Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2011.03.15 0 0 183

Utolag mar konnyu,meg aztan 92-ben jelent meg egy kanadai magyar ujsagban. Addig a kutya se hallott ilyesmirol.

 

 

Előzmény: Törölt nick (182)
Derek Creative Commons License 2011.03.15 0 0 181

Eredetileg 89 marc 15-ere dataltak a rozsadombi paktumot,aztan modositottak 1991-re:-)) Ertheto.,hogy miert 89 marc 15-en meg senki sem sejthette ,hogy Antall es Goncz pozicioba kerul . 91-ben viszont mar nem volt mirol paktumot kotni,ugyhogy bullshit az egesz. Volt paktum ,csak nem a Rozsdadombon, hanem a kerekasztal targyalasokon 89 nyaran..

Előzmény: Törölt nick (180)
Tamás Creative Commons License 2008.10.05 0 0 178
Szánalmas.
Előzmény: Kenedy001 (177)
Kenedy001 Creative Commons License 2008.10.05 0 0 177
Ez mennyire hiteles?
Kicsit nehezen látható, de érdemes végig olvasni!! Sokan tudtak már erről a paktumról, sokan csak sejtették és még mindig vannak olyanok, akik nem hiszik el ma sem, holott a saját bőrükön tapasztalják!
Tudja meg az egész ország!!

http://kepfeltoltes.hu/081005/Paktum2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://kepfeltoltes.hu/081005/Paktum1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

pert1 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 176
Ahogy elnézem, ezek közül a pontok közül csak azok teljesültek, amik paktum nélkül is teljesültek volna.
Előzmény: kábelbúvár (175)
kábelbúvár Creative Commons License 2008.01.04 0 0 175

Rosehill Pact as Urban Legend:

 

A rózsadombi paktum mint akarat, képzet és diszkóbaleset

 

(Felütés) "Én rózsadombi és egyéb titkos megállapodásokról nem tudok. Azt viszont nem zárom ki, hogy valamiféle paktum köttetett nemzetközi szinten, így menthette át a diktatúra MSZMP-s és KISZ-es vezető rétege hatalmát a nyolcvanas évek második felében, előbb a gazdaságba és a tömegtájékoztatásba, 1994-ben a kormányzati hatalomba. (...) Amikor itt volt az ideje a "tavaszi nagytakarításnak", akkor ezt elmulasztottuk, nem volt elég erőnk hozzá. Ifj. Fekete Gyula, Szűcs István, Zacsek Gyula, az igazságtételi kezdeményezésekben pedig Dénes János, Zétényi nem tudtak politikai erőt állítani a felismert igazságuk mögé. Most érik a helyzet egy nagyobb és átfogóbb erkölcsi nagytakarításra, mert egyetlen nép sem törődhet bele abba, hogy valakik egykor tehetetlenségre és kiszolgáltatottságra ítélték, és ennek most már így kell maradnia az idők végezetéig. (...) Ötvenhat novemberében szovjet tankok verték le a forradalmat, a szabadságharcot, a nyugati világ pedig statisztált, 1989-1990-ben a nyugati pénzvilág verte le a rendszerváltó magyar nemzeti akaratot, a szovjet rendszer pedig összeomlott. Mindkét leveretésben a kollaboránsoknak kedvezett az idő." Lezsák Sándor Stefka Istvánnak (Magyar Nemzet, 2005. december 17.)

.......

A hírhedt paktum (1989, más források szerint 1991. március 15-ről) feltételezett húsz pontja: 1) A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról; 2) A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott értékekért és javakért; 3) Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése a Szovjetunió és Magyarország között; 4) Szovjetellenes tevékenységek megakadályozása; 5) A határok kölcsönös megnyitása a Szovjetunió és Magyarország között; 6) A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése; 7) A volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése az esetleges megtorlásoktól; 8) A megbízható volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon; 9) Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe; 10) Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében; 11) Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása; 12) A jobboldali, szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása; 13) Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek, és azokon nem lehet változtatni; 14) Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigráns személyekkel, szervezetekkel, csoportokkal; 15) A románok, jugoszlávok és a szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot; 16) Az 1956-os eseményeket mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani, és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik; 17) A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni; 18) A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősíti gazdasági befolyását a magyar életben; 19) Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására; 20) Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért. A találkozó feltételezett magyar résztvevői: Antall József, Boross Péter, Göncz Árpád, Horn Gyula, Paskai László, Pető Iván és a Mazsihisztől Zoltai Gusztáv.

 

 

Legenda
Előzmény: toloba (173)
toloba Creative Commons License 2006.09.25 0 0 173
Összeesküvés-elméletek nyomában


Újra hódít a rózsadombi paktum legendája

2006. szeptember 25. 15:57



Valódi rendszerváltást követel a Kossuth téri tüntetők radikális része. A megmozdulások folyományaként újra előkerült egy már majdnem elfelejtett szóbeszéd a rózsadombi „hazaárulókról és nemzetvesztőkről”.

A 20 pontból álló paktum szövege szerint egy budai villában 1991. március 15-én „titkos tárgyaláson vett részt a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendőrség ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkosszolgálat egyik képviselője, a magyar katolikus egyház és az izraelita hitközség egy-egy megbízottja, valamint öt magyar politikai vezető, akik ma is pozíciókat töltenek be”. Ők írták alá „az ország szabad újjáépítésének tervét korlátozó diktátumot, amelynek értelmében kimennek ugyan a szovjet megszállók, de ezért súlyos árat kell fizetnünk”. A paktum többek között állítólag olyan pontokat tartalmazott, mint a volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése, a volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése az esetleges megtorlásoktól, a megbízható volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon, az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe vagy az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében. (A paktum teljes szövege elolvasható az Urbanlegends.hu oldalon)

A 20 pont a kilencvenes évek közepe óta - a különböző szélsőjobbos portálokon kívül – a nagypolitikában is többször felbukkant – írja az Urbanlegends.hu oldal. A paktumról Jeszenszky Géza egykori külügyminsizter – még 1996-ban – a parlamentben is szót ejtett, akkor Homoki János FKGP-képviselő felszólalására reagálva elmondta: „eddig én csak FMR röplapokon hallottam vagy láttam, olvastam és talán suttogó propagandában, hogy itt a rendszerváltozás során lett volna egy úgynevezett ’rózsadombi paktum’. Szeretném itt is leszögezni - aki tanú is voltam -, hogy semmiféle ilyen paktum nincsen”.

Téma volt a paktum az Új nemzedék 2005-ös kőszegi tanácskozásán is. A rózsadombi paktumtól a Taxisblokádig címet viselő előadáson Szűrös Mátyás elmondta: a szöveg kitaláció. Az országgyűlés egykori elnöke cáfolta, hogy a térség átalakulását a nagyhatalmak titkosszolgálatai irányították volna, ugyanakkor megjegyezte, Magyarország az egyetlen szocialista állam volt, ahol az akkori elit részt vett a változásokban. Állításához Csintalan Sándor is csatlakozott, aki szerint az egész nem több népi kitalációnál. Szűrös szerint ennek ellenére mind a KGB, mind a CIA „kézben tartotta a szálakat”.

„Én rózsadombi és egyéb titkos megállapodásokról nem tudok. Azt viszont nem zárom ki, hogy valamiféle paktum köttetett nemzetközi szinten, így menthette át a diktatúra MSZMP-s és KISZ-es vezető rétege hatalmát a nyolcvanas évek második felében, előbb a gazdaságba és a tömegtájékoztatásba, 1994-ben a kormányzati hatalomba – nyilatkozta 2005 decemberében Lezsák Sándor a Magyar Nemzetnek. Dávid Ibolya egy 2004-es tévéműsorban nézői felvetésre reagálva elmondta: a mendemondákról hallott, de Antall József miniszterelnök a leghatározottabban cáfolta azokat.

A rózsadombi paktum egyik hirdetője a nagypolitika színpadáról Grespik László volt, aki egy 2002-es gyöngyösi MIÉP-es kampányrendezvényen idézte a pontokat. Grespik azonban hozzátette: a paktum tartalmát annak lejegyzőjétől idézi, felelősséget nem vállal érte, de aki ezt akkor leírta, „irtózatos tehetségű jós volt, mert mindez megvalósult”.

A szövegről az Urbanlegends.hu legendavadászai megkérdezték Ablonczy Balázs történészt is, aki szerint nincs olyan történészkutató, aki komolyan tudna venni egy olyan szöveget, melynek például egyik pontja azt tartalmazza: “a románok, szlovákok és a jugoszlávok felé csak barátságos nyilatkozatok tehetők”.

Magyarországon mindig is kedveltek voltak a kisnemzetek kiszolgáltatottságát bemutató összeesküvés-elméletek – mutatott rá Lakatos László szociológus, az összeesküvés-elméletek kutatója egy 2004-es interjújában. A rádióbeszélgetés során, melyben a rózsadombi paktum is szóba jött, Lakatos megjegyezte: az emberek többsége azért szereti az ilyen típusú elméleteket, mert egyrészt igazolva látja bennük saját előítéleteit, félelmeit, másrészt beavatottnak érezheti magát.

A teljes cikket elolvashatja az Urbanlegends.hu oldalon.

hvg.hu

http://hvg.hu/gyurcsany/20060925rozsadombi.aspx?s=hk
toloba Creative Commons License 2005.08.28 0 0 172
Szombaton délelőtt beszélgetést lehetett hallani a pályakezdők munkanélküliségéről, a nemzetpolitikáról és az információs társadalom fejlődéséről. A rendezvény meghívott előadói a szombat délelőtti eszmecserén egyetértettek abban, hogy a rózsadombi paktum legenda egy titkos háttér megállapodásról, mely a magyarországi békés rendszerváltozás történetének szerves részévé vált.

Az MSZMP átalakulásakor a Nyers Rezső vezette Népi Demokratikus platform került fölénybe a Pozsgay Imre fémjelezte reformszocialistákkal szemben – vélekedett Szűrös Mátyás. Az országgyűlés volt elnöke cáfolta, hogy a térség átalakulását az amerikai és a szovjet titkosszolgálat irányították volna, ugyanakkor megjegyezte, Magyarország az egyetlen szocialista állam volt, ahol az akkori elit részt vett a változásokban.

Az átmenetnek paktum jellege volt, mégsem lehet máig tudni, milyen hatalmasok kötötték meg az alkukat – közölte Csintalan Sándor. Az egykori szocialista politikus rámutatott: totális tudatlansággal mentek neki a gazdasági változásoknak. Csintalan Sándor ennek tulajdonítja, hogy sok ember kiábrándult a rendszerváltásból.

A Fidesz egyik alapítója, jelenlegi országos választmányának elnöke arról beszélt, hogy 1985 környékén dőlt el, a közép-kelet-európai rendszerek nem tarthatók tovább jelenlegi formájukban. Kövér László úgy fogalmazott: nekik az MSZMP komplett az ellenfelük volt, akikkel szemben végre kellett hajtani a rendszerváltozást. Véleménye szerint a rendszerváltás utáni első parlament hibát követett el, amikor nem húzott egy világos és egyértelmű választóvonalat „bűnösök és nem bűnösök közé".

(Forrás: Info Rádió, MTV Teletext)

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=303947&rvt=2
Tamás Creative Commons License 2005.02.20 0 0 170
Hát ki is derült. Nem látod? A nagy Rózsadombi Paktum... Biztos az izraelita egyház feje bökte el... :-DDDDDDDDDDDD
Előzmény: Derek (168)
toloba Creative Commons License 2005.02.20 0 0 169
Igazad lehet...
Előzmény: Derek (168)
Derek Creative Commons License 2005.02.20 0 0 168

"Kivéve, ha nincs valami titkos záradék izé..."

 

Az mar kiderult volna amilyen lepcses szajuak a politikusaink. Mo-on nincsenek titkok.Amit 2 ember tud az mar nem titok.

Előzmény: toloba (167)
toloba Creative Commons License 2005.02.20 0 0 167
a Nemzeti Kerekasztal megegyezese.Az volt a paktum ,de arrool mindenki tudott aki kovette az esemenyeket.

Kivéve, ha nincs valami titkos záradék izé...
Előzmény: Derek (166)
Derek Creative Commons License 2005.02.20 0 0 166

"Nos az idő múlásával valóban egyre jobban érződik a paktum megléte a vezető pártok között,elég arra gondolni,ahogy a Kulcsár-ügyet kezelik,vagy arra,hogy gazdasági bűncselekményért a mai napig politikust nemigen ítélnek el"

 

Mert iszonyu nehez a teteles jogsertes bizonyitasa. Es a birosag csak akkor hozhat elmarasztalo iteletet.Gyanu es pletykak alapjan nem.

Errefele is egy ilyen ugy ami elegge nagy port vert fel a volt louisianai kormanyzo Edwards korrupcios ugyei is vagy 7 evig huzodott amikorra a birosag tudott hozni egy elmarasztalo iteletet.

Azota egy minimal security bortonben csucsul.lassan talan szabadul is.

A rozsadombi paktum pontjait meg egy kanadaban elo ujsagiro allitotta ossze utolag .Nem nagy talalekonysag kell az ilyesmihez,csak ugyesen belemagyarazni utolag a tortenesekbe.Paktum valoban volt, a Nemzeti Kerekasztal megegyezese.Az volt a paktum ,de arrool mindenki tudott aki kovette az esemenyeket.

Előzmény: Törölt nick (164)
Tamás Creative Commons License 2005.02.20 0 0 165
Mi van, még mindig él ez az idegbaj? :-DDDDD
onagyz Creative Commons License 2004.04.28 0 0 163
Törölt nick Creative Commons License 2003.11.27 0 0 162
Szerintem ezek úgy és azért készülnek, hogy a sok (volt) valóságos háromperakárhányas illetve (jelenleg is) szabadkőműves közé mindig beraknak néhány tisztát, ez dupla haszonnal jár: egyrészt besároznak egy csomó nem valódit, másrészt ezzel kérdésessé teszik/relativizálják a valódiak "érintettségét".

Ügyes.

Chaos Maximus Filius Creative Commons License 2003.11.27 0 0 161
>> Fentiek kozul Antall, Goncz es Boross 1989-ben nem voltak senkik!

http://216.239.59.104/search?q=cache:47hddM9rGgkJ:magazin.navigare.hu/forum/data/73+r%C3%B3zsadombi+paktum&hl=hu&ie=UTF-8

"D-s besúgók:
21-es Boross Péter volt MDF-es miniszterelnök,
5-ös Antall József MDF-es volt miniszterelnök."

Érdekes egy dokumentum, tök véletlen akadtam rá.
Figyelembe véve a rózsadombi paktum tartalmát és azt a listát, ami ott szerepel, az egész rendszerváltás egy nagy humbug volt....
(persze lehet mindkettő hamisítvány is... azt hiszem, ezt soha nem tudjuk meg.)
Érdekes, hogy a listán d-209 is szerepel. Jó lenne tudni, mikor készült a lista. Az biztos, hogy Antall halála után. Meg azt is jó lenne tudni, ki állította össze.

Előzmény: Súlyos Beteg (139)
Tamás Creative Commons License 2003.10.07 0 0 159
Bárki is legyen, lehetne annyi vér a pucájában, hogy kiáll vele a nyilvánosság elé...

No de őszintén, mi a francot kezdenénk a Raffay volt HM államtitkárral, aki tényleg patologikus eset volt, az volt a mániája, hogy őt a kommunisták meg akarják merényelni, ki is lazította a saját kocsijának a kerekeit, csak az volt a gáz, hogy meglátták, miközben csinálta. :-)))))

Na majd ő jól bejelenti, hogy igen, volt rózsadombi paktum. Qrva meggyőző lesz, tényleg, majdnem annyira mint Grespik. :-DDDDDDDDD

Előzmény: Öjv (155)
Tamás Creative Commons License 2003.10.07 0 0 158
Az ne zavarjon az idiotizmusban, hogy olyan, hogy "izraelita egyház" nem létezik, a szovjet hadseregnek, meg nem volt egy vezérürü jellegű "tábornoka" (apropos, ha már itt tartunk, hát senki nem nézett utána, hogy ki is volt ez a "tábornok", vagy az "amerikai követség első titkára", hogy jól meg lehessen őket kérdezni? Ejj, ejj, hát milyen gagyi összeesküvés-elmélet ez?). A Szovjetunió vastagon antiszemita hajlamokkal bíró birodalom volt, úgyhogy magasról sz@rta le a zsidókat, az orosz vezetés is egy cseppet örült neki, amikor tömegesen húztak Izraelbe.

Ez az egész egy gyermekded és elmebeteg hülyeség, a fiktív "volt kormánytag"-jaid meg úgy nagyjából senkit sem érdekelnek.

Előzmény: suicide_bomber (150)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.26 0 0 156
Maradjunk annyiban, hogy teljes mértékben megértem, hogy a mai acsarkodó politikai közegbe nem száll be egy ilyen nyilatkozattal. Simán kicsinálnák az általunk is oly jól ismert sajtó-hiénák.

Leginkább azért említettem meg a dolgot, hogy hátha könnyebben tudunk ennek tudatában tájékozódni a mai magyar párt és politikai viszonyok közt.

Előzmény: Öjv (155)
Öjv Creative Commons License 2003.05.23 0 0 155
Bárki is legyen, lehetne annyi vér a pucájában, hogy kiáll vele a nyilvánosság elé...
Előzmény: suicide_bomber (154)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.22 0 0 154
Ez teljesen komoly... Sajnos.
De nem adom ki az illetőt, az fix.
Ennyi és nem több.

Ja, és sztem nem ő a legnagyobb igazolása a Paktumnak. Hanem az Idő.

Előzmény: Öjv (153)
Öjv Creative Commons License 2003.05.19 0 0 153
"Most hallom, hogy egy 1990-94 közötti kormánytag erősítette meg a létezését a Paktumnak."

Ez most komoly?! Esetleg valami konkrétum?

Előzmény: suicide_bomber (149)
ohrana Creative Commons License 2003.05.19 0 0 152
Végül is mindegy, hogy volt-e, vagy sem.
A leírtak bekövetkeztek, ami elég gáz.

o

Előzmény: suicide_bomber (150)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.17 0 0 151
Mi jön le nekem ebből?

1.) A volt kommunisták, zsidók, szomszédos országok "babusgatása", teljes védettsége - kipipálva
2.) gazdasági hatalom megtartása (Gyurcsák, Máté, Megyó, stb...) -- kipipálva
3.) Más pártokba beépített hithű kommunisták -- gyanús jelek
4.) 56-os "események" torzítása, a kommunizmus megreformálása irányába -- kipipálva
5.) szélsőjobboldali pártok elleni közös fellépés (Miép elleni egységfront) -- kipipálva
6.) "Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel" (Wass Albert esete Kuncze "úrral") --- kipiálva

Az idő igazolja, és választ ad(ott)...

Előzmény: suicide_bomber (150)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.17 0 0 150
A rózsadombi paktum

1./A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2./ A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért.
3./Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4./Mindennemű szovjetellenes tevékenység megakadályozása.
5./A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6./ A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7./ A volt kommunisták titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédésen az esetleges megtorlástól.
8./ A volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon.
9./ Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
10./ Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
11./ Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
12./ A jobboldali, vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása.
13./ Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek és azokon nem lehet változtatni.
14./ Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
15./ Románok, Jugoszlávok és szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
16./ Az 1956-os eseményeket mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
17./ A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
18./ A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősítheti gazdasági befolyását a magyaréletben.
19./ Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására. 20./ Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.

A megbeszélésen részt vettek: a távozó szovjet hadsereg tábornoka, a szovjet titkosrendőrség ezredese, az amerikai követség első titkára, a CIA egyik tisztje, az izraeli titkos szolgálat képviselője, a magyar római katolikus, a református, az izraelita egyház egy-egy megbízottja, és öt magyar politikai vezető, akik közül négy ma is vezető pozícióban van. Többek közt:
Antal József
Horn Gyula
Pető Iván
Paskai László
Göncz Árpád
Zoltai Gusztáv
Boross Péter

Előzmény: suicide_bomber (149)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.05.17 0 0 149
Újra felhozom a témát. Bár ismerve egyik-másik hozzászóló nagyobb lendületét, mint elmélyülésre való hajlamát, sok jóra, tudom, nem számíthatok.


Ha félreteszünk minden politikai elfogultságot 1.) a Paktum pontjainak jó részére az Idő választ adott;
2.) az akkori viszonyoknak megfelelt egyik-másik kikötés, tehát logikusnak hat, ha belegondolunk;
3.) Most hallom, hogy egy 1990-94 közötti kormánytag erősítette meg a létezését a Paktumnak.

Több nyitott kérdésre választ kapunk.

Előzmény: sin x (-)
Kotschmarosch Stephan Creative Commons License 2002.08.16 0 0 148
Hát jó, akkor ezen nincs tovább vitatkozni valónk.
Előzmény: Súlyos Beteg (147)
Súlyos Beteg Creative Commons License 2002.08.16 0 0 147
Tiz eve ismerem a "paktum" szoveget: tipikus muveletlen baromsag.
Előzmény: Kotschmarosch Stephan (146)
Kotschmarosch Stephan Creative Commons License 2002.08.16 0 0 146
Olvasd el mégegyszer a paktum szövegét, majd iolvasd el mégegyszer azt, amit a hozzászólásodra reagáltam.
Aztán aludj rá egyet.

Ha holnap még mindig állnak a kérdéseid, akkor jelezd, és válaszolok rá.

Előzmény: Súlyos Beteg (145)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!