Egyéni szervezésben 10 napot töltöttünk. Szingapurban 3 éjszaka egy 2 csillagos ablaknélküli hotelban, reggeli nélkül, tiszta volt, s ami nekünk fő szempont volt 450 m-re a Smartbusnak megállója, amivel Kuala Lumpurba mentünk.
Érkezés napján csak sétálgattunk a hotel környékén. Másnap Hopp on hoff buszoztunk 2 útja van, mindkettőn végig mentünk. Még egy körnél leszálltunk ott, ahol számunkra érdekes volt.
Harmadik napon Gardens By The Bay-ba Felhőerdő+obszervatórium még itthon vettem jegyet a Getyourguide-n.Köv. napon korán ment a buszunk (jegy online, még itthon) 6:30 kor Kuala Lumpurba az út kb 6 órás volt nagyon kényelmes ülésekkel.Szállás a vasuti pályaudvarnál egy 3 csillagos reggelivel, ami egy indiai étteremben volt a 3. épületben.
Hotel kiválasztása a pályaudvarhoz kötődött.Itt 2 éjszakát töltöttünk. Érkezés napján indiai negyed elég közel volt. egy nap Hopp-on -Hoff busz itt is 2 utvonallal. Leszálltunk ahol nézelődni akartunk. Látnivalókban segit a gugli.
A 2 éjszaka után vonattal mentünk ki a reptérre Penang szigetre repültünk jegy online még itthonról. AirAsia Itt 5 éjszaka volt egy autentikus hotelban reggelivel.
Érkezéskor taxival mentünk George Town-ba a szállásra kb fél órás ut volt 50 ringgit.Egy nagyon jó taxist fogtunk ki, már útközben ajánlgatta a látnivalókat izlésesen albumba rendezett fotók alapján, árakkal. Volt köztük 1-2 amit én itthon fel se irtam. El is fogadtuk ajánlatát. Másnap jött is a megbeszélt időben, óránként 50 ringgit kért.2 napot vettük igénybe napi 7 órában. pontos,udvarias, tiszta Mindenkinek szívből ajánlom, nagyon korrekt.
Ő vitt ki a reptérre is.Látnivalókban segit a gugli. Penagból vissza repültünk Szingapurba ahonnan 1 átszállással haza. Szingapur-München 12 órás volt. ott 5 órás várakozás aztán Budapest.
Végig az úton nagyon meleg, nagy páratartalmu idő volt.Összeségében nagyon jó volt minden, emberek kedvesek, tiszták, segitőkészek. A Legtöbb helyen kártyával fizettünk, Penangban váltani kellett, taxis is váltott, USD-t vittünk. Kuala Lumpurban nagyon keveset kellett váltani, igaz kevés ideig is voltunk.Árakat nem írok, mivel mindenkinek másak az igényei, más időpontokban tud venni repülőjegyet, foglalni szállást.
Összeségében olcsó ország. Streetfood kaja 6-7 száz forint körül, buszjegy 270.-Ft.Taxis névjegykártyája nagyon ajánlom őt, semmi érdek nem fűz hozzá.
Érkezés Szingapúrba itt 3 éjszakát töltünk, másnapra vettem Hop-On-Hop buszra jegyet, Megnézzük a Supertree, Marina Bay Sands, fényshow este, Kínai negyed, Little India, Kampang Glam,
Buszjegyet vettem Kuala Lumpurba itt 2 éjszakánk lesz. Ide is megvettem a Hop-On-Hopp buszjegyet. Petronas stb, ami beleér+
Innen elreppenünk Penangra megvettem a repjegyet, itt 5 éjszakánk lesz.
Vissza repcsivel Szingapúrba jegy meg van
Melaka kimarad csak így tudtam összehozni a közlekedést olcsón.
Ez a topik se pörög, azért kérdezem AirAsia jegyet szeretnék venni Szingapurból Penangra. Mindig átdob az oldal amikor beirom hová a Move AirAsiara, vagy a Airpaz-ra. Úgy látom ezek viszonteladói oldalak.
Indul az első igazi fapados járat Ázsiába
Óriási felhajtás közepette felszállt Kuala Lumpurból az Air Asia X első londoni a Stansted repülőtérre. Az Air Asia X anyacégének számító Air Asia a kontinens legnagyobb fapados légitársasága, s nagyjából akkora sikersztoriként tartják számon arrafelé, mint Európában a Ryanairt. A hosszú távú utakra szakosodott Air Asia X első járata 2007 novemberében szállt fel az ausztráliai Gold Coast felé, tavaly pedig újabb ausztrál útvonalak mellett egy kínai is beindult, Hangzhou-ba. A londoni járatot régóta tervezték és többször is elhalasztották az indulást. A cég nem az angolokból kíván megélni, hanem egész Európából. Stanstedet épp azért választották célpontként, mert ide közel 150 reptérről hozzák az utasokat az európai fapadosok. Az útvonal másik végéről, Kuala Lumpurból is több mint 100 célállomásra spriccelnek szét a fapadosok, döntően épp az anyacég Air Asia gépei. (origo/fapadosinfo.hu)
Igen, minden saját szervezés volt, és mindenhová tömegközlekedtünk (metró, busz) - jó, pontos, érdekes. Taxiba egyszer ültünk, mert gyorsan el kellett kapni a buszsofőrt, aki otthagyott a határon, hogy visszaszerezzük a buszban maradt könyvünket:)) Tudtuk ugyanis, hogy hová fut be a busz, és bíztunk benne, hogy ott lesz egy darabig mielőtt visszaindul Malajziába - így is volt. A sofőr nagyon megdöbbent, hogy "beüldöztük", de visszakaptuk a könyvet:)))
Átnéztem a prospektusokat, és sajnos nem találom a címet, de az Orchard Roadon valahol (amúgy is érdemes végigsétálni, legalábbis Karácsony táján nagyon látványos volt) van egy szuper Tourist Info Office, ahol NAGYON segítőkész hölgyek adnak sok JÓ tanácsot. Egyébként kiváló a "kitáblázás", utastájékoztatás, uh. segítség nélkül is simán mindent meg lehet találni a városban.
jó lesz. mondjuk nem a tipikus DK-Ázsia, nagyon amerikanizált, de ha nagyon kerestek, találtok még ázsiai feelinget. KLben a kínai negyed, Szingapúrban az indiai.
egy másik lapba a köv. írtam az információs blokkba, (a légitársaság nevét kötlező volt kiírni, de korántsem az a legolcsóbb, viszont lehet h a legjobb) :
Tippek, információk
Államformája: köztársaság, a 693 km²-nyi területen 4,5 millióan élnek. Beutazási szabályok: beutazáshoz vízum nem szükséges. Az útlevélnek a hazautazástól számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie. Időeltolódás: +7 óra (a nyári időszámításkor + 6 óra) Időjárás: párás meleg, a nappali átlaghőmérséklet 28-30 °C
Megközelítés: repülővel (Singapore Airlines 750-900 euro)
Pénznem: szingapúri dollár (1 SGD kb. 114 Ft)
Árszínvonal: ázsiai szinten drága, de ha guest house-ban lakunk és utcai étkezdékben eszünk, napi 3-4000 Ft-ból is kijöhetünk
saját pénzen nem mentem volna még1x, sokkal jobb helyek is vannak DK-Ázsiában, mint Szingapúr. Egyébként az jutott eszembe még tegnap, h nincs olyan nagy különbség az árakban Malajzia és Szingapúr között, mint ahogy azt általában gondolják.
MIvel így kiderült, hogy én írtam a korábban ajánlott cikket, remélem, "kötelességednek érzed" :)))), hogy elolvasd!
a legolcsóbb verzió asszem Bp-KL-Bp jegy lenne - néhány hete kaptam ajánlatot az Aerovivától, hogy 99 e Bkk (a reptri sztrájk miatt), az lenne a legolcsóbb, ha még van, erre is kérdezzetek rá.
mennyibe fájt a Frf-Sin repjegy és melyik légitársaság volt? - hát ez az, hogy nem fájt, csak a 14 órás repülés visszafele Londonig, meg a repülőtérváltás (1,5 óra) és utána a kávédarálóval haza. A Singapore Airlines vendége voltunk 6-an, 3 K-eu-i országból, újságírók, és az A380-asról kellett írjunk, nem Szingapúrról. (Én mindkettőt megtettem, összesen 5 helyre, úgy hogy reménykedhetek abban, hogy máskor is visznek, mondjuk Ausztráliába vagy akármi.) Odafele Boeinggel mentünk, de a Singapore Airlines az összes nagy gépét ua. belső berendezéssel látja el, mint az A380-ast, és odafelé sikerült a businessen helyet kapni mindannyiunknak (tudtuk, hogy ez esetleges, mert a turistára vettek jegyet), így le tudtunk feküdni. A képeken a két szomszédom: látsdzik, milyen nagy hely van, damasztabrosz, étlapról választás, pezsgő, bor üvegpohárba, desszertkocsi stb. és éjfélkor jön a stewi, lehajtja az ülést, kihúzza, megágyaz és lefekszel (átlósan kb. 170 cm, tehát nyújtózás nincs, de embrió pózban teljesen jól lehet aludni). visszafelé volt a nagygép, 2 emeletes mert Frankfurt nem tudja fogadni, csak Heathrow, hát ülve nem volt nagy élmény (de egyébként igen). Az Emiratesnek is van A380-asa, érdeklődjetek, mert egész más, mint a többi gép: nagy, lusta, lomha dög, de egy perc alatt szállt föl és 100 km-rel megy gyorsabban, mint a Boeingek. Mutatom még a turista osztály tv-jét: 900 valahány csatorna van (a programok száma ua, csak a tv más, mint látod), ha nem tudnál ülve aludni.
JB-ben a Puteri Pacific Hotelt 5* néztem ki, mert közel van a hídhoz és elég jó a travelreview-e, nem a legolcsóbb, de annyi pénzért pl. Szingapúrban max.2*-os szállást kapnék csak enni mi is utcán v. max. helyi "gyoskajáldákban" szoktunk mennyibe fájt a Frf-Sin repjegy és melyik légitársaság volt? én az Emiratessel kacérkodom, mert az megy Bécsből bár a legolcsóbb verzió asszem Bp-KL-Bp jegy lenne, és utána valamelyik belős járattal le....
Én KL-ből mentem busszal, ami megállt Johor Bahruban is (de ez 15 éve volt), fél éve meg repülővel voltam Frankfurtból. Szingapúr azért nem olyan olcsó város mint Bkk, vannak még riksák, de drágábbak, mint ataxi. nem tudom, mennyi pénzt szántok rá, meg hol laktok, de ha ilyen helyeken esztek (2.kép), akkor jut majd egy koktélra vagy kávéra a Rafflesban is (3.)
csak tájékozódom (1etlen ázsiai viszonyítási alapom a bbk-i közlekedés, ahol a txi teljesen jól bevált - kibéreltük egész napra és hurrá...) de ha van jó kis buszjárat J.B. és Singapur között, akkor miért ne...
köszi neked is de jó, h. legalább itt van valaki, mert a Maláj topikba hiába írkáltam MYR-rel lehet fizetni v. csak a a saját dollárjukkal? pl. ha Johore Bahru-ban lesz a szállásunk és áttaxizunk, visszafelé mivel fizethetek?
van busz, és a belváros gyalog is bejárható. amire számítsatok: 16-18 fokra hűtik le a plázákat, boltokat, ami a kinit 30-hoz képest rettenetes: legyen nálatok sál, zokni stb, amit beléptek, vegyétek fel, ha nem akartok a 2.nap ágynak esni.
óriáskerék szuper volt, szt. András templom, állatkert, night safari, Jurong Bird Parc-különösen jó!, séta az Esplanade és környékén, Sentosa (számomra) felejthető, de legyen, ilyet is láttunk... !Little India!