Keresés

Részletes keresés

bolic Creative Commons License 2002.11.29 0 0 33
Van némi tapasztalataim. :) Vettem PCRW404 (sötétszürke burkolat, arany színű tálcakidobó felület), kábé 33 ezer Ft-ban!

Negatív:

- Nem Philips CD-ket szereti jobban! Tehát elég válogatos, pl. most a boltokban kapható CD-k közül a TDK D-VIEW 40x (vagy 48x?) zöld slimtokos, BASF (nem értem miért nem megy valaki, aki írta előbb a jelenlegi topikon :) ), Samsung, Fuji, nem emléxem mi még. :P Tehát azok tökéletesek, semmi más, de a többit még nem próbáltam.

Pozitív:

- Ha csak Philips CD-ket írom vele, esküszöm, hogy 100%-os strapabíró ez! Kb. 200 CD-t írtam vele, persze volt elírás a buffer kiürülés miatt (akkorában még Celeron 366 proci volt mellette). :D Most AMD TB 1.4 GHz mellett mintha burn-prof-ot kezelné, persze egy picit. :] Összeségben a tanulság levonásom szerint, hogy nem fejlesztem újabb, erősebb CD-íróra kb. 2 évig. 8-)

Szeretem ezt. :) Sajnos a gyorsabb Philips-ek gyagibb lettek, ha most lenne a CD-író vásárlásom biztosan bíznék a TEAC-re, Plextor-ra vagy a Yamaha-ra. :)

Szóval nincs vele problémám az aranyos 4x4x32 cd íróm, nem melegszik túl, csak kézmelegig jutott eddig. Néha inkompatibilist észleltem, mikor akarom tenni a CD író melletti mobil winyót (pl. Secondary Slave - cd író, Secondary Master - mobilrack), azaz Quantum 4.3 GB winyó berreg, érdekes. :)

_HOK_ Creative Commons License 2002.10.09 0 0 31
Bazeg ma vettem egy pcrw4012-est, bár ne tettem volna. Eddig úgy néz ki, hogy a maxell, a primedisc, a fuji és a tdk nem fekszik neki...
Egyet nem sikerült még megírnom (calibration are full).
Na ennyi.
safi Creative Commons License 2002.10.03 0 0 29
Ja a hiba? Nemtudom, nem szedtem szét mert 1,5 napos volt. Oda adtam a szervizes srácnak, mondtam hogy nem igazán akar müködni. Megnézte és utánna mondta, hogy ok akarok e ugyan ilyet, mondtam hogy nem azt lett egy LG14x10x40-esem.
Előzmény: Törölt nick (27)
safi Creative Commons License 2002.10.03 0 0 28
Nemhiszem mert eddig még soha nem volt tápfeszproblémám, Sony CD-ROM, negyféle IDE Quantum vinyo, IBM SCSI vinyo, mindnek jó volt a csati, direkt nem anyonhosszabitottat hanem egyenessen a tápból jövöt dugtam bele.
Ja és AT-s a táp, nem a mostanság szidott ATX csodák egyike.
Előzmény: Törölt nick (27)
safi Creative Commons License 2002.10.02 0 0 26
Én vettem még a tavasszal egy Philips PCRW2412-es Made in the Philippines paraméterekkel biró pörkölöt.
Hát nemvolt egyszerü:
Hazavisz, berak a müködö Win98-alá -> vagy 10 berces bootolas után meg csak nem is latta a rendszer.
DOS -> látja
Újratelepitett Win -> még mindig nemlátja
Ezekután gondoltam egy merészet és elövettem a bootolható SuSe Linux telepitö CD-t, bebootoltam(!) róla es feltelepitettem -> látta az irót de csak a második CD-ig, amikor azt kivettem, igen erös olvadt muanyag szag kezdett dolni az iróbol, kicsit hagytam regeneralodni :-) de utánna mar fel se vesztte a CD-ket, lemezbehelyezes után már a Disc-in led sem vilagitott.

Hangsúlyozom! Nemhogy CD-t irni nem tudtam vele hanem egy 2-3 órás használat után egyszeruen meghalt.
Na ezekután ki is cseréltettem gariba egy eldzsire, és azóta nagyívben kerülöm ezt a márkát. (Pedig nem is hazai gyártmány volt)

Előzmény: xkacsa (25)
xkacsa Creative Commons License 2002.10.01 0 0 25
Ne örülj neki, állítólag elég gyengék ezek a "gyors" Philipsek. A régi 4/4/x még mindíg biztosabb.
Thas Creative Commons License 2002.03.04 0 0 22
Én CDRWin-el írtam, és háromból kettőt beolvas, de azt az egyet az istennek sem. Nérót szinte nem is használok, csak grabbelésre :)))))

Üdv.: Thas

Előzmény: CREATOR (20)
Degeczi Creative Commons License 2002.03.04 0 0 21
Changes from Nero 5.5.5.1 -> 5.5.6.4
- After burning in Win 9x and Me, Windows Explorer now refresh disc content with all CD-RW drives
Előzmény: CREATOR (20)
CREATOR Creative Commons License 2002.03.04 0 0 20
Nem biztos hogy vaklárma én is jártam ugyan igy megirtam a Néro-val VCD-t MPG-ből és irás után nem lát semmit, de átrakva az olvasóba minden rendben és ha a gépet ujrainditom már az íróban is tudom a VCD-t olvasni. Szerintem iráskor a szoftver "fogja" az irót és azért nem tud utánna olvasni. Amugy nagyon jól ir audió-CD-t is csak ne a velekapott Easy CD -t használjátok.
Előzmény: Thas (19)
Thas Creative Commons License 2002.03.04 0 0 19
Bocsi, asszem vaklárma volt. A második lemezt beolvassa rendesen. De hogy mi a baja az elsővel azt akkor sem értem :(

Előzmény: Thas (18)
Thas Creative Commons License 2002.03.04 0 0 18
Nnna találtam egy hibát a Philpisben. Szegénykém nem tudja mi az a VideoCD. Image fileból írtam egy filmet, és az írás után kigúvadt szemmel néztem, hogy ez bizony audio CD-t csinált. Pedig nem. Ha átteszem az olvasóba, akkor az minden további nélkül felismeri a VideoCD-t, és le is lehet játszani.

Thas Creative Commons License 2002.03.02 0 0 17
Elöször én is kicsit kételkedtem, mert rendszeresen olvason én is a HwSw-t.
Tegyük hozzá hogy ezt a meghajtót már láttam Fujitsu márkanév alatt, igaz 2x2x24(?)x-es kivitelben :))) Nem tudom hogy ki az eredeti tervező, de biztos jó boltot csinált a sok licenc-el.

Őszintén szólva én is szívesebben vettem volna egy Yamahat, de ha ezt 1,5 évente kell cserélnem, még akkor is olcsóbban kijövök.

Előzmény: Degeczi (16)
Degeczi Creative Commons License 2002.03.01 0 0 16
OK, elhiszem - sajat tapasztalatom nincsen vele, csak a forumokat olvasom, de orulok ha jol mukodik.
A sebesseg mondjuk nalam sem a legelso szempont (munkahelyen en is egy osregi 8X Plextort hasznalok es eszemben sincs lecserelni), csak legyen uzembiztos az iras, ha az 4x is.
Előzmény: Thas (15)
Thas Creative Commons License 2002.03.01 0 0 15
Audiot nem irók, és eddig mint írtam csak a TDK-val volt baja, de azzal amúgy is sok rossz tapasztalatom volt.
Szerintem egy videokártya vagy alaplap sokkal fontosabb alkatrész mint a CD-író, ugyanis ennek a sebessége nem fogja vissza a gép teljesítményét. Ok, a lemezt lassabban írja meg. Heti 2-3 lemeznél ez nem szempont.
Hidd el maga a meghajtó jó, csak már régi típus. Szerintem az alacsony ár a 4x sebesség és a magyar összeszerelés, és nem a minőség miatt van. De megígérem, ha baj lesz vele majd jelzem itt a topicban.

Előzmény: Degeczi (14)
Degeczi Creative Commons License 2002.03.01 0 0 14
...irodott mindez akkor (?talan mar 2 eve?), amikor meg nem volt alternativa az also kategoriaban
ma azonban ezerszer jobban jar barki egy korszeru tipussal

kulonosen, h ez meg a lemezekre is finnyas, igy meg a 4X sebesseg sem mindig teljesul, es hogy audiora sem ajanlott

ha vmiben, hat cd iroban aztan tenyleg nem a leges-leges-legolcsobbat kellene nezni - abbol csak szivas lehet

Előzmény: Thas (13)
Thas Creative Commons License 2002.03.01 0 0 13
Hmmm. Állandóan azt olvasom, hogy minél lassabban írunk annál jobb lesz a lemez minősége. Én nem írok annyit hogy gyorsabb kellene, és egy 16x-osban is annyit bír a lézer mint ebben. Na jó egy Yamahaban vagy Plextorban nem, de az már árban is más.

És végezetül álljon itt egy mondtat az általad belinkelt tesztből:

"Adatmentésre és általános CD-ROM használatra, irodába, játékokhoz kitűnő, és megbízhatóan lehet vele archiválni!"

Nekem ez bőven elég.

Előzmény: Degeczi (12)
Degeczi Creative Commons License 2002.03.01 0 0 12
osregi tipus - manapsag eleg nagy hiba ezt, es nem egy sokkal gyorsabb tipust valasztani alig nehany ezerrel dragabban
(meg ha mondjuk 2x ennyi lenne a kovetkezo kategoria)

masreszt a tapasztalatok sem eppen jok vele: 1, 2

Előzmény: CREATOR (11)
CREATOR Creative Commons License 2002.03.01 0 0 11
Én is vettem egy Philips 4x4x32x CD-újraírót a Metroban tapasztalatok:
Az ujságban 19 900 ért hirdetik a kasszánál 18 900-et kell fizetni, az ujsában levő fényképre nem is hasonlit, a csomagolása sima papir átkötve.
A dobozon a cimkén: PHILIPS E118405, származási hely magyarország /a tipus szám alapján már lehet infókat találni a neten, ua ilyeneket raknak a Fujitsu-Siemens gépekbe/
Eddig minden cd-re /Elta ,Philips, TDK, ACER/4x-en gond nélkül irt a 80 percest mégt tul is tudja irni a 90-est még nem próbáltam.
Szóval ha valakinek nincs pénze jobbra nyugodtan megveheti ha már a 15 000 ft-os Elektro Word-os CD-irót kihagyta.
Előzmény: Conmet (8)
Thas Creative Commons License 2002.02.27 0 0 10
20e sok, de ha 15-16-ért meg tudod venni akkor megéri.
Lehetőleg a TDK lemez használatát kerüljed, mert igen érdekes dolgokat tud vele művelni. Úgy csinál mintha megírná, de a lemezt érintetlenül hagyja, vagy egyszerűen leáll "Power calibration error"-al.
Egy 80 perces lemezt kb. 20 perc alatt ír meg, viszont addig legalább le tudod tölteni a következő adagot a netről :))))

Degeczi Creative Commons License 2002.02.26 0 0 9
felejtsd el gyorsan!
ha a EW-os 16x tipus lenne az mas, de ez egy bunrossz szeria volt (mellesleg meg csak nem is 32x olvaso, hanem 24x - de bar ez lenne a legnagyobb baja)
Conmet Creative Commons License 2002.02.26 0 0 8
Hi Emberek!

Egy ismerősöm kinézett magának egy Philips 4x4x32x CD-újraírót a Metroban brutto 20 eFt-ért (talán épp azt, ami a topic címében van), és megkért, hogy tudjak meg róla egypár dolgot.
Sajni a Metro-anyagokból a típusjelzés nem szerepel, a neten meg nem találtam értelmes infokat. (a philipsnél mintha nem létezne support a régebbi dolgokra, csak az aktualitásokkal foglalkoznak...)
Szóval az érdekelne, hogy vannak-e újabb tapasztalataitok ezzel a driveval kapcsolatban?
- Képes 80 perces CD-t (újraírhatót is) írni?
- Képes 90 perces CD-t írni?
- Tud túlírni?

sachertorta Creative Commons License 2002.01.29 0 0 7
Sziasztok,

talakozott mar valaki kozuletek Philips PCRW464K tipusu iroval? Igaz, hogy csak 4x4x6-os, de igen kedvezo aron kinaljak (legalabbis USB-s irok kozul ez tunik a legolcsobbnak, 196 euroert).

Egy olcso, de mindenkeppen USB-s CD-irora lenne szuksegem, nem tul gyakori hasznalatra. Szerintetek megeri ezt megvenni?

/st

xkacsa Creative Commons License 2002.01.10 0 0 6
Biztosan van jobb is mint a Made in Hungary Philips, de azt meg is kell fizetni. Vegyél pl Plextor-t vagy Ricoh-t. Ha még is inkább az olcsóbb kategóriaánál maradsz akkor majdcsak mindegy. Heti 1-2 cd írása esetén mind bírja (vagy megpusztul). De a gari idő alatt általában kiderül hogy hibás-e vagy sem.

Mi a gondod az LG-vel?
Bye

Előzmény: mr_ricsi (5)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.01.04 0 0 5
BerniE:
Egy "made in Hungary"-s, Philips belsejű 2x2x6-os HP CD-írót használok. Már lassan 3 éves lesz, és még mindig működik. (Heti pár cd-t írok csak.)

Az LG író pedig nem lesz hosszú életű ezen a Földön...

Előzmény: BerniE (3)
BerniE Creative Commons License 2002.01.03 0 0 4
Látom nyomulsz a hwsw-n is :))
Ott se nagyon ajánlják a cuccot.
BerniE Creative Commons License 2002.01.03 0 0 3
Hal!
Egy régi 2x2x6x-os Philips-el volt konkrét tapasztalatom: 2év alatt 2x kellett cserélni -a garanciát szerencsére mindig újrakezdték- persze ez is made in hungary volt.
Ha olcsó és megbízható cdírót akarsz két választásod van: 4424-es Teac(ha még lehet valahol kapni), vagy 8432 Lg(aquaban pl.17,6+fa).
Üdv, BerniE
Előzmény: safi (1)
xkacsa Creative Commons License 2002.01.03 0 0 2
Szerintem nem olyan rossz a Philips. Én épp most adtam el a gépemmel együtt, de meg voltam vele elégedve.
Bár magyar összerakás, de ha nem hajtják agyon bőven meteszi otthoni heti pár CD felírására. A géped pedig úgy sem birná sokkal gyorsabban.
Pár CD kivételével mindent megeszik (amit adtam neki). Nem ette: sárga-kék Sony-t és az EuroData-t illetve 1-2-t közülük.

Szóval összegezve tapasztalatom:
Kevés használat mellett kár sok pénzt kiadni egy hiperszuper... iróra.

Xkacsa

Előzmény: safi (1)
safi Creative Commons License 2002.01.03 0 0 1
Van vamai konkret tapasztalat vagy csak az ara es a sebessege alapjan mondod hogy nem?
Mert nekem az ara negyon bejon a sebesseghez meg csak annyit hogy egy 200-as MMX procis gepbe lenne, hogy az osszegyulo anyagokkal ne kelljen ide-oda maszkalni hogy megirhassam, ugyhogy boven eleg a 4x-es iras.

Tehat tovabbra is az a kerdesem hogy erdemes e megvenni vagy valami gagyi selejtes szeria lehet.

Előzmény: BerniE (0)
BerniE Creative Commons License 2002.01.03 0 0 0
Nem!
Előzmény: safi (-)
safi Creative Commons License 2002.01.02 0 0 topiknyitó
Erdemes ezt megvenni? Az Aqua-nal 15400 HUF + sarc.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!