Az ötlet jó,támogatom. Valóban nincs levédve az Office(furcsa is lenne, át kellene írni az angol nyelvtant:-) szerintem a Microsoft problémája a szokásos: vedd meg,törd meg,foszdd meg, ha nem megy,pereld be,és aztán vedd meg.Minden nyílt forráskódúprogramfejlesztéstől,nem is ok nélkül.A bojkott legjobb eszköze szvsz, ha OpenOffice-t veszünk...
:)
Részemről ez amolyan költői kérdés volt.:)
Hamarosan szoftvervásárlás előtt állok, és tuti nem MS Office lesz a választás tárgya! Részemről ez a bojkott. Bár tudom, a MS fejesei nem fognak éhenhalni az akciómtól:(
Kiváncsi leszek a BSA lépéseire. Mivel ezt a szervezetet a többek közt Microsoft pénzeli, nem várok túl sok jót. De akkor hol van a hazai termék védelme? Mindenki nekik nyal?
E sorok csak részei egy mai hobbit versének, amelyet már régóta ismer a Rendszergazda-tudomány:
Három Rendszert használjanak multik irodái,
Hét teremjen Szilícium Völgyének mélyében,
Kilencet a halandó dotkom cégek gépén csillantson a fény,
Egyet kínáljon a Sötét Gates, programozónyájat terelő,
Redmond éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején
Egy Rendszer mind felett, Egy Rendszer kegyetlen,
Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen.
Redmond éjfekete földjén, sűrű árnyak mezején
- Ez itt a Nagy CD, az Egyetlen, a Windows eredeti forráskódját tartalmazó. A gazdája elveszítette, miáltal jócskán meggyengült a piaci befolyása. Rettenetesen vágyik rá - de nem szabad visszakapnia.
Én eddig is bojkottáltam, kivéve egy win2k-t de azt sem nagyon használom, erősen gondolkozom a partíció felszabadításán, bár talán játszani jó lenne de arra + nincs időm.
Amúgy határozottan nem értem a dolgot: van StarOffice, OpenOffice, Corel Office, KOffice, Ability Office, Siag Office, stb... miért pont a MagyarOffice fáj nekik ?
Szvsz így év elején még kevés pert indítottak ellenük így unatkoznak a jogászaik ;-)
Nincs levédve az Office név. Legalábbis ezt mondta a tegnapi Infokrónikában (Kossuth rádió, kb. 7:33) a picike cég képviselője, és ezt egészen határozottan állította.
Szerintetek nem a név miatt balhézik? Nincs az Office név levédve? Vagy csak túl könnyű az ellenfél, és a jogászok ennyire ráérnek?
Azért kérdem, mert azért azt lássuk be, hogy a magyar szoftverpiac forgalma alapvetően a német piac kerekítési hibaszázalékának is csak töredéke. Nem hiszem, hogy a hatalmas bevétel miatt lenne ez az egész:)
Bizonyára hallottatok már róla, hogy a Microsoft oerrel fenyegeti a MagyarOffice fejlesztőit arra való hivatkozással, hogy a MagyarOffice megtévesztésig hasonlít a Microsoft Office-ra, és azt a téves képzetet kelti, mintha Microsoft termékről lenne szó.
Namost: A MagyarOffice baromira nem kelti azt a képzetet, mintha Microsoft lenne, sőt pont azért kezdték fejleszteni, hogy legyen egy olcsóbb, magyar fejlesztésű alternatívája a szoftvermogul amúgy százezer forintnál is drágább irodai programjának.
A MagyarOffice amúgy a Sun StarOffice-ából nyílt forráskódúvá tett OpenOffice magyar változata, tehát a fejlesztéshez a Microsoftnak nem is lehetett még csak köze sem, ezért valószínűleg csak az zavarja őket, hogy megjelent egy konkurrencia a magyar piacon, ami ha nem is veszélyeztteti pozícióikat, de legalábbis megszünteti a teljes monopóliumot. És úgy látszik, Microsoftéknál a monopolhelyzet jogi úton is védendő, normális állapotnak számít.
Ezért az USA-ban úgy picsán rúgták volna őket, hogy elszállnak mint a győzelmi zászló. Nem véletlen, hogy nem a StarOfficet és nem az OpenOfficet akarja a Microsoft beperelni, hanem egy 3 (!!!) fős magyar céget (már ha az újsághírek pontosak voltak).
Mindezekért: Bojkottálljuk a Microsoft termékeit, és felszólítjuk a szoftvercéget, hogy a magyar kiscégek basztatása helyett inkább foglalkozzon azzal, hogy naponta hány hiba jelenik meg a termékeiben, amiket hetekig tagad. Irodai szoftvert meg tudomásom szerint nem csak a Microsoftnak van joga gyártani.