Keresés

Részletes keresés

stevebi Creative Commons License 2003.02.20 0 0 38
OK, de ez egy underground példa, valleyboy pedig a mainstream törvényeit feszegette, mely szerint semmi keresnivalója sincs egy Joe Elliotnak a mai énekesek közt! Amilyen arcok ma a frontvonalban kornyikálnak, talán Joe köszöni szépen.... Mondjuk Savatage-ék példája azért is más, mert ők a '3. vonalból' léptek előre a '2. vonalba' úgy, hogy megtalálták az igazi hangjukat. A Queensryche is ilyen volt, amikor a’84es full metal EP-ből eljutottak a kiforott Operation/Empire korszakig.

De a téma most más, ui. a Def Leppi egy 17milliós Hysteria után próbál több-kevesebb sikerrel visszatalálni a mainstreamba, ami nehézkes, mert volt egy grunge, aztán neopunk, most pedig nu-metal korszak. Lehet, hogy meredek amit most állítok, de énektudományban a Joe-ék féle korszak vezérbandái lazán verik az utánuk jövő divatirányzatok 'hőseit'. Tehát a Joe Elliotnak sem kell elbújnia! Ha már a Saváékról eszembe jutott a Queensryche, akkor tudtak ők fordított irányú mozgást is produkálni. ’95 óta egyfolytában kísérleteznek, a rajongók pedig totál elutasítják őket, hogy miért akarnak haladni a korral, miért nem önmagukat adják!! (Ez esetben az aranytorkú Geoff Tate hangjába sem lehetne belekötni...)

Előzmény: BahnScorper (37)
BahnScorper Creative Commons License 2003.02.20 0 0 37
Tudsz (jó!)példát mondani a rocktörténelemből??

A Savatage-nek pl. bejött a váltás, amikor HM-ról prog-ra álltak át... de az nagyon igaz, nem a váltás a lényeg, hogy valaki jót vagy rosszat csinál...

Előzmény: stevebi (36)
stevebi Creative Commons License 2003.02.20 0 0 36
Miből gondolod, hogy a Def Leppi a "korral haladó" zenét szeretne írni?? Akkor bőgatyóban és fordítva felcsapott sültös satyiban szaladgálnának és úgy krákogna a Joe, mint a Limp-ék és tsaik. Szerintem meg az válna hiteltelenné, ha megpróbálnának nu-metal jellegű elemeket csempészni a zenéjükbe.
Emlékszel a Slang-re és a sajtójára? Egy picit próbáltak újítani-igazodni, aztán nem győztek magyarázkodni...
Az, hogy ezt a fajta zenét Japánban lehet eladni...?? Óriási tévedésben vagy, hogy azt hiszed, ez a Def Leppard és a hasonszőrű zenekarok hibája. Csakis az agymosó média, a lemeztársaságok, no és ennek hatására, a befolyásuk miatt a közönség az oka. Persze ízlések és pofonok, de nem mindig a divat határozza meg, hogy ki csinálja a jó zenét!!
Joe Elliot sosem volt egy kristálytiszta hangú virtuóz, de ehhez a zenéhez pont ő passzol. Miért kéne változtatniuk?....és hogyan? Tudsz (jó!)példát mondani a rocktörténelemből??
Előzmény: valleyboy (32)
BahnScorper Creative Commons License 2003.02.20 0 0 35
Ez az "X" ez a legutóbbi album? Mert egyszer abba belehallgattam unokatesóm jóvoltából, és az eddigieknél még szebbnek, még finomabbnak éreztem, ami persze csak jóleső lehetett...
Előzmény: valleyboy (32)
Ricsárd Creative Commons License 2003.02.20 0 0 34
Hi Stevebi!

A 96-os koncerten igen csak volt hely, de már írtam neked:-)
A Queen emlékoncertes fellépésükről meg egyet értünk és érezték ők is hogy kaka van,mert utána győztek elnézést kérni a sajtókban és elmondták, hogy minden tiszteletük a Queen együttesé és tudják, hogy nem szerepeltek valami fényesen.
Nekik inkább a Def Leppi számok mennek:-)
Az Extreme együttes viszont elég jól szerepelt a kis 20 perces mixük nagyon is kellemesre sikeredett. Nekem legalábbis tetszett.
A 96-os DL előzenekarra a Terrorvision eléggé szerencsétlen banda ráadásul minden lap csak fikázta őket már amit róluk olvastam. Van egy albumom tőlük, de vastag a por rajta,mert nem egy egyedi banda valóban.
Most megy a tévében egy Everclear nevezetű banda.
Már többször nyugtáztam őket klipek alapján, de sajna még albumot nem hallottam.
Te ismered őket?

Ricsárd Creative Commons License 2003.02.20 0 0 33
Hi valleyboy!

azt hiszem nem vagyunk egy véleményen.
Valamelyik lap is azt írta, hogy az a baja az X albumnak, hogy olyan Def Leppardos és semmi új.
Def Lappardos mert Def Leppard album.
Ez a stílus volt rájuk jellemző mindig is mégha minimális újítások voltak is.
Jó nem egy Histerya album, de itt vannak és profi hangzással ismét letettek egy albumot.
Eliott hangfekvése mindig is ez volt nem lesz soha egy Linkin Parkos szupertorok, de ott meg kb annál a pontnál ki is fuladt a tudomány.
Nem tudom milyen hangfekvést képzelsz el vagy hogy gondoltad ezt.
Nyílván ha végre újra alkot valamit a Guns
Axel sem fog más hangfekvésel énekelni, mert eltelt x év.
Persze ízlések és pofonok, de az AC/DC sem megy át
mai idétlen rockba mert az a dívat.
Csinálnak egy igényes lemezt, ami talán a mai füleknek már unalmas, de ki nem fossa le.
Akkor is ők a rock zene űtőere és nem a mai dívatos műanyag trendi bandák.
Alapjában az X egy lightos album, de ők sem tinik már és azért a helyén van minden ami kell azon az albumon. Berakom a lejátszoba és hallgatok egy kis Def Leppardot, mert ráismerek, hogy Def leppard.Ennél több nem kell
Ennyi.

valleyboy Creative Commons License 2003.02.19 0 0 32
A múltkor meghallgattam az X lemezt. Én közel sem vagyok jó véleménnyel róla. Egyszerűen már semmi újat nem tud nyújtani ez a zene. Vér unalmas, a dallamok, a tempó. Joe Elliot hangfekvése 2003-ban nem helytálló, be kéne szüntetni. Persze igényes a megszólalás meg minden, de Elliot beszűkült hangszínére képtelenség a korral haladó zenét írni. Ezt a fajta rockot már csak Japánban lehet eladni.

A '96-os koncerten engem nem is a fények fogtak meg, hanem a best of-nak mondható setlist. Emlékszem a végére elfáradtam és felültem az oldaltribünre, de úgy jöttek tovább a jobbnál jobb dalok, hogy onnan is énekeltem. Joe búcsúzó szavai is eléggé bennem maradtak: "Don't forget us, we won't forget you!". Bár az ott levők igazán lelkes kis sereget alkottak, de a létszámot látva elég sejtető, hogy többet valószínűleg nem jönnek.

Előzmény: stevebi (31)
stevebi Creative Commons License 2003.02.19 0 0 31
Azon az ominózus BS koncin közel sem volt félház (ahogy azt vki állította), hanem inkább negyedház. Középen le volt függönyözve a küzdőtér és így is csak a felét töltötték meg a fennmaradó helynek. Tehát összesen kb. 3ezren voltak, melyet utána pár sajtóban is így emlegettek.
Ennek ellenére nagyon jó buli volt....bennem leginkább az igényes fénytechnika maradt meg(persze a kristálytiszta megszólalás és a pontos játék mellett), ez tette egyedivé a bulit. ’96ban már nem volt annyira divat a fényorgia-gigashow elemek(pölö AC/DC, Alice Cooper vagy akár a Def Leppi régi klipjeit nézve), ezért ők is az igényesen, szemre is tetszetős színjátékra törekedtek a színpad mögötti felületen. A Terrorvision-re én sem emlékszem, ebből következik, hogy nem fogtak meg túlságosan.

Az X lemezről látta már vki a Now vagy a Long Long Way To Go klipjét?

Én is nagyon kedvelem a csapatot, óriási dallamokat írtak-írnak, talán egyetlen negatív kritikával tudnám illetni a pályafutásukat: a Queen koncin, a Freddie halálára megrendezett bulin 1992ben nem nagyon kellett volna fellépniük. Nem volt rossz az előadásuk, de Joe hangja fényévekre van Freddie hangterjedelmétől, persze az angol büszkeség és közös gyökerek miatt is ’természetes’ volt a Def Leppi jelenléte. Igaz, a pop-rock mezőnyből amúgy sem sokan vannak, akik elérik Freddie szintjét, így talán a Def Leppi részére kiválasztott és ott előadott Queen dal volt a ’hibás’ a magasabb tónusú ének kívánalmai miatt.

A rock bandák közül a Leopárdok voltak azon kevesek egyike, akik egyik turnéjukon(gondolom Amerikában a csarnokok nagysága miatt) kör alakú színpadon játszottak, mely a küzdőtér közepén volt felállítva. Na, egy ilyen bulit megnéztem volna!!

Ricsárd Creative Commons License 2003.02.15 0 0 30
Halló emberek!

Nagyon jóvolt valóban a 96-os koncert.
Mit szóltok az X albumhoz?
Nagyon kellemes albumra sikerált szerintem, kicsit lightosabb, de olyan igazi Def Leppardos
hangzás.
A Four Letter Word című szám kezdő akordjai miatt
árulja a szomszédom a lakását:-)
A Slang albumuk nagyon jó, de valahogy kilóg a sorból. Hiányzik róla a jellegzetes Def Lepis
vokál.
Egyedül az Euphobiával barátkoztam nehezebben, de sikerült, az X-et azonnal zabáltam.

valleyboy Creative Commons License 2003.02.14 0 0 29
Ricky Warwick a Def Leppard turnén (special quest)


valleyboy Creative Commons License 2002.02.25 0 0 28
Hello,
Eladnám a Def Leppard: Vault válogatáslemezem, dupla CD-s kiadás, a bonus CD-n koncertfelvételekkel. 2.600 Ft, ha valakit érdekel küldjön mailt.
Üdv
Vboy
rozsoma1 Creative Commons License 2002.02.15 0 0 27
whiplash Creative Commons License 2002.01.25 0 0 26
Hétfő este volt egy összeállítás a DL történetéről a VH1-on. Nagyon megdöbbentő volt, ahogy a tragikus dolgokról beszéltek, Steve Clark elvesztéséről és Rick Allen balesetéről. Őszintén szólva, én csodálom ezt a dobost. Elmesélte, hogy az ütközéskor a biztonsági öv szakította le tőből a karját, amit utána sikerült visszavarrni, de komplikációk miatt végül le kellett operálni. Óriási lélekjelenlét kell ehhez, hiszen egy átlagembernek is megpróbáltatás ez, de egy dobosnak különösen. Én is dobolok, így látom milyen hátrányokkal járt számára ez az eset, és néha, ha nincs kedvem gyakorolni, eszembe jut, hogy valaki még fél karral is ezt csinálja, mert a zene az élete. Ez az igazi elkötelezettség.
Nikki Sixx Creative Commons License 2002.01.24 0 0 25
Oke,amint meglesznek szolok majd!
Előzmény: rozsoma1 (23)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.24 0 0 24
na de tényleg
Előzmény: rozsoma1 (23)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.23 0 0 23
Még én sem láttam, én is, én is akarom.
Előzmény: Nikki Sixx (22)
Nikki Sixx Creative Commons License 2002.01.23 0 0 22
Lehet,hogy nemsokara meglesz mpeg-ben a Promises,meg a Goodbye klipje!Meg sosem lattam oket,ugyhogy kivancsi vagyok,de nagyon!
rozsoma Creative Commons License 2002.01.21 0 0 21
Pénteken este a VH1-en volt a Pour Some Sugar On Me klip.
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 20
Az a "Hysteria" verzió a "Miss you in a heartbeat" dupla cd-s maxi koncertcd-jén is megjelent.A 94-es német turnén már úgy játszották.Télleg nagyon állat.Az a kedvenc a maxiról+"She's too tough" demoverzió.
A "When love&hate collide" maxin a "Rocket" és az "Armageddon it" van átdolgozva, valami iszonyatos módon.Kicsit fura, de jó.
Hallottátok már az Alice Cooper "Elected" feldolgozásukat?
A Slang tényleg jó, nekem az "All i wants is everything" tetszik.Az albumon meglátszik J.Elliott válása.
Üdv
Előzmény: Nikki Sixx (19)
Nikki Sixx Creative Commons License 2002.01.10 0 0 19
En is voltam anno a koncerten,de arra emlekszem,hogy akkor jo huzos volt a jegyar...A koncert nagyon allat volt,nekem az volt a csucs,mikor a Hysteriat ugy kezdtek,hogy Sav elkezdte jatszani a dal basszustemajat,es csak utana leptek be a tobbiek.Attol kihaltam!Jol emlekszem,az All right now volt bejatszva intronak?
Amugy szerintem a Slang az egyik legjobb lemezuk,en mindig olyan 'oszintenek' erzem.A Euphorianak mar inkabb olyan visszakozas jellege van.
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 18
Hát nekem valami leirhatatlan várakozás előzte meg a koncertet.Nyolcadikos korom óta szerettem őket, néha már a belehülyülés tünetegyüttese is fellépett a DL együttes mellett.Aztán kicsit leraktam őket, és átnéztem más zenék felé.Dream T, Fates Warning stb.A DL koncert egy kellemes, méltó befelyezése volt fanatikus "csak DL" korszaknak.Másnap meg matekból irtam ZH-t:-)))
Az amcsik milyen jól doboltak a bakancsokkal, ugye?
A koncerten láttam egy srácot, kinek egy Hysteria korszakbeli fehér DL pólója volt.Hát, szegénynek éreztem magam.
Vettem egy Slangos pólót (tök jó minőség-Fruitoftheloom), azóta is ereklye.
Meg előtte vettem egy Adrenalize hátizsákot.
Üdv minden DL-esnek
Előzmény: Deepfreeze (17)
Deepfreeze Creative Commons License 2002.01.10 0 0 17
Örülök, hogy nem csak nekem tecccett ennyire. Az külön öröm volt, hogy hiába volt a Slang az aktuális lemez, azért a műsor a régi lemezek alapján lett összeállítva. Volt időutazás rendesen :)
Előzmény: rozsoma1 (16)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.10 0 0 16
No hát én is nagyon beleéltem magam.Szerintem egy koncertet nem minősit, hogy mennyien voltak ott.Ahogy a MHH is irta anno: itt nem voltak divatarcok, mint előtte a Metallicán, Aerosmithen stb, itt csak az volt aki tényleg szereti a DL által művelt dallamos rockmuzsikát.
Én a Work it out-on lepődtem (lepp-ődtem) meg, a Slang-e máshogy szólt.Itt jobb volt.
Életem legjobbja volt.Egyértelműen.
Előzmény: Deepfreeze (15)
Deepfreeze Creative Commons License 2002.01.09 0 0 15
Én nagyon beleéltem magam abba a koncertbe, ezért életem legjobbjai közé tartozik, annak ellenére, hogy tán ha félház volt. A ráadásban a Rock of ages hát az nekem fú de ngyon bejött :)
Előzmény: rozsoma1 (13)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 14
Ja és megnézésre ajánlom a www.defleppard.com-ot.
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 13
Nos, a koncertről is irjon valaki véleményt.(persze aki ott volt) Habár már elég rég volt...
1996-ban
BahnScorper Creative Commons License 2002.01.09 0 0 12
Így hallásból igen, de személy szerint nem hiszem... (inkább engem ismertek sokan... :-))))

no, ennyi off elég... :-)))

Előzmény: rozsoma1 (11)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 11
Megnéztem a honlapod.Korrekt.
Off: láttam, hogy a haveri körödben pár volt Mechwartos is szerepel.Én is oda jártam távközlő és biztber szakon, de sajna velem ott csak megutáltatták a vasutat.Pedig apám ott is tanitott (persze nem engem)
Volt elsőben egy osztálytársam: bizonyos Éltető Ádám, aki nagy Def Leppardos és azt hiszem gyerekvasutas volt.De sajna kiment Amerikába.Nem ismerted?
Előzmény: BahnScorper (9)
rozsoma1 Creative Commons License 2002.01.09 0 0 10
Tonight, és a White Lightning a kedvencem az Adrenalize-ről.
Bár mostanában nem ilyen zenéket hallgatok:
Dying Wish, Nightwish, Evensong, Dead Can Dance
Meg a RetroActive-ot

Koncerten volt valaki?
Jó sok amcsi katona volt...
De a Terrorvision (Joe Elliott felfedezettei) pocsék volt (szerintem)
A DL király volt, első sorból néztem.
Vettem pólót is.Aki már keresett Mo-n DL pólót, az tudja milyen nehéz beszerezni.Az első Sing-Sing táborban láttam egy lányt, akin Hysteria póló volt.Azt hittem megölöm, de inkább csak lefényképeztem...

Előzmény: BahnScorper (9)
BahnScorper Creative Commons License 2002.01.09 0 0 9
Micsoda morbid cím... :-))))

amúgy a zene maga jó, unokatesóm szereti inkább, hozott egypár albumot, néhol már nekem is túlontúl lágy, pedig én egyáltalán nem vagyok ellene a lassú rock/metálnak, sőt... viszont van sok nagyon jó számuk. Szerintem a Tonight a legjobb az Adrenalize-ról. Meg volt már a kezemben a Retro/Active, arról a Miss You In A Hartbeat elektromosgityós verziója, a Fractured Love meg a From The Inside jött be. Meg ami még teccik, az a Woman, meg a Livin' On The Paper Sun.

(ha elírtam a címeket, bocsi... :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!