Némi joystick problémám van. Vettem egy Genius Maxfire G-09D típusú padot és hiába töltöm be a megfelelő modult (gf2k) nem hajlandó felismerni, illetve Flight2000 F23-nak látja, és így nem működik. Van valakinek valami ötlete vagy tippje? 2.6.14-es kernel, Debian. Néztem a gf2k forrását, de sajna nem lehet paraméterben megadni milyen joyt keressen 8(
Linuxosok! Játszott valaki mostanában az Enigmával? Ha tudjátok, mi az Enigma 1 125. pályájának a megoldása, akkor írjátok már le, mert napok óta küzdünk, hiába! Köszi: gogoly
Loki-s játekokat folyamatosan lehet kapni, szvsz. A Simcity 3000-el vigyázz, kell egy patch is hozzá, mert az eredeti CD-n levö verzió régi glibc-re íródott, mai rendszereken segfault. Loki szerveren fent van a patch. Igy problémamentesen fut Slack9-en.
Tud valaki Simcity jellegű játékról Linux alá (OK, FreeBSD-n fog futni, de ez mindegy :-) ) Ja, a Loki-féle SimCity3000-t már láttam (esetleg valami elérés hozzá, ha már a Loki bezárt), de más hasonló is érdekelne
Nálam is hasonló üzenettel lép ki (igaz az csak demo). Másik gépen is nagyjából ugyanazok a csomagok vannak feltéve (Mandrake 9.1 + új nvidia driver) és ott megy GF2-es kártyával. Nálam TNT2-vel nem.
tegnap megpróbáltam feltolni RH 9 alá az UT2003at. fel is ment gond nélkül (eltekintve attól, hogy a kislemez meghajtót tekergette mint a megszállott) viszont indításnál a következőt aszongya:
$ ./ut2003
disabling TCL support
Xlib: extension "XiG-SUNDRY-NONSTANDARD" missing on display ":0.0".
OpenGL renderer relies on DXTC/S3TC support.
Ezt láttátok már?
http://www.quakeforge.net/files.php
Egy csapat a quake 1 és 2 feljavításán dolgozik. A quake1-et (quakeforge) kipróbáltam, nagyon jól néz ki.
Külön direkte Sims support fórumjuk is van. Nem okoskodni akarok, bocs, csak éppen most láttam.
Megoldotta már valaki azt a problémát, hogy a Diablo2 felinstallállása után a winex nem ismeri fel azt a cdrom-ot amiről sikeresen felinstallálódott a cucc?
Csak úgy Gamer. Régebben Guru Gamer volt. A PC GURU-ból kivált szerkesztőség újságja. Ja, és az aktuális ami az újságosoknál kapható (ez a weblapjuk .
Elvben működni kellene wine alatt (az appdb alapján) de sehogy sem sikerül életre hoznom :-( így most kénytelen vagyok win2k-t bootolni :-((((
Bocs, de melyik gamer? Nem ismerem annyira a magazinokat, de a Icewind Dale miatt hajlandó miatt vagyok megismerni. :)
Melyik szám (november, december, január)? Remélem CD melléklet, nem DVD?
Ugyanez az ICEWIND DALE-lel kapcsolatban engem is érdekelne (a gamer lemezmellékletén van mint teljes játék). Elvben illenék mennie (a winehq appdb-jében és a transgaming szerint is) de valahogy nem igazán jött össze :-(.
Aha, akkor lehet, hogy nálam az a baj, hogy RADEON 8500-öm van. Viszont a transgameing honlapján az egyik fórumban olvastam, hogy egy csávó ilyen kártyával használja. Nincs valahol forrás, amiből telepíteni lehetne?
A wine-t fordíthatod úgy is hogy támogassa az opengl-t és úgy is hogy nem. Jobb úgy fordítani hogy támogassa, de ezzel együtt a wine-x opengl támogatása jobb. (Azért Pl. a Soldiers Of Fortune 1 3D-s gyorsítással megy mezei wine alatt is, a 2-t nem tudom az nincs meg).
Erről jut eszembe, láttam a multkor wine-opengl verziót! Próbálta valaki? Gondolom a wineX-t nem váltja még ki, de tapasztalata van valakinek a lehetőségeiről?
Az gáz. Szerencsére azért a legtöbb program nem igazán foglalkozik ezzel, de van pár idióta ami igen. DirectX-et nem fogsz tudni feltelepíteni mert az olyan szinten szeretne a win lelkivilágához férni amit már a wine nem emulál. A wine-x (és most már lassan az alap wine-ben is elinduló D3D támogatás) hogy magát a DirectX-et emulálja (OpenGL hívásokkal), de neki nem kell (és nem is lehet) directx-et telepíteni.