Keresés

Részletes keresés

zildi Creative Commons License 2006.03.24 0 0 7
szerintem, de tapasztalatom ebben megerősít, hogy nem sokáig, mert a fenyőknek terülő gyökérzetük van és így a cserép nem szeretnek lenni. nálunk is kevés ideig van a fűtött szobában, majd él tovább az erkélyen és ilyenkor megpróbálom elajándékozni, amig valóban szép és él.
Előzmény: dracaena (6)
dracaena Creative Commons License 2006.03.23 0 0 6
Én sem szeretnék senkit megbántani, meg egyébként is kivágott fáról szól a történet: valahol olvastam, hogy tegyük a lekarácsonyozott fenyőt a földbe, és használjuk uborkafának. Az én szegény kis kivágott fácskám kikerült januárban az udvarra, és még most is zöld. Én is gondoltam már arra, hogy cserépben nevelgetek karácsonyra fát, legfeljebb nem viszem be a fűtött szobába (csak arra a pár órára, amíg "szentestézünk", csak azt nem tudom, hogy hány évet bír ki cserépben. Pl. 40 cm átmérőjűben meddig bírja?
Előzmény: talipont (4)
zildi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 5

Elajándékoznám karácsonyi fenyőfámat. talajtól csuúcsáig 1 m, szép formája van és a cserép magassaága 18 cm. az erkélyen még jó állapotban van, de sürgősen ki kellene ültetni, hogy életben maradjon és új hajtásokat hozzon

06705049983

talipont Creative Commons License 2006.01.25 0 0 4

én úgy tekintek a fenyőre (as karácsonyfának használtra). mint a krumpli héjára. Azt sem ültetem el, bár tudom, hogy képes belőle krumplibokor fejlődni. Szóval a fenyőcskéket azért öltetik, hogy fiatalon kivágják. Biomassza lesz belőle. Ez pedig legalább annyira környezettudatos, mint ha kiültetném a kertbe. Évente.

 

Remélem senkit nem bántottam meg ezzel.

Egon14 Creative Commons License 2006.01.21 0 0 3
Mi kiültettük az élőfát, úgy ahon van a kertbe, tél idején. Ez öt éve volt, és már jó kis magasságot ért el a fa. Imátkoztunk.
ona Creative Commons License 2002.01.10 0 0 2
A mi fánk tök jól van a lakásban!
Mi csak eddig egyszer öntöztük meg mert azt mondták, hogy "alszik" a fa és vigyázni kell az öntözéssel.
Komárom- Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1
Szia Brenco ...
--- "mint például morzsolgassak plusssz tablettát a földjébe, vagy szúrjak vasszöget a földbe a vas miatt. Mit gondoltok? "
-- Nézd meg az oldalam ... az adatoknál rátalálsz, itt szó van erről is.
Egyébként ne dőlj be ilyen hülyeségeknek, amiket írtál.
Előzmény: Brenko Gatter (-)
endru Creative Commons License 2002.01.09 0 0 0
Nem tudom hivő vagy-e, ha igen akkor imádkozzál. Ez a leghatásosabb. Remélem nem a szobában van a fa? Most 0 és +5 fok közötti, legalább kissé világos helyen kell tartani, egy átlátszó nejlonba be kell csomagolni, hogy a rel. páratartalom legalább 80% legyen. Nem olvastad a topikot a földlabdás fenyőkről? A tablettának nyugtatót ajánlok neked.
amen
Előzmény: Brenko Gatter (-)
Brenko Gatter Creative Commons License 2002.01.09 0 0 topiknyitó
Egy kérdéssel szeretnék Hozzátok fordulni. Idén Karácsonykor először egy élőfát vettem karácsonyfának, amit egy nagy edényben helyeztem el. Nagyon a szívemhez nőtt ez a kis fa, minden nap öntözöm, és nagyon szeretném, hogy megérje a tavaszt, amikor szeretném kiültetni a kertbe. Sajnos úgy látom, elég sok levelet hullat, szeretnék mindent megtenni, hogy megmaradjon a fa, ebben kérek Tőletek segítséget, eddig ilyesféle tanácsokat kaptam, mint például morzsolgassak plusssz tablettát a földjébe, vagy szúrjak vasszöget a földbe a vas miatt. Mit gondoltok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!