Keresés

Részletes keresés

798081 Creative Commons License 2002.01.08 0 0 0
Kedves Eperkutyus!

Ugyan megértem, hogy ilyen következtetéseket vontál le, de sajnos azt kell mondanom, hogy nem tájékozódtál megfelelően. Másszóval: előítélet.

Kezdjük a VW példával. Természetesen nem változik meg egy cég érteke csupán attól, hogy bevezetik a tőzsdére. De ahhoz, hogy pénzt szerezzen, amit a termelésbe fektethet vagy a bankokhoz fordul, vagy a tőkepiachoz. Ha már próbáltál hitelt felvenni, gondolom nem kell ecsetelnem milyen nehéz, még egy nagy cégnek. Ha a részvénypiachoz fordul (kötvénytől most tekintsünk el) a legolcsóbb finanszírozási formát választja. De ha azt akarják, hogy lejegyezzék a részvényeket (elsődleges kibocsátásnál) a jegyzés után be kell vezetni a tőzsdére a papírt, hogy az új tulajdonosok likvid piacon tudjanak eladni ha kell.

Hogy az mozgatja-e az indexeket, amit a könyvben írnak arról lehetne vitatkozni :)

A nyereményösszeg magasabb, mint a befektetett összeg, még réálértéken is, ha elég hosszútávon gondolkozol, ezt megígérem neked. Nézzél utána a statisztikákban. Ha daytradelsz, az persze más tészta, ott egyetértünk, bár van aki azt is jól csinálja.

Kétségtelen, hogy vannak ügyeskedők, akik manipulálnak bizonyos részvényeket, bennfentesd infók alapján kaszálgatnak. Én már régóta "benne" vagyok, és állítom hogy a legtöbbet keresők szinte soha nem fülesek alapján dolgoznak. Olvass Kosztolányit.

A tőzsdének kulcsszerepe van a fejlett gazdaságok vérkeringésében. Ajánlom, hogy te is próbáld ki, van cég ahol már egészen nevetséges összegektől lehet próbálkozni. Ne izgulj, nem lehet rákattanni :). Más színben fogod látni a dolgot, és egy idő után már meg fogod verni a banki kamatokat. Bármi kérdésed van, állok elébe.

Előzmény: Eperkutyus (-)
Eperkutyus Creative Commons License 2002.01.07 0 0 topiknyitó
Szerintetek egészséges dolog az, mikor egy céget, legyen mondjuk a Volkswagen, az alapján ítélnek meg, hogy hogy jegyzik a tőzsdén ?

Mert attól még annaka a cégnek ugyanannyi alkalmazottja van, ugyanannyi autót gyárt le egy nap alatt, ugyanazokban a gyárakban és üzemekben tartozik...

Mégis...

Hmm...

Mintha nem mindig lenne olyan "menő" a VW...

Félreértés ne essék, én spec. utálom őket,
ezt csak úgy beírtam ide.

Szóval ezek után gondoljátok, a tőzsde egy fasza dolog, és az mozgatja az indexeket, amit könyvből tanultok? Vagy netán brókerképzés címszó alatt?

Nevetséges! A tőzsde szerintem olyan, mint a Lottó, csak valamivel nagyobb a nyerési esély. De a nyereményösszeg milyen arányban van a befektetett összeggel? :))

Szóval hülyeség sztem. Arra jó, hogy mások a pénztárcátokba nyúljanak - na persze ki nem teszi ezt manapság?

Aki kezdő, annak ajánlatos kerülni sztem jó messzire. Aki meg benne van, ha ügyes, úgyis fülesek alapján "dolgozik" ... Ha meg nem ügyes, akkor adakozott valami nagy cégnek ahelyett, hogy millióit rothadó világunkat szépítené valahogy...

Pá !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!