Keresés

Részletes keresés

msmks Creative Commons License 2005.05.25 0 0 8
nem mindenki ennyire rutinos.
egyébként ha mondjuk van egy külső gép, (tipp: otthoni számítógép adsl-en) akkor arra felrakhatsz a 80-as portra egy proxyt, https-en küldheted, maximum amiatt reklamálhatnak hogy nem tudják ellenőrizni a forgalmadat, de beletekinteni nem tudnak.
Előzmény: zordon_ (7)
zordon_ Creative Commons License 2002.08.22 0 0 7
Nem értelek benneteket. Egy 1400 fős munkahelyen dolgozok, egyszerűen felraktam egy PGP-t (free), azzal csináltam egy 500 MB-s PGP drive-ot, amit 42 jegyű jelszóval induláskor megnyit a rendszer (Inaktivitás után, ill. képernyővédő indulásakor bontja a drive-ot).

Jójó néha be kell írni a jelszavamat de ennyi.

Oda megy minden személyes cucc, hálózatról ránézéskor csak az 500 MB-s file-t látja a root(kódolva), én meg meghajtóként a tartalmát. Persze ugyanoda megy az outlook mappafile is.

Különben az email-ed tartalmát nem nézheti meg csak a subject-jét, ezért beperelheted (adatvédelmi törvény)

ÉVA EANFF Creative Commons License 2002.03.05 0 0 6
Barmi amit az o eszkozeikkel munkaidoben hozol letre az az ovek!

ez nagy tévedés. ha a munkakörileírásodon kívül eső dolgot hozol létre (tehát pl egy programot, pedig nem vagy programozó), az a te szellemi tulajdonod. a munkáltatónak esetleg elővételi joga van.

Erzsébeti Creative Commons License 2002.01.11 0 0 5
Hali!

Meg fogsz lepődni, mert még azt is megszabhatja a munkáltató, hogy az öltözőszekrényben mit tarthatsz ( és ellenőrizheti is!) !! És ez így van rendjén.
Előttem már egy-két ember leírta, hogy a munkaidő alatt dolgozni kell, és nem magán ügyeket intézni, pl levelezni, fórumozni... Ha ezt teszed akkor valószínú, hogy vétesz.
Azzal meg ne takarózzál, hogy bezzeg ők meg túldolgoztatnak, tudod ez olyan mintha a körtét, meg a falfestéket akarnád összemérni... Nem egy kategória. Arra meg vannak az aktuális fórumok, ott tégy panaszt.
Sajna ez is a kapitalizmus.

Erzsébeti

Hkoala Creative Commons License 2002.01.08 0 0 4
Az 50/1999 EüM rendelet melléklete szerint, ha bele akarnak nézni, akkor tájékoztatniuk kell arról, hogy belenéznek és miket látnak (pl. magánhasználat, rögzített adamennyiség stb.)
Előzmény: trash (2)
szalka Creative Commons License 2002.01.08 0 0 3
:-)))
Az zsak magyarorszahon (ezek szerint volt) szokas, hogy az alkalmazottak ennyire el vannak eresztve :-)
Termeszetesen joga van hozza, az o gepe, az o programja, amit csinalsz rajta az az o termeke szorostul borostul!
Barmi amit az o eszkozeikkel munkaidoben hozol letre az az ovek!
Mi az hogy szemelyes cucc a munkahelyi gepeden? Elvileg mi jogon akarcsak maganlevelezel a munkahelyi gepeden, vgy telefonalsz ceges telefonrol munkaidoben? Ezt azert elnezik kulfoldon is de ez a max, de csak helyi hivast.
Az ugye munkahely es a ceg gepe nem a sajatod es a szabadidod. Dolgoztam kulfoldon ugy, hogy minden belepeskor egy kis rutin lecsekkolta, hogy milyen programok vannak felinstalalva! Ugyanis ha jon egy szoftverrendorseg ellenorzes a ceghez barmikor johet! es a kedves dolgozo illegalis programokat instalalgat fel a ceg gepere abba a ceg milliokat veszthet akar tonkre is mehet. Sot kulfoldon sokhelyen meg a proxy-n kibemeno forgalmat is loggoljak! Azt hogy te milyen oldalt neztel meg es tudodmit? Teljesen jogosan! Hisz te ott dolgozol!
Az hogy tobbet dolgozol, mint kellene vagy hivatalosan szabad lenne az jogtalan azert fordulhatsz jogorvoslatert, de ezert nem sot!
Szoval munkajog igy meg ugy nem vedik elegge a munkaerot otthon ez igaz, de ez ketoldalu dolog. Amig a munkaero sem becsuli meg magat es igaz hogy bent tolti a napjat, de annak felebe maganlevelezik szemelyes cuccokon dolgozik, es rizikoztatja a ceget ilegalis programokkal, addig ugye mit var.
Előzmény: Cosworth (-)
trash Creative Commons License 2002.01.07 0 0 2
én úgy tudom azt közölnie kell a munkaadónak, hogy belenézhetnek a gépébe/levelezésébe. Nem konkrétan, hogy holnap reggel tízkor, hanem általánosságban. Ha ezt nem közlik, akkor nem is nézhetnek bele.
Előzmény: uhuhu (1)
uhuhu Creative Commons License 2002.01.07 0 0 1
az én gépemben is turkáltak, elolvasták az emiljeimet, lehallgatták a telefonokat stb....

egy ügyvédet megkérdeztem:
Ha aki ezt csinálja tulajdonos, és a tchnika amit ellenöriz az is az ö technikája, akkor megcsinálhatja, mégpedig azért, mert a gép, az emil, a telefon csak munkaügyben használhato,
a munkaeszközöd, és csak ezekre használhato. magándolgokra nem.
én munkahelyet váltottam. azota béke van alelkembe, és az ilyenek kapják be.

Előzmény: raistlin (0)
raistlin Creative Commons License 2002.01.07 0 0 0
Nekem eddig szerencsére 0 ilyen tapasztalatom volt.

Cosworth! A munkaszerződésedben vagy külön nyilatkozatban irattak veled alá olyat, hogy a cég által rendelkezésedre bocsátott erőforrásokat csakis és kizárólag a munkádra (üzleti célra, vagy ilyesmi) használhatod? Mert ha igen, akkor nem nagyon ugrálhatsz.

Előzmény: Cosworth (-)
Cosworth Creative Commons License 2002.01.07 0 0 topiknyitó
Egy fontos információra lenne szükségem! A melóhelyemen turkáltak a számítógépemen, amin naponta dolgozom, (sokat! többet, mint hivatalosan szabad lenne, de "megkövetelik" az embertől!) és ugye volt rajta olyan dolog is, ami épp nem legális, de rövid úton megszabadultam tőle. De kérdem én, van e ehhez joga a munkáltatónak annélkül, hogy velem közölné, hogy Ő ellenőrzést fog tartani, elovasva minden személyes dolgomat. Ráadásul távolról, a hálózaton keresztül belépve, munka közben, hogy még véletlenül se tudjak abban a pillanatban róla!!! Tudok e valamivel érvelni amellett, hogy ez nem ebben a formában legális, vagy nyeljek, és ő a győztes?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!