Keresés

Részletes keresés

Perillustris Creative Commons License 2006.03.26 0 0 136
Na? Vajon kit?

Ezt a baromságot.
Előzmény: Újlaki (135)
Újlaki Creative Commons License 2006.02.18 0 0 135
Hogy is van ez? Ha alacsony a részvételi arány, több esélyük van a kis pártoknak a bejutásra? Kit nem látna akkor szívesen ez a részvételre buzdító?
Geyza Creative Commons License 2006.02.18 0 0 134

Miért?

 

Ő nem szavazott rájuk, szidhatja is őket nyugodtan.

Előzmény: Perillustris (133)
Perillustris Creative Commons License 2006.02.18 0 0 133
De utána 4 évig csönd... :)
Előzmény: Geyza (131)
Geyza Creative Commons License 2006.02.17 0 0 132

"Nem érdekel ki(k)re szavazol, a lényeg, hogy SZAVAZZ!"


Ezt sokan mondják, de - megbocsáss - egy nagy marhaság.

Előzmény: Perillustris (128)
Geyza Creative Commons License 2006.02.17 0 0 131

Győzködik a fene!

 

Akinek az a véleménye, hogy a magyar politikai életben nincs olyan párt, amelyiket jó szívvel lehetne támogatni, az ne szavazzom!!

Perillustris Creative Commons License 2006.02.17 0 0 130
Ha ezt el kell magyarázni, tán felesleges is...
Előzmény: Calvano (129)
Calvano Creative Commons License 2006.02.17 0 0 129
Mi ez, valami verseny? Miért kéne meggyőznöm bárkit is?
Előzmény: Perillustris (-)
Perillustris Creative Commons License 2006.02.16 0 0 128
Eltelt több mint négy év e topik nyitása óta, s újra aktuális lett. Változatlanul az a véleményem, hogy szavazni el kell menni. Kiemelném, hogy most sem szeretném ha pártpropaganda-topikká válna.

Nem érdekel ki(k)re szavazol, a lényeg, hogy SZAVAZZ!

Meglátásom szerint a 4 évvel ezelőtti időszakhoz képest nem lettek érdeklődőbbek az emberek a politika iránt, de jelentős visszaesést sem tapasztalok. Esetleg annyi történt, ma már még szkeptikusabbak az emberek, kevesebben hitegethetőek. Ezt lehet éppen "érési" folyamatként is értemezni.

Ha már nem lenne elsütve, akár lehetne használni a "Mert hülye azért nem vagyok" szlogent is, bár néha erősen érezni, minden párt örülne, ha nem így lenne. :)

S Z A V A Z Z ! ! !
sommázó Creative Commons License 2002.04.16 0 0 127
Én nem győzködök senkit. Mi hárman megyünk. Az első fordulós 2 Centrum, 1 Szdsz = 3 Mszp voks a távozáskor. ;-)
(Sajnos nem hagyott más választást ez az őrült csata.)
Perillustris Creative Commons License 2002.04.10 0 0 126
Vasárnap a választók ítéletet mondtak a kormány négyéves tevékenységéről — kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Kovács László —, mert félmilliós többség szavazott a kormányváltásra.

A Fidesz képtelen volt szembenézni azzal a lehetőséggel, hogy megszűnik a család, a barátok, a kliensek és üzlettársak korlátlan hatalma, hogy megszűnik a szabadrablás, a közpénzek saját célra történő felhasználása, hogy fény derül a négy esztendő alatt eltitkolt korrupciós ügyekre, és hogy a törvénysértésekért felelniük kell. A vereség méltóságteljes elviselése helyett Orbán Viktor kétségbeesett lépésre szánta el magát, s ezzel drámai szakaszba lépett a választási küzdelem. Tegnap este Orbán Viktor nem felelős miniszterelnökként, hanem a hatalma elvesztésétől rettegő diktátorként viselkedett. Hadat üzent a választópolgárok többségének, a haza védelmére szólította fel saját híveit — a haza és az állampolgárok többségével szemben. Felelőtlenül, végérvényesen elszabadította a már eddig is súlyosan megosztó gyűlöletet.

A választók vasárnap elutasították a MIÉP gyűlöletkeltő, kirekesztő politikáját, és kiszavazták őket a parlamentből. Tegnap este óta azonban azt láthatjuk, hogy a MIÉP mégis bent van a parlamentben, csak úgy hívják: Fidesz! Orbán Viktor szájából tegnap este Csurka István jól ismert megfogalmazásait hallottuk, a rendezvény hangulata a MIÉP gyűléseire emlékeztetett. Csurka István nem sokkal a választások előtt kijelentette, hogy a MIÉP saját képére és hasonlatosságára fogja átgyúrni a Fideszt, ma pedig bejelentette, hogy ami tegnap este a Testnevelési Egyetemen történt, az a MIÉP aktív részvételével zajlott.

Hatalmának megtartásáért Orbán Viktor a legképtelenebb hazugságoktól sem riadt vissza. Azzal fenyegette meg a választókat, hogy amennyiben a szocialisták kapnak többséget, akkor elvesznek az elmúlt négy esztendő vívmányai. Pedig csak a Fidesz és klientúrája veszíti el hatalmát és lehetőségeit. A törvénytisztelő állampolgárok azonban semmit sem veszítenek el abból, amit törvényesen megkaptak. Amikor pedig azt állította, hogy az MSZP egy sor, az emberek javát szolgáló törvényt nem szavazott meg, akkor enyhén szólva csúsztatott. Az MSZP ugyanis a parlamenti üléseken megkísérelte az említett pozitívumok kiemelését az egészében rossz költségvetési illetve zárszámadási törvényből, törekvéseinket azonban rendre megakadályozták a kormánypártok. Mi csak a túlnyomóan rossz törvények ellen szavaztunk — a végszavazásokon.

A Magyar Szocialista Párt nem megszüntetni, még csak nem is szűkíteni fogja a családtámogatási rendszert, hanem szélesebb körre terjeszti ki azáltal, hogy hozzáférhetővé teszi az adókedvezményt azok számára is, akiknek alacsony a jövedelmük; felemeli a négy éve változatlan családi pótlék összegét, valamint a méltánytalanul alacsony gyes-t. Az MSZP nem megszüntetni, nem is csökkenteni fogja a lakásépítési kedvezményeket, hanem bérlakások építésével és lakbértámogatással bővíti a lakáshoz jutás lehetőségét.

Mi nem fogunk tandíjat bevezetni a felsőoktatásban, és megtartjuk a diákhitelt, csak éppen kedvezőbb feltételekkel, hogy azok is igényelhessék, akik eddig nem merték. Növeljük a hallgatókra jutó normatív támogatás összegét és emeljük az ösztöndíjat. Mi nem a minimálbér emelése ellen vagyunk, hanem azt tettük szóvá, hogy ebből több jutott a költségvetésnek, mint a munkavállalóknak. Ezért fogjuk adómentessé tenni a minimálbért.

Az MSZP olyan gáz-árpolitikát fog folytatni, amely nem növeli a lakosság, s különösen nem a rászorulók terheit. Nem emelni fogjuk a gyógyszerárakat, hanem kiterjesztjük a közgyógyellátásba bevont gyógyszerek és emberek körét. Ingyenessé teszünk néhány olyan gyógyszert, amely a ma már népbetegségnek számító bajok — cukorbetegség, csontritkulás — gyógyítására szolgál.

Az elmúlt négy esztendőben mi következetesen kiálltunk a nyugdíjasok érdekei mellett. Tiltakoztunk az elvett 52 milliárd miatt 1999-ben, 2001-ben azzal fordultunk szembe, hogy a kormány hamis inflációs prognózisokkal szorította olyan helyzetbe a nyugdíjasokat, hogy ők hiteleztek hónapokon át a költségvetésnek. Mi visszaadjuk a nyugdíjasoknak az 52 milliárdot, és bevezetjük a tizenharmadik havi nyugdíjat. Nem azért, hogy legyen miből fizetniük a megemelt gázárakat, hanem hogy a ledolgozott évek után emberhez méltó életet élhessenek.

— Arra szólítjuk fel Orbán Viktort — mondta Kovács László —, hogy próbálja visszanyerni higgadtságát, hogy ne tegyen több kárt az ország megosztásával, hogy ne fenyegesse a demokráciát, az ország nyugalmát, hogy ne féltse a gyermekeket, a családokat, a hitet és a hazát a kormányváltó szavazatoktól. Mi nem félünk, és arra szólítjuk fel a választópolgárokat is, hogy ők se hagyják magukat megfélemlíteni semmiféle erődemonstrációtól. Ne féljenek, s a második fordulóban jöjjenek el újra, és erősítsék meg a kormányváltás szándékát. Válasszanak 21-én a félelem és a nyugalom, a béke és az állampolgárok közötti háború közt. Mi békét, nyugalmat és biztonságot kínálunk az embereknek.

Kérdésekre válaszolva Kovács László azt mondta: nem tudjuk, mi van még a Fidesz tarsolyában, de az bizonyos, hogy ezt a kesztyűt mi nem vesszük fel. Nem szervezünk ellen-demonstrációt, mert nem adunk lehetőséget a Fidesznek egy provokációra. Ehelyett tovább hirdetjük az emberek javát szolgáló programunkat.

*

Orbán hazudik

A hatalmának elvesztésétől rettegő Orbán Viktor nem csupán miniszterelnökhöz, de állampolgárhoz is méltatlan, kétségbeesett tettre szánta el magát. Hazugságokkal, rágalmazással, megfélemlítéssel, gyűlöletkeltéssel, utcai harcra buzdítással próbálja döntésük megváltoztatására kényszeríteni az állampolgárokat.

Hazug állításaival ellentétben:

Az MSZP meg fogja őrizni a gyermekek után ma járó adókedvezményt, sőt adó-visszatérítés formájában azt azok számára is teljes mértékben elérhetővé teszi, akik ma csak töredékét tudják igénybe venni. Az MSZP a kormány családtámogatását nem az adókedvezmény miatt támadta. Ez a támogatás egy tisztességes családpolitika egyik fontos eszköze lehet. De nem az egyetlen. Az elmúlt négy évben minden költségvetési vitában követeltük a családi pótlék emelését, a GYES, a szociális ellátások összegének növelését. Azt akartuk, s akarjuk ma is, hogy az állam gondoskodása valamennyi gyermek felneveléséhez nyújtson támogatást, szülessen az gazdag vagy szegény családban.
Az MSZP egyetértett azzal, hogy a gazdasági válság elmúltával ismét mindenkinek, alanyi jogon járjon a családi pótlék, a GYES. Nem értett egyet viszont azzal, hogy miközben a legmagasabb jövedelmű 5 százalék ismét jogosulttá vált e juttatások igénybevételére, a családi pótlék reálértéke négy év alatt 30 százalékkal csökkent, a GYES reálértéke pedig alig évi 1 százalékkal emelkedett. Mondjuk ki világosan: az Orbán kormány a megélhetési gondokkal küzdő, nehéz anyagi helyzetben lévő családok gyermekeinek támogatását az elmúlt négy évben csökkentette. Ma a szülők a gyerekek 40 %-ának a polgári kormány családtámogatásából kevesebb kenyeret, tejet tud venni, mint négy évvel korábban. Erre mondott nemet az MSZP.
Az MSZP soha nem mondott nemet a lakásépítéshez, vásárláshoz nyújtott kamattámogatásra. Már csak azért sem, mert az erre vonatkozó döntést egy kormányrendelet szabályozza. De azért sem, mert ha sokkal nehezebb időszakban is és más formában, de a lakásépítők kamattámogatását az előző kormány is fontos feladatának tekintette. A lakástámogatás mára kialakult formáit a Medgyessy kormány nem csupán megőrzi, hanem a használt lakás vásárlásához is teljesen azonos feltételekkel fogja biztosítani.
Nem mi, hanem a FIDESZ vezette kormánykoalíció mondott viszont nemet az elmúlt négy évben az MSZP-nek a lakásépítéshez nyújtott szociálpolitikai támogatás növelésére, a bérlakásépítés támogatására benyújtott javaslataira. Vagyis azokra a javaslatokra, amely nem csupán egy jobb módú kisebbség, de valamennyi családalapító fiatal , gyermekes család számára lehetővé tennék az otthonteremtést. Ez a feladat most már a következő kormányra vár.

Az MSZP soha nem támadta az Orbán kormányt a tandíj eltörléséért, a diákhitel intézményének bevezetéséért. Támadta viszont azért, hogy a diákhitelt először irreálisan magas, 14 százalék feletti kamattal kívánták bevezetni, s csupán a hatalmas felháborodás hatására döntöttek arról, hogy állami támogatással mérséklik ennek nagyságát. Az MSZP nem kívánja visszaállítani a tandíjat, mint ahogy hazugság az is, hogy annak összegét valaha is évi 200 ezer forintra kívánta volna emelni. Ami viszont valóság, hogy az Orbán kormány ideje alatt a költségtérítéses szakok aránya a korábbi 10-ről 45 százalékra emelkedett, s ott ma a tandíj évi 2-300 ezer forintot tesz ki.
Az MSZP soha nem a minimálbér emelés ellen emelte fel a szavát. Tiltakozott viszont az ellen, hogy ennek legnagyobb haszonélvezője a államkassza legyen, hogy a legerőteljesebben a minimálbér adóterhelése emelkedjen. A munkáltatók bérköltségének emelkedéséből ugyanis több jutott a költségvetésbe, mint a dolgozók pénztárcájába. Ezért is tekintjük az új kormány első 100 napja legsürgősebb feladatának a minimálbért jelenleg terhelő 6 ezer forint személyi jövedelemadó megszüntetését.
Az MSZP az elmúlt négy évben következetesen küzdött a nyugdíjasok megrövidítése ellen. Tiltakozott az ellen, hogy 1999-ben 52 milliárdot lopott ki a kormány a nyugdíjasok pénztárcájából, tiltakozott az ellen 2000-ben és 2001-ben, hogy hamis inflációs prognózisokkal hónapokon keresztül a nyugdíjasok hitelezzenek az államnak és csak utólag kapják meg a nekik járó összeget. Tavaly év végén pedig azzal nem értett egyet, hogy a kormány által elosztogatott 300 milliárdból sem telt a nyugdíjasoktól törvénytelenül elvett 52 milliárd forint visszaadására. Amúgy a nyugdíjak évközi emelése nem a kormányzat ajándéka volt, hanem olyan törvényi kötelezettség, amit teljesítenie kellett. Az MSZP kormány első intézkedéseinek egyike az Orbán kormány tartozásának rendezése lesz. A nyugdíjasonként mintegy 19 ezer forint kifizetése mellett pedig megkezdi a 13. havi nyugdíj bevezetésének előkészítését. Hazug vád, hogy mindez csupán a növekvő gázárak miatta költségnövekedést fogja fedezni. A Medgyessy kormány ugyanis nem fogja növelni a családok, így különösen nem a nyugdíjas háztartási energiaköltségeit.
Az MSZP nem a fogmegtartó kezelések ingyenességének visszaállítása ellen tiltakozott, hanem az ellen, hogy négy év után mindössze ennyit tett Orbán Viktor kormánya az egészségügy válságos helyzetének megoldásáért. Inkább arról kellene beszélnie most a leköszönő miniszterelnöknek, hogy tavaly év végén, amikor 300 milliárd forint plusz költségvetési bevételt osztogatott el saját kénye-kedve szerint, vajon miért mondott a kormánytöbbség nemet az MSZP által az egészségügy legégetőbb gondjainak megoldására benyújtott 150 milliárd forintos konszolidációs javaslatra.
Hazug vád, hogy az MSZP emelni kívánja a gyógyszerárakat. Éppen a szocialista képviselők küzdöttek azért a parlamentben, hogy a kormány intézkedései hatására ne növekedjen elképesztő mértékben a beteg embereket terhelő gyógyszerkiadás. Ma ugyanis jóval kisebb a társadalombiztosítási hozzájárulás aránya a gyógyszerekhez, mint volt négy évvel ezelőtt, s a beteg emberek kiadása pedig kétszer olyan gyorsan emelkedett, mint az előző ciklusban. A szocialista kormány vállalja, hogy megállítja a gyógyszerárak emelkedését, és a lakosságot terhelő kiadások növekedését az infláció alá szorítja. A szocialista kormányra vár az a feladat is, hogy biztosítsa azt az 50 milliárd forintot a gyógyszerek támogatásához, amelyet a FIDESZ kormány az idei költségvetésbe “elfelejtett” megteremteni.
Az MSZP mindig, minden, a jogállami normáknak megfelelő javaslatot támogatott a bűnözés, a terrorizmus visszaszorítása érdekébe. Nem támogatta ezzel szemben az alkotmányos normákat sértő, az ártatlan emberek szabadságát korlátozó elképzeléseket, így olyan szabályokat sem, amelyek lehetővé teszik, hogy ma 18 éves gyerek lehessen immár 20 hónapja vizsgálati fogságba pusztán a kábítószerrel való visszaélés gyanújával.
Orbán Viktor a hazugságnál is nagyobb bűnt követett el. 3 millió, vasárnap a kormány leváltására szavazó állampolgárt ellenségnek nyilvánított. Utcára hívta híveit, s egész négy éves kormányzásának mintegy szimbólumaként a szellemi barikádok után, most már valóságos barikádok felállítására buzdított. S miközben szellemi társától, Csurka Istvántól kölcsönzött szavakkal a nagytőke elleni küzdelemre szólított fel, barátjától, Európa leggazdagabb, szintén futballrajongó nagytőkés miniszterelnökétől, Silvio Berlusconitól lopott jelszóval harcba küldte híveit.

A Magyar Szocialista Párt – Orbán Viktorral ellentétben – nem tekinti ellenségnek a nem rá szavazókat. Bízik abban, hogy tisztességes politizálással, függetlenül attól, hogy szavazatukkal kit támogatnak, meg tudja nyerni bizalmukat. Nem emel, s soha nem is fog emelni sem szellemi, sem valóságos barikádokat.

Az MSZP-től senkinek sem kell félnie!

Perillustris Creative Commons License 2002.04.10 0 0 125
ha a 2. forduló 60% feletti részvételt hoz, mindenkinek jár egy kitüntetés! tegyél érte TE is!!!
franky2 Creative Commons License 2002.04.08 0 0 124

Szavazás "Kire adod a szavazatodat a választások második fordulóján?"

A szavazáshoz klikk ide!

és egy kis poén

A nagyitáshoz klikk ide!

:))

RGABOR Creative Commons License 2002.04.08 0 0 123
Megpróbálok. Az MSZP-re.
Bard Creative Commons License 2002.04.08 0 0 122
Nemnemnem, egyet lebeszéltem, tehát kettőnek kellett elmennie, hogy megérte legyen... sorry :-)
Előzmény: Perillustris (120)
Ghanima Creative Commons License 2002.04.08 0 0 121
Kedves Perillustris!
Pontosan valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy ki/k/nek sikerült meggyőzni ilyen sok embert, hogy elmenjenek szavazni, mindenesetre én nagyon örülök, hogy ennyien voltunk. Én, választási bizottsági elnökként vagy tíz első választót köszöntöttem igen nagy örömmel, a szavazókörben éppen jelenlévő összes választó és bizottságunk tagjainak tapsát követően köszöntöttem őket, arra bíztatva, hogy a jövőben is okvetlenül éljenek demokratikus jogaikkal az élet minden területén. Amennyire meg tudtam figyelni, beszéd közben és utána, többnyire meglepődtek, kicsit talán meghatódtak és örülni látszottak.
Innen is köszöntök minden választót, lett légyen bármely pártra, személyre szavazó is. Talán patetikusan látszik, de büszke vagyok mindannyiunkra.
üdv,
Ghanima
Előzmény: Perillustris (120)
Perillustris Creative Commons License 2002.04.08 0 0 120
ha csak 1 ember is elment ma szavazni ennek a topicnak a hatására, már megérte :)
Perillustris Creative Commons License 2002.04.06 0 0 119
A mai napon húzzunk bele, s "űzzünk sportot" abból, hogy minél több embert beszélünk rá a szavazásra!
Perillustris Creative Commons License 2002.02.13 0 0 118
Igazad van, elég ha a választás napján gondolja meg magát :)
Bard Creative Commons License 2002.02.13 0 0 117
Hú, ezt csak most látom... :-)) Gratulálok döntésedhez! (már megérte a topicot megnyitni :-))) remélem kitart az érzés a választásokig!
Előzmény: Siphersh (114)
Perillustris Creative Commons License 2002.02.13 0 0 116
Hűűű, -1. Kár, remélem meggondolod magad...
Előzmény: Siphersh (114)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.16 0 0 115
Siphersh Creative Commons License 2002.01.16 0 0 114
Wow! Mekkora flash! Semmi jogom beleszólni abba, hogy egy másik embernek milyen kormánya legyen. Egy embert sikerült lebeszélned a szavazásról!
Előzmény: Bard (70)
Perillustris Creative Commons License 2002.01.12 0 0 113
Válasz: Nagyon okos vagy. Ha figyelnél is, legalább egy kicsit, akkor láthatnád, hogy a bemásolt cikk pont beleillik ebbe a topic-ba. S ha vettél volna még egy kis erőt magadon, akkor arra is rájöhettél volna, hogy nem vagyok a jelenlegi kormánypárt híve, ezért érthetetlen a vád. Ennek ellenére én ezt a témát nem pártközelinek szántam, célom az, hogy minél többen szavazzanak majd áprilisban, hogy kire, az legyen az ő választásuk, döntsék el ők...
Előzmény: josef (76)
nemmindegy Creative Commons License 2002.01.04 0 0 112
Ebben van igazság. Ugyanakkor nekem az is fáj, hogy ha manapság kinézek az ablakon, és felsóhajtok, hogy "Már megint milyen hideg van!", valakik azonnal rámsütik, hogy antiszemita vagyok. Úgyhogy jobb, ha csöndben maradok. Miért?? És kik felelősek ezért?? Nem hiszem, hogy (kizárólag) a jobboldal...
Előzmény: Titkos Tibor (110)
La Koma Creative Commons License 2002.01.04 0 0 111
Ne haragudj.. Kun Béla.. aki segített létrehozni a Szolvák tanácsköztársaságot Felvidéken...
Előzmény: Törölt nick (98)
Titkos Tibor Creative Commons License 2002.01.04 0 0 110
szándékosan nem az aktuálpolitikai vitákról beszéltem, mert abban nem akarok állást foglalni

még az is lehet, hogy a jobboldalnak van igaza:)

amiről szó volt, az a társadalom változása '89 óta, az egykori egységből lett kettészakadás
és ebben viszont vádolom a 'jobboldalt', mert alapott teremtett arra, hogy valakit ok nélkül lehessen rugdosni
elég, ha párttag volt, aminek ugye nagy az esélye

ha valaki kussban marad, azt nehéz lenácizni, viszont remekül le lehet kommunistázni

Előzmény: nemmindegy (109)
nemmindegy Creative Commons License 2002.01.04 0 0 109
Cseréld ki a "jobb" és a "bal" szavakat, és semmi nem változik. Tudod, az a legnagyobb baj, hogy mindkét oldalról magyarázzák a maguk bizonyítványát ("Amit mi mondunk, annak azért van alapja..."), a másik igazságát viszont nullázzák. ("... de a másik csak mocskolódik, semmi alapja nincs a kijelentéseinek!"). Miért??
Kizárólag akkor lenne bármilyen esélye a baloldalnak egy jelentős támogatottság-növekedésre, ha pontosan EBBE nem menne bele. Sőt...
Előzmény: Titkos Tibor (104)
nemmindegy Creative Commons License 2002.01.04 0 0 108
És természetesen mindenki, akiről egyes baloldali politikusok (A MEGMONDÓK!!) kijelentik, hogy fasiszta-náci-antiszemita-stb. az az is. Ugye? (És még én vagyok kis butus... hmmm)
Előzmény: prézlimájer (103)
Titkos Tibor Creative Commons License 2002.01.04 0 0 107
ezzel vigyázni kell, mert alapvetően létezik jobb meg baloldal
magyarországon ugyan nem eszerint használják: kialakult egy címke, a fidesz-miép-fkgp-mdfstb eetében ez a jobboldali, az szdsz-mszp meg a baloldali

noha magam is tudom, hogy ez nem ilyen egyszerű, azért mindenki érti mire gondolok, ha azt mondom, baloldal vagy jobboldal

Előzmény: Cyberius (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!