Keresés

Részletes keresés

szilkó Creative Commons License 2010.09.08 0 0 53
Most fogják talán kihantolni.
vi627 Creative Commons License 2003.07.06 0 0 52
Phhh...ehhez sok mindent nem tudok hozzáfűzni...méghogy zarándokolnak...bár ízlések és pofonok...nadeazért...hmmm
Előzmény: Törölt nick (51)
Törölt nick Creative Commons License 2003.07.06 0 0 51
A legenda él tovább

Zámbó Jimmy sírjához ma is elzarándokolnak a rajongók * Szerettük, szeretjük és szeretni fogjuk dalait

Két és fél éve, hogy Zámbó Jimmy tragikus körülmények között elhunyt. Igazi sztár volt, király a maga nemében. Több ezren imádták és a legenda még mindig él. Szinte minden nap van kinn valaki csepeli sírjánál.

A közönség szerette, és ki tudja, mit érhetett volna el Zámbó Jimmy, ha 43 éves korában nem éri utol oly váratlanul a halál. A teste ugyan virágokkal teli sírboltban nyugszik a csepeli temetőben, de a szelleme még mindig ott lebeg valahol a fák lombjai, a virágok szirmai között. Legalábbis ezt láthatni azoknak a szemében, akik kilátogatnak végső nyughelyére. Ott jártunkkor épen egy négyfős csapat rótta le tiszteletét a Király előtt. Vidékről érkeztek, a fővárosban volt dolguk, és mivel a tévében már régebben látták, hogy felújították a sírt, ezért meglátogatták.

– Nincs ebben semmi különös. Szerettük, szeretjük és szeretni is fogjuk Jimmy dalait. Azokat senki és semmi nem tudja elvenni tőlünk – mondta a fiatalember. Barátnője és két társuk némán fürkészték a virágokkal teli nyughelyet.

Az énekes tiszteletére állított emlékművel szemben van két pad, azon meg-megpihennek emberek, akik - lehet, hogy saját szeretteik miatt mennek a temetőbe - szépen csendben elüldögélnek és felelevenítik emlékeiket Jimmyről, a Hangról.

Ez az érem egyik oldala, a nyugodt, kiegyensúlyozott és racionális. Van azonban egy másik is, a kissé sötétebb és jóval nyugtalanítóbb. Azok, akik olykor barbár módon, senkit és semmit nem tisztelve átesnek a ló másik oldalára. Olyanok, akik elfelejtik, hol is vannak valójában. Hangszórókból bömböltetik a zenét, hangoskodnak és jobbára zárórakor, azaz nyolc után akarnak bemenni a temetőbe, és nem átallnak összeveszni sem a munkájukat végző temetői dolgozókkal.

Igyekeztünk megtudni, vajon kik takarítják és tartják rendben a sírt. Volt, aki azt mondta, általában fiatal lányok, mások szerint a Zámbó testvérek.

- Édesanyám, Tihamér és én minden vasárnap kinn vagyunk a temetőben délután két órától. Átrendezzük a virágokat, kimossuk a vázákat és van, hogy órákig elüldögélünk öcsém sírjánál – nyilatkozta lapunknak Zámbó Marietta. Majd hozzátette, hogy a rajongók még most sem maradoznak el. – Soha nem tudunk egyedül lenni, van, hogy csoportosan érkeznek vidékről. Tiszteletüket teszik Jimmynél aztán folytatják útjukat, színházba vagy a Terror Házába. Virágokkal halmozzák el. Különböző kis üzeneteket hagyva a csokrokba tűzdelt kártyákon. Ezeket összegyűjtjük, és egyszer majd kiállítjuk őket – mondta Marietta.

A legenda tehát két és fél év után is él. Mindannak ellenére, hogy sokfélét pletykálnak az emberek Jimmy halálával kapcsolatban. Még sokan meggazdagodhatnak belőle és sok bőrt lenyúzhatnak még az ügyről, de egyet nem kellene elfelednie senkinek: elsősorban egy ember halt meg 2001. január 2-án.

NICK Creative Commons License 2003.01.03 0 0 50
Már megint.

Furcsa egy világklasszis gitárost látni a Jimmy mögött.

Előzmény: Tyimofejev et. (-)
judittaa Creative Commons License 2002.01.08 0 0 49
Jól félre-tájékoztattuk egymást, de hála Neked, minden pontos információt megkaptam a Jimmy nótával kapcsolatban.:)))

Köszi a válaszodat.

Előzmény: csupaszív (38)
Tanársegéd Creative Commons License 2002.01.04 0 0 48
Érzem, hogy Jimmy nem halt meg.
Köztünk él.
__PT Creative Commons License 2002.01.03 0 0 47
Engem 1 ember szeret, akinek nyomaba sem er a "millios" IQ20-as tomeg...
Előzmény: Ösztönlény (41)
Vízmajor Creative Commons License 2002.01.03 0 0 46
Ez teljessen Off ugyhogy bocsi!

Ösztönlény: Nem az számít hogy hányan szeretnek, de az igen, hogy hányan tisztán, őszintén.
Nem fanatikusan, hanem ésszel!

Vízmajor

Ösztönlény Creative Commons License 2002.01.03 0 0 45
Igen, a tömeg számít, ezt már a Sex Pistols is felismerte. Miért csak utálkoztok, miért nem értitek, meg, hogy Jimmy egy Culture Jumming? Egy Rock and roll svindli. Egy igazi punk?! A kész átverés show országos kiterjesztésben. Jimmy egy zseni volt, és most az Árpi, a színvonalat nem ők határozzák, az geopolitikai fátum, itt csücsülünk a béka segge alatt, ehhez képest Jimmy egy áldás volt nekünk. Emléke örökké velünk van.
Előzmény: EbiHall (43)
manyi Creative Commons License 2002.01.03 0 0 44
Neked nem ekég semmi?Klauzál fíling,thai box anyuval,realista életpéldával nevelt intelligens gyerekek,szépség,tehetséges család-ennyi bört lehúzni és egy országot megvezetni egy éven át ezzel a takonyszar történettel,zámbó árpy!!!!!!lemeze
Ebyhall-sajnos egy éve tapasztaljuk:mindig van lejjebb.
Előzmény: EbiHall (43)
EbiHall Creative Commons License 2002.01.03 0 0 43
Jó vicc, a szart is szereti több millió légy, én mégsem!
Szerinted a tömeg számít???
Mert szerintem a minőség - és Dzsimi nem üti meg a szintem!
Előzmény: Ösztönlény (41)
elefantkillah Creative Commons License 2002.01.03 0 0 42
Tegnap hallottam a kossuth rádióban a következőt. "És most jimmire emlékszünk, kollégánk még tavaly Húsvét!!!! környékén készített vele riportot, azt forgatjuk most le blabla". Elég amatőrök nem?
Ösztönlény Creative Commons License 2002.01.03 0 0 41
Jimmyt többmillióan szeretik, hát téged, ember?
Előzmény: __PT (35)
llila Creative Commons License 2002.01.02 0 0 40
Próbáltak csinálni, de nem tudtak olyan rondát!
Előzmény: romboid (37)
csupaszív Creative Commons License 2002.01.02 0 0 39
Bocsi, azt hiszem, félretájékoztattalak:-))) Természetesen a múlt előtti, azaz a XIX. század közepén született.
Előzmény: csupaszív (38)
csupaszív Creative Commons License 2002.01.02 0 0 38
Köszi! Csak kíváncsi voltam, hogy fel van-e tüntetve az eredeti szerző.

Albert Ketelby brit zeneszerző az. Ő a múlt század közepén született, és az "In A Persian Market" című műve az, ami Jimmynél "Nézz le rám ó Istenem".

Előzmény: judittaa (32)
romboid Creative Commons License 2002.01.02 0 0 37
Tényleg: hogyhogy nem volt szilveszterkor Jimmy-álarc?
feherlofia Creative Commons License 2002.01.02 0 0 36
Ef Zámbó Jimmy Happy Dead Band
__PT Creative Commons License 2002.01.02 0 0 35
Ha az osztonleten tuljutsz, akkor radobbensz, hogy mindannyiunk Dzsimikeje eleg sovany volt kulturszinvonalat tekintve, es soha nem emelkedett a daridon nevelkedett nagyatlag szintje fole.

Mit tagadjuk, Dzsimi komoly igenyt elegitett ki, a kulturalis nihil szinvonalat.

Szomoru vagyok, hogy tavaly egy aranylovessel vegleg itthagyott minket ezen a siralmas foldi letben. Hianyozni fognak a jo oreg szerda esti dalban elmondott balladai (na azert nem nekem), de talan mindenkinek igy lett jobb....

PT

Előzmény: Ösztönlény (31)
okika Creative Commons License 2002.01.02 0 0 34
én is imádtam, főleg amikor Piszkos Fred és Wágner úr is feltünt... sose felejtem el...
llila Creative Commons License 2002.01.02 0 0 33
El ios vitte a kaszás...
Előzmény: judittaa (32)
judittaa Creative Commons License 2002.01.02 0 0 32
Bocsi!
Azt hiszem, félretájékoztattalak.
Az igaz, hogy a legtöbb Jimmy számnak Kaszás Péter a szövegírója, de az általad említett dalnak úgy hallottam, nem magyar a zeneszerzője.

Előzmény: csupaszív (24)
Ösztönlény Creative Commons License 2002.01.02 0 0 31
Amíg élt nem igazán szerettem. Egy éve viszont mindent tudok róla, és ha én lennék az Országimázsközpont, biztos vele reklámoznám a magyar nemzetkaraktert. Mert a magyar legyen olyan, mint Jimmy! Hedonista, nagyéletű, élvezze az életet, szeresse a barátait és legyen szenvedélyes. Elég a megkeseredett,ecetes képű, hajlott gerincű pesszimistákból! Jimmy a mi fiunk, egyszerű, nem affektál, kicsit tahó, de istenem, mi sem vagyunk a Felsőház lordjai, ki nem vizelt egyszer életében parkban, vagy köpött az utcára?!
Én igenis emlékezem rá, tegnap láttam az emlékműsort, fantasztikus volt, nagyon tetszett, mint Berger a Hair-ből, Manchester-England...a tánckar is nagyon rendben volt, aztán jött a júármájdeszteni, hát az kiköpött Paul Anka, csak a refrént magas cében nyomta, katartikusan. Jó volt, csodálatos, és minden gúnyolódó menjen a fenébe!
judittaa Creative Commons License 2002.01.02 0 0 30
Hali!

Nem vagyok kifejezetten jimmy rajongó, de ez a szám nekem is tetszik.
A zeneszerző: Jimmy
Szövegíró: Kaszás Péter

Az biztos, hogy óriási tehetség volt.

Előzmény: csupaszív (24)
sneci_ Creative Commons License 2002.01.02 0 0 29
Hmmm! Így hogy mondod....
Előzmény: llila (28)
llila Creative Commons License 2002.01.02 0 0 28
ott is valami Jimmy nevű néger boxolt!
Előzmény: sneci_ (27)
sneci_ Creative Commons License 2002.01.02 0 0 27
Én az eurosportot néztem, és ott -gondolom valami szervezési hiba miatt- nem adták egy számát se!
Előzmény: llila (22)
Ogre Creative Commons License 2002.01.02 0 0 26
Kár, hogy meghalt. Amíg élt, kevesebbet láttam és hallottam. Azóta akármerre megyek, mindenhol ott kísért. Vagy ő, vagy a családja.
CVZ Creative Commons License 2002.01.02 0 0 25
A Füllig Jimmyre gondoltok?! :)))))

ÉJJJEN REJTŐ JENŐ!

csupaszív Creative Commons License 2002.01.02 0 0 24
akinek megvan cédén, beírná ide, hogy a "nézz le rám ó istenem" slágernek kik a szerzői, megköszönném.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!