Keresés

Részletes keresés

MidiTom Creative Commons License 2008.03.22 0 0 29
Ha vegyesen akarsz használni az EMU-hoz VST és DX plugineket, akkor szerintem a legegyszerűbb a Cubase használata. A hozzáadott Cubase LE-t pl. próbáltad már?

Amúgy ha beütöd a Google-ba, hogy "free VST host", akkor találsz egy csomó mindent, de azokról nem tudom, hogy kezelnek-e DirectX-et, meg hogy mennyivel lennének jobbak, mint a kártyához járó Cubase LE.
Előzmény: ZsoltyFM (28)
ZsoltyFM Creative Commons License 2008.03.22 0 0 28
sziasztok !
nekem volna egy próblémám és nagyon örülnék ha tudna valaki segíteni.
nos aról lenne szó hogy én egy szoftwares adudióprocesszor láncon dolgozom ami vst pluginok egymásután kötéséből áll.
vannak ilyen waves csomagok is. pl: Waves Diamond Bundle + L3 v5.2 - DX,VST,RTAS
ezekből a pluginokból lehet elég jó láncot összehozni.
én broadcast célra szeretném használni.
van is egy plugin ami pl a közismert winamp dsp-k közé épül be.
adapt-x a neve.
ez képes illeszteni ezeket a pluginokat csak mellékesen nagyon instabil egy program.
ha működik és nem nyúlok a programon semmi beállításhoz akkor nincs gond de ha valamit módosítani akarok van mikor hirtelen leáll és bezárja azt a programot is amiben fut.
a lényeg az lenne hogy olyan programra lenne szükségem amitől nem várok el sokmindent tehát nem kell hogy lejátszó is legyen sok exztrával hanem stabil program legyen ami mellesleg nem ártana ha tudná kezelni az e-mu1212m hangkártyámat asio-ban is és 24 bit 96khz-s mintavétellel.
tehát lényegében egy olyan dolog kell amivel illeszthetem ezt a láncot minél közvetlenebbül ezzel a duplex hangkártyával és úgy működjön a gépem mint egy broadcast processzor.
tehát nem egy bizonyos hanganyagot szeretnék kezelni hanem folyamatos audióforrást.
ha valaki tud valamit segíteni előre is kösz.
dr_Freeman Creative Commons License 2006.01.21 0 0 27

Noigen...a kerdes jo:) tol sokat nem hasznaltam, hogy oszinte legyek meg sosem:)

Amit a Cubaserol irtam, termeszetesen maganvelemeny, s mint ahogy irtad, kinek mi jon be.

Hamar VST...nincs mod vhogy az alapokhoz nyulkalni? Ugyertem sajat plugint gyartani?

Előzmény: mooe (26)
mooe Creative Commons License 2006.01.21 0 0 26

"...Cubase nem a technosoknak valo, az inkabb a realtime zeneleshez, raadasul monster, es nehezen kezelheto, indokolatlanul tulbonyolitott, logikatlan..."

 

Hmmm, szerintem meg pont hogy jól kezelhető, userfriendly. És valóban zenélésre való. És mindez megvan benne: "...Fasza felulet, logikus elrendezes, FULL VSTi support, kiraly automation (VSTre is), MIDI support, ReWire..." Kinek mi jön be. De minek egy trekkerbe chat ablak? :)

 

m

Előzmény: dr_Freeman (19)
mooe Creative Commons License 2006.01.21 0 0 25
dr_Freeman Creative Commons License 2006.01.21 0 0 24
Jaigen, mexokas kerdese. Az en szemszogembol a teridougras elmeletenek megertese is konyebb mint a fruityval zenelni:) reasonrol hallottam, fenn is van a listan. a buzz az nem a Jeskola buzz? Mert valami ilyesmire is emlekszem regrol.
Előzmény: Rigor (23)
Rigor Creative Commons License 2006.01.21 0 0 23

A fruity az nem szar, van akinek nem fekszik a pattern rendszere, felülete stb (mondjuk nekem sem), a tractod dj viszont egész más, nem zenélésre van kitalálva, csak dj-zésre.

Amit még pattern szerkesztős, és én nagyon sokat használtam, bár eléggé pilótavizsgás ám van kismilliárd plugin hozzá (a vst-dx-eken kívül) és nagyon jól szól, az a buzz, bár az xp alatt mérsékelten stabil.. (van hozzá leírás is, rákeresel a neten hogy buzz leírás és hop:) - valaki bescannelte a cikket amit még annak idején a chip-be írtam és feltette a netre:) - majd felrakom én is rendes formában ha rászánom magam a weboldal összerakására ).

 

Amit még ajánlhatok az orion platinum, bár az sem tracker rendszerű, de kényelmes patternbakban lehet működni, és egész hamar hozzá lehet szokni a piano roll-hoz is.

 

Esetleg Reason - az amolyan mindent egybe program, vas hangulat, sok hangszer, loop egyben, stabil nem kell bíbelődni sokat vele, a képességeihez mérten jó presetek - indulásnak kiválló.

Előzmény: dr_Freeman (22)
dr_Freeman Creative Commons License 2006.01.21 0 0 22
a meg van megegy dolog...Milyen az a Dj Traktor Studio vagymi? Ajanlgattak paran, de attol felek olyan xar mint a fruity, akkor inkabb nem fragmentalom a vinyom vele. VST-kepes trackereket ha vki tud Madtrackeren, a renoisen kivul, az nyugodtan leirhatja:) hatha az MT2-nel is lesz megjobb...
dr_Freeman Creative Commons License 2006.01.21 0 0 21

kiprobaltam a renoiset, egyenlore egy tetves hangot nem tudok csinalni vele (ugyertve a nullarol), nem tunik rossznak. Tudasa kisertetiesen megegyezik a Madtracker2-vel. Szimpatikus.

 

Mas...DiscoDSP Vertigo VST plug a gond...mivel ez shareware, nekem meg sokmindenem van, csak penzem, igy keresek (asszem hiaba) egy ilyen synth plugint. Addictive synth vagy mi a rak a neve. Aki erti, az ugyis tudja mire gondolok. Vertigoval eleg jol elszorakoztam, az alapelv tetszik, csak mocsadek shareware, beleszorcsog percenkent. Cracked lenne a megoldas, ami szinten nincs. Igy marad hat egy free plugin keresese, ami szinten hiabavalonak bizonyult. Esetleg otletek erre?...Szivesen vennem:)

 

Freeman

 

Rigor Creative Commons License 2006.01.20 0 0 20

Ami még ebben a témában nagyon ütős és népszerű cucc az a renoise: http://www.renoise.com/  illetve még a fasttracker 3-néven induló ám mára skale trackerré érő cucc: skale.org

midi, vst, soundfontok meg minden amit akarsz.

Előzmény: dr_Freeman (19)
dr_Freeman Creative Commons License 2006.01.20 0 0 19

joregen irtak ide...de azert en most irok.

Trackerbajokkal magam is kuzdottem, nem tudtam eldonteni, mivel is kene jo zenet gyartani. A sample-ok oldschoolok, szarul szolnak, ellentetben a VSTi-vel. Tehat ilyen ware utan kellett koslatnom. Cubase nem a technosoknak valo, az inkabb a realtime zeneleshez, raadasul monster, es nehezen kezelheto, indokolatlanul tulbonyolitott, logikatlan. A tobbivel is igy jartam. Mivel technozashoz nem lattam ertelmet, jott a tobbi. Modplug az jatekszer, abszolut komolytalan, raadasul kenyelmetlen is. Skaletrackerrel probalkoztam, nekem kenyelmetlen volt ez is. Jott a Fruity, kb 10percet toltott a gepen. Hogy zenelni ezzel hogy kell, azt nemtom. Elonyere legyen mondva a Sytrus plugin, szep a hangja, de asszem ennyi:)

Aztan megtalaltam a szamomra suitable megoldast, MadTrackernek hivjak.Fasza felulet, logikus elrendezes, FULL VSTi support, kiraly automation (VSTre is), MIDI support, ReWire, client, beepitett mixer, tovabbfejlesztett pattern editor (kenyelmes), es kiba olcso, 40eur a pro regisztracio.

www.madtracker.org, akit erdekel. Nem kell megijedni tole, hogy "olcso husnak...", ennek garantalom hogy nem hig a leve! Hibak vannak persze, en mar kitapasztaltam elegge, legnagyobb bugja, h nehany VSTi kikesziti (100bol 2-3).

Teljesitmeny ugyben sem rossz:

A64sempron2800+, K8n deszka, 1G rammal

20VSTi 48000hzen elmegy egyszerre (pluginfuggo). altalaban max 12-14et szoktam adni neki, meg egy ilyen aranylag gyik prockon is meg se kottyan neki, pedig mennek am a filter cut/reso effectek, meg a realtime csavargatasok.

 

Aki ilyet hasznalt/hasznal/akar, az irjon nyugodtan!

 

Udv

Freeman

 

mooe Creative Commons License 2002.04.22 0 0 18
Egyre jobban szeretem ezt a programot! A hétvégén sikerül megfeketetnem egy beta drumkit-el, de sebaj! Bár biztos el fog telni egy ki idő, míg kitapasztalom a különböző kombinációkat...
Rigor Creative Commons License 2002.04.20 0 0 17
a machine nezetben jobbkatt, new/effect/utillites/wave recodrer.
az egy rakas plugin amivel wav-ba menthetsz ki.
a master helyett erre kell rákötni mindent,- előtte tanácsos amugy is a master helyett mindent egy jeskola mixerre kötni (kb olyan gui-val mint a reason mixere). aztán hajrá:).
amúgy van egy tök egyszerű alap wave recorder is, a wiev/harddisk recorder alatt, vagy-, az extended hdd recorder, ahol betöltheted a hdd rec engine plugin-t. (itt is szép 32bit-es csodákat művelhetsz).
Előzmény: mooe (16)
mooe Creative Commons License 2002.04.20 0 0 16
Meg fogom nézni, melyik nem szólalt meg! Azt áruld el, hogy lehet wav-ba exportálni? Gyanúsan nincs export song as audio menüpont a file menüben! Lehet egyáltalán wavokat gyártani? Jó lenne, mert én WavLab-ban utómunkázok, az meg erősen wav alapú... :-) Viszont megírtam első kezdetleges Buzz számomat! Eddig baromira kézre áll, bár van még hova fejlődnöm. Tényleg szépen szól! (Bár erősen viszonyítok Cubase-hoz) Jó hétvégét!
Rigor Creative Commons License 2002.04.19 0 0 15
wav, sf2, xi, mp3, amitakarsz:) van samplere is, de akár vst samplert is használhatsz. Van olyan gép ami csak úgy nem szólal meg elsőre azzal lehet hogy molyolni kell (vagy megadni neki egy sample-t). Írd meg melyik (ek). Pl vocoderezni nem egyszerű mert aux-on keresztül kell osszevezetni a gépeket. (persze DX, vagy VST vocodernel ez nem szukseges).
Előzmény: mooe (14)
mooe Creative Commons License 2002.04.19 0 0 14
OKÉ, végigpróbálltam a tutorial songot, műxik. De találtam olyan masinát, ami nem szólalt meg. Bekötési gondok lehetnek? (olyan, mint a REASON hátulja, ha rossz helyre dugod, nem szólal meg?) Nincs mondjuk "auto connect" funkció valahol? Mondjuk kipakolom azokat a masinákat, amelyeket használni akarok, majd egy gombnyomással összekapcsoltatom őket. De amúgy első ránézésre teccik! Csak nincs időm rá! De majd hétvégén. Tényleg, itt van lehetőség importálni hangokat mondjuk wav formátumban? Vagy csak az egyes masinák által generált hangokat tudom használni?
Ezer kérdésem van!

Üdv!

mooe Creative Commons License 2002.04.18 0 0 13
Akkor most szépen megemésztem a kapott infokat, és megpróbálom a gyakorlatban is alkalmazni...
Rigor Creative Commons License 2002.04.18 0 0 12
A nagy elődnek buzz esetében inkább az IT mondható, bár a buzz kezelése inkább az ft2 felé hajlik ergonómiában (de azéert az F9 interpolate működik). Amúgy a buzz könyvtára alatt az M2buzz-t megtalálod amivel it,-t xm-et, mod-ot, mid-et tudsz "bekonvertálni" buzzba. Tulképp tracker machinekbe pakolja az egészet. Ha akarod egybe, ha akarod sávonként külön, vagy ha úgy tetszik (ez a legjobb) hangszerenként külön machine. És mág azt is kiválaszthatod melyik tracker gépbe akarod behívni (akár szintibe is lehet, de akkor a dallamon kívül más info nem jön át) - nekem a sztereo matilde tracker a kedvencem.
Előzmény: mooe (11)
mooe Creative Commons License 2002.04.18 0 0 11
Legnagyobb örömömre tegnap este felsírt a kicsike, úgyhogy most gyakorló apa vagyok! Első benyomások: szépen szól, bár az advanced pack "béna" demoit hívtam csak be eddig, láttam a pattern editort, jó, hogy látod a különböző machines kapcsolódásait, de tény, hogy nem egy FT2. Tényleg, nem is néztem, kompatibilis felülről a nagy előddel?
Rigor Creative Commons License 2002.04.17 0 0 10
Én le szoktam szedni, mert kiváncsi típus vagyok:). Csak aztán nem szabad róla megfeledkezni. Meg bizony a beta-k közt gyakori még a buzz kifektetős plugin.
Előzmény: mooe (9)
mooe Creative Commons License 2002.04.16 0 0 9
Nos, az elmúlt 1 órámat azzal töltöttem, hogy a különböző generátorokat és effekteket húzogattam le. A beta feliratúakat is érdemes leszedni, vagy várjam meg a final jelzést?
mooe Creative Commons License 2002.04.16 0 0 8
Köszi, köszi, köszi! Miután reggel elolvastam a hzzászólásodat, elkezdtem keresgélni a hálón, egyből begyütt a buzzmachines.com, már be is van állítva a downloader, amit lehet, lehúzok. Telepítés körül lehetnek buktatók?
Rigor Creative Commons License 2002.04.16 0 0 7
http://www.buzzmachines.com/

Javaslom a minnél nagyobb pack-et leszedni,
(még az is csak kb 35mb), na meg az összes generator-t, plugin-t (na ez mar cirka meg egyszer ennyi). Igen megtanulható, de nem olyan könnyen mint a Reason, nincs olyan csicsás felülete, ki lehet akasztani szar pluginnel, illetve ha túlvezérelsz pár dolgot (erre azért jó az overloader ext, mert megakadályozza,) - szóval nagy a szabadság. Nincs hozzá habos loop, és csillogó groove, a beépített sample alapú dobkittek is inkább jelzés szerű wav-okat rejtenek magukban mint profi mehetisazrtlklubbareklámba dobot. Ámde viszont van sf2 loadere, samplere, de a VST samplerek, hangszerek is működnek benne. Finoman kell bánni vele. Ha tudsz angolul, akkor a helpet, tutorialt olvasd el az elejétől a végéig figyelmesen (kb 1-2 óra de megéri), hogy ráérezz a porgram filozófiájára. Eleinte fura lessz aztán meg már úgy kézreáll mint anno az FT2. Különben a köv. ChipCD-n rajta lesz kb 60 Mb buzz anyag, (telepítő, generatorok stb), plusz 6 oldal bemutató a Buzz-ról:).

Persze van olyan effekt, generátor aminek nem a legszebb a hangja, de a legtöbb nagyon tuti (ha kól bánik vele az ember).

Több Reasonos ismerősöm is már áttért, miután meghalltatta a hangját. (persze nem a gagyi demozenéket)

Előzmény: mooe (5)
mooe Creative Commons License 2002.04.16 0 0 6
Ha már a Buzznál tartunk, ezt ismered: kooperlinks

mooe Creative Commons License 2002.04.16 0 0 5
Kedves Barátom!

És mond csak, merre lehet fellelni eme Buzz nevű sw-t? Már hallottam róla, de még nem láttam. Letölthető? Vagy olyan, mint a Reason, és 5 terrabyte sample, loop, plugin, és egyéb van hozzá? Megtanulható? Stb, stb, stb.

Rigor Creative Commons License 2002.04.15 0 0 4
Na halld egy másik Ft2 rajongó véleményét:)
Én szoktam használni a Modplug-ot, de leginkabb midi-xm konvertálásra nagyritkán ha olyanom van. Sajnos a VST plugint úgy lehet használni, hogy rárakod egy csatornáta, beállítod, és akkor úgy szól. Azaz semmi menet közbeni paraméterezés.
Ámde viszont mostani kedvencem a Buzz, ahol vst, vst hangszerek, directX fX, Dxi, full plugin támogatás, openwire csatlakozás, stb stb, még reirthet is vezérelhetsz vele (cutoffot számmal megadva patternben), de felesleges, mert a saját generátorai sokkal szebben szólnak (értő kezekben). Én korábban elkeztdem Reasonozni, majd áttértem a Buzz-ra mert enyhén szólva többet tud (több mint 170 szinti,sampler, stb generator,+ több mint 300 effekt, plusz ami Vst-ből, DX-ből, kifér.)
Előzmény: mooe (3)
mooe Creative Commons License 2002.04.15 0 0 3
Ha valaki még jár itt: tegnap raktam fel a ModPlug trackeret. Van itt olyasvalaki, aki használja is? Egy kis általános info kellene, hogyan kezdjem, mire kell figyelni. (Előtörténet: FT2 rajongó vagyok, és kiváncsi vagyok, hogyan használja ki a Modplug a VST plugineket, stb. Szeretném párhuzamba állítani Cubase-el.) Szokásaim rabja vagyok :-)
Rigor Creative Commons License 2001.12.25 0 0 2
Madtracker: teljesen ft2 klón, még a billentyű kominációk is ugyan azok, persze van jó pár újítás (cutoff reso stb effektek), burkológörbe vezérelt csatorna effektek stb stb.

De a kedvencem a buzz:) amibe a régi ft2-es dalokat át lehet ültetni a saját konverterével.
No meg ebben már több SZÁZ!! szinti, meg effekt is van, kezel midit,+ asio támogatás+ vst2 hangszereket, effetkeket, directx effekteket,+ eax-et is, és még a rebirthet is elvezérli.

Előzmény: ABT (1)
ABT Creative Commons License 2001.12.25 0 0 1
Te ismered a témát? Én is fasttrackeres voltam, de az idők változnak.

Mióta használod nem tudsz nehany kerdésben segiteni?

Pl.:
Ha lejatszom a trackot akkor nem tudom próbálgatni az akkordokat, mert egyszerre csak egy hang szol. Az FT2 ben ilyenkor bekapcsoltam a multichannel "keyjazz"-t de itt vajon mit kell megnyomni?

ABT

Előzmény: TokosÁrpád (0)
TokosÁrpád Creative Commons License 2001.12.22 0 0 0
Pedig azt hiszem, a MODPLUG elég nyerő. Hirtelen nem is tudok más (free) windows-os trackert. Szerintem próbáld megszokni, megéri. Ha most még egy hónapig keresgélsz, x db. progit kipróbálsz, azalatt simán felfedezheted/megszokhatod a Modplugot. Tényleg nem rossz.
Előzmény: Törölt nick (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!