Keresés

Részletes keresés

DominicWolf Creative Commons License 2020.01.09 0 0 39

Sziasztok!

Próbálok weblapoz készíteni. Kérdezném, hogy bizonyos kulcsszavakra, pl google, bekerüljön a weblap is a találati listára. Milyen parancsok kellenek?

Köszönöm a segítséget!

web.gcd Creative Commons License 2007.12.03 0 0 36
Helló!

Kicsit rég voltam itt úgy látom.

Ha még mindig nem megy a php, akkor javaslom a tvn ingyenes szolgáltatót. (meghívós, meghívtalak) Itt megy a php rendesen, ha nem, akkor tudok segíteni, mert én is itt tesztelek ezt-azt.

Az include-hoz annyi észrevételem lene, hogy:

include_once("valami.php"); legyen inkább ne sima include, mert ha ezt a parancsot több oldalon kiadod, akkor többször inklúdolsz be egy fájlt, ami hibát okozhat. Az include_once figyel arra, hogy csak egyszer húzza be az adott fájlt.

Egyébként le a kalappal... 60 évesen php-t tanulni... :)

Az email küldő php script-tel mi a helyzet? Sikerült végül a használata?

üdv:
V

Előzmény: oldember (22)
oldember Creative Commons License 2007.12.03 0 0 35

Már mondom is!

Nem jött össze! Ez a PHP Fusion nem az, amire "vágyom"!

Már írtam az Extrásoknak, talán csak én voltam béna és egyszerű lessz a megoldás.  

Előzmény: oldember (34)
oldember Creative Commons License 2007.12.03 0 0 34

Közben kiderítettem, hogy azért nem indul automatikusan, mert szükség van egy "segédeszközre", amit a szerverre kell feltölteni. Ez pedig a "PHP-Fusion" nevezetű programocska. Ezt, meg is próbálom megcsinálni, aztán majd minden kiderül.

Köszönöm a segítséget, remélem most már boldogulok majd egyedül is a zavarásod nélkül.  

Előzmény: DJG (33)
DJG Creative Commons License 2007.12.01 0 0 33
Ott a szöveg alján a "PHP-ből" alcím, és a bemutatott kódrészlet is PHP, ott van az elején a nyitókód, és a mögötte jövő sorok pedig PHP-ben vannak. Tehát az extra.hu-n van PHP. Írjál nekik egy levelet, és kérdezd meg, miért nem indul el automatikusan az Index.php fájlod. Addig is egyébként, ha kifejezetten beírod a nevét (tehát nem www.akarmi.extra.hu, hanem www.akarmi.extra.hu/index.php-t írsz a böngésződbe, akkor mindenképpen be kell jönnie. Ha nem, akkor ott valami le van tiltva, rosszul van beállítva, vagy ilyesmi, és ebben az Extra.hu ügyfélszolgálata fog tudni segíteni.

Üdv,
Gábor
Előzmény: oldember (32)
oldember Creative Commons License 2007.12.01 0 0 32

Most ismét kipróbáltam a szolgáltatót és nem működik a PHP. Az extra.hu-ról van szó!Itt van ugyan is a honlapunk. 

Csináltam egy tesztet és ahogy javasoltad átírtam a kiterjesztést .php -ra.

404-es Error! jön rá.

Megpróbáltam ugyan ezt a freeweb.hu-n és simán vitte. Aztán még egy másikon is, az is jó volt.  

Van itt alul valami a PHP ról is, de nem igazán értem, mert tulajdonképpen az is a mysql-ról szól..

Előzmény: DJG (30)
oldember Creative Commons License 2007.12.01 0 0 31

Hiszen, ha tudnék angolul. Mennyivel egyszerűbb lenne az "életem"! =:-)))

Köszi, de sajnos ez nem az én világom és már nem úgy néz ki, hogy az lesz.

Igy aztán marad a kínlódás. 

Előzmény: locsemege (29)
DJG Creative Commons License 2007.11.30 0 0 30
Minden lehetséges az ingyenes szolgáltatók tájékán, de eléggé meglepne, ha MySQL lenne és PHP nem, mert mit kezdenél vele? Mindenesetre a Freewebről tudom, hogy van PHP; vagy két éve, amikor még a saját weboldalamon nem volt, akkor ott tesztelgettem dolgokat (bizonyos biztonsági intézkedéseket nem engednek meg, tehát éles dolgokat nem feltétlenül érdemes oda tenni, de gyakorlatozni bőven jó).

A fájl nevének mindenképpen .php-nek kell lennie, egyébként a szerver bele se néz, hogy van-e benne egyáltalán PHP-programrészlet. Tehát .html nem lehet.

A kezdő- és végjel arra kell, hogy tudja a szerver, hogy itt most PHP-kód jön. Attól még közé kell tenni a tényleges parancsot, egy fájlnév nem elég:

<?php
  include ("akarmi.php");
?>

Az, persze, hogy külön sorba írod-e, meg beljebb kezded a tartalmat, lényegtelen, csak jó rászokni az áttekinthető, esztétikus kinézetre, magad is jobban kiismered magad a fájljaidban.

Üdv,
Gábor
Előzmény: oldember (28)
locsemege Creative Commons License 2007.11.30 0 0 29
Itt nézz körül, ez egy jól használható oldal. A PHP script-et a szerver futtatja, tehát kell lennie szerver oldali támogatásnak hozzá.
Előzmény: oldember (28)
oldember Creative Commons License 2007.11.30 0 0 28

Tehát, ha jól értem:

- pl.: egy index.html kezdőlapon lehetnek php-s elemek? (csak sejtem, hogy ha lehet akkor is csak úgy fog működni, ha a szolgáltató server tudja a php-t)

Vagyis, csak ott van értelme akár csak beszúrni is php elemet, ahol működtetik is.

Ez meg elég ritka. Az ingyenes szolgáltatóknál főleg. Kiderült, hogy ahol először próbálgattam a "szárnyaimat", ott nincs php a szerveren csak Mysql. Kerestem egy másikat és itt már valóban , akár át is írhatom a kiterjesztést php-ra. Most már csak a vegyes felhasználás "tudománya" hiányzik. Egyelőre!  

Csak pontosítok a beszúrásra: 

mondjuk az index.php fájlban  a kód sorok között a  <?php kapcsolat.htm ?> módon kell beszúrni?

Esetleg fordítva is igaz?

Azaz az index.html fájlban  <?php angol.php ?> is helyes?

Ne haragudj már, hogy ilyen nehézkesen fogom fel! Meg nem szeretnélek zavarni sem, mert biztosan van jobb dolgod is mint engem oktatgatni.

Ahogy mondani szokták: csak a "fonalat szeretném elkapni" , onnan már boldogulok magam is.

Előzmény: DJG (27)
DJG Creative Commons License 2007.11.29 0 0 27
Még egy-két kérdésem lenne: lehet-e hivatkozni rá vagy netán beszúrni a Php fájlt? Illetve mi az eltérés a html megoldásoktól, ha van egyáltalán?

Lehet beszúrni, hogyne, van, aki éppen csak erre használja a PHP-t, semmi másra.

Kezdetben nincs nagy eltérés. Ha átnevezed az eddigi fájljaidat .php-re, akkor is mennie kell (persze, ha hivatkozol egyikben a másikra, ott se felejtsd el átírni). A tényleges PHP-s tartalom nem kötelező, csak lehetséges. Ha egy fájl kiterjesztése .php, akkor a szolgáltatód szervere előbb beleolvas, és ha talál benne <?php és ?> közé foglalt részeket, végrehajtja, de ha nem talál, akkor nem veszel észre semmi különbséget az eddigiekhez képest.

A beszúráshoz nem kell más, mint a fenti két kód közé tenni egy

include ("másikfájlneve.html")

parancsot.

Üdv,
Gábor
Előzmény: oldember (26)
oldember Creative Commons License 2007.11.29 0 0 26

Na, végre valaki tisztán érthetően beszél!

Köszönöm! Ebből az egy válaszból több kiderült , mint amit hetek óta olvasgatok.

Az egyértelmű konkrét megfogalmazások hiányoznak a magyar nyelvű leírásokban.

Angolul pedig sajnos nem tudok. Illetve csak a legszükségesebbet, de az meg nem sokra elég.  

Valóban nincs szükségem a tesztelő programra, ezért ezt törlöm. (Bár itt nekem is voltak fenntartásaim, de a sikertelenség vitt bele a próbálkozásba)

Ezzel a lépéssel a Mysql téma is lezárul. 

Ezt az index.htm - index.php cserét tovább próbálgatom.

Lehet, hogy eddig valamit rosszul csináltam? Nem lehetetlen! 

Addig úgy sem nyugszom amíg ki nem derítem. 

Még egy-két kérdésem lenne: lehet-e hivatkozni rá vagy netán beszúrni a Php fájlt? Illetve mi az eltérés a html megoldásoktól, ha van egyáltalán? 

Kell-e külön figyelni valamire a PHP-ban? Végül, lehet-e kombinálni a kettőt és nagyon bonyolítja-e?  

Nem akarom megtanulni az egész programozási nyelvet, csupán a meg lévő honlapomat szeretném néhány helyen csinosítani vagy ha kell átírni, esetleges hiányait pótolni és úgy egyáltalán haladni a korral a honlapon is, stb.,stb. 

Ezért megelégszem az ehhez szükséges tudásszinttel, többre időm sem nagyon lenne(gondolom ehhez azért több idő kellene, mint így amatőr módon csipegetve ellesni ezt-azt!) , meg szükségem sem igen lesz rá.  

Előzmény: DJG (25)
DJG Creative Commons License 2007.11.29 0 0 25
A te gépedre felesleges ilyesmiket telepíteni, attól még a szolgáltatótnál nem lesz belőle, náluk meg, gondolom, van (ha nincs, akkor úgyis megette a fene). Legfeljebb akkor érdemes, ha azt akarod, hogy a PHP-oldalakat a saját gépeden is tesztelhesd, de ha állandó webkapcsolatod van, akkor semmi értelme, hiszen egyszerűen feltöltöd az oldalt és elindítod. Én soha nem tettem ilyet a gépemre, pedig csináltam már egynehány PHP-s weboldalt.

A PHP-hez nincs szükséged a MySQL-re. Az utóbbira csak akkor, ha olyan PHP-programot teszel fel, amelyik ezt igényli. A mindenféle portálok, tartalomszolgáltató rendszerek igen, de ha csak te akarsz a PHP nyelvvel megismerkedni, akkor nem.

Ha feltöltesz egy Index.php oldalt az eddigi Index.html helyébe, és nem az indul el automatikusan, amikor az oldaladra felmész www.akarmi.hu néven, vagy ahogy szoktál, akkor a szolgáltatónál kell érdeklődni, hogy mi a baj, mert náluk van valami gond.

Üdv,
Gábor
Előzmény: oldember (24)
oldember Creative Commons License 2007.11.29 0 0 24

Szervusz Gábor!

Köszi , hogy hozzá szólsz, mert éppen ez a bajom, amit leírsz. Nem indul sehogyan sem.

A szolgáltatóm az extra.hu és ott aktiválva van minden. Tehát elvileg menni kellene.

Való igaz, van bennem némi kis zavar a PHP és a MYSQL kapcsolatát illetően, de telepítettem(olvasás után!) az EasyPHP programocskát, amiben megtalálható a PHP, az Apache, a Mysql.

Egyenlőre semmi haszonnal, mert még azt sem értem pontosan melyik, mire való!  

Előzmény: DJG (23)
DJG Creative Commons License 2007.11.28 0 0 23
Felteszed a webtárhelyedre az Index.html helyett. Ha a szolgáltatónál rendesen van beállítva, akkor ezentúl az fog elindulni. De ha még nem akarod lecserélni, csak próbálkozol vele, akkor ne Index.php legyen, hanem Kukutyin.php, és www.tárhelyed.hu/kukutyin.php címmel próbáld ki.

Üdv,
Gábor
Előzmény: oldember (22)
oldember Creative Commons License 2007.11.28 0 0 22

Panni nem jelentkezik, de ha még érvényes az ajánlatod én is segítségre szorulok.

Ráadásul a PHP -ban kezdőként.

Próbálkoztam magamtól összeszedni legalább az induláshoz némi tudásanyagot , de magyarul kevés van és inkább már a korai haladó kategóriának szól.

Kérem nem nevetni, de most ott tartok, hogy kész van egy primitív index.php kezdőlapom és nem tudom megnézni , mert nem tudom hogyan kell elindítani. Szintén nem tudok használni egy email levelező scriptet(ha jól mondom?!) ,mert nem találok leírást, hogy hol kell vagy lehet elindítani!

Ha hülyeségeket írok csak szólj rám!  Nem vagyok érzékeny és különben is tanulni csak másoktól lehet igazán. Különösen így 60 környékén!

Ha tudsz segíteni,  igen megköszönném!

Előzmény: web.gcd (21)
web.gcd Creative Commons License 2007.11.16 0 0 21
mire vagy kíváncsi php-ból? konkrét feladatokat kell megoldani, vagy általában el akarod kezdeni megtanulni az egészet?
talán tudok mondani ezt-azt...
bár látom nem most volt az a hosszálólás, hátha még aktuális...
Előzmény: Panni001 (18)
locsemege Creative Commons License 2007.02.23 0 0 20
Amitt helyett Amit.
Előzmény: locsemege (19)
locsemege Creative Commons License 2007.02.23 0 0 19
Nem én csináltam, de kijavítottam benne tömérdek hibát illetve bővítettem igény szerint. Amitt előtte linkeltem neked - W3Schools -, ott van php leírás is, szerintem érthető.
Előzmény: Panni001 (18)
Panni001 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 18

Köszi! Az oldalt Te csináltad? Eddig egyébként iframe-eket használtam ilyenkor, jobb ötlet híján. Persze csak html-ben csináltam mindent, php tudásom meglehetősen gyér.. Eddig csak e-mail küldő űrlapot csináltam, de azt is úgy, hogy megvolt hozzá a scriptem és azt átírtam a saját igényeim szerint.. Csak hát fejlődni kéne.

TANÁRT KERESEK, AKI MAGÁNÓRÁKAT VÁLLAL PHP-BŐL.

Előzmény: locsemege (17)
locsemege Creative Commons License 2007.02.23 0 0 17
Az elegendő. Van egy kezdőlap, és annak a belsejébe szúrja a php script a menüre kattintásra a megfelelő oldalt. A böngésző szemszögéből ez egy statikus oldal, de logikailag olyasmi, mintha iframe lenne. Nézd meg pl. ezt.
Előzmény: Panni001 (16)
Panni001 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 16
Minimális php-ismerettel rendelkezem.
Előzmény: locsemege (15)
locsemege Creative Commons License 2007.02.23 0 0 15
Ismered? Például PHP?
Előzmény: Panni001 (14)
Panni001 Creative Commons License 2007.02.23 0 0 14
Sziasztok!A segítségeteket szeretném kérni. Olyan weblapot készítek, amely egyetlen frame-en belül helyezkedik el.  Viszonylag terjedelmes lesz oldalszám tekintetében.  A kérdésem az lenne, hogy ha később változtatni szeretnék valamit pl. a menüsoron (új menüpont beszúrása), akkor azt hogyan kell csinálni, hogy ne kelljen minden egyes oldalon a módosítást elvégezni, hanem csak egyszer kelljen beállítani és mindenhol megjelenjen a változtatás?
winstonsmith84 Creative Commons License 2003.11.20 0 0 13
Mivel szokás? Hát a jegyzettömbbel.
Ha a windózos egérráncigáláson túl érteni is akarod miről szól az egész ismerned kell a HTML-nyelvet például.

Úgy jutsz hozzá hogy start - programok - kellékek wordpad.
Beírod hogy

Jé egy html lap

Aztán elmented html formátumba.
Megsúgom hogy például a unixos világban is így "csinálják a weblapot". De ha ész nélkül akarsz egeret ráncigálva összegányolt izéket csinálni akkor csak nyomulj rá a legtrendibbre. De ha érteni akarod miről van szó ne cool menő dizájnproggikat keress hanem olvass el előbb a HTML-ről, Scriptnyelvekről.

Előzmény: DebilGeza (10)
Grosz Istvan Creative Commons License 2003.11.03 0 0 12
Weboldal készítés HTML, PHP, SQL, FLASH
Domain-név regisztráció, tárhely regisztráció, oldal elhelyezése.
Weboldal regisztrálás keresőkben
Online marketing cégeknek.

online_marketing@freemail.hu

DDuma Creative Commons License 2003.03.22 0 0 11
Hello mindenkinek!

Az lenne az én nagy kérdésem, hogy milyen progival csináljak weblapot(ez a Word elég zsenge), továbbá, hogy GIFeket mivel lehet csinálni???

DebilGeza Creative Commons License 2002.11.08 0 0 10
Sziasztok!
Azért hoztam fel ezt a topicot, hogy megkérdezzem, mostanában (az XP korszakban) mivel szokás weblapot készíteni. Nem kell flesh, meg egyéb baromságok, sima html. És ha már itt tartunk: tudnátok mondani animált GIF szerkesztőt?
Igen, mondani én is tudok, de hogy mi a neve és hogyan juthatok hozzá :-)
thuram Creative Commons License 2002.02.17 0 0 9
Mi kell hozzá?Php?Nem tom még nem csináltam ilyet de ugy tudom.
Lényeg az ,hogy ha valami scriptet futatsz akkor ahhoz olyan kiszolgálót kell keresni amelyiken ezt lehet,ha meg nem lehet akkor nem fog müködni..
Előzmény: Jimbo (8)
Jimbo Creative Commons License 2002.02.17 0 0 8
Még egy kérdés. Ha szeretnék a lapra forgalomszámlálót tenni, akkor azt jelezni kell az ingyenes szolgáltatóm felé vagy csak berakom és annyi, vagy hogy megy ez egyáltalán? :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!