Van némi tapasztalataim. :) Vettem PCRW404 (sötétszürke burkolat, arany színű tálcakidobó felület), kábé 33 ezer Ft-ban!
Negatív:
- Nem Philips CD-ket szereti jobban! Tehát elég válogatos, pl. most a boltokban kapható CD-k közül a TDK D-VIEW 40x (vagy 48x?) zöld slimtokos, BASF (nem értem miért nem megy valaki, aki írta előbb a jelenlegi topikon :) ), Samsung, Fuji, nem emléxem mi még. :P Tehát azok tökéletesek, semmi más, de a többit még nem próbáltam.
Pozitív:
- Ha csak Philips CD-ket írom vele, esküszöm, hogy 100%-os strapabíró ez! Kb. 200 CD-t írtam vele, persze volt elírás a buffer kiürülés miatt (akkorában még Celeron 366 proci volt mellette). :D Most AMD TB 1.4 GHz mellett mintha burn-prof-ot kezelné, persze egy picit. :] Összeségben a tanulság levonásom szerint, hogy nem fejlesztem újabb, erősebb CD-íróra kb. 2 évig. 8-)
Szeretem ezt. :) Sajnos a gyorsabb Philips-ek gyagibb lettek, ha most lenne a CD-író vásárlásom biztosan bíznék a TEAC-re, Plextor-ra vagy a Yamaha-ra. :)
Szóval nincs vele problémám az aranyos 4x4x32 cd íróm, nem melegszik túl, csak kézmelegig jutott eddig. Néha inkompatibilist észleltem, mikor akarom tenni a CD író melletti mobil winyót (pl. Secondary Slave - cd író, Secondary Master - mobilrack), azaz Quantum 4.3 GB winyó berreg, érdekes. :)
Bazeg ma vettem egy pcrw4012-est, bár ne tettem volna. Eddig úgy néz ki, hogy a maxell, a primedisc, a fuji és a tdk nem fekszik neki...
Egyet nem sikerült még megírnom (calibration are full).
Na ennyi.
Ja a hiba? Nemtudom, nem szedtem szét mert 1,5 napos volt. Oda adtam a szervizes srácnak, mondtam hogy nem igazán akar müködni. Megnézte és utánna mondta, hogy ok akarok e ugyan ilyet, mondtam hogy nem azt lett egy LG14x10x40-esem.
Nemhiszem mert eddig még soha nem volt tápfeszproblémám, Sony CD-ROM, negyféle IDE Quantum vinyo, IBM SCSI vinyo, mindnek jó volt a csati, direkt nem anyonhosszabitottat hanem egyenessen a tápból jövöt dugtam bele.
Ja és AT-s a táp, nem a mostanság szidott ATX csodák egyike.
Én vettem még a tavasszal egy Philips PCRW2412-es Made in the Philippines paraméterekkel biró pörkölöt.
Hát nemvolt egyszerü:
Hazavisz, berak a müködö Win98-alá -> vagy 10 berces bootolas után meg csak nem is latta a rendszer.
DOS -> látja
Újratelepitett Win -> még mindig nemlátja
Ezekután gondoltam egy merészet és elövettem a bootolható SuSe Linux telepitö CD-t, bebootoltam(!) róla es feltelepitettem -> látta az irót de csak a második CD-ig, amikor azt kivettem, igen erös olvadt muanyag szag kezdett dolni az iróbol, kicsit hagytam regeneralodni :-) de utánna mar fel se vesztte a CD-ket, lemezbehelyezes után már a Disc-in led sem vilagitott.
Hangsúlyozom! Nemhogy CD-t irni nem tudtam vele hanem egy 2-3 órás használat után egyszeruen meghalt.
Na ezekután ki is cseréltettem gariba egy eldzsire, és azóta nagyívben kerülöm ezt a márkát. (Pedig nem is hazai gyártmány volt)
Nem biztos hogy vaklárma én is jártam ugyan igy megirtam a Néro-val VCD-t MPG-ből és irás után nem lát semmit, de átrakva az olvasóba minden rendben és ha a gépet ujrainditom már az íróban is tudom a VCD-t olvasni. Szerintem iráskor a szoftver "fogja" az irót és azért nem tud utánna olvasni. Amugy nagyon jól ir audió-CD-t is csak ne a velekapott Easy CD -t használjátok.
Nnna találtam egy hibát a Philpisben. Szegénykém nem tudja mi az a VideoCD. Image fileból írtam egy filmet, és az írás után kigúvadt szemmel néztem, hogy ez bizony audio CD-t csinált. Pedig nem. Ha átteszem az olvasóba, akkor az minden további nélkül felismeri a VideoCD-t, és le is lehet játszani.
Elöször én is kicsit kételkedtem, mert rendszeresen olvason én is a HwSw-t.
Tegyük hozzá hogy ezt a meghajtót már láttam Fujitsu márkanév alatt, igaz 2x2x24(?)x-es kivitelben :))) Nem tudom hogy ki az eredeti tervező, de biztos jó boltot csinált a sok licenc-el.
Őszintén szólva én is szívesebben vettem volna egy Yamahat, de ha ezt 1,5 évente kell cserélnem, még akkor is olcsóbban kijövök.
OK, elhiszem - sajat tapasztalatom nincsen vele, csak a forumokat olvasom, de orulok ha jol mukodik.
A sebesseg mondjuk nalam sem a legelso szempont (munkahelyen en is egy osregi 8X Plextort hasznalok es eszemben sincs lecserelni), csak legyen uzembiztos az iras, ha az 4x is.
Audiot nem irók, és eddig mint írtam csak a TDK-val volt baja, de azzal amúgy is sok rossz tapasztalatom volt.
Szerintem egy videokártya vagy alaplap sokkal fontosabb alkatrész mint a CD-író, ugyanis ennek a sebessége nem fogja vissza a gép teljesítményét. Ok, a lemezt lassabban írja meg. Heti 2-3 lemeznél ez nem szempont.
Hidd el maga a meghajtó jó, csak már régi típus. Szerintem az alacsony ár a 4x sebesség és a magyar összeszerelés, és nem a minőség miatt van. De megígérem, ha baj lesz vele majd jelzem itt a topicban.
...irodott mindez akkor (?talan mar 2 eve?), amikor meg nem volt alternativa az also kategoriaban
ma azonban ezerszer jobban jar barki egy korszeru tipussal
kulonosen, h ez meg a lemezekre is finnyas, igy meg a 4X sebesseg sem mindig teljesul, es hogy audiora sem ajanlott
ha vmiben, hat cd iroban aztan tenyleg nem a leges-leges-legolcsobbat kellene nezni - abbol csak szivas lehet
Hmmm. Állandóan azt olvasom, hogy minél lassabban írunk annál jobb lesz a lemez minősége. Én nem írok annyit hogy gyorsabb kellene, és egy 16x-osban is annyit bír a lézer mint ebben. Na jó egy Yamahaban vagy Plextorban nem, de az már árban is más.
És végezetül álljon itt egy mondtat az általad belinkelt tesztből:
"Adatmentésre és általános CD-ROM használatra, irodába, játékokhoz kitűnő, és megbízhatóan lehet vele archiválni!"
osregi tipus - manapsag eleg nagy hiba ezt, es nem egy sokkal gyorsabb tipust valasztani alig nehany ezerrel dragabban
(meg ha mondjuk 2x ennyi lenne a kovetkezo kategoria)
Én is vettem egy Philips 4x4x32x CD-újraírót a Metroban tapasztalatok:
Az ujságban 19 900 ért hirdetik a kasszánál 18 900-et kell fizetni, az ujsában levő fényképre nem is hasonlit, a csomagolása sima papir átkötve.
A dobozon a cimkén: PHILIPS E118405, származási hely magyarország /a tipus szám alapján már lehet infókat találni a neten, ua ilyeneket raknak a Fujitsu-Siemens gépekbe/
Eddig minden cd-re /Elta ,Philips, TDK, ACER/4x-en gond nélkül irt a 80 percest mégt tul is tudja irni a 90-est még nem próbáltam.
Szóval ha valakinek nincs pénze jobbra nyugodtan megveheti ha már a 15 000 ft-os Elektro Word-os CD-irót kihagyta.
20e sok, de ha 15-16-ért meg tudod venni akkor megéri.
Lehetőleg a TDK lemez használatát kerüljed, mert igen érdekes dolgokat tud vele művelni. Úgy csinál mintha megírná, de a lemezt érintetlenül hagyja, vagy egyszerűen leáll "Power calibration error"-al.
Egy 80 perces lemezt kb. 20 perc alatt ír meg, viszont addig legalább le tudod tölteni a következő adagot a netről :))))
felejtsd el gyorsan!
ha a EW-os 16x tipus lenne az mas, de ez egy bunrossz szeria volt (mellesleg meg csak nem is 32x olvaso, hanem 24x - de bar ez lenne a legnagyobb baja)
Egy ismerősöm kinézett magának egy Philips 4x4x32x CD-újraírót a Metroban brutto 20 eFt-ért (talán épp azt, ami a topic címében van), és megkért, hogy tudjak meg róla egypár dolgot.
Sajni a Metro-anyagokból a típusjelzés nem szerepel, a neten meg nem találtam értelmes infokat. (a philipsnél mintha nem létezne support a régebbi dolgokra, csak az aktualitásokkal foglalkoznak...)
Szóval az érdekelne, hogy vannak-e újabb tapasztalataitok ezzel a driveval kapcsolatban?
- Képes 80 perces CD-t (újraírhatót is) írni?
- Képes 90 perces CD-t írni?
- Tud túlírni?
talakozott mar valaki kozuletek Philips PCRW464K tipusu iroval? Igaz, hogy csak 4x4x6-os, de igen kedvezo aron kinaljak (legalabbis USB-s irok kozul ez tunik a legolcsobbnak, 196 euroert).
Egy olcso, de mindenkeppen USB-s CD-irora lenne szuksegem, nem tul gyakori hasznalatra. Szerintetek megeri ezt megvenni?
Biztosan van jobb is mint a Made in Hungary Philips, de azt meg is kell fizetni. Vegyél pl Plextor-t vagy Ricoh-t. Ha még is inkább az olcsóbb kategóriaánál maradsz akkor majdcsak mindegy. Heti 1-2 cd írása esetén mind bírja (vagy megpusztul). De a gari idő alatt általában kiderül hogy hibás-e vagy sem.
BerniE: Egy "made in Hungary"-s, Philips belsejű 2x2x6-os HP CD-írót használok. Már lassan 3 éves lesz, és még mindig működik. (Heti pár cd-t írok csak.)
Az LG író pedig nem lesz hosszú életű ezen a Földön...
Hal!
Egy régi 2x2x6x-os Philips-el volt konkrét tapasztalatom: 2év alatt 2x kellett cserélni -a garanciát szerencsére mindig újrakezdték- persze ez is made in hungary volt.
Ha olcsó és megbízható cdírót akarsz két választásod van: 4424-es Teac(ha még lehet valahol kapni), vagy 8432 Lg(aquaban pl.17,6+fa).
Üdv, BerniE
Szerintem nem olyan rossz a Philips. Én épp most adtam el a gépemmel együtt, de meg voltam vele elégedve.
Bár magyar összerakás, de ha nem hajtják agyon bőven meteszi otthoni heti pár CD felírására. A géped pedig úgy sem birná sokkal gyorsabban.
Pár CD kivételével mindent megeszik (amit adtam neki). Nem ette: sárga-kék Sony-t és az EuroData-t illetve 1-2-t közülük.
Szóval összegezve tapasztalatom:
Kevés használat mellett kár sok pénzt kiadni egy hiperszuper... iróra.
Van vamai konkret tapasztalat vagy csak az ara es a sebessege alapjan mondod hogy nem?
Mert nekem az ara negyon bejon a sebesseghez meg csak annyit hogy egy 200-as MMX procis gepbe lenne, hogy az osszegyulo anyagokkal ne kelljen ide-oda maszkalni hogy megirhassam, ugyhogy boven eleg a 4x-es iras.
Tehat tovabbra is az a kerdesem hogy erdemes e megvenni vagy valami gagyi selejtes szeria lehet.