Keresés

Részletes keresés

Vata Creative Commons License 2001.12.22 0 0 28
Lehet, hogy 99 év sok nemi erőszakért. Szerintem akasztás kellene járjon érte. De általában a 99 év nem jelent 99 letöltendő évet. De még ha tényleg élete végéig börtönben kell ülnie Földi úrnak, akkor is az alapvető kérdés az marad, hogy bűnös-e. Miután Amerikában történt a dolog, Amerikai törvények szerint itélkeznek felette. Ha elmegyek egy muzulmán országba, ahol a sária van érvényben, vállalom a kockázatát annak, hogy levágják a kezemet ha elkapnak lopásért.

Amellett szerintem még mindig jobb, ha 99 évet szabnak ki nemi erőszakért, mint ha 2-3 évet adnának cigányoknak, akik karókkal vertek agyon egy fiatal srácot. Szerintetek nem?

kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.22 0 0 27
Állitólag halmazatiként kapta a 99-et.

Mást is elkövetett?

kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.21 0 0 26
..és még a házi(-)asszonnyal is vigyázni kell!
Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.21 0 0 25
Az amerikaiak márcsak ilyenek... :) De mi nem...

Egyébként én nem voltam ott az esetnél és nem tudom ki mit erőszakolt meg... Ennyit tudok hozzáfűzni...

A 99 évet még bűnössség esetén is soknak tartom...

Honi főliberálisaink eme példaországában egyébként bizony igen erős a jog szigora... azt hiszem sokan fasiszta, jogtipró rendőrállamnak* neveznék honi liberálisaink közül ha ismernék Amerikát...

*Pedig nem az... S persze ott a másik véglet is... Elvégre az USA hatalmas ország... a túl nagy szabadosság bizonyos területeken: pl. szabályos sokszor elmebetegmódfasiszta magánhadseregek működnek csak úgy - asszem ez is példátlan mindenképpen...

Előzmény: Johnny-come-lately (2)
kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.21 0 0 24
Nagyon csőbe húzás jellege van a dolognak.

Ha lehetne tudni, mit kerestek ott (és ki volt a másik 2)
talán kiderülne valami.

Az nem derült ki, hogy a többieket is elítélték-e?

Azért én Földi névvel óvatosabb lettem volna. :))

Jo Tunder Creative Commons License 2001.12.21 0 0 23

dear palozc,

Alabama az USA-ban :))) miket nem mondasz ? :)) voltal mar ott? mindenutt a deli konfoderacios zaszló lobog.

megjegyzem Európa számos országában van esküdtszék, és Magyarországon is van parciális precendensjog, szóval abban teljesen igazad van, hogy itten rendesen összevissza dumálnak.
(a főkonzervativ Pokol Béla talán éppen a magyar precedensjogból habilitált, legalábbis láttam a cikkét az ügyben, de hát a mi derék "jobboldaliáink" mindig el vannak maradva egy brossúrával.

azért ha megkérdezel egy amerikai jogászt, hogy melyik a legkreténebb legbigottabb jogrendű állam az USA-ban tuti Alabamat fogja emliteni. amennyire tudom ezt a Földit is sikerült megvádolni orális szex bűntettével, ami ha igaz, nem akármilyen dolog a huszonegyedi században. (Földit felmentették a first degree rape vád alól és 10 éves minimum sentence-t kapott, ha jól tudom)

P.S George Wallace kormányzó anno volt az utolsó aki dacolt a szövetségi deszegregációs törvényekkel és ha jól tudom az alabamai nemzeti gárda volt az utolsó amit az elnöknek be kellett hivni a szövetségi hadseregbe, hogy elmenjenek végre a francba az iskolák elől.

Előzmény: Törölt nick (16)
Johnny-come-lately Creative Commons License 2001.12.21 0 0 22
Ja és még valami. Az, hogy mondjuk a dolog Alabamában történt, attól az még az Egyesült Államokban van, amelynek George W. Bush az elnöke. Az USA az USA, akkor is ha államonként változnak a dolgok. A világ előtt külön soha nem jelenik meg egyetlen állam sem, csak az egységes USA.

A másik pedig az, hogy szerintem az igazságszolgáltatás nem azonos a halálszolgáltatással.A büntetésnek aránylania kell a bűnhöz, különben szó nincs igazságszolgáltatásról. Szvsz az igazsgászolgáltatásnak nevelő hatása is kell hogy legyen, halott embert pedig nem lehet nevelni. Akit egy életre lesittelnek, az ugyan nem lesz halott de túl sok veszteni valója sem lesz már. És nincs veszélyesebb az olyan embernél akinek nincs veszíteni valója. Erre lehet azt mondani, hogy kit érdekel, úgysem szökhet meg. Lehet, de az ő esetében a büntetésnek már semmiféle visszatartó ereje nem lesz, mert nem lesz módja jóvátenni a bűnét. A keresztény vallás egyik alapeleme pedig a megbocsátás, vagy mi a fene.
Olyat is lehet mondani, hogy ezzel példát lehet statuálni mások számára. Ez azt hiszem nem ilyen egyértelmű, hiszen túl sok az ellenpélda. Hiába végeznek ki oklahomai robbantókat. Mégis lesznek helyettük újak. Hiába vágnak börtönbe gyilkosokat. Lesznek helyettük újak. Sőt sittről szabadult bűnözők ugyanott folytatják ahol abbahagyták. Természetesen nem azt akarom mondani, hogy akkor nem kell büntetni. Csak nem eszetlenül és értelmetlenül.

LamaXX Creative Commons License 2001.12.21 0 0 21
Koma, hívhatod "az amerikai szabadság sarokkövének" ezt a röhejes mocskot, (ez is tipikus USA módszer) de attól még röhejes mocsok marad. Ezektől a magasztos jelzőktől csak a primitív amerikai seggfejek esnek hasra.

"Itt van a lehető legjobban elkerülve a politika, a korrupcio, stb."

És itt van a lehető legkevésbé elkerülve az emberi hülyeség.

Azonkívül egy esküdtet szerintem könnyebb "meghatni" egy bírónál vagy ügyésznél. Merthogy nem ez a munka az élete. És sokkal kevesebb vizsgálaton, rostán megy át, mint egy bíró, ügyész egész élete folyamán.

Tipikus középkori baromság még ezenkívül, hogy az esküdtek nem jegyzetelhetnek a tárgyalás folyamán.

Ja, és a precedensjog nevetségességéről sem írtál túl sokat

Meg ha mondjuk a bíró nem tartja bűnösnek a vádlottat, az esküdtszék meg igen, akkor saját lelkiismerete ellenére kell elítélnie az illetőt... innentől feladata számos párhuzamot mutat a hóhéréval...

Precedenst meg ugye mindenre lehet találni, az egész rendszer egy kicsit olyan, hogy akinek több pénze van ügyvédre annak lesz igaza mind polgári, mind büntető perekben.

Előzmény: Törölt nick (17)
Johnny-come-lately Creative Commons License 2001.12.21 0 0 20
Bocsánatot kérek, de nem egészen értettetek meg. Én nem tudom, hogy a csávó bűnös-e! Természetesen fel lennék háborodva ha egy családtagommal történne ugyanez, sőt kicsinálnám a palit. Én azt mondtam, hogy amennyiben igaz amit a fazon előadott az inforádióban, akkor az egész gyalázat. Az, hogy 3-an végigmennek egy részeg nőn az is az, amennyiben a nőt megerőszakolták. Előfordulhat ilyesmi is, de simán el tudom képzelni, hogy a csaj jól berugott, szórakozni akart aztán meg másnap rájött hogy micsoda ocsmány dolog volt az egész. A levideózást sem tartom viccesnek, inkább szégyen, de ha már van videó azt illik megengedni, hogy bizonyítékként felhasználják. Nem hiszem, hogy ha valakinél megvizsgálják az összes bizonyítékot, ha biztosítanak tolmácsot meg mindent, akkor azt meri ország világ előtt állítani, hogy ez nem történt meg. Tudniillik azonnal lebukik.
A 99 év és az, hogy a bíró azt mondja hogy példaértékű ítéletet akart hozni, szintén azt mutatja, hogy semmi köze nem volt az ítéletnek az igazsághoz.
Ugyanakkor az, hogy O.J. Simpsonokat futni hagynak, hogy bírósági színjátékokat rendeznek, komolytalanná teszi az egészet. Az amerikai képmutatásnak és álszentségnek nincs határa. Abban az országban ahol a leggusztustalanabb szexfilmeket gyártják, ahol a legbutítóbb akciófilmek tömkelegét készítik amelyek a legocsmányabb erőszakról szólnak, ne pofázzanak nekem az igazságról és a bűnözés elleni fellépésről.
Az pedig már csak hab a tortán, hogy ha egy nő azt mondja rád hogy megerőszakoltad, azonnal hazavágnak ha nincs alibid. Csak azért mert rád mutatott. A legapróbb dolog is szexuális zaklatásnak minősülhet. El vannak ezek szállva.

LamaXX Creative Commons License 2001.12.21 0 0 19
Jééé... a kurvázás a "legocsmányabb szexualitás", a buzulás meg teljesen elfogadott? Ejjj-ejjj. Nem vagy igazi liberális. Az igazi liberális számára mindkettő teljesen elfogadott. Sőt: pártolt.
Előzmény: alfredoo (15)
maple leaves. Creative Commons License 2001.12.21 0 0 18
Meg egy aprosaggal egeszitenem ki Palozc hozzaszolasat. Nevezetesen arrol van szo, ha esetlegesen harmadoljak a buntetesi tetelt, akkor is maradjon elegendo letoltendo szabadsagvesztes, az elkovetes sulyossagaval aranyosan.
Ami meg nagyon fontos, hogy meg szoktak hatarozni a szabadlabra helyezesi kerelem idopontjat. ( Parol )
Ez azt jelenti, hogy bizonyos ido elott meg kervenyezni sem lehet a szabadlabra helyezest.

Előzmény: Törölt nick (17)
alfredoo Creative Commons License 2001.12.21 0 0 15
johnny

ha ilyesmi buzikrol (plane magyar buzikrol) derulne ki mindenki itt horogne. hogy milyen istentelenseg.

igy meg a legocsmanyabb szexualitas, kurvazas
jopofa dologga szelidul.

gratulalok.

mi lenne ha lanyok csinalnak veled. mondjuk lancra vernenek, kinoznanak folnyalatnanak veled mindent meg a padlot is? jopofa lenne? es mondjuk
te mindekozben a felesegedet szeretned es gyulolned a sok budos ronda kurvat!

Előzmény: Johnny-come-lately (9)
alfredoo Creative Commons License 2001.12.21 0 0 14
johnny

mindenesetre egy ilyen itelet (plane ha megalapozott) sokkal tobbet art az orszagimazsnak
mint a valasztasok nemzetkozi ellenoriztetese.

ugye nem ciganyok voltak?

ez valami jopofa dolog 3-an vegigmenni egy (reszeg) lanyon es levideozni? ilynek vagyunk mi
magyarok?

utana meg szidjuk az amerikaikat hogy milyen szemetek?

Előzmény: Johnny-come-lately (9)
alfredoo Creative Commons License 2001.12.21 0 0 13
johnny

ha magyarorszagon fordul elo hasonlo mondjuk taszaron 3 coloured es egy felig reszeg magyar csaj es a magyar csaj bevadolja oket. ha jol hallottam meg videot is csinaltak.

szerinted a magyar kozvelemeny milyen buntetest akarna. nem a birosag hanem a kozvelemeny.

szaudarabia feher emberrel osszeallo hercegnot
lefejeznek. tolvaj kezet levagjak.

pedig ez a szaud arabia manapsag egyes magyar
korokben meglehetosen szimpi.

romania. kiirjak a gyogyszertarra hogy itt magyarul is beszelunk. erre reszeg roman tomeg
kiuti suto szemet.

pont amerikaval van ekkor nagy bajod.

szlovakia kocsma. nyari delutan. 10 ember sorozget. egy kis ido elteltevel mar csak 1 ember sorozget. raadasul ezek kozott magyar ember is
van (volt).

Előzmény: Johnny-come-lately (9)
Emeric Creative Commons License 2001.12.21 0 0 12
Na mi van, örüljünk hogy nem halált kapott.
Johnny-come-lately Creative Commons License 2001.12.20 0 0 11
Igazad van. Nem derült ki természetesen hogy ártatlan. De hogy kurvára bűzlik az igen.
Előzmény: jjjj2345 (7)
Johnny-come-lately Creative Commons License 2001.12.20 0 0 10
Valahogy én is így gondolom. Ez az utcáról behívott népítélőszék a világ legnagyobb képmutatása. Középkori csökevény, a világ "legfejlettebb" "igazságszolgáltatásában". Keserűen röhejes.
Előzmény: LamaXX (8)
Johnny-come-lately Creative Commons License 2001.12.20 0 0 9
Én mindenesetre ismét kurva ideges lettem a köcsög amerikaiaktól. Először is. A csávó mégiscsak magyar, nem tehetek róla ez hat az érzéseimre. Másrészt ha csak a fele hazugság az is elég ahhoz, hogy nevetséges legyen az ítélet.
Amit ezek eljátszanak igazságszolgáltatás címén az undorító. Megerőszakolni is az, de a büntetés nem arányos a bűnnel. Amerikában sosem volt az. És? Mire mennek vele? Hol van a közbiztonságuk mondjuk Finnországhoz képest?
LamaXX Creative Commons License 2001.12.20 0 0 8
Véleményem szerint a nemi erőszak viszonylag csúnya dolog.

Nőismerőseim nagy többsége szerint halálbüntinek kéne érte járnia. :-)

Szerintem a dolog nagyban függ a helyzettől is de a standard esetben én részemről úgy 8-10 évet tartok érte érdemesnek.

Az USA jogrendszere meg egy hányadék. Precedensjog. Egy f*ság után kőbe vésve ugyanazt a f*ságot fogják ismételni a bíróságok, örökkön örökké. Esküdtszék: joghoz nem értő emberek, lényegében az utcáról bejöttek ne döntésk már el, hogy ki bűnös és hogy mit kell kapnia. Plána, ha még csak nem is jegyzetelhetnek a tárgyalás folyamán!

Ezek a 99 éves büntetések meg röhejesek. Ha életfogyt, akkor életfogyt, ne 99 év meg ilyen marhaságok.

jjjj2345 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 7
A linkbol semmi nem derult ki az artatlansaga melett azon kivul, hogy O artatlannak vallja magat.
Mint ahogy az osszes bunozo 90+ szazaleka min artatlannak valja magat.....
Előzmény: Johnny-come-lately (5)
Johnny-come-lately Creative Commons License 2001.12.20 0 0 6
Nem tudom. Ha akár egy is, az is számít.
Előzmény: jjjj2345 (4)
Johnny-come-lately Creative Commons License 2001.12.20 0 0 5
Amennyiben a magyar fiatalember inforádióban közreadott vallomása igaz, az Amerikai Egyesült Államok minden lehet, csak büszke nem az igazságszolgáltatására. Ez nem újdonság, csak még egy felháborító eset amely beleillik abba a sorba, amelyet az O.J. Simpson és a Clinton-Lewinsky esetek is alkotnak és amelyek úgy tűnik nem voltak mások szégyenletes színjátékoknál.
Mr. George W. Bush, az Ön országának igazságszolgáltatása NEVETSÉGESEN FÁJDALMAS eredményeket produkál! Egy országban ahol olyan esetek fordulhatnak elő melyek során emberek élete (részeg) nők pillanatnyi kényének lehet kitéve miközben nehogy a világ elsőszámú közellenségét, Osama bin Ladent nem képesek megbüntetni de jelentéktelen kissítlű bűnözők tömegeit sem, nem demokrácia van, hanem valami más.
Egy olyan ország alkotmányában ahol büntetés és bűn között nevetséges több nagyságrendnyi különbség lehet, valami NEM STIMMEL!
Az "igazság" ilyen szégyenletes és igazságtalan demonstrációja mind több embert késztet arra, hogy egyre furcsább módon gondolkozzon az Amerikai Egyesült Államokról.
Előzmény: Johnny-come-lately (-)
jjjj2345 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 4
Ja es meg egy, becslesed szerint hany magyarul nem erto amerikai bongeszi rendszeresen az index forumait? :-))
Előzmény: Johnny-come-lately (2)
jjjj2345 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 3
Na igen, az USAban a buntetesi tetelek elrettento erejuek, a lebukott bunozoket meg elitelik.

Van mikor nehany ugyeskedo meg ott is kibujik, OJ.

Előzmény: Johnny-come-lately (2)
Johnny-come-lately Creative Commons License 2001.12.20 0 0 2
Az angolért elnézést kérek, de az amerikaiak nem értenek magyarul. Amennyiben szükséges, mellékelem a fordítást.

Itt található az információ

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.20 0 0 1
ez igaziból egy magyar nyelvű vitafórum... az angol nyelvlecke nem itt megy műsoron
Előzmény: Johnny-come-lately (-)
jjjj2345 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 0
Az egesz hozzaszolasbol nem derult ki mi a bajod.
Igazsag szerint az sem, hogy tudsz-e magyarul.

Johnny-come-lately Creative Commons License 2001.12.20 0 0 topiknyitó
If the testimony of the young hungarian man presented in Inforadio is true, the United States of America can be everything but proud of it's administration of justice. This is no news, just another appauling incident which fits into the row of cases like the O.J. Simpson case and the Clinton-Lewinsky case where trials seemed to be nothing more than shameful performances.
Mr. George W. Bush, Your country's system of justice seems to produce PAINFULLY RIDICOULOUS results!
In a country, where cases can occur in which man can be at the mercy of a (drunk) woman's momentary mood while You are unable to punish not only the world's most wanted criminal, today's Emmanuel Goldstein, the public enemy, whose name is Osama bin Laden, but even less significant criminals is not a democracy, but something else. In a country's constitution, where between penalty and crime, a ridiculous several orders of magnitude difference can exist is something seriously WRONG!
Such shameful and unjust demonstrations of "justice" make more and more people think in an even stranger way about the United States of America.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!