Én csak a Panasonicot ismerem.(NV-GS4 a helyes típus jelzése)
Szerintem elég gáz mivel nagyon pici a kamera és lehetetlen remegés nélkül felvenni hiába van benne stabilizátor.
Én a régi kamera formákat jobban szeretem.
Ha az SD nem feltétel akkor inkább a DS sorozat.
Viszont ezeknek a sorozatoknak is nagyon pici az optikai zoom, mondjuk ez használattól föggően nem lehet gond.
Ha a legjobbat akarod, válaszd a Teco-t (www.teco.hu). Csak kérdés, hogy meg tudod-e fizetni őket, illetve ha igen, akarsz-e egyáltalán ennyit áldozni rá. De az kétségtelen, hogy Mpeg témában ők a legnagyobb guruk, és ez világviszonylatban értendő! Csak aztán az áraik hallatán nehogy rosszul legyél...
Vagy tudom még ajánlani esetleg a Digicentert (http://www.fdm.hu/). Ők szerényebb áron dolgoznak.
Aztán van még rengeteg ilyen bp-i cég (Vati digital studio, Comser stb.), de őket nem igazán ismerem.
Passz ebbe a témában.
Max annyi, hogy Bp piacban szokott lenni hírdetés hogy arhiválnak. Olasgasd azt.
Mondjuk én nem biznám rá vad idegenre. Ha tusdz keress olyan ismerőst aki megcsinálná.
Na ebben a témában tényleg senki és semmi vagyok.
Ezért kérek itt segítséget. De lehet nem is a megfelelő topicba írok.
Van nékem 1 JVC miniVD kamerám,
jó néhány kis kazettám tele mindenféle marhasággal. Családi nyaralás, gyerekek oviban, -szülinapon, -keresztelőn, buli haverokkal, stb.stb.
Van még egy DVD lejátszóm.
Nincs viszont -otthon még- PC-m ergo internet kapcsolat, otthoni digitális stúdió, stb.stb. Egy darabig valószínű nem is lesz (feleség szerint váló ok:) -ezt még azé kibírnám, de anyagilag sem állok ott mostanában-).
Ezek után szeretném a kazettákon lévő anyagot -akár vágatlanul is- CD-kre íratni, úgy, hogy a DVD lejátszóban tudjam használni.
Tud valaki valami infót, hogy van-e ma Budapesten olyan hely, ahova becsattogok a kazettákkal és tisztes munkadíj fejében CD-re másolják megfelelő formátumban a felvételeket?
Hát, nem tudom, mitől ez a kifehéredés. Ott az elején egy 1-2 nagyon csúnya kékeszöld bevillanlást is látok a talajon, hasonlót, mint amikor a kártya chroma delay paramétere rosszul van belőve. Erre nem tudok mit mondani, ki kell próbálni egy másik kártyával.
mesa155!
Kompozitnál a világosság- és színjel együtt, az S-VHS-nél külön-külön vezetéken halad. Míg az előbbinél előfordulhat, hogy elcsúszik a szín, vagy remeg a kép, addig az utóbbinál nem. A különbség szemmel látható.
Köszi a gratulációkat, eddig jól érzem magam az új szerepkörben! :))
Ha már így szétoffoltátok a topikot, akkor én is felteszek eg kérdést, mert bot vagok hozzá. Szóval, ha jól tudom, S-VHS valahogy külön tárolja a színeket, a kompozittal szemben, vagy ilyesmi. Tuner kártyán kepcsörözésnél, akkor (vmelyikőtök írta) számít hogy kompozit bemenetről veszem a jelet,vagy S-VHSről ?
kösz
"Mivel a kártyán nincs SVHS bemenet ezért már hátrányban van..."
Nincs rajta S-video bemenet??? Milyen tuner kártyád van?
"Én nem a tömöítés utánni minőségre gondoltam mert azt én állítom olyanra amilyenre akarom.
Hanem a digizés közbeni minőségre."
Ha mindkettő S-videoról menne, akkor mem látnál különbséget. Legalábbis azokkal a normálisabb TV-tuner ill. capture kártyákkal, amiket én próbáltam anno, biztosan nem.
"A másik normálisan alig lehet beállítani a fényre nagyon érzékeny és csak fehérség lesz ahol nagyon világos stb."
Ha színhőmérséklet-eltolódásról van szó, az elég kellemetlen dolog. Viszont ha a gyártó észlelte a hibát, egy módosított meghajtó szoftverrel lehet rajta segíteni. Amik nálam voltak eddig tuner vagy capture kártyák, ilyesmi probléma nem merült fel.
Én melletted vagyok mesa!!! Bocsi MAJTee-10.
Én is sok boldogságot kívánok!
Ezt a topicot jól szétoffoltuk.
Kamera:
"Nekem nagyon sokat jelent ez a kamera, főleg ezek után, mert előtte semmi nem volt."
Látod ez mindennél többet ér, legalábbis nekem amikor megvesznek egy 100e-s kamerát és annak jobban örülnek mert tudják becsülni (és ha az eladónak is van benne szerepe), mint amikor bejön vki aztsem tudja eszik-e vagy mit csinálnak vele de megveszi a 400e-s kamerát.
Kártya képminőség stb.
Én nem a tömöítés utánni minőségre gondoltam mert azt én állítom olyanra amilyenre akarom.
Hanem a digizés közbeni minőségre. Mivel a kártyán nincs SVHS bemenet ezért már hátrányban van ez digizésnél nagyon kijön TV-n nem annyira. A másik normálisan alig lehet beállítani a fényre nagyon érzékeny és csak fehérség lesz ahol nagyon világos stb.
És erre gondoltam, hogy normális képe legyen, ne pedig ilyen amilyen most.
"Csakhogy egy ilyen felhasználó nem azon fog töprengeni, mint ami ennek a topicnak a címe, hanem egyszerűen megveszi és használja a kameráját. Tehát elviekben ezt a topicot nem is olvassa."
Te meg olvasod...
Idézlek:
"nem értek egy embert se, akik esküsznek a digitalis kamera jobb képminőségére. Könyörgök, hát hol nézed meg, nem normál képcsöves televízión ??? A te szemed lát különbséget ?"
Igen, "normál képcsöves" telvízión. És az én szemem lát különbséget, mert szerencsére még elég jó a látásom.
TDK 60 perces Digital8 1600 Ft. Mindez Magyarországon, akció nélkül. Külföldről még olcsóbban beszerezhető...
"Majd ha lesz pénzem plazma tv-re, ami HDTV kompatibilis,és nem csak 800x600-as PC videokártya jeleket tud megjeleníteni, elgondolkozom majd, hogy áttérjek-e a drágább digitális kamerákra..."
Már egyszer leírtam, hogy a digitális kamerának ehhez semmi köze, a HDTV műsorsugarzásnak meg aztán végképp nem...
Ja, ha csak erre kell, akkor a tuner kártya bőven elég. Negyed PAL (384x288) felbontás mellett egész jól dolgozik egy ilyen kártya, feltéve, ha rendelkezésre áll egy erős CPU, meg a megfelelő szoftverek. Ennél nagyobb felbontással úgy sincs értelme dolgozni, mert a két félképes anyagot (interlaced) nem lehet élvezhetően lejátszani a monitoron (non-interlaced). Meg aztán minél nagyobb felbontás, annál nagyobb fileméret, a modemesek meg ezt érthető okokból nem igazán szeretik.
A képminőség legfőképp 2 dolgon múlik:
1. Forrás anyag minősége. Minél zajosabb egy felvétel, annál inkább lesz majd jellemző a "kockásodás".
2. Az alkalmazott CODEC (coder-decoder), és annak beállítása.
A DC10-esnek saját Mjpeg CODEC-je van, és kizárólag ezzel használható. Ennek a leggyengébb tömörítési aránya 3.6:1, ami igencsak jó eredményt produkál.
A TV-tuner kártyáknál ezzel szemben rengeteg szoftveres CODEC válaszható (DivX, Wmv, Intel Indeo, stb.), és megtalálhatók a jó minőségű Mjpeg CODEC-ek is (pl. Morgan Mjpeg, Mainconcept Mjpeg). Ezek az Mjpeg CODEC-ek pedig gyakorlatilag ugyanazt nyújtják, mint a DC10-es Mjpeg CODEC, ergo minőségbeli különbséget nem fogsz tapasztalni.
A két kártya közti különbség inkább a tömörítésben merül ki: míg a DC10-esnél a tömörítésért a kártyán található Zoran chip a felelős, addig a tuner kártyánál ugyanezt a számítógép CPU-ja végzi el.
Ha engem kérdezel, én 50 ezret nem fizetnék a DC10-esért, még ha piros szalaggal is lenne átkötve. Na persze szubjektív dolog, hogy kinek mi és mennyit ér...
"Csakhogy egy ilyen felhasználó nem azon fog töprengeni, mint ami ennek a topicnak a címe"
Akkor mit akadékoskodsz a digitális kamera kérdéseddel ?
ÉN IS 1 VAGYOK azok közül, akik sajnáltak 180e Ft-ot egy kamerára, mikor 100-ért is meg tudott venni egy VHS-C kamerát.
Érveim:
- nem volt több pénz, és másnap kellett
- nem értek egy embert se, akik esküsznek a digitalis kamera jobb képminőségére. Könyörgök, hát hol nézed meg, nem normál képcsöves televízión ??? A te szemed lát különbséget ? PAL/NTSC/SECAM szisztémáknál? Na, ugye !
- olcsóbb a kazi. Láttam digitál kazit 3e Ft-ért. Auchanban szokott lenni 1990-ért néha, akciósban. A legprofibb VHS-C sincs 1000 felett...
- télleg mindenki 8-as átmásolja VHS-re (mert pl. azt adják oda a VHS videomagnós embereknek). A videokameraban nem akarjak lejatszani, mert rongalja a kamera fejet. Akkor marad az atmasolt VHS kazi. Nem ugyanaz ? Hol a digit előnye ?
Sajnálom, de épp nősülés előtt, építkezés után vettem, ennyire futotta. Ugye kedves MAJTee-10 megbocsájtol nekem, hogy nem áldoztam csak a digitális szóért plusz min. 80e Ft-ot ?!
Marad nekem ez a VHS-C. Amit bekepcsörözök a 17e Ft-os tuner kártíámmal, és kiírom CD-re, ha kedvem tartja.
Bocs MAJTee-10!
Ja, egyébként én VHS-C vs 8-ast kérdeztem. Az ugye nem Digital ? És akkor ott melyiknek is van előnye ?
Ui:Most jöttem vissza Itáliai nászútamról. 1 töltéssel lekameráztam mindent. Kiváló a képminősége. Nekem nagyon sokat jelent ez a kamera, főleg ezek után, mert előtte semmi nem volt. Majd ha lesz pénzem plazma tv-re, ami HDTV kompatibilis,és nem csak 800x600-as PC videokártya jeleket tud megjeleníteni, elgondolkozom majd, hogy áttérjek-e a drágább digitális kamerákra...
A kártyát csak a netre feltett anyagokhoz akarom használni és nem a felvételeimet elteni CD-n.
Ha megnézed a subaruklub.hu-n a magyar OB futamokon mind az Én videóim és ez 1 TV-tuner kártyával van be cappolva nem is mere azt írni, hogy digizve.
És ezen szeretnék változtatni. Meg még van egy nagyobb durranás de azt csak mailbe mondhatom itt még nem. A kártyának milyen a kép mínősége milyen mert progi az annyi van, hogy azt sem tudom melyiket használjam.
Mert hozzá tudnék jutni újonnan kb 50-55e garival minden.
Na látod, én meg a DMR-E20-ra nem áldoznék pénzt. Egy pár hozzászólással visszább már leírtam, hogy 200 ezer Ft plusz ráfordítással egy mai alap PC mellé szinte minden adott. A felvételeket ráadásul normálisan meg is tudom vágni, interaktív menüt tudok készíteni stb. Ezzel a Pana felvevővel viszont erre nincs lehetőség. Meg sajna SVCD-t sem tud lejátszani...
Digitális TV alatt az olyan progresszív letapogatású készülékekre gondolsz, mint például a Sony FVS-1000-es rendszere? Ha igen, akkor azt mondom, hogy ezt egyelőre felejtsd el. A másodpercenként 50-60 képkockával dolgozó, progresszív letapogatású handy kamerák még egy picit messze vannak. Azt meg szerintem Te sem gondolnád komolyan, hogy ezért mondjuk egy DVCPRO-hoz hasonló broadcast rendszert építsen ki otthon magának az ember.
Szóval szerintem térjünk vissza a Földre, és beszéljünk inkább az otthoni DV, D8-as rendszerekről. Azokhoz egy ilyen készülék felesleges, még a mi öreg Grundig TV-nk is megfelel hozzá...
"A csak a kameráról tv-re való lejátszásnak több hátránya is van. Kettőt említek.
1. Hamar tönkremegy a kamera mechanizmusa."
Már említettem, ha nagyon kímélni akarja az ember a mechanikát, külön kazetta csévélő beszerezhető.
Szerintem egyébként hamarabb behal az elektronika. Egy handy kamera a sok kis fos SMD alkatrészeivel mindennapos használat mellett szerintem 3-4 év alatt beszarik. Korántsem olyan megbízható konstrukciók, mint pl. egy öreg Panasonic M5-ös. Ez még talán az atomvillanást is túléli :-)
"2. Csak a szerkesztetlen felvételeket lehet rajta lejátszani."
Ez sajnos igaz. Mint ahogy Te is írtad, ilyenkor legfeljebb annyit tehet az illető, hogy megtanul bánni a kamerával...
Attól függ, milyen digikártyát szeretnél: szerkeszteni, vágni akarod a kész anyagot, vagy rögtön valamilyen Mpeg célformátumban akarod látni?
Bár ha legfeljebb "csak" 90-100 ezret szánnál rá, akkor a RT Mpeg encoder kártyákat el is lehet felejteni. Szóval akkor marad valamilyen Mjpeg digitalizáló:
A Studio DC10Plus egy amolyan "vagy-vagy" kártya: vagy működik az otthoni összeállításoddal, vagy nem. Főleg érvényes ez a hangkártyára, ugyanis a DC10-nek nincs saját hangfeldolgozó egysége, ergo tökéletesen együtt kell működnie a hangkártyáddal. Szerencsére az én régi MX400-as hangkártyámmal szépen dolgozott. Na persze ehhez kellett az akkori legújabb driver is, ami - köszönet Markus Zingg programozónak - kiküszöbölte a szinkronhibákat.
A hozzá kapott szoftverekről annyit, hogy egy kalap sz@rt sem ér. Szerkesztési feladatokat nem lehet a kártyára bízni, ez nem az erőssége. Magyarán szólva, ez egy olyan kártya, amire kizárólag a digitalizálást lehet bízni. Szerkesztési feladatokra, szalagra visszaírásra alkalmatlan.
Ha a reális árát nézzük, nem ér többet annyinál, mint amennyiért én eladtam 2 éve: 20-25 ezer Ft-ot. Annyit viszont semmiképp sem ér, mint amennyibe újonnan kerül!
Ennél messze-messze jobb kártya a FAST AV-Master, minden idők legsikeresebb Mjpeg digitalizálója. Mivel az analóg techinkát egyre kevesebben használják, ezt a kártyát már nem forgalmazzák, legfeljebb elfekvőben lehet 1-2 helyen megtalálni. Pedig ez egy baromi jó kis "szerkentyű", mindent tud, amit egy Mjpeg digitalizálótól elvár az ember. Használtan 40-80 ezer Ft körüli áron lehet hozzájutni, viszont elég kevesen válnak meg tőle, a mai napig nagyon keresett termék.
Aztán alternatív lehetőségként ott van még a Canopus ADVC-100-as transcoder (http://www.gaia.hu/vh_advc-100.htm). Ez egy Canopus EZDV kártyával társítva felér egy kis szerény házi stúdióval. 100 ezerbe sajna nem fér bele, viszont ezzel a konverterrel gyakorlatilag bármire képes vagy.
Mostmár értem.
De ezt nem digitális TV-nek hivják ilyen nincs, csak a jelvevő lesz digitális és a sugárzott jel, és te választod ki mikor és mit akarsz nézni.
TV-k:
-a sima képcsőves TV
-Projektoros TV-k (technikai csőd)
-plazma eddig csak mint kijelző volt kapható és külön meg kellett vennni mindent hozzá tuner hangszóró stb. de mostantól lehet kapni mint komplet TV beépített tuner stb.
DE MÉG1X MONDOM EZ NEM DIGITÁLIS TV.
Mint kép megjelenítés nem lehet digitális mit ír ki 1-est és 0-át? Digitális az adat továbbítás és tárolás lehet.
Azt nem tudom, hogy milyen a felfogásod.
Én csak azt írtam, hogy a digitális tv-knek ma már gyakran plazma a képernyőjük.
A digitális tv-khez, amelyek képesek megjeleníteni a DV-k és a Hi8-asok képbontását is a videót külön csatlakozóhelyen kell illeszteni.
Ezek szerint arról sem hallottál, hogy egyre több tv-csatorna és műhold tér át analóg helyett a digitális kép- és hangátvitelre.
Digitális tv-t horror áruk miatt idehaza csak elvétve látni üzletekben. A legjobbak már plazma képernyősek és szélesvásznúak, a digitális és a Hi8 16:9-es felvételeit alapból értik. Ha nem egy tenyérnyi számítógép monitornak akarsz digivel videózni, akkor ilyen tv kell hozzá. Meg a digitális minőségű asztali videó, vagy DVD lejátszó, amire a digitális kamera képét minőségvesztés nélkül át lehet írni. Ezek költsége sok százezertől sok millióig terjed.
A csak a kameráról tv-re való lejátszásnak több hátránya is van. Kettőt említek.
1. Hamar tönkremegy a kamera mechanizmusa.
2. Csak a szerkesztetlen felvételeket lehet rajta lejátszani. Ez utóbbi - ismerve az amatőrök katasztrofális géptartási és kameravezetési szokásait, a felesleges és öncélú zoomolásokat, a végtelenbe nyúló felvételhosszakat, a dramaturgiai ismeretek teljes hiányát - jórészt nézhetetlen anyagokat jelent. Tapasztalataim szerint csak igen kevés az olyan videóanyag, amit vágatlanul ú.n. kamaravágással jól és nézhetően forgatnak le. Ezen amatőr operatőröknek többnyire volt némi amatőrfilmes múltjuk, de legalább is vették a fáradságot és elmélyedtek a filmkészítés legfontosabb elméleti és gyakorlati alapismereteiben.
Én most leírom a VHS sem fenékig tejfel. De nem is állítottam soha sem hogy az.
Meg azt is hogy soha sem dolgoztam 8,hi8,d8-as termékekkel. Csak a paramétereit tudom és abból az látszik, hogy szinte csontra u.a. a d8 kivételével a vhs és svhs termékekkel.
Igy a címnek sincs sok értelme vhs a hi8 ellen de ezt már leírták ha minden igaz.
Válaszok:
"ajánlod a vevőidnek a VHS-C kamerákat"
Nem minden vevőnek azt ajánlom. Mivel már írtam hogy mindig felmérem a vevők igényét. De ha bejön egy kevésbé tehetős vevő aki mondjuk még nehezen de megtudá venni a kamerát, de ezután már semmi egyebet és menne vhs-re akkor szerintem tök fölösleges azt ajánlani, mert 1x vissza fog térni és akkor kiderül, hogy mit ért vele és az elégedett vevő a legjobb reklám.
Magyarán megvesz a digit. Mivel ezzel elmegy az össz pénze kicsi akku, ohne táska, ohne szgép stb.
De ha megvesz 1 vhs-t akkor azt "profin" fel tudja szerelni a különbözeten.
Én ezt látom jobb megoldásnak nem pedig a másikat de lehet hogy tévedek. ?
"kamerával is tudsz lejátszani, miért ne nézné az ember a még jobb minőségű eredeti SVHS-C felvételt? "
Mert a különbség lejátszás és átvett felvétel között ha nem tudod melyikről megy nem látszik.
És a kazi is jóval drágább 3x annyi egy SVHS vagy ET-s de csak a harmada fér rá és mivel nagyon sokat kamerázok nekem ez nem járható út hogy gyüjtsem a kazikat már lenne legalább 100 kazim(ez nem túlzás)
Aki nem vesz fel annyit amennyit Én annak jó megoldás a kis kazi gyüjtés.
Bocsi de ezt nem értem tedd fel máshogy:
"Egyáltalán miért kell szükségszerűen bevonni ide a VHS képmagnót?"
A kamera lejátszónak megtartás és a kis kazi gyüjtése meg csak akkor jó ha nem sok az anyagod.
De a legfontosabb még1x hangsúlyozom:
Tényleg nem a digi ellen van a kifogásom, hanem ahogyan és amire használják.
Nekem csak akkor kellene ha nem fél milla lenne a DMR-E20as DVD asztali DVD VIDEÓ.
A nagy átlagot meg tényleg úgy értsd hogy 100-ból 95.
Érdemes lenne 1x leállni és hallgatni az embereket, hogy miket kérdeznek 1 eladótól.
Ha kell szívesen meghívlak vmikor 1-2órára és akkor neked is megváltozn a véleméyed.
Igy végigolvasva az elöző írásomat végülis mindent elmondtam, csak akkor ugy tünt több minden kavarok a fejembe.
Most kérek egy kis segítséget és adok egy tanácsot.
Mivel most állok digitalizáló kártya vásárlása elött ezért szeretném (eddig csak a firewire kártyákkal volt dolgom) ha elmondanátok melyik az ár érték arányba a legjobb max 90-100e ig.
AMit most kinéztem az a Pinnacle Studio DC10plus
erről mi a véleményetek. Szolgáltatásban teljesen megfelel ami lényeg az az SVHS bemenet.
Tanács:
MM-ben és kisebb boltokban vigyázzatok a csomagolást nézzétek meg nagyon szokásuk használt/javított termékek árusítása.
Amit én a saját termékeknél tudok mondani. Most már el kell mondanom nem reklám: Panasonic.
Találkoztunk már 9órás(beszédidős) "új" telefonnal
A lényeg az, hogy szerencsére nagyon jól meg lehet különböztetni a Pana termékek újra csomagolását az eredetitől.
TVk nél patentos minden ragasztós nincs ha nagyon laza a patent kisebb tvnél az gáz nagynál még elmegy a súly miatt meglazulhat de ekkor meg kell nézni a patent nincs-e meghajlítva, mert vissza szokták tenni és ilyenkor hajlik.
Videó és egyébb hasonló dobozos termékeknél:
Csak ragasztószallagós lezárás van. Itt a legegyszerübb megállapítani mivel nagyon széles a ragaszó amivel leragasztják ezért egyből feltünik a dupla ragasztás.
Kameráknál:
Kisebbeknél a videós az irányadó
Nagyobbaknál pedik a fülre erősebb ragasztó csikot tesznek és a széle sárga mintás cikk-cakkba.
Ha ettől eltér bármilyen más ragasztási mód nem elfogadott!!!!!!!!
Belenézni meg nincs miért ha ezzel védekeznek, mert a garijegy kivűl van a magyarnyelvűvel együtt.
TV, videó, és néhány kameránál a leírást gyárilag celofánnal lezárják és beleteszik.
Ami még nagyon fontos videónál csak az EE-végű készüléket szabad megvenni (pl.:NV-FJ732-EE)
A többi nem a mi normánk szerint dolgozik.
Bármilyen kérdésetek lenne ebben a témában keresetek meg e-maiben szívesen válaszolok.
- Sothy: Melyik technika jobb? A VHS-C vagy a Hi8 a videózásban?...Én mindkett?vel készítettem felvételeket, de különbséget nem igazán látok?
- Zordonbordon: Akkor még másold át VHSre is, azt nézd, és hallgasd!!! meg.
- Sothy: Hát én úgy mondtam. Hogy átmásolva mindkett? egy sima VHS EHG szalagra. Ott nem igazán látom a különbséget.
- Fido Dido: mire akarod használni, mi a végtermék?
- Sothy: csak családi videózás. Otthon, gyerekek, nyaralás, kirándulás. Igazából egy igazi DV lenne jó, de az ára....:-))))
- Képkovács: ...ha a Hi-8 felvételt VHS-re másolod, akkor lerontod a minőségét a VHS, VHS-C szintjére, így nem tudod összehasonlítani a tényleges felbontásukat. A Hi-8 elvben közel másfélszer részletgazdagabb.
- Sothy: Köszönöm! Asziszem most megkaptam amit vártam. Na ilyesmire voltam kiváncsi. Akkor nekem tökéletes vétel volt ez a VHS-C kamera. Min?ségben meg vagyok vele elégedve, az ára is baráti volt...Én úgy is VHS-re veszem mindig át a felvételeket. Majd 2-3 év múlva áttérek a digitálisra. Addig b?ven megteszi...
Sothy utolsó hozzászólása számomra elég értelmezhetetlen, hogy tkp. meg van elégedve a VHS-C kamerájával, úgy, hogy ráadásul "normál" VHS-re másolja át a felvételeket, de azért 2-3 év múlva csak átváltana digitálisra. Ez az a rész, ahol én elvesztettem a fonalat. Aztán ezt követi egy tévhit, majd arra a cáfolat:
- mesa155: Na most itt egy pillanatra meg kell álljak, mert a VHS-C kamerával felvett anyagot 'élőben' tudom megtekinteni az adapterrel, bármilyen VHS lejátszóban, míg a nyolcasokét át kell másolni.
- Fido Dido: Az adapter segítségével alaposan begyűrt kazettát a tizedik eset után garantáltan meg fogod unni.:-)
- rVT: Én nem javaslom, hogy használd az adaptert, mivel a kamerának a feje érzékenyebb a videóénál, és az összeszedett koszt ami a videón volt 1az1be átviszi a kameráéra. Csak erről sehol senki nem ír, vajon miért?
Ha végre Te is írod, hogy a VHS-C rendszer sem fenékig tejfel, azaz nem jelent azonnali kompatibilitási lehetőséget a "normál" VHS képmagnóval (pontosabban nem ajánlott az adapter használata), miért ajánlod a vevőidnek a VHS-C kamerákat? Az ugye nyilvánvaló, hogy a VHS-C-ről "normál" VHS-re másolásnál tényleges minőségromlás észlelhető. Az SVHS-C-ről VHS-re másolásnál meg valóban lesz egy elég jó VHS anyagod, de ha a kamerával is tudsz lejátszani, miért ne nézné az ember a még jobb minőségű eredeti SVHS-C felvételt? Ergo számomra a digikamera+VHS magnó párosítás ugyanolyan értelmetlen dolog, mint az SVHS-C+VHS magnó. Egyáltalán miért kell szükségszerűen bevonni ide a VHS képmagnót?
A legjobb megoldásnak tehát én azt tartom, ha a kamera marad egyben a lejátszó is. És ha már adva vagyon ez a lehetőség, ez esetben miért ne érné meg plusz 80 ezerért egy sokkal jobb rendszer, mint a VHS? Gondolom csak örül neki az a bizonyos "nagy átlag" is, ha jobb minőségű felvételeket láthat viszont a TV-n...