0 0 80
Nekem nem a "balosokkal", a maszoppal van bajom, hogy olyan töketlen. Az 1etlen határozottan nyilatkozó meg akkor segítene, ha szót se szólna!
xfree-errorfree Creative Commons License 2002.01.28 0 0 79
dr. Kotász: Tisztában vagy azon szavak jelentésével, melyeket leírsz ? A vicc helyesen nem demonstráció, (ott mióta folyik vér?) hanem revolúció, és egészen mást jelent...
Jenki- Creative Commons License 2002.01.16 0 0 78
Doktor Úr, a maga szíve sose fáj?
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.16 0 0 77
Látom, te sem fogtad fel: arról gagyogok, hogy az ilyen alakok válogatás nélkül tönkretennének mindent és mindenkit. Nem számít, hogy bűnös, ártatlan, ha bűnös, akkor miben/mennyire. Az egyetlen lényeg, hogy bosszút lehessen állni. :-(

Erről az a hülye vicc jutott eszembe, mikor a részeges Józsi (már nem tudom miért) tüntetni akar a parlament előtt. Járkál és közben ordít: "MENSTRUÁCIÓ! MENSTRUÁCIÓ! ..."
Valaki odamengy hozzá és megkérdezi:
- Te meg mit ordibálsz?
- Nem látod? Tüntetek!
- Te hülye, az nem menstruáció, hanem demonstráció!
- Áh, mindegy az, csak folyjon a vér!

(folyjon vagy follyon, ez itt a kérdés! :-) Szerintem az első, de kezdem azt hinni, hogy megbuknék helye sírásbóll ;-) )

Előzmény: elemes (68)
trash Creative Commons License 2002.01.16 0 0 76
alfredoo, a gazdasági jobb-bal, liberális-tekintélyelvű kétdimenziós rendszer valakinek a jelenlegi nézőpontját jellemzi. Igaz amit írsz, persze, ez a rendszert volante felvetéshalmazának egy-két elemére válaszul írtam nem az egészre, a balos-jobbos felosztásra és a Hitler-Sztálin párhuzamra.
Előzmény: alfredoo (62)
alfredoo Creative Commons License 2002.01.15 0 0 75
lms

most vagy hulyeskedsz vagy nem eltem hiaba!

Előzmény: lms (74)
lms Creative Commons License 2002.01.15 0 0 74
te alfredoo
ez olyan szep volt
tokre meghatodtam
Előzmény: alfredoo (73)
alfredoo Creative Commons License 2002.01.15 0 0 73
volante

nem is arrol van szo hogy mi lett volna ha.

nagyon nagyon regen de mar doberdo utan angliaban
volt egy megszorito program.

mindenki fikazta de azert angliaban SEM halt ehen
senki.

utana meg amikor tul voltak rajta, meg a sztrajkon
akkor meg mindenki dicserte.

pedig anglia vilaghaborut nyert es nagyhatalom volt. most hol van? mindenki megelozte. kepzeld
ha nem lett volna megszorito program.

thatcher egyebkent tudomasom szerint orban viktor
kedvence. csak sajnos ezt a lepest a szocialistak elloptak elole. pedig kepzeld milyen szep beszedeket lehetett volna mondani. hogy a nemzet
most a legfontosabb es az aldozat szukseges es
nem igerhetek mast csak vert es konnyeket. oreg
kezcsokolos nenike mindennap otthon sirt volna.
de a szemet szocialista (ha figyeled az alliteraciot) elloptak ezt a show-t. maradt
a hidavatas parkanyon. azert az is SZEP volt.

Előzmény: volante (71)
volante Creative Commons License 2002.01.15 0 0 72
Azt, hogy "balliberális" én nem úgy értelmezem, hogy a baloldali ideológia és a liberális eszmék fedik egymást, hanem úgy, hogy a mostanra kialakult állapot szerint a mai magyarországi baloldali pártok és támogatóik, valamint a liberális tömörülések érdekei hasonlóak, céljaik megegyeznek, ellenségük közös. A célhoz vezető módszereik is hasonlóak, lényegében nagyon sok területen egybefonódtak.

Azért is alakulhatott ez így ki, amit már lentebb is elmondtam, mert ma már nem lehet a pártokat ideológiákhoz csoportosítani.

Előzmény: trash (60)
volante Creative Commons License 2002.01.15 0 0 71
Persze ebben az esetben sem jelenthetjük ki, hogy mi lett volna ha.
Előzmény: Hy (59)
volante Creative Commons License 2002.01.15 0 0 70
:-)))

Igazán megtisztelő vélemény.

Előzmény: alfredoo (49)
alfredoo Creative Commons License 2002.01.15 0 0 69
pguszti

erdekelne a velemenyed stumpf istvanrol a "fuggetlen" politologusrol magyarorszag 2. vagy
1. embererol?

Előzmény: PGuszti (64)
elemes Creative Commons License 2002.01.15 0 0 68
Tudod mi a baj mindazzal amit itt felsoroltál?
Az, hogy ha rajtad múlna, most te lennél az akkori vérbírák legvéreskezűbb díszpéldánya, csak épp nem az ex nácikat és hasonlókat irtanád, hanem az általad kommunistának nevezett egyéneket.

Es az olyan nagy baj lenne? A nacik eseteben bevalt a modszer. A kitartobb fejvadaszok meg nehany eve is vehemensen uldoztek a szokesben levo nacikat.

Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.15 0 0 67
Szerintem te nem érted, vagy nem akarod érteni, hogy mit írtam...
1ébként nem kiáltottam hóhérért... Felőlem játszhatod az önjelölt vérbírót, amíg csak itt a fórumon teszed.
Előzmény: PGuszti (66)
PGuszti Creative Commons License 2002.01.15 0 0 66
Itt az az eset forog fenn, amikor a hóhér kiált hóhérért. :)
Egyébként igazad van: miért érdemelne a kommunizmus és a kommunisták gálánsabb elbánást, mint a nácik, fasiszták és nyilasok?
Talán azért, mert sokkal több ember élete szárad a lelkükön? Vagy talán azért, mert nekik 1 - 2 évtized helyett 4 - 7 évtizedig sikerült a hatalmukba került szerencsétlen népeket elnyomni?
Vagy talán azért, mert ők azt mondták hogy ők humanisták? Csupa megválaszolatlan kérdés.
Előzmény: Törölt nick (65)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.15 0 0 65
Kedves PGuszti!

Tudod mi a baj mindazzal amit itt felsoroltál?
Az, hogy ha rajtad múlna, most te lennél az akkori vérbírák legvéreskezűbb díszpéldánya, csak épp nem az ex nácikat és hasonlókat irtanád, hanem az általad kommunistának nevezett egyéneket. A szövegedet olvasva, azt hiszem, válogatás nélkül tennéd mindezt.
Szóval semmivel sem vagy különb azoknál, akik ellen habzó szájjal acsarogsz :-(

Előzmény: PGuszti (64)
PGuszti Creative Commons License 2002.01.15 0 0 64
Kedves F14A Tomcat!

A megbékélés bizony elmaradt, mert az akasztók, vérbírák, pártfunkcionáriusok, ávósok, az egész elnyomó apparátus nem számolt le saját bűneivel, nem tisztult meg, nem lett igazság szolgáltatva, még bocsánatkérés sem történt. Mindössze dolgok el-mis-másolása, letagadása, átfestése.
Az elnyomás, jogtalanság és nemzetellenes bűnözés központja, a Párt, MSZP-ként él tovább, megőrizve undorító pártszékházát, és örökölve egykori vezetőinek hitványabb felét. Az elnyomás és hazugság médiuma, a sajtó érintetlen maradt, mindenütt a kommunista főszerkesztők, párttitkárok a vezető véleményformálók.

A megbékélés utolsó esélye is elfolyt amikor az MSZP egy ócska véreskezű terrorlegényt tett meg miniszterelnöknek. Mit béküljünk meg Naés Gyulával, aki tanuvallomások szerint embereket kínzott meg, aki ellopatta saját egykori személyi anyagát a minisztériumból?

Kétled, hogy a 40 éves kommunizmus szegénységbe taszította az országot. Hát akkor nézd meg a kommunista NDK-t és az NSZK-t, akik ugyanonnan indultak, de 40 év alatt minimum 4:1 arányban vezettek a nemzeti jövedelmet tekintve. Magyarország messze fejlettebb ország volt a kommunizmus előtt mint Norvégia, Finnország, Írország, Görögország, Spanyolország vagy Portugália. A kommunizmusnak, a kommunistáknak köszönhetően ez megváltozott. Mi ez, ha nem szegénységbe taszítás?

Én nem általában a baloldalról állítottam, hogy lételeme a bűn, hanem a magyar baloldalról, amelynek csak kommunista formája létezett 40 évig. Végig nézed tevékenységüket, csupa bűnt találsz. Népbírósági justizmordok, B listázások, kékcédulás választások, erőszakos államosítások, ÁVH-s terror, koholt perek, koncentrációs táborok, kitelepítések, egyházüldözések, idegen hatalom behívása, vérbíróságok, terror, erőszakos tsz-esítés, spiclirendszer kiépítése és üzemeltetése, az ország eladósítása, a felforgató mozgalmak és terrorizmus támogatása, vasfüggöny üzemeltetése, a magyar lakosság polgári jogoktól való folyamatos megfosztása. Mindezt állandó hazugságkampányokkal kísérték a sajtó segítségével. Hogy kommunizmust építünk, szocializmust, Amerikában üldözik a négereket, szocialista demokrácia van, stb.

Ezek egyáltalán nem frázisok: ezt átéltük. És ennek a szőnyeg alá söprését, megszépítését, még az erkölcsi felelősség alóli felmentését folytatja ma a balolda és sajtója.

Úgyhogy értelmetlen bármiféle megbékélésről beszélni. Maximum annyit tehetünk, hogy megpróbáljuk ismertetni a társadalommal milyen is volt igazából a kommunizmus.

Azt nem állítom, hogy mind a 800 ezer párttag felelős lenne ezért. De azok, akik napi 8 órában pl. pártfunkcionáriusként ezt a pártot szolgálták, és az MSZP vezetősége ilyen emberekből áll, feltétlenül. És azok is, akik a sajtó munkatársaiként ennek a kommunista propagandának főkolomposai voltak.


Előzmény: F14A Tomcat (63)
F14A Tomcat Creative Commons License 2002.01.15 0 0 63
"nem olyan érthetetlen a hazai baloldal. Végül is ez a párt, részben ezekkel a funkcionáriusokkal akasztatott, internált, embereket kínzott, tszbe pofozott, emberi jogoktól megfosztott, tulajdont elkobzott, megalázott, becsapott és szegénységbe taszított. Egész lételeme a bűn volt, a legsötétebb bűnök. "

Addig, amig ilyen - és hasonló - szövegeket komolyan gondoló emberek léteznek, biztosan nem lesz megbékélés ebben az országban! Mert az ilyen elhibázott és gyűlölködő megnyilvánulások egyértelműen arra utalnak, hogy valódi személyekre és tényekre tekintet nélkül van az illető, csak hallomáson és érzelmeken alapuló politizálást folytat!

Nézzük talán a részleteket:
"ez a párt, részben ezekkel a funkcionáriusokkal"
Ha a jelenlegi baloldali - vagy annak nevezett - pártokat nézem, nem sok 70-90 éves funkcionáriusuk van! Márpedig az utána felsorolt bűnök elkövetéséhez - legalábbis ahhoz, hogy tevékeny részese lehessen - legalább ennyi idősnek kellene lennie az illetőknek!

"és szegénységbe taszított"
Iszonyatosan nagy csúsztatás! A rendszerváltás előtt a társadalom anyagi megosztottsága sokkal kisebb volt, mint manapság!

"Egész lételeme a bűn volt, a legsötétebb bűnök."
Nem hiszem, hogy ÁLTALÁBAN a baloldali pártok lételeme lenne a bűn. A jobboldalon pontosan ugyanannyi "bűn" felsorolható volna. Arról nem beszélve, hogy a volt MSZMP tagsága, ha jól emlékszem fénykorában közel 800000 volt. Nem hinném, hogy MINDENKI a bűn és csak a bűn útját járta volna közülük.

Ilyenkor derül ki persze, hogy mennyire hiteltelenné válhat a jobboldali retorika! Ilyenkor érzi azt az ember, hogy mindegy, kire fog szavazni, csak azokra nem, akik ezeket a frázisokat képesek pufogtatni...

alfredoo Creative Commons License 2002.01.15 0 0 62
trash

kihagytad a kormegoszlast. ugye azert ez is szamit valamit.

valamint a szemelyisegek hatasat. szerintem teljesen mindegy (vagy majdnem teljesen) az oldal
meghatarozottsaga. orban viktor barmilyen eszmerendszerben valoszinuleg listas lenne! ha
az ellenkezojet csinalna mint most, ugyanekkora
lenne a tamogatottsaga. ez butasag?

Előzmény: trash (60)
Hy Creative Commons License 2002.01.15 0 0 61
"A szadeszt összekeverni a maszoppal marhaság, ahhoz már tényleg szemellenző kell."
A szemellenző megvan: "ellenzék".
Előzmény: trash (60)
trash Creative Commons License 2002.01.15 0 0 60
Ki a jobbos meg a balos kérdés önmagában hibás, ennél sokszínűbb a világ, így nem lehet leírni a magyar pártokat sem. Van egy teszt az interneten politikai önmeghatározásra: http://www.politicalcompass.org/

Két tengelyt használnak, az egyik a gazdasági bal vagy jobboldal. A másik tengely a liberális-authoriter (utóbbit én tekintélyelvűnek fordítanám). A két skála EGYÜTT már elég jól megfogja a politikai nézeteket.

Ezt a koordinátarendszert használva, amit említettél Sztálin és Hitler: egyrészt tényleg megegyeztek abban, hogy mindkettő szélsőségesen tekintélyelvú volt. Gazdasági bal-jobbat nézve viszont nyilvánvalóan nagyon máshogy látták a világot, ebből a szempontból Hitler egyáltalán nem volt szélsőséges, szemben Sztálinnal.

A szadeszt összekeverni a maszoppal marhaság, ahhoz már tényleg szemellenző kell. A szadesz a liberális-tekintélyelvű skála erősen liberális oldalán van. Gazdasági bal-jobbot tekintve viszont a nem egységes, gazdasági balos és jobbos is van benne bőven. Az mszp az szdsz-hez képest kicsit gazdasági balosabb és számottevően kevésbé liberális.

Előzmény: volante (42)
Hy Creative Commons License 2002.01.15 0 0 59
Csak "Bokroshoz":
Argentína 2002 január!
Előzmény: volante (-)
pindiy Creative Commons License 2002.01.15 0 0 58
Az időlyárásról éppen lehetne, tőlem mindenképpen független, ölég kaotikus, értelemmel és céllal nem rendelkezik, szóval majdnem olyan mint a magyar politika.::)))
Előzmény: alfredoo (57)
alfredoo Creative Commons License 2002.01.15 0 0 57
pindiy

es ha szettekintesz e kies tajon akkor szerinted
ez mennyi ido? en meg megerem?

nem lehetne legalabb az idojarasrol egyet????

Előzmény: pindiy (56)
pindiy Creative Commons License 2002.01.15 0 0 56
Valszeg nem igazán::)))
Szóval a kertjeink bennünk vannak, ha rendesen gondozzuk, akkor elébb utóbb nem leszünk függetlenek, de lehetünk mondjuk szabadok.
És az már egészen mást jelent, mondhatni a szükségszerüség felismerését is tán.
Szóval valahogyan a függetlenség, meg a szabadság azér nem szinonimák.

Előzmény: alfredoo (55)
alfredoo Creative Commons License 2002.01.15 0 0 55
pindily

tisztelettel kerdeznem a velemenyedet nem kellene
itt a politikai forumon egy idojarasi vagy kerteszeti topicot letrehozni? lenne sikere?

Előzmény: pindiy (51)
alfredoo Creative Commons License 2002.01.15 0 0 54
pindily

a hulye angol meg azt hogy beszeljunk az idojarasrol!

Előzmény: pindiy (51)
BandW Creative Commons License 2002.01.15 0 0 53
volante

Nem tudom millen a meggyozodéses baloldali gondolkodásmódja.
Az emberek túlnyomó többségét nem "tiszta" ideológiák vezérlik,hanem van valamiféle elképzelése a körülötte lévo világról, és ebbe próbálja saját magát beilleszteni, mivel az ember társas lény. Amennyiben a habitusa ollan mondjuk, vagy a bélyeggyujtés vagy a politika iránt érdeklodik. Ha az érdelkodés átlagot meghaladó, akkor a MABÉOSZ elnökségi tagja lesz, ha nem túl elkötelezett, akkor pártszimpatizáns, ha meg néha-néha érdeklodik, akkor szavazópolgár.

Az én "balos" meg "jobbos" barátaim között mély különbséget nem tudnék felfedezni, azon kívül, hogy egyik odaszavaz, a másik meg ide.(vagy fordítva) Viszont többé-kevésbé ma már stabil szavazók, tehát szavazatukat nem valamiféle "kormányteljesítményre", hanem az általuk preferált pártra (és nem ideológiára) adják.
És ez így van jól. A kormány lehet akár jobb, akár baloldali, nem különösebben izgalmas addig, amíg a hatalom kiegyensúlyozott, és a politikai váltógazdálkodás feltételei adottak.
Az emberek, tudat alatt is szeretik az egyensúlyt, és ha a dolgok többé kevésbé jól mennek, akkor az egyensúlyt preferálják, ha nagyon rosszul, akkor kiszavazzák a hatalmat, ha nagyon jól, látványosan benntartják.

BandW

BandW Creative Commons License 2002.01.14 0 0 52
Vajh miért emlékeztet ez engem a FIDESZ 98-as választási kampányára? Amikor szintén "romokban hevert az ország", a FIDESZ meg nagyarányú adócsökkentést, 400%-os adóemelést meg kerítést igért kolbászból?
Csak nem azért, mert ezt híják választási kampánynak?

BandW

Előzmény: Józsi a közértböl (47)
pindiy Creative Commons License 2002.01.14 0 0 51
"De szerinted lehetséges függetlenként, objektíven, abszolút részrehajlás nélkül szemlélni a politikát?"

Nézd egy pofa akkor független, ha nem függ a saját érdekeitől.
Mert, ha attól már függene, akkor függene ugyi a környezettől.Ha meg attól függene, akkor ott az a Pekingi pillangó, akinek a röpülése kihat a világra...
Mondjuk ez egy változata lehet a függetlenség értelmezésének.
Általánosságban viszont szvsz igaz persze-kivéve tán a hitéletet-hogy nem csak hogy lehet, de kötelező is, részrehajlás nélkül szemlélni a történéseket, közte a politikát is, amig a helyzet megitéltetik.
Mert csak akkor lyön ki, hogy milyen lépések vezethetnek a kivánt eredményre.
Ezt a katonák ugy mondják, hogy FIHSZE.

Hisz, ha el akarom találni a célt, akkor bizony nem elegendő a célkoordinátákat ismerni, azt is kell tudni, hogy éppen milyen koordinátákon is állok.

Nos, ha a pofa független, tehát nem függ az érdekeitől, akkor ugye nincs kivánatos lépés sem, igy nincsenek célkoordináták, nem szükséges tudni, hogy hol is áll, szemlélődhet kedvére, aztán lát amit lát, ha elunja arrébb áll, onnan meg megint majd mást lát, aztán vagy tecc neki a tály, vagy nem.
Szóval gondozzuk kertjeinket, mondta egy idösbb francia.

Előzmény: volante (43)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!