Keresés

Részletes keresés

Hajnalka Perger Creative Commons License 2020.09.19 0 0 28

Láng Tamás Gáborné vagyok a férjem1976 ban végzett a Tétényi iskolában b osztály 

, ha valakinek van tabló képe kérem tegye fel /meglepetés/neve láng Tamás Gábor szül :1962

Köszönjük szépen! 

kippo55 Creative Commons License 2020.04.08 0 1 27

Szia! Milyen Ancsa? Neked mi a neved?

Előzmény: CanberraVik (20)
bé.em Creative Commons License 2014.04.27 0 0 26

Kedves Sera!

 

Kár, hogy nem olvastam ezt az üzenetváltást korábban, remélem, még eljut hozzád, amit írok!

 

Én a "váltótársad" vagyok, mivel 1975-ben kezdtem az iskolát. Szintén Gizike néni (Szilágyi Dezsőné) volt az osztályfőnököm, és pontosan úgy emlékszem rá, ahogy te! Akkoriban a hízlaldánál voltunk a napköziotthonos osztályokkal, akiket a hetvenes évek végén visszaköltöztettek a főépület akkor épült új szárnyába (Ahol a technika termeket - akkor:"gyakorlati foglalkozás") is kialakították, amelyre valaki szintén emlékezett a hozzászólók közül.

Nekem megvan a másodikos osztályképem, rajta Gizi néni és Sárika néni, a másik tanítónk. Ha még olvasod ezt, szívesen feltöltöm. (Bár valószínűleg csalódást fog okozni, mert ezen a képen nagyon kedvesen néz ki :))

"Bányarémnek" viszont nem őt hívták, hanem egy nála sokkal rémesebb tanárnőt, akinek az igazi nevére már nem emlékszem, engem szerencsére nem tanított.

Amúgy örömmel olvastam a beszámolókat a régi iskolámról, kivéve akinek olyan rossz emlékei vannak. Szerencsére az én osztályom ennél sokkal jobb közösség volt, de nem is hallottam olyan rémtörténeteket, amikre a hozzászóló emlékezik.

Viszont úgy látom, a többségnek hasonló emléknyomai vannak az iskoláról és az egyes tanárokról, mint nekem, nagyon érdekes volt olvasni a visszaemlékezéseket!

Nagyon jó lenne, ha valakinek vannak régi fényképei (mondjuk 1975-83 közöttieket), mivel nekem csak az osztályképek vannak, és nagyon örülnék más, az iskoláról vagy ottani programokról készült képeknek!

 

uforeal Creative Commons License 2011.01.01 0 0 25

Én 94'-ben végeztem,sziasztok!

 

 Sok mindenre emlékszem,nem szerettem oda járni nem voltam jó tanuló,de nem buktam /na jó 3.-ban matekból félévkor./Bengi István rajz,Kiss István,Mészáros Balázs,Haász Ferenc testnevelés.Matek tanárnő,nem nagyon emlékszem,  őszhajú mindig barna köpenyben jól tudott mesélni.Azt monda mindig:KIKÉREM MAGAMNAK A SZÁMOK NEVÉBEN! Volt egy ??? Lenke néni töritanár,Takács Klára irodalom mindig kifestve.

 A második szünet mindig hosszú szünet volt udvari szünet.Állandóan annál a pince fedélnél a fal tövében a fák alatt ültünk.Emlékszem a tanári lépcsőre,ott sosem engedték hogy lemenjünk.A Ludas Matyi szobor a bejáratnál,jobbra a takarítók,balra a könyvtár meg a tesiterem lejáró,azzal a fura zongorával,meg Ernest H. írása a falon a sportról.Hát az öltözők  elég szakadtak voltak,lógó üvegszálak meg az agyon festett fűtés csövek.A Wc pfuuh,csak ritkán.A mai napig emlékszem, mikor elsős voltam az osztályra.Talán a 9-es terem lehetett?az emeleten a közért felőli végen az utolsó előtti,nagy terem Takács Klára néni terme.Jó nagy íróasztala volt.A másik vége az épületnek,a Technika termek,meg a hozzá csatolódó szertár, ott volt egy c64-es,nem működött.Kémia óra:Pándy tanárnő,fizika ?Erzsébet 5-ös teremben azzal a dobogós katedrával!Orosz ill.később Német óra oktató Zsombor Klára.Midig az emeleti sarok pihenőben ültek,ott volt az a képtabló/Figaró házassága stb...emlékeztek erre?Úgy rémlik a kék köpeny 86'környékén kezdett kimenni,bár még próbálták erőltetni.Volt egy ének tanárnő ?Klára mindig kirúzsozva olyan 50 körüli hihetetlen vékony hangja volt,főleg mikor mérges volt,/Fiam hol van a Kodály ötfokúd???/Ica nénire emlékszem,féltünk tőle/MTK VM volt a szabadidő ruháján sötét kék cucc volt/és az osztályábam mindig csönd volt.Néha helyettesíttő tanár.Napközis voltam ?? Matild néni vigyázott ránk,most pedig kiderült hogy itt lakik velünk szemben,merthogy Érdligetre költöztem.sokat járok vissza én is, mivelhogy szüleim tétényben laknak,remélem egyszer visszaköltözöm.

 Jó ez az oldal 

  Lois Lajos traffic-ja a kulcstartó pisztoly meg a hozzá való patronok!!!

 

menyus62 Creative Commons License 2007.08.09 0 0 24

Szia CanberraVik!

 

Ha így éreztél az nagyon szomorú. ez ellen minden iskolában és minden rendszerben fel kell lépni! Írtad, hogy a "kommunisták alatt rossz volt az élet." Mi gyerekek nem tudtuk, hogy vannak kommunisták, meg mi az a szocializmus. Nem foglalkoztunk evvel, mint a mai gyerekek a politikával.

A suli már régen rossz állapotban volt, amlékszem a WC-kre, elég botrányosak voltak.

De a tanárok a "mi időnkben" nem engedtek terrorizálást. Egyszer egy nyomott osztálytársam egy szétszedhető ollót beleszúrt a másik karjába. A "tettest" többet nem láttuk az osztályban.

Remélem ,nem csak az emlékeim szépítik meg a múltat. Én is elkövettem egy bűnt, megütöttem egy lányt. Azóta is szégyellem.

Előzmény: CanberraVik (23)
CanberraVik Creative Commons License 2007.08.09 0 0 23

Sziasztok,

 

Van valaki a tetenyi sulibol aki emlekszik arra, hogy milyen erzes volt odajarni? Legalabb is ,82-90 korul. A teljesen kopasz udvar ahova senki sem vette a faradsagot, hogy legalabb egy kis gyepet probaljon eletben tartani. A satnya 5-6 fakat amiket nem taplaltak, hogy nojenek es egy kicsit kevesbe haldokoljanak.

Hogy se a tanarok, se a szulok nem csinaltak semmit az ellen, hogy a nagy fiuk terrorizaljak a gyengebbeket, nem csak az udvaron, hanem direktly a tanarok szeme elott, hogy inkabb pletykaltak mint probaltak volna valami szabadideji dolgot szervezni a gyerekenek, ugy hogy az egyetlen szorakozas nem egymas olese lett volna. A butabb tanarok jobban utaltak es jobban cikiztek az ertelmesebb gyerekeket (pl Ica neni, Gabi neni, a takarito no aki egy idejig helyettesitett, Nickerl Istvan) mint a terrorizalo nagy gyerekek. Nem tudom hany gyermeket ert trauma ott, de azt tudom, hogy a tanarok nem vigyaztak,  nem buntettek a gyerekeket a sajat osztalyaikban, mert akkor el kellett volna ismerniuk, hogy a szoke kekszemu pszihopata urigyerek a szunetben a haverjaival terrrorizalta a emberi-lelku gyerekeket. A tanarok nem szoltak a szocialis dolgozonak meg titokban sem. A terrorizalast nem allitottak meg, mert ugye veluk ugyanez tortent, es miert legyen az uj generacionak jobb, mint nekik volt. Voltak olyanok akik ilyesmiket mondtak: tudunk vele mit csinalni (a terrorizalas) es megerosity oket az eletre, nekunk sem volt fenekik tejfel es megis felnottunk rendesen'. 

 

Tudom, hogy a kommunistak alatta nem volt jo az elet, de azt is tudom, hogy az iskolanak nem az a funkcioja, hogy kiolje az emberseget a gyermekbol es ha egy tanar beleegyezik abba, hogy resze legyen egy allatkepzonek akkor o sem jobb.

Voltak kedves es jo tanarok. De ok is inkabb mas fele neztek es nem tettek semmit.

 

Remelem vagytok egy paran, akiknek segit egy kicsit tudni, hogy nem vagytok egyedul akik emlekezni mernek az igazsagra.

 

Koszi

 

 

 

 

 

menyus62 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 22

Szia Sera!

Előbb elmondtam a "bánatom", most igyekszem segíteni a felelevenítésben..

Amikor Te jártál oda Dr. Besenyei Ákos volt az igazgató. 8-os voltam, amikor meghalt, utána lett Müller Mária néni. Az alsós tanító nénikre már kevéssé emlékszem. Engem Porkoláb Mária néni tanított 3-4, ben, elsőben Ica néni. (Majd előveszem a bizimet és megnézem a pontos nevét.) Felsős tanárokra viszont emlékszem; Ica néni a tesi tanárnő, a fia valamivel volt idősebb, mint Te. Takács Klára magyar-ének szakos, többszőr változtatott hajszínt, parókát és nem párhuzamosan nézett .., de fantasztikus volt.  Kéringer Gábor ének-?, Hargita Gézáné magyar-töri, nagyon sok könyvet hordott, és sokat dohányzott, Pándiné ... Mária kémia szakos volt, Mészáros Ilona földrajzot tanított( nagyon kövér volt), Mohainé ... Sári néni biológiát tanított, Néhány évig Tarcali Jenő is tanított tesit, majd elment, helyette egy nagyon csinos hölgy jött, de minket Ica néni tanított. Túléltük.

most ennyit, sziasztok tétényiek

Előzmény: sera (-)
menyus62 Creative Commons License 2007.08.07 0 0 21

Sziasztok!

76-ban végeztem a suliban. Mi még két műszakban jártunk. Nagyon szerettem, nagyon sokat adott az egész TANÁRI KAR. Takács Klára volt az ofőm, igazi pedagógus. Hargita Gézáné, Zsuzsa néni volt a töri tanárom, Budafokról járt ki a 43-assal. kéringer Gábor volt az ének tanár és az úttörő csapat vezetője. Akaliba vittek táborba, Fantasztikus volt! Szerettem Tétényt is, de Kőbányán kaptunk lakást. Pár éve voltam a kastélyban. elszorult a szívem, mert kicsit mintha elfeledkeztek volna Tétényről... remélem megmarad a suli, remélem fejlődik a környék, lehet, hogy csak én nem vettem észre, akkor bocs.

CanberraVik Creative Commons License 2007.08.05 0 0 20

Sziasztok,

 

En is 76-os vagyok a Nagytetenyi uti altalanosba jartam 8-ig. Emlekszik valaki az Ancsara az A osztalybol.

 

koszi

vik

agnesssa Creative Commons License 2004.06.22 0 0 19
Szia Manóvilág!
Tényleg most hogy mondod, lehet hogy tényleg szeptember. A rokonok az Angeli úton laknak.
Előzmény: manóvilág (18)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.18 0 0 18
Sziasztok!

Én is a Nagytétényi Ált. Isk.-ba jártam 1983-1987-ig, ötödikes koromig. Utána átírattak a Bartókba, mert ott volt angol tagozat. Amúgy tősgyökeres nagytétényi vagyok (dédszülőkig), bár 10 éve Tétényből Budafokra költöztünk.
Elsőben és másodikban az osztályfőnököm Kreisz Oszkárné, Pirike néni volt, akit nagyon szerettünk. Sajnos nem vitt minket tovább, így harmadik-negyedikre megkaptuk Szikszaynét (Klemencz Gabriella), aki szörnyű buta volt. A tanárok közül emlékszem még Sárika nénire, Ildi nénire, Marika nénire, Valika nénire, Ica nénire (tornatanár), Szikszó Istvánné Zsuzsi nénire (napközis tanár), István bácsira, Párdynére, Bokor Gyulára (orosztanár) és az igazgatónőre, Müller Istvánnéra.
A Campona ókori nap nem szeptember elején szokott lenni? De lehet, hogy rosszul emlékszem.
agnessa, a rokonotok nem a Piactér környékén lakik? Arrafelé találtak sírokat.

Előzmény: agnesssa (17)
agnesssa Creative Commons License 2004.06.18 0 0 17
Gyere nyugodtan, tényleg!
Úgy emlékeszem, hogy Augusztus elején szokott lenni ókori nap. Hát a dunapart kinézetre tényleg siralmas, de ígéret szerint parkosítani fogják. Nekem nagy álmom, hogy a régi öregek elbeszélése alapján, a régen működött és lebontott Halászcsárdát újra fel kellene építeni.

Egyébként egyik rokununk házuk alapjának ásásakor találtak egy régi római katonai sírt is.

sera Creative Commons License 2004.06.18 0 0 16
Tudom am,hogy ott laksz :))
Amikor Erd felöl jüvünk a hatoson es egyedül vagyok,akkor mindig Nagytetenyen megyek keresztül,tudod,akkor lehet nosztalgiazni :)
Meg mindig laknak ott rokonok,de inkabb kihalofelben vannak ök is,de inkabb tavolabbiak.
Van egy regi fenykepem meg a hetvenes evekböl a Nefelejts cukraszdarol,elküldöm neked emilben.
Vigyazz am,mert tenyleg kihasznalom a lehetöseget es elmegyek hozzatok :)
Emlekszem,a kastely elött ballagtunk el a napközivel delutanonkent a Duna retre,tudod ott a kisatjaron a sinek alatt.Azutan baloldalt a nagy büzös szemetes telep volt,jobbra pedig az illatos nagy Duna ret,persze az sem olyan most,mint hajdanan.
Nem,nem tudtam ezt a feltarast.
Mikor lesznek ebben az evben azok az okori napok?

Előzmény: agnesssa (15)
agnesssa Creative Commons License 2004.06.18 0 0 15
Sziaaaaaaa Sera!
Én itt lakom Tétényben. Kisfiam a Hugonnayba tartozik, de nem oda írattuk be. Kb 1 órát győzködtek hogy milyen jó iskola. (Rokonunk az iskolatitkár - persze itt Téténybe minden őslakos valamilyen szinten rokon mindenkivel) A szóbeszéd szerint már nem túl jó suli. De szerintem az összes barátunk oda járt. Tudtad, hogy egy ókori erőd húzódik az alap alatt? Nemrégiben tárták fel, már persze csak azt a részt amely nem a suli alatt van. Minden évben nyáron rendeznek ókori napot.
Ja ha nosztalgiázni van kedved, hozzánk nyugodtan jöhetsz, szívesen látlak. Úgyis már ezt megelőzően láttam hogy a tiffany technika érdekel. Két nagytétényi séta között ha még nem tanultad ki, szívesen beavatlak a rejtelmekbe.
Üdv: Ági
sera Creative Commons License 2003.10.16 0 0 14
Ja most lattam,hogy kerdezted,mi merre laktunk.
A Nagytetenyi ut 228 alatt,az nincs olyan bent a központban.
A Bartok Bela lakotelep utan voltak olyan kis csaladi hazacskak es ott volt a Gönczi kocsma is.Na,annak a közvetlen szomszedsagaban laktunk.
Szüleid vagy nagyszüleid biztos emlekeznek ra.
Egyebkent meg mindig laknak rokonaink Nagytetenyben is,na meg Budafokon is.
Előzmény: mrincy (12)
sera Creative Commons License 2003.10.16 0 0 13
Alig emlekszem mar az arcokra,de Gizikere tökkeletesen.
Mi a XI-kerben kaptunk lakast,mert a gumigyar terjeszkedett,aztan ugyancsak 10 evre ra Svajcba kötöttem ki.
Amugy van ket darab budafoki topik is,remelem tudsz rola :)
Az egyik budafok multjaval,jelenevel es jövöjevel foglalkozik a masik pedig a kavehaz,ahol kötetlenül lehet elcsevereszni.
Mostanaban az is üres,nekem is megszaporodtak a tennivaloim.
Előzmény: mrincy (12)
mrincy Creative Commons License 2003.10.16 0 0 12
Már én sem lakom ott, bár nem túl messze tőle, Budafokon. De lehet azt mondani, hogy itt is ott is, ugyanis a szüleim és a nagyi, meg szinte a fél család itt lakik. Nagyon szeretem, és sokat járok haza.
Ti merre laktatok?
Esetleg más tanár? Sári néni a napközis, őt nagyon szerettem, alacsony, ősz hajú, kedves néni.
Előzmény: sera (11)
sera Creative Commons License 2003.10.16 0 0 11
Nem,nem tartom a kapcsolatot,söt arrafele mar reg nem lakok.
De elsö 10 evemet ott laktam le..es hat nagyon-nagy nosztalgiat erzek meg mindig.
Ha Erdröl jövök felfele,mindig atmegyek a kerületen,nem banom,ha kerülök is.
A hazunk nem all mar,pedig igy visszaemlekezve nagyon szep kuriaszerü epitmenyek voltak azok.
Lakhelyhez meg nem kötödtem ennyire,mint oda.
Te meg mindig ott laksz?
Előzmény: mrincy (10)
mrincy Creative Commons License 2003.10.16 0 0 10
Igen, azt hiszem Gizi néni, nagyon utáltam, bár nem tudom szerette-e valaki? Osztályképet majd megnézem, bár szerintem nincs rajta (úgy emlékszem).
A székpárnás sztori nálunk s volt, bár már olyan régen...
Te tartod valakivel a kapcsolatot? Arrafelé laksz még?
Előzmény: sera (9)
sera Creative Commons License 2003.10.14 0 0 9
Hallo Mrincy!
Csoda,hogy nem vettem ki a topikot a kedvencekböl :)
A Gizi nenire gondolsz,mint banyarem?
Hat hogy szep nem volt az biztos,de nekem inkabb az sajgott,amikor a fejemre vagott a müanyag boriteknyito vegevel.
Na ja,nem csak nalam,ez volt az altalanos fenyitöeszköze.
Van rola valami osztalykeped?
Nekem csak emlekeimben el az arca,de ugy szeretnem fenykepen latni. :)
Nektek is kellett szekparnat cipelni osztalyrol osztalyra?
Nekünk azert kellett,mert a padok es az osztalytermek koran reggelt jo hidegek voltak.
Előzmény: mrincy (8)
mrincy Creative Commons License 2003.10.14 0 0 8
Sziasztok!

Én 1976-os vagyok és én s a volt Nagytétnyi suliba jártam ötödikes koromig. Te véletlenül nem a "bányarém"-ről beszélsz? Én attól kiütéseket kaptam, remélem még azért jelentkezni fogsz és nem hal meg ez a topic

sera Creative Commons License 2003.02.18 0 0 7
Előzmény: sera (6)
sera Creative Commons License 2003.02.18 0 0 6
igen,arrol tudok,söt figyelemmel kisertem http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9048586&uq=5472> eme topikot.
illetve ezt itt .
Gyere be egy kavera,jo kis tarsasag van mind a ket helyen.Nem elek mar Magyarorszagon,de azt hiszem elviselnek :))
sajnos eleg keves szo esik Nagytetenyröl,mert inkabb Budafokiak,de jo lenne,ha meglatogatnal "bennünket". :)
Előzmény: ugrin (5)
ugrin Creative Commons License 2003.02.18 0 0 5
Akkor legalább már nem csak én vagyok az, aki hiába vár.

Tudsz róla, hogy megszunt a disznóhízlalda?

Előzmény: sera (4)
sera Creative Commons License 2003.02.18 0 0 4
Igen,probaltam,mar honapok ota varok,de semmi.
Csak negy evet jartam oda ill. 10 eves koromig laktunk a Nagytetenyi uton,de nagyon kötödtem oda.Aztan szanaltak minket es elkerültünk a XI.kerbe.
Előzmény: ugrin (3)
ugrin Creative Commons License 2003.02.18 0 0 3
Már nem, de a szüleim, és a nagyszüleim még igen, úgyhogy surun visszajárok. Próbáltad már az osztálytársak.hu-t?
Előzmény: sera (2)
sera Creative Commons License 2003.02.18 0 0 2
Az is a XXII.kerben van a lakotelep mellett,ugye?
Mar nem laksz a kerületben?
Előzmény: ugrin (1)
ugrin Creative Commons License 2003.02.18 0 0 1
Nem a Nagytétényi-útiba, hanem a Bartókba jártam, ráadásul egy tizessel fiatalabb is vagyok
üdv:ugrin
Előzmény: sera (0)
sera Creative Commons License 2002.10.16 0 0 0
Szoval senki nem jart a hajdani Nagytetenyi-uti iskolaba? :(
Előzmény: sera (-)
sera Creative Commons License 2002.01.10 0 0 topiknyitó
üdvözlet minden hugonnaisnak,ill.azoknak,akik a hajdanan meg nem hugonnainak elnevezett nagytetenyi altalanos iskolaba jartak.65-ös vagyok,jomagam ott kezdtem az elsö osztalyt,tehat 71-töl 75-ig jartam oda.segitsetek feleleveniteni a tanarokat,mert nekem bizony feledesbe merültek az arcok es a nevek.a regi osztalyfenykepek is eltüntek.egyetlen egy tanitonöre emlekszem,mert Ö gondoskodott rola,hogy soha ne feledjük el.GIZI neni.szamomra akkor relativ idösnek tünt ca.50,de az is lehet,hogy a boszorkanysaga tette olyanna amilyen volt.allandoan a kezeben hordott egy kemeny müanyagbol keszitett fekete indianfejet abrazolo boriteknyitot,es azzal kopacsolta a fejünket,ha nem passzolt neki valami.a kezere emlekszem a legjobban.szeplös volt es körmei is ebben a szintonusban lettek kikinve.az orra is a boszorkaera emlekeztetett,a szajan a ruzs olyasmi lehetett,mint a körmen a szin.gyerekek,emberre nem emlekszem olyan reszletesen,mint ra.akkor mar harmadikban kezdtük az oroszt,de minek?remelem,ratalaltok a topicra!osztalytarsaim voltak többekközött:bukics andi,ambrus zoltan,czako vali,rigo ilona es meg sokan masok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!