Keresés

Részletes keresés

CWorm Creative Commons License 2002.01.04 0 0 6
Okay, kösz a topiccímet, egy ideig ezt fogom olvasgatni asszem. :)
Előzmény: 798081 (5)
798081 Creative Commons License 2001.12.28 0 0 5
Kedves CWorm, és mindenki!

Törzsasztal, Tudatos Álom topic. Jó hosszúra megnyúlt, de kereséssel érdemes megnézni elsősorban megasys hozzászólásait. Ő is valamelyest hasonló időérzékelés torzulásról, és még sok érdekes dologról számol be.

pint Creative Commons License 2001.12.27 0 0 4
én minden reggel lustizok, és ilyenkor valóban lassan tellik az idő. óráknak tűnik az a negyed óra, húsz perc, amit adok még magamnak. hát épp ez benne a csudajó!
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2001.12.27 0 0 3
Egy érdekes dolog. Amerikai kutatók vizsgálva az LSD hatását az emberi agyra, megállapították, hogy az agynak pontosan azok a részei működnek betépve, mint alváskor. Tehát LSD hatására bizonyítottan ébren alvás jön létre. LSD hatása alatt az egyik legelső dolog ami elmegy, az az időérzékelés. Pusztán tudományos szempontból tényleg érdekes lenne vizsgálgatni a dolgot. pl. stopperrel mérni, hogy mennyit gondolsz egy másodpercnek, stb. Sajnos a szer hatása alatt nem csak az időérzékelés megy el, hanem a kommunikációs készség és szinte minden, de érdekes lenne ebből kiindulva olyan anyagot kifejleszteni, ami csak az időérzékelést befolyásolja.
Előzmény: CWorm (-)
BigGL Creative Commons License 2001.12.27 0 0 2
Ez a mélyalvás ismérve, ilyenkor "jön szemedre az álom". Utána vagy emléxel az álomra, vagy nem.
Előzmény: BigGL (1)
BigGL Creative Commons License 2001.12.27 0 0 1
R.E.M.: Rapid Eye Movement
Előzmény: CWorm (-)
CWorm Creative Commons License 2001.12.27 0 0 0
Izé, szöveget még tegnap, 26-án írtam, csak még nem küldtem el, hanem elmentettem és csak most raktam ide. Tehát az időzavar ne zavarjon. :)
Előzmény: CWorm (-)
CWorm Creative Commons License 2001.12.27 0 0 topiknyitó
Üdv!

...eldobtam az éppen olvasott könyvet, mert valami felfedezést tettem, és most gyorsan leírom. Felfedezést, mi...? :)
Na, elmondom, miért írok. Tegnap, mikor hajnali 5-kor (tehát ma) aludni tértem, szokásomnak megfelelően bekapcsolva hagytam a hifit, hadd szóljon még a zene 30 percig, amikor majd magától kikapcsol. Szóval fekszem az ágyban, hallgatom a zenét és közben kezdek elaludni. Aztán már a csöndben arra lettem figyelmes, hogy jön a következő szám a cd-ről. "Nofene, gondoltam, mi volt ez a hosszú szünet, már azt hittem lejárt a 30 perc. Biztos az előző szám végén hosszú üresjárat volt". Aztán vége ennek a számnak is és megint jött vagy 2 perc szünet. Legalábbis ennyinek érzékeltem, de igazából csak 2 másodpercesek a szünetek. Aztán ez mégegyszer megtörtént, én meg már nem tudtam mire véln a dolgot, gondoltam mindenféle "túlvilági erőkre" :) meg a hifi meghibásodására, de már túlságosan benne voltam az alvásban ahhoz, erőm legyen felkelni és megnézni. Aztán elaludtam.
De ezzel még nincs vége. A felébredésnél is hasonló jelenséget tapasztaltam. Tudom, hogy sokáig lustálkodtam meg vissza-visszaaludtam, mert ugye sokáig voltam fent. Az órámat elfelejtettem levenni, ezért egyszer meg is néztem az időt, ez 11:38-kor volt. Aztán még gondolkodtam mindenféléről, miket csináltam tegnap, meg talán el is alukáltam egy kicsit, és valamit talán álmodhattam is... mindenesetre még legalább 20 percig így fél-öntudatlan állapotban leledzettem. Aztán már jött anyám felébreszteni, mert már ideje lenne. Ránézek az órára: 11:40. Húúbazz, itt már nem tudtam mit gondoljak. Bár éppen nem jutott eszembe az elalváskor tapasztalt dolog, de marhára meglepődtem ezen is.
Na, kb. ezeket tapasztaltam ma. Először volt velem ilyen. Valaki tapasztalt már ilyen jelenséget? Vagy erről már tudnak a tudósok? :) Mi lehet ennek az oka? Alvás előtt és után nagyon "felpörög" az ember agya, és ezért 2 perci idő alatt 20 percnyi ideig tud gondolkodni? Várom a véleményeket. :)

CWorm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!