Keresés

Részletes keresés

sas1 Creative Commons License 2002.01.15 0 0 39
Szerintem azért jó magyarnak lenni, mert a magyarok keltek fel először a mocsadék kommunista rendszer ellen 1956 októberében. És még az is szimpatikus, hogy egy szedett-vetett ázsiai rablóhordából képesek lettek egy normális európai népé válni, ezzel példaképként szolgálhatnak másoknak is.
zebUlon Creative Commons License 2002.01.15 0 0 38
Azé mert , ki a rossebnek van szüksége arra , hogy álandóan lezsidózzák meg lecigányozzák . :-))

zebUlon

Pucros Mackó Creative Commons License 2002.01.15 0 0 37
Nekem azért, mert soha nem sikerülhet még egy nyelvet ilyen szinten elsajátítanom.

Tudom, hogy sokan többé-kevésbé érzelgősen fogják fel a magyarságukat, de nem igazán értem, hogy az miért és kinek jó.

objektiv Creative Commons License 2002.01.03 0 0 36
Mert tudom, hogy nem csak en szulettem rossz helyre.
Előzmény: CHemotox (-)
ruzsasanyi Creative Commons License 2002.01.02 0 0 35
Én is szivesen vagyok hazámfia, csak azok a gaz pandúrok ne üldöznének állandóan.
szalonna Creative Commons License 2002.01.02 0 0 34
Én például szivesen vagyok magyar. Bár - pl. itt van ez az állandó vitatkozás is - elég időigényes a dolog :)
JetBoy_ Creative Commons License 2002.01.02 0 0 33
Én másképp tenném fel a kérdést.
Miért? Jó magyaranak lenni??
mukk Creative Commons License 2001.12.27 0 0 32
Azt nem tudom, hogy magyar vagyok-e (családfám alapján talán még 50%-osan sem ...), így azt sem tudhatom, hogy jó-e magyarnak lenni.
Azt viszont tudom, hogy jó itthon lenni még akkor is, ha sokszor rossz!
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.27 0 0 31
Kedves CHemotox!

Tudni, hogy MAGYAR vagyok - az Ember létrehozója.

Csodálatos dolog!

Előzmény: CHemotox (-)
repeant Creative Commons License 2001.12.26 0 0 30
jános,

Azért majdnem te vagy az utolsó oka, hogy büszke vagyok a magyarságomra. VIP-VIP Hurrá!

Előzmény: bródyjános (14)
Horász Creative Commons License 2001.12.26 0 0 29

Csak egy kiragadott és szemléletes példa volt,persze,hogy nem ez a döntő tény.

De a magyar elme és találékonyság mindig is világhírű volt,mondom ezt tényszerűen mindenféle hungarista meg mindenféle felhangok nélkül.

Igeni egy adottság nem pedig egy véletlen eseménysor

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.26 0 0 28
Horasz,

tehat te azert szeretsz magyar lenni, mert az atlagosnal tobb Nobeldijasunk van?

A kerdes egyebkent szvsz hulyeseg.
Minden ember a vilagon szeret valahova tartozni. Ez egy oszton. A sehova se tartozas felelmmel jar. Az egyedullet ijeszto. Ezert aztan mindenki keresi azt a csoportot, amihez tartozhat, es ami vedelmet ad neki. Ez igaz az orszagra nagyban es a kissebb fele haladva igaz a varosra, utcara, hazra, osztalyra, stb. A tobbseghez tartozni alltalaba erot, mig a kissebbseghez tartozas altalaban felelmet hoz magaval.
Foldreszunk nepei annyit keveredtek, hogy nehezen tudnam elkepzelni az adottsagbeli kulonbsegeket. Igy aztan a Nobeldijas peldarol az a velemenyem, hogy ez inkabb igy alakult, mintsem szarmazasbol adodo lenne.

Előzmény: Horász (8)
Horász Creative Commons License 2001.12.26 0 0 27

Bocs tárgytalan az elöző levelem egy szót rosszul olvastam,bocsi...
Előzmény: logicsystem (25)
Horász Creative Commons License 2001.12.26 0 0 26

Kedves logicsystem.

Kullancs a tudod kid..

Egyébként ha bárhol a világon egy gazdag és jómódban élő állam polgárait megkérdeznéd,hogy büszkék-e rá,hogy franciák,olaszok vagy akármik azt fogják válaszolni,hogy igen büszkék erre,

Namármost akkor a nagy nyugati országok lakosainak döntő többgége kullancs aki élősködik a többin?Gondolkozzál már el ezen..

Előzmény: logicsystem (25)
logicsystem Creative Commons License 2001.12.26 0 0 25
kedves Horász,
akik ezt mondják nem hazafik !
csak rajtunk, magyarokon élősködő, sajnos magyarul is beszélő kullancsok ! De az "anyanyelvük" az valami egészen más...
Mr Slowhand Creative Commons License 2001.12.26 0 0 24
Ha valaki vállalja, hogy magyar, azzal egyet tudok érteni, én is vállalom, hogy magyar vagyok. De ha valaki melldöngetve hirdeti, hogy mekkora érdem magyarnak lenni, azt már igenis elítélem.
Előzmény: Horász (23)
Horász Creative Commons License 2001.12.26 0 0 23

Ha valaki annyit ki mer jelenteni,hogy nem szégyenlem azt,hogy magyar vagyok az már egy agresszív és nacionalista állat??

Előzmény: Mr Slowhand (21)
logicsystem Creative Commons License 2001.12.26 0 0 22
remélem ezt a topicot elkerülik macskakörömék, derekék stb...

válaszolva a kérdésre...most még nem igazán felhőtlen a boldogságom, túl sok a "felhő" ami eltakarja a napot... de már tisztul az ég !

Mr Slowhand Creative Commons License 2001.12.26 0 0 21
Ezzel az egész nagymagyarkodással csak az a baj, hogy észrevehetetlenül nacionalizmusba fordul. Erről pedig Oscar Wilde-nak volt egy mondása:
"A nacionalizmus nem más, mint az erőszak önigazolása"
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.26 0 0 20
Vagy azért, mert Radnóti Miklóst csak ezen a csodálatos nyelven lehet megérteni és lehet gondalatait átélni.
prézlimájer Creative Commons License 2001.12.26 0 0 19
A topikcímről egy vicc jut eszembe.

A gazdag ember megkérdezi a szegény embert:

-Miért görbe a banán?

mire a szegény:

- Miért? Görbe?

Magyarra fordítva:

Miért jó magyarnak lenni?
Miért? Jó?

Én még soha nem voltam német vagy francia hogy össze tudjam hasonlítani, hogy melyik a jobb. De attól tartok, hogy ha lenne mód összehasonlításra, kicsi az esély, hogy a magyart választanám. Így azonban nincs más választásom. Ez van, ezt kell szeretni. Na ha most valamelyik marha azt mondja, hogy ilyet csak az mond aki magyarellenes, az kőbuta. Olyan, amilyen a topikcím.

Horász Creative Commons License 2001.12.26 0 0 18

Ez nem is vita tárgya,hogy minden magyar jó és szent,mert ez persze,hogy nem igaz de miért ne lehetnék rá büszke,hogy magyar vagyok?

Szerintem nem hazafiaskodás ha rákérdeznek valakinél arra,hogy örül-e hogy olyan nemzetiségű amilyen és azt merészeli rá válaszolni,hogy igen örül...

Számomra a hazafiaság nem köntös,mert nincs szügségem erre a köntösre semilyen okból...

Előzmény: Mr Slowhand (16)
sicumaci Creative Commons License 2001.12.26 0 0 17
Egy bizonyos Illyés Gyula azt mondta, hogy "az a magyar, aki vállalja". Amiből is az következik, hogy magyarnak lenni nem feltétlenül jó érzés. Sőt. Nagyon kellemetlen is lehet. Erre utal az a szó, hogy "vállalni".
Aki úgy gondolja, hogy az ember azért magyar, mert magyarnak lenni JÓ, KELLEMES, netán HASZNOS, az egy latin mondást követ: "ahol jó, az a hazám". Praktikus elv, sokan követik, nekem speciel nem tetszik igazán, de nem is haragszom, ha valaki ezt a felfogást "vállalja". Amúgy a modern ember egyre inkább így él.
A nemzeti büszkeség? Hát, a fene tudja... Aki büszke ara, hogy ez vagy az, csak úgy, anélkül, hogy tett volna valamit, az bizony olyan, mint a francia nemes a Figaró házasságában. nagy érdeme, hogy kegyeskedett megszületni. Szép, fejlett, feudális szemlélet. Semmi köze a polgári világhoz. Ahol a teljesítmény számít. Mindenesetre a németeknél nemrég parázs vita volt komoly politikai körökben arról, legyen-e büszke valaki arra, hogy német. Eleve büszke erre. A közép és a bal azt mondta, inkább ne.
Nekem Zrínyi büszkeségmegfogalmazása a legrokonszenvesebb. EGY NEMZETNÉL SE VAGYUNK ALÁBBVALÓAK. Szerintem ez a hiteles. A melldöngetés a szorongás ellensúlya, vagy egyszerűen focidrukker-világnézet. Az is felfogás, de nem kell sírni, ha elveri az embert egy erősebb ellendrukker.
Mr Slowhand Creative Commons License 2001.12.26 0 0 16
Egy idézet:
"A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntösében járó még korántsem hazafi."
Azt hiszem te is elfogadod, hogy Széchenyi magyar volt.
Előzmény: Horász (12)
molotov-koktél Creative Commons License 2001.12.26 0 0 15
János! Borzasztó szar az új cédéd! Ezt osztogatják minden gagyiműsorban, de így sem kell senkinek! Talán oszd szét egy szdsz-taggyűlésen őket, nekik talán tetszeni fog.
bródyjános Creative Commons License 2001.12.26 0 0 14
Azért jó, mert megérted a szövegeimet.
Tájékoztató Iroda Creative Commons License 2001.12.26 0 0 13
Először is már kérdés is prejudikál! Ki mondta, hogy jó érzés magyarnak lenni? Ne csináljuk.
Bolond Józan (0) pl. aszongya, hogy "nem jó magyarnak lenni".
Szóval, ha kérhetném, ne magyarkodjunk, ne érzelgősködjünk itt, mert nem lesz jó vége:-)

Horász Creative Commons License 2001.12.26 0 0 12

Akkor is,hogy ha bárhol a világon valakit megkérdeznek,hogy büszke-e arra ,hogy olasz,maláj vagy akármi az a legtermészetesebb,hogy azt mondja,persze ,hogy büszke vagyok.

Nem pedig azt mondja,hogy tök mindegy mi vagyok meg különben is itéljék meg mások...

Előzmény: Mr Slowhand (9)
repeant Creative Commons License 2001.12.26 0 0 11
Hadd legyek én a tizenkettedik, aki azt elmondja, hogy ezt nem lehet elmagyarázni.
_Ember_ Creative Commons License 2001.12.26 0 0 10
Minden valamirevaló emberben benne kell lennie az egészséges nemzeti büszkeségnek(legyen akár román, akár szlovák az illető). Nos, itt nálunk, Magyarországon, ha magyarnak vallod magad, akkor általában a fasiszta jelzőt ragasztják rád. Mivel nem voltam még amerikai és nem is leszek ezért csak a saját szemszögemből tudom mondani:jó magyarnak lenni és egyre jobb lesz.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!