Keresés

Részletes keresés

zaromadof Creative Commons License 2006.11.25 0 0 99
gyurcsi mer nem ugatott bruxelben?ja hogy lopott ezerrel helyette?
Salez Creative Commons License 2002.02.25 0 0 97
még nem jött idézés...
Előzmény: Filburt (96)
Filburt Creative Commons License 2002.02.23 0 0 96
Eltelt egy kis ido.
Hogy all az ugy?

Filburt

Subiaco Creative Commons License 2002.01.29 0 0 95
A rendőrautó indexeljen (bassza meg), a rendőr ne verekedjen, és a szeghalmi kapitány ne felfüggesztve kapjon és ne másfél évet, ha bűnözik. Egy rendőr ezt nem engedheti meg magának, mert ez súlyosabb bűn, mint egyes felindult gyilkosságok.

de én Veled is egyetértek...

Előzmény: prokator (92)
jarlaxe Creative Commons License 2002.01.29 0 0 94
>Egy romacsávó mennyit kapna? teszem fel a költői kérdést...

jó kérdés...:((

Előzmény: prokator (93)
prokator Creative Commons License 2002.01.29 0 0 93
mai, az origo-ról:

Még 1998-ban a főtörzsőrmester és egy társa felkereste az idős nőt, hogy egy szabálysértési ügyről kikérdezzék. A sértett elmondása szerint a rendőr már az elején arrogánsan beszélt vele és szitkozódott, majd a szóváltást ütés is követte: az asszonyt többször az autóhoz vágta. Az ütések következtében elájult nőt később a szolgálati autóba tuszkolták. A rendőr 10 hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott.

Egy romacsávó mennyit kapna? teszem fel a költői kérdést...

proki

Előzmény: prokator (92)
prokator Creative Commons License 2002.01.28 0 0 92
ez egy nagyon szomorú dolog mivel egyetértesz: most képzeld el ugyanezt a mondatot így (a végét helyesbítettem a drámai hatás kedvéért -- végül is erről beszélünk):

Az szerintem biztosra vehető, hogy ha nem szemétkedik valaki a tanárral akkor az esetek többségében nem fogják megverni.

Az szerintem biztosra vehető, hogy ha nem szemétkedik valaki a kukással akkor az esetek többségében nem fogják megverni.

Az szerintem biztosra vehető, hogy ha nem szemétkedik valaki az ápolónővel akkor az esetek többségében nem fogják megverni.

Ez hogy hangzik? Ők is csak szolgáltatnak, és időnként védenek.

A rendőrautó indexeljen (bassza meg), a rendőr ne verekedjen, és a szeghalmi kapitány ne felfüggesztve kapjon és ne másfél évet, ha bűnözik. Egy rendőr ezt nem engedheti meg magának, mert ez súlyosabb bűn, mint egyes felindult gyilkosságok.

proki

Előzmény: Subiaco (84)
Salez Creative Commons License 2002.01.17 0 0 91
Igazad van, nem '48 óta létezik a "mindenkori rendőr" erőszakjoga, hanem a történelmi homályba vesző időponttól fogva!

a kérdés az, hogy jó-e ez így most, 2002-ben...

Előzmény: Subiaco (90)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.17 0 0 90
Ó, ha nagyanyám itt lenne, mesélhetne a csendőrségről!

Ök bizony ütöttek, ha egy olyan dolgot követtél el a bűnözésen kívül, ami tekintélyüket sérthette volna...
De érdekes módon senkinek nem jutott eszébe, hogy bekiabáljon nekik... de azért őket sem szállta meg a Nagy Manitu, hogy most hirtelen verekedhetnékem támadt csak úgy...

Előzmény: Salez (89)
Salez Creative Commons License 2002.01.17 0 0 89
A Carabinieri a hadseregnek van alárendelve... :-)
Szerinted lenne itthon nem kis ricsaj? :-)

főleg pintér felől, ugyanis ott is amiatt lett a hadsereg alá rendelve, mert a maffia vastagon benne volt a rendőrségben... ;-)

egyébként ez is egy módszer a rendőrség - tegyük hozzá, hogy '48 óta melévő - erőszakjogának megszüntetéséhez, szét kell kapni a jelenleg egységes rendőrséget csendőrségre(monnyuk új nevet biztosan kellene keresni :-) és bűnügyire...

Előzmény: Subiaco (88)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.17 0 0 88
Ja, képzeld, el, egy régebbi részében pedig a carabinierikről volt szó.

Kemények. Határozottak. Kitüntetés ott szolgálni. Profik. stb, rám nagy hatással volt a film.

Jó lenne itthon is ilyet látni.

Csak van egy kis bibi...

A Carabinieri a hadseregnek van alárendelve... :-)

Szerinted lenne itthon nem kis ricsaj? :-)

Előzmény: Salez (86)
open Creative Commons License 2002.01.17 0 0 87
JAVASLAT:
Mindenki akinek van kamerája kezdje filmezni a rendőri intézkedéseket! EZ A TÖRVÉNY SZERINT NEM TILOS! Amennyiben sikerül rögzíteni egy ilyen rendőri túlkapást, tutti jó pénzért eladhatja a kereskedelmi szutyok TV-knek és segíthettnek a vétlen ártattlan áldozatoknak is. Amennyiben az intézkedés jogszerű volt adja el a BM-nek oktatási célokra!
Pintér bazmeg te tábornokszégyen, büszke lehetsz a kezed között tönkrement és presztizsét vesztett rendőrségre.
Salez Creative Commons License 2002.01.17 0 0 86
A görög rendőr igazoltatás alatt ráteteti a delikvens kezét a kocsira, ha ellenkezi, úgy odavágja, hogy arról koldul (mutatták), míg a társa a fegyverére helyezett (!) kézzel lesi őket.

na és moszkvában, meg izraelben? na, nem cukkolni akarlak, csak azt mondom, hogy mindenhol az aktuális helyzetnek megfelelően kell a rendőröknek viselkedniük. a görögöknél egyébként nem találkoztam rendőrrel, de isztanbulban sokat voltam: ott ez egy protokol: megállít a csapat rendőr(4fő)- a terepszínű (a bézbólsapkás a közlekedési), mindenki ki az autóból, egyik útlevél, másik zsebek ki-be, motozás, kocsi belseje, harmadik csomagtartó, táskák ki-be, köszönjük-viszlát, szintidő 180 másodperc, naponta átlag 2x találkozol velük... végzik a munkájukat! és nem érzed azt, hogy beléd akar kötni! szóval szvsz nincs összefüggés az eljárás menete, és a rendőr személyes viselkedése között...

Előzmény: Subiaco (80)
cucu Creative Commons License 2002.01.17 0 0 85
Salez,
elolvastam a jkv-t.
Ez egy teljesen más eset. Itt a rendőr abs vétkes. Ez nem engedhető meg.
Az r.főhadnagyoktól ne várj sokat. Újabban megfigyeltem, hogy nagyon elterjedtek ezek a kicicomázott, kócoshajú, dupla vezetéknevű Beatrixek, Jolandák, Patríciák akik valamilyen nagyon fontos beosztásban vannak a rendőrségnél -többnyire kommunikációs területen- csak éppen beszélni nem tudnak.
cucu
Előzmény: Salez (33)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.17 0 0 84
Az szerintem biztosra vehető, hogy ha nem szemétkedik valaki a rendőrrel akkor az esetek többségében nem fogják bántani.

Egyetértek.

Előzmény: cucu (83)
cucu Creative Commons License 2002.01.17 0 0 83
Tvrutko-nak a műsorában a Brazil helyzetről volt szó. Kábítószeres fiatalok -egészen kicsik is!- fekszenek az aszfalton, kvázi halálra ítélve.
A műsorban elhangzott, hogy a rendőrök már a legkisebb vétségért is sokszor azt teszik, hogy nem vacakolnak, kiviszik az erdőbe és fejbe lövik a gyereket. Semmi cicó. Ugyanis egyszerűen lehetetlen velük foglalkozni, annyi a probléma velük.
Na? Én nem tudok se szólni, se mást csinálni ennek hallatán.
Minden esetre egészen komoly esetekre sincs elég rendőr, ezért nem várható el, hogy minden úgy történjek, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Majd ha eljön a kánaán és 100 állampolgárra jut egy rendőr, akkor talán. (Akkor meg abból lennének problémák)
Az szerintem biztosra vehető, hogy ha nem szemétkedik valaki a rendőrrel akkor az esetek többségében nem fogják bántani. A készenlétisekkel meg különösen illedelmesen kell beszélni, mert nagyon érzékenyek valami miatt....
cucu
Előzmény: Subiaco (80)
Salez Creative Commons License 2002.01.17 0 0 82
halgatólagos alku köttetik a nem teljesen ártatlan és a rendőr között

pl. az egy g spanglit visszadnak 2kért, vagyis árában... mit gondoltok, hány zsebkipakoltatás, és motozás alkalmával kerül elő fű naponta, 100? 1000? ;-) bocsi, a DT topikban ez a téma)

mivel ismerem a futárokat - legalábbis HP-sokat - ezért úgy érzem, ha az "utcajog" alapján jogos lett volna a rendőr fellépése, nem is szólt volna senkinek, mert ciki lett volna a többiek előtt.
különben is, a feljelentgetősdi "értelmiségi szokás" (- a la Tompika), k..va mérges lehetett a srác, ha elment a rendőrök ellen feljelentést tenni, a rendőrségre...

Előzmény: HitetlenTamaska (79)
objektiv Creative Commons License 2002.01.17 0 0 81
A kovetseg kamerainak felvetelet elfelejtheted. A kovetseg nem magyar terulet (bar ez evidens, nem tudom miert irom le), a belugyekbe valo beavatkozas pedig elkepzelhetetlen. Sajnos azt kell mondanom, ilyen kicsi uggyel nem foglalkoznak a nagykovetsegen.

Az esemenyt abban az esetben, ha a rendorok kezdtek az eroszak alkalmazasat teljes mertekben elitelem. Nem hinnem, hogy egy "kurva anyad!" kielegito magyarazat lehet az eroszak alkalmazasra a hatalom egisze alatt.

Az oltony versus jatszoruha mercet en is tapasztaltam. :(

Előzmény: Salez (42)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.17 0 0 80
Tegnap este a Reality TV-n volt egy műsor. Ahol a világ rendőrségeit mutatták be. Magyar-görög összehasonlítás volt.
Ezek szerint a magyar rendőrség leginkább mindenhova bemegy, igazoltatni, és ez szokványos.
Ha igazoltat, elkéri a papírt, stb.

A görög rendőrségre inkább az utcai jelenlét a jellemző, (ahogy emléxem, úgy mondták, hogy dominálják az utcákat.)
A görög rendőr igazoltatás alatt ráteteti a delikvens kezét a kocsira, ha ellenkezi, úgy odavágja, hogy arról koldul (mutatták), míg a társa a fegyverére helyezett (!) kézzel lesi őket.

No, ha ezt itthon bevezetnénk, lenne sírás-rívás...
Ennyivel rosszabb lenne a görög bűnügyi helyzet? Nem hinném, no, de nem tudhatom...

HitetlenTamaska Creative Commons License 2002.01.17 0 0 79
Ebben egy picit kételkedem.
Azt hiszem, hogy a rendörségen nagyon pontosan megtanítják, hogy nyakkendős ember verése az álmoskönyv szerint bajjal jár.
Szóval bizonyos megjelenési és viselkedési kultura felett az embernek esélye sincs arra, hogy megverjék.
Mélyen ez alatt pedig az esetek tulnyomó részében egy halgatólagos alku köttetik a nem teljesen ártatlan és a rendőr között, hogy az elintézések ezt a formáját választják a macerás és hosszabb papírmunka helyett. Ezt a gyakorlatot mélyen elitélem, de sjnos ez van, és nincsen mindenhol vido kamera alkalmas kezekben.
Előzmény: cosmopoli (70)
Salez Creative Commons License 2002.01.17 0 0 78
akkor olvasd végig, szvsz nincs olyan nagy különbség a véleményünkben, ha lyól gondolom...

igen, a hajléktalanos sztori túlzás, sajnos pont ezt sikerült videóra venni... én - alább - "atyinak" minősítettem a taslit.

viszont ha a tasli kicsit nagyobb, az már más kategória.. ki dönti el, mit lehet, mit nem? alább be van linkelve egy feljelentés, olvasd el...

salez

Előzmény: cucu (76)
jarlaxe Creative Commons License 2002.01.17 0 0 77
1. kívánom neked, hogy fogjá ki eccer egy rossz kedvébe levű csendőrt, és kapjál tőle egy olyan nemigazi verést...
2. >A kamerázó faszi meg örülhet, ha nem kapják el ezért a szemétségéért

igen, kb itt tart ez az ország szervilizmusban, és rendőrsegg nyalásban, mint ahol te is...szép új világ...

Előzmény: cucu (76)
cucu Creative Commons License 2002.01.17 0 0 76
Bocs, nem olvastam végig, de szerintem a VIII. kerületi "hajléktalan verés" kicsit túlzás.
A felvételen az látszik, hogy az ürge -aki állítólag meglopta az idős társát- kap egy taslit, majd a másik rendőrtől kap egy fenékbe billentést. Óriási a különbség, emberek! Miféle verésről beszélnek a TV-kben? Ez nem is volt verés! Ez nem igaz.
Ilyen csip-csup ügyekben ugyan mi mást lehetne tenni. Ha beviszik és jkv-t vesznek fel az ilyen esetekben, akkor dupla annyi rendőr kellene. Így is alig marad idejük és kapacitásuk a súlyosabb esetekre.
Szóval nem helyes ezt az ügyet így felfújni. A kamerázó faszi meg örülhet, ha nem kapják el ezért a szemétségéért. Ez a véleményem.
cucu
Salez Creative Commons License 2002.01.17 0 0 75
szia Subi!

a biciklis:
azt mondta neki az ügyvéd, hogy ha a tanú nem tudja arcra azonosítani a rendőrt (egyenruhásokat arcól ölég nehéz), akkor meg fogják szüntetni az eljárást, bizonyíték hiányában... a jugó nagykövetség meg még nem válaszolt a levelére (hogy felvette-e a bizt.kamera)

a hajléktalan:
"utcai viszonyok között" semmi "komoly" nem történt, csak a "csndőrpertu" működött: pakoltatták ki a fickó zsebeit, aztán amikor előkerült vmi - valszeg amit kerestek, a három rendőr egyenként megütötte, megrúgta, de amolyan "atyaian"... a tv-ben azért működött a film, mert a hajléktalan valszeg már megszokta a verést, így amikor a rendőr felemelte a kezét, már görnyedt is össze, kezeivel takarva a fejét...
szvsz itt a durva inkább az volt, hogy utána a szoc. munkást is - aki a szemben lévő segélyhely ablakából felvette videóra az esetet, lyól megigazoltatták, megmotozták... szóval még nekik állt feljebb...

Előzmény: Subiaco (74)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.16 0 0 74
Vmi hír a srácról és az ügyről?
Előzmény: Salez (67)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.16 0 0 73
Igen, öreg?

Ugyan meséld már el szépen nekünk, mit tennél!

Előzmény: nyrgy hz (69)
Subiaco Creative Commons License 2002.01.16 0 0 72
Az OK.
Előzmény: valasztopolgar (71)
valasztopolgar Creative Commons License 2002.01.16 0 0 71
Akkor tájékoztatlak:
Subiaco válasz erre | adatok | e-mail 2002-01-10 14:17:50 (24)

OK, ok, csak filoztam.

Bar tovabbra sem igazan tudom elkepzelni, hogy minden ok nelkul, csak ugy, ezert kerlek meg ra, hogy folyamatosan tajekoztass a fejlemenyekrol.

Láttuk videjón, hogy 3 azaz három rendőr vert egy hajléktalant, Mi kell még???

Előzmény: Subiaco (24)
cosmopoli Creative Commons License 2002.01.16 0 0 70
"Erről tud vki vmit? Mert, ha én rendőr lennék, és egy részeges senkiházi lecsulázna a bűzös nyálával, bizisten lekevernék neki legalább egy hatalmasat"

Hát azt nagyon rosszul tennéd, mert ez esetben törvényt sértenél, ami rendőr esetében igencsak aggályos.

Mellesleg én is eléggé rendőrpárti voltam, amíg az egyik legjobb barátomat a rendőrök úgy el nem verték, hogy eltörött az ujja. S a kutyáját - mivel kutyasétáltatás közben történt a dolog - ott hagyták kikötve a tűző napon, míg a sintérek el nem vitték órákkal később (szegény kutya végül megúszta a dolgot, egy csúnya vágással a lábán, meg egy kiadós sokkal). Az előzmény pedig mindössze annyi volt, hogy a rendőr odaszólt durván neki, hogy ne póráz nélkül sétáltassa a kutyáját (mindez egy lakótelepi parkban történt), mire a barátom visszaszólt, hogy ő meg ne motorozgasson a járdán bukósisak nélkül. Ennyi. Leteperték, bevitték, megverték, s persze telefonálni sem engedték (amihez pedig joga lett volna).

Az az igazság, hogy ilyesmi bármelyikünkkel bármikor megtörténhet, elég ha neked, vagy a rendőrnek rossz a napja. S ez felháborító.

Előzmény: Subiaco (68)
nyrgy hz Creative Commons License 2002.01.16 0 0 69
Akkor te sem lennél jó rendőr.
Előzmény: Subiaco (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!