Keresés

Részletes keresés

hangaroa Creative Commons License 2001.12.28 0 0 11
Az EU-ban annyi mindent lehet kapni, biztosan lehet mákot is. Abban azonban, hogy étkezési célra lehet-e, nem vagyok egészen biztos. Németországban, Dániában és Hollandiában is voltam már egy rakat nagy élelmiszerboltban, és nem tűnt fel, hogy ilyesmit árulnának. Igaz, nem is kerestem.

Viszont homályosan emléxem arra, hogy sok évvel ezelőtt mesélt egy törénetet a nagyapám, mely szerint valami nemzetközi szintű összejövetelt tartottak az európai országok magas szintű képviselői, egyebek mellett mák ügyben is. A mák közismert drogvonatkozása miatt korlátozni akarták a máktermesztést, illetve -kereskedelmet.
A mi hazánkat képviselő valamelyik Andrássy (?) gróf (ha jól emléxem legalábbis, Andrássy Gyula, bár ilyen nevű is kettő volt a magyar történelem jelentős közjogi méltóságai között) hozatott egy adag mákos rétest, és megkínálta a döntéshozó urakat, mondván:
"- Magyarországon ezt csinálják a mákból."
A kóstoló azzal az eredménnyel zárult, hogy Magyarország különleges engedelmet kapott az étkezési célú mák termesztésére és forgalmazására.
Ezért is Európa más tájain meglepőnek találják, hogy a mákot étkezési célra felhasználják, holott nálunk ez természetes.
Eddig a történet, és bár nem tudom, hzogy mennyi a valóságalapja, sőt, abban sem vagyok egészen biztos, hogy úgy meséltem el, ahogyan én hallottam, mert kissé már elhomályosult az emlékezetemben. De talán van itt olyan, aki erről többet, konkrétabbat is tud...

Előzmény: wisdom (-)
wisdom Creative Commons License 2001.12.28 0 0 10
Megnyugodtam. :)
Előzmény: Csokis (9)
Csokis Creative Commons License 2001.12.27 0 0 9
Na, megkerdeztem. Angliaban siman kapsz, pl. a Tescoban, csak mivel nem resze a hagomanyos angol etkezesnek (Mint H. Poirot-tol tudjuk, az angoloknak eteleik vannak, de konyhajuk nincs :-) ), ezert esetleg nem tul egyszeru a beszerzese. Ausztriaban meg ennyi gond sincs, barhol kapsz az elelmiszerboltban. Ezzel szemben a franciaknal tenyleg be van tiltva, oda ne koltozzetek! (Most kepzeljetek el, szegeny strassbourgi romaknak milyen rossz lehet bejgli nelkul. Csak haza ne vandoroljanak, hogy uldozik oket! :-) )
ZedIzDead Creative Commons License 2001.12.27 0 0 8
Nem, ez még nagyobb baromság, olyan, mintha a pár májzsugoros alkoholista miatt nem lehetne semmilyen üveges dolgot kapni. Mivelhogy a cucc nem a mákban van, hanem a gubóban.

[ZedIzDead]

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.27 0 0 7
Elvileg (legalábbis én ezt hallottam) lehet mákot venni, de csak a termelőktől, kereskedelemben viszont nem kapható.
Szvsz ez legalább akkora baromság, mintha pár májzsogoros alkoholista miatt nem lehetne bort venni a boltban, csak Egerben vagy Tokajban, stb..
Én már nem is tudom, kell-e nekem ez az "eju"..
Csokis Creative Commons License 2001.12.27 0 0 6
Erre szerintem nincs egyseges szabalyozas. Venni meg sosem probaltam makot, de ha be van tiltva, akkor vajon mi a fenet etettek velem Mohnkuche cimen? Meg ne mondjatok, mert mindjart kidobom a taccsot. :-) Szoval szerintem nem egyseges a szabalyozas. De hat a kabitoszereknel sem. Ugyebar a hollandoknal a konnyu drog legalis, az angoloknal iden nyarig meg a marihuana kemeny drognak szamitott. Szoval szerintem ne sz..junk be, lesz meg beigli, lesz meg lagy kenyer!
req999 Creative Commons License 2001.12.25 0 0 5
Azt hallottam, hogy az ecet és a fahéj is tilos. Igaz ez?
Hkoala Creative Commons License 2001.12.25 0 0 4
Népszavazzunk: EU-ba menni vagy beiglit enni?
Előzmény: rudolph rednose (3)
rudolph rednose Creative Commons License 2001.12.25 0 0 3
Patikában lehet kapni, kis mennyiségben.
Hogy pontosan milyen célzattal, azt nem tudom.

Viszont hallottam egyszer egy storryt, mely szerint látogatóba jöttek Mo.-ra Holland fiatalok, egytől egyig kemény marihuánások, s mikor itthon mákostésztával kínálta őket egy kedves háziasszony, annyira le voltak döbbenve, hogy egy ideig nyőgni is alig bírtak. Aztán persze belaktak, s kifeküdve várták a jó hatást
:-)

wisdom Creative Commons License 2001.12.25 0 0 2
Most látom, hogy már van topic erről a témáról, ezek szerint más is hallotta.
Előzmény: Mákos Beigli (1)
Mákos Beigli Creative Commons License 2001.12.25 0 0 1
A hírt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom...
Hallottam már róla, de többen állítják, hogy pl. Németországban lehet kapni.
Előzmény: wisdom (-)
wisdom Creative Commons License 2001.12.25 0 0 0
nullázásmentesítés
wisdom Creative Commons License 2001.12.25 0 0 topiknyitó
Azt hallottam, hogy az EU-ban nem kapható étkezési mák. Ez hülyeség, vagy igaz?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!