Keresés

Részletes keresés

kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.20 0 0 45
Akkor talán ott kell keresni a mozgatórugót, ahol nincs
érdekelt az ügyben. Vagy ahol nagyon nem vennék
szívesen a nagykoalát.
Előzmény: piero (44)
piero Creative Commons License 2001.12.20 0 0 44
"a fidesz azert sem nagyon lehet az akcio mogott, mert kormanyra kerulve azonnal betekintest nyertek az elozo kormany nemnyilvanos es titkos hatarozataiba, azokban biztosan sokkal tobb es hatekonyabb municio talalhato"

Így igaz. Például az MFB Medgyessy vezetése idején ha jól emlékszem több mint hatvan milliárdos követelést vásárolt a PM-től a bankkonszolidációhoz kapcsolódóan úgy 400 millió forintért. No ezt a követelést aztán úgy sikerült elintézgetniük előbb Medgyessy, majd Huszty vezetésével - volt az ügyben egy kis Ybl-bankos csemege, és talán egy érdekes Konzumbank-alaptőkeleszállítás -, hogy ügyészségi bejelentés lett a vége az ÁSz részéről, ám tudtommal nem történt semmi.
Valaki említette, hogy a kriminális szerződést le is fényképezhette valaki. Szerintem nem így történhetett, mert akkor azt a Gresconál is megtehették volna és akkor Medgyessy nem vállalja fel rögtön, hogy tőle kerülehetett ki az irat. (lásd a kiszivárogtatott információ a rendőrségre be nem jelentett betörésről)
De ha mégis megvan Medgyessy saját eredeti példánya, akkor a Grescotól is kikerülhetett a szerződés. A kanadai tulaj vélhetően nem ismeri a maygar jogot, és nem is volt rá oka, hogy feltételezze, hogy egy volt pénzügyminiszter nem képes megfogalmazni egy szerződést törvényes szövegezéssel, ezért feltehető, hogy neki nem állt érdekében féltve őríznie üzleti titkát.
Lehet, hogy Kanadában lehet lobbizni törvényesen.
A Fidesznek szerintem nem állt érdekében olyan ügyet bedobni Medgyessy ellen, amely büntetőjogilag is értékelhető, mert az ellenzék iránt lojális sajtótól joggal számíthatott arra, hogy mártírt farag Medgyessyből.

Előzmény: lms (43)
lms Creative Commons License 2001.12.20 0 0 43
pierot is erre tippelt ha elolvasod a (6)-ot.
dolgoztam egyirodas kis cegnel regebben, negyen voltunk, iszonyu mennyisegu papir szuletett (napi 100 oldal minimum - levelek, faxok, ajanlatok szerzodesek, mellekletek stb). ezt csak belso ember -- alkalmazott -- tudja ugy attekinteni, hogy emberi ido alatt megtalalja a kenyes doksikat.

a fidesz azert sem nagyon lehet az akcio mogott, mert kormanyra kerulve azonnal betekintest nyertek az elozo kormany nemnyilvanos es titkos hatarozataiba, azokban biztosan sokkal tobb es hatekonyabb municio talalhato, mint uzleti szerzodesekben. de megintcsak ugy gondolom, a fidesznek az az erdeke, hogy botranyok ne tereljek el a figyelmet a sok penzert elkeszitett sikerpropagandarol.

Előzmény: G20 (42)
G20 Creative Commons License 2001.12.20 0 0 42
Ha mar a konspiracios agymeneseknel tartunk akkor en is feltennek egy par kerdest:

1)Miert csak egy ilyen szerzodest kotott MP?
Ugye azt elfogadhatjuk hogy rengeteg ilyen vagy ehhez hasonlo munkat vegzett. Ha igen miert csak ez az egy szerzodes tartalmaz ellene felhasznalhato adatot? Persze mondhatna valaki hogy meg van ehhez foghato szerzodes(akkor viszont miert nem kerul nyilvanossagra ha a Fidesz kezeben van?) vagy hogy a szerzodes a veletlen muve volt, azonban akkor a felfedonek nagyon nagy szerencseje kellett legyen amikor rabukkant(kicsi valoszinusege ezert hiteltelenne teszi a "Fidesz akcio" magyarazatot) vagy pedig hosszabb ideig figyelnie kellett az osszes szerzodest amit MP alairt. Ez a rengeteg befektetett ido es energia ami az esetleges megfigyelessel jart, csak abban az esetben magyarazhato ha egy rosszandeku kollega tette(ujra ertelmetlen a "Fidesz akcio" magyarazat) vagy valamiert MP nagyon fontos volt a megfigyelo szamara. Mivel ez a "fontossag" az akkori allapotok szerint politikai vonatkozasaban meglehetosen ketseges (ettol meg uzletileg - pl.zsarolas,maffia lehetett az) en ugy gondolom ettol a verziotol egyelore tekintsunk el, ugyhogy lassuk a kovetkezo kerdest: Ha a politikai konspiraciot keresve de elfogadva hogy a szerzodes nem a veletlen muve akkor
2)Kinek allt erdekeben hogy MP alairja ezt a szerzodest?
Egy elfoglalt cegvezeto aki raadasul nem is jogasz azt hiszem nem sajat maga lat hozza egy szerzodes megfogalmazasahoz, hacsak nem sablonszerzodest kot. De az 1) pontbol kovetkezik hogy valoszinuleg nem sablonszerzodessel allunk szemben mert nincs tobb/hasonlo. Persze lehet hogy ennek ellenere MP sajat maga fogalmazta, viszont ez kevesbe valoszinu ha figyelembe vesszuk hogy a laikusok joresze is elso latasra gyanakvassal reagalt a szerzodes szovegere. Nem hiszem hogy MP-ben(mint tapasztalt uzletember) nem merult fel a torvenytelen fogalmazas gyanuja. Akkor miert irta ala vagy miert nem fogalmazta at? En erre logikus magyarazatkent ket lehetoseget latok: az egyik hogy valaki (pl.egy jol bejaratott ugyved) elokeszitette es MP futtaban alairta. A masik hogy MP gyanujat valaki aki jogi szakerto eloszlatta. Viszont mindket esetben MP elott ismert a tettes szemelye. Akkor viszont felmerul a kerdes: Miert nem fedi fel MP a tettest? Miert nem probalja a nyakaba varrni? stb. Azert mert valamiert nem teheti. Es
3)Hogy miert?
Nos nezzuk meg egy kicsit a korabban elokerult dokumentumot a Malev esetet. Az nem volt igazan kompromitalo de kizarja a 2) pontban taglaltak szerinti fogantatast. Akkor viszont marad az 1)pont alatti megfigyeleses eset (egyben magyarazatot adva a 2) pontbeli nyilvanvalo tettes fel nem fedesere). Ez viszont azt jelenti hogy 98-ban valamiert MP valakinek nagyon fontos volt. Politikai palyaja azidotajt nem igazan indokolta ezt, ugyhogy marad az uzleti. Valaki valamilyen okbol 98-ban ugy gondolta MP uzletembert megfigyeli, adatokat gyujt rola es most politikailag zsarolja. Ez azert sem valoszinu hogy politikus(kiveve ha tenyleg egy MSZPs hajt a listaert, de azt MP gyorsan leultethetne partjan belul), mert ha az lenne akkor felmerul a kerdes hogy miert kezdett lazan (Malev) es miert nem vagott egyenesen a melyvizbe(Gresham)? MPt ha politikailag akartak lejaratni akkor a legnagyobb csapast mertek volna ra, raadasul a Malev eset a Fidesz szamara is veszelyes lehetetett(OV zsiros melokat osztogat alapon). Szerintem sokkal valoszinubb hogy egy piti kis zsarolos esettel allunk szemben(pl.rosszindulatu kollega) vagy ami ennel rosszabb szervezett bunozok allnak a hatterben. Az elobbi eseteben tokeletesen magyarazhato hogy miert pont most jon elo a dologgal es nem a valasztasok utan(penz kell neki), a masodik eset viszont csak a valasztasok utani idoben lenne logikus mert ma meg MP nem igazan tud nagykaliberu koveteleseket teljesiteni.
Es akkor a vegkovetkeztetes :
egy koztorvenyes kollega penzszerzesi akcioja van a nagy konspiracios hatterben.
(ha igazam lesz elmegyek Poirotnak)

Előzmény: lms (37)
lms Creative Commons License 2001.12.20 0 0 41
Aranykozep
Van konkrétumod is, vagy csak puffogtatsz?

Szerintem olvasd el a topic (7)-es hozzaszolasat.

Előzmény: Aranyközép (40)
Aranyközép Creative Commons License 2001.12.20 0 0 40
Irod: "Az mszp-ben sok ellenszurkolója van MP-nek"
Van konkrétumod is, vagy csak puffogtatsz? Pontosan azért lett MP min.eln.jelölt, mert nagyon sokat tartották jó választásnak. Eddig jobbfelöl lehetett csak azt hallani, amit állítasz.
Előzmény: McAtti (36)
Aranyközép Creative Commons License 2001.12.20 0 0 39
Akkor most vagy legális minden vagy bünsegéd a miniszterelnök?
Előzmény: kábelbúvár (33)
lms Creative Commons License 2001.12.20 0 0 38
ezt kerdezte piero: vajon ki lehetett az, akinek erdekeben all MP lenullazasa (tehat veszelyeztetett pozicioban levo regi butordarab) es lehetosege volt hozzaferni a szerzodeshez. Es persze tudott rola. A ket halmaz metszete eleg szuk, de nem ismerem a szoba joheto embereket.

A masik irat, amely szinten rejtelyes modon, meg korabban kerult nyilvanossagra, az a doksi volt, amely szerint Medgyessy a kormanyvaltast kovetoen megbizasert kilincselt Orban Viktornal.

Előzmény: McAtti (36)
lms Creative Commons License 2001.12.20 0 0 37
meg masrol se nagyon...
Előzmény: kábelbúvár (35)
McAtti Creative Commons License 2001.12.20 0 0 36
Az mszp-ben sok ellenszurkolója van MP-nek. Sokkal valószínűbbnek találom, hogy valaki onnan varázsolta elő a papírt. Az mszp-n belüli érdekcsoportoknak nyilván vannak jó embereik a másik érdekcsoportokban. (Eleve van egy szdsz melletti tömb, meg egy elleni. Előbbinek jelöltje MP.)

Attila

Előzmény: Aranyközép (27)
kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.20 0 0 35
http://www.kmcssz.org/sajto/hollo/hollo41/hollo41_orban.htm

Mondjuk ebben a cikkben pont Medgyessy-ről nincs szó...

Előzmény: lms (32)
zebrapinty Creative Commons License 2001.12.20 0 0 34
mert azt akarták, hogy nyilvánosságra kerüljön (MSZP-s körök).
Talán ezért sem lepődőtt meg annyira MP.
zebrapinty
Előzmény: Aranyközép (27)
kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.20 0 0 33
Az aláírásra Kanadában került sor, és úgy tudom,
Orbán Viktor és Karsai is jelen voltak.
Előzmény: Aranyközép (30)
lms Creative Commons License 2001.12.20 0 0 32
Pasztor Tibi a masik Grescos topicomban azt irta, hogy a Gresco es az onkormanyzat kozotti szerzodes megkoteset koveto fogadason kb szazan voltak jelen. Nem emlitette Orbant -- feltetelezem, hogy ha ott lett volna, nem hagyja ki. De ugye ha megis ott volt, nem akarod a fogadason elfogyasztott nehany szendvics mijan Orbant is a megvesztegetettek kore emelni...?

A Medgyessy es a Gresco kozotti szerzodes alairasanal egesz biztos nem volt ott Orban.

Előzmény: Aranyközép (30)
lms Creative Commons License 2001.12.20 0 0 31
Készséggel elhinném, hogy nem törtek be MP-hez, de akkor hogyan került nyilvánosságra a szerzödés? Lenne erre egy hihetö magyarázatod?

szerintem piero (6) es lms (7) jo alternativak.

de a betoreses verzio alternativ magyarazat nelkul is hihetetlen. ha szivednek kedves gondolat a defend armanykodasa, am legyen, de gondolj bele, vajon tenyleg LEHETSEGES-E. a krimikben a kemek altal keresett doksik mindig ott vannak a masodik iroasztalfiokban legfelul, a valosagban tenyleg sok-sok ezer oldalnyi irat keletkezik folyamatosan egy ceg mukodese soran.

ha a betoro altalanossagban keres valami kompromittalot, akkor a feladat egy ejszaka alatt nyilvanvaloan megoldhatatlan. ha meg tudja, hogy mit keres, akkor az informator akar azonnal le is masolhatja, nem kell betorest kockaztatni (volt biztonsagi or!)

Előzmény: Aranyközép (27)
Aranyközép Creative Commons License 2001.12.20 0 0 30
Olyasmi is kereng a térben, hogy a szerzödéskötési ceremónián OV is ott volt. Tudtok erröl valamit vagy csak valami felreppent hipotézis?
kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.20 0 0 29
Gondolom, valaki bedobta egy postaládába.

Így szokott az ilyesmi megesni, ahogy tudom.

Előzmény: Aranyközép (27)
lms Creative Commons License 2001.12.20 0 0 28
ne erts felre, en nem bizonyitekot varok, csak egy megerositest. szerinted elkepzelheto, hogy (meg egyszer idemasolom) Egy gazdasagi es jogi szakertokbol es mackosokbol allo kommando -- a biztonsagi or figyelmet kijatszva -- ejszaka behatolt Medgyessy cegenek idodajaba. Ott a szakemberek feltunes nelkul vegignyalaztak a ceg haromeves mukodese soran keletkezett sok ezer oldalnyi iratot, lejaratasra alkalmas reszleteket keresve. Nehany izgalmasabb iratrol (mint pl ez a gresco-szerzodes) masolatot keszitettek. Amikor ezzel vegeztek meg hajnalhasadas elott minden szeket, ceruzat, minden tuzogepet, papirt, minden dossziet visszaraktak a helyere. Olyan precizen rendet raktak, hogy masnap reggel a zar feszegetese miatt idegesen korulnezo Medgyessy nem vett eszre semmit, igy nem is tett feljelentest.

Nem bizonyitgatunk, nem vadaskodunk. Csak beszelgetunk.

En ugy gondolom, hogy a fenti feltetelezett tortenetben csak a minimalisan szukseges felteteleit soroltam fel. Ezek alapjan ugy latom, hogy (a felsorolt feltetelek miatt) a betoreses verzio nem tarthato (marmint az, hogy a Gresco szerzodeshez betores utjan jutottak hozza).

Ha ugy latod, hogy szuksegtelenul szigoru felteteleket soroltam fel, ne tartsd vissza magad.

Előzmény: kábelbúvár (26)
Aranyközép Creative Commons License 2001.12.20 0 0 27
Készséggel elhinném, hogy nem törtek be MP-hez, de akkor hogyan került nyilvánosságra a szerzödés? Lenne erre egy hihetö magyarázatod?
Előzmény: lms (-)
kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.20 0 0 26
Ha bizonyítékot vársz, naív vagy.
Előzmény: lms (24)
kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.20 0 0 25
De ismered a mószereiket!

Szóval ők csak kazettákat adnak-vesznek.
O.K.

Előzmény: McAtti (23)
lms Creative Commons License 2001.12.20 0 0 24
nem, egyaltalan nem lepne meg, de nem azert, mert szamitok ra, hanem mert a magyar belpolitika varatlan fordulatokban lassan felulmulja agatha christie-t.

tfh a defend volt. diszkutaljunk.

ha tudtak mit keresnek, akkor nem kellett volna betorni, az informator akar rogton le is masolhatta volna.

ha vaktaban kerestek, ez esetben elkepzelhetonek tartod az alant kiemelt megvalositasi technikat? egy hipotezisnek tul kell elnie nehany alapveto peremfeltetellel valo osszevetest, hogy felvegyuk a plauzibilis hipotezisek koze.

Előzmény: kábelbúvár (21)
McAtti Creative Commons License 2001.12.20 0 0 23
Viszont valszeg fényképeztek.
Sőt, megmérgezték a levegőt, egy olyan különleges Defend által kifejlesztett anyaggal, amitől MP majd a leendő TV vitában leblokkol, és butaságokat beszél... Majd el ne felejtsék erre fogni.

Ne mondja nekem senki, hogy egy volt pügyminiszter, min.elnökjelölt, többszörös milliomos ha feltörve találja az irodája zárját, nem hív azonnal rendőrt.
(Mindenhol azt tanítják, hogy ha betörtek, akkor NE menjél be, mert 1, bent lehet még valaki, aki esetleg lelő, 2, mert szétbarmolod a nyomokat.)
Ha meg olyan fontos et. lenne, - mint emenyire nem - akkor megtalálnák a módját, hogy egy bérelt irodába nyom nélkül bemenjenek, és körülnézzenek.

Attila

Előzmény: kábelbúvár (18)
zebrapinty Creative Commons License 2001.12.20 0 0 22
Ez egy merőben más teória:

Van egy igen kellemetlen ügy, aminek még külpolitikai vonatkozása is lehet.
Ennek az ügynek a teljes eltüntetése időbe kerül.
Felmerült a lehetősége, annak, hogy esetleg nyilvánmosságra kerül. Ezért, hogy eltereljék róla a gyanút, keresni kellett egy nem egyszerű, de később kivédhető ügyet s ez volt a GRESCO.
A többi mind konspiráció, és szervezés kérdése.
zebrapinty

kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.20 0 0 21
Téged nagyon meglepne, ha a Defend lett volna?

Már csak amiatt is, hogy kiessen a "Közpénzből, .......
Emléxel még?
Kígyók meg egerek.

Előzmény: lms (20)
lms Creative Commons License 2001.12.20 0 0 20
A Budapest Rádióban azt mondta, betörtek, de nem vittek el semmit. Viszont valszeg fényképeztek

Koszonom, ezzel valaszoltal Peturnak is :--)

De erre irtam en azt az nulladik hozzaszolasban, ogy

    Mit is allitanak tehat a betores-verzio hivei? Egy gazdasagi es jogi szakertokbol es mackosokbol allo kommando -- a biztonsagi or figyelmet kijatszva -- ejszaka behatolt Medgyessy cegenek idodajaba. Ott a szakemberek feltunes nelkul vegignyalaztak a ceg haromeves mukodese soran keletkezett sok ezer oldalnyi iratot, lejaratasra alkalmas reszleteket keresve. Nehany izgalmasabb iratrol (mint pl ez a gresco-szerzodes) masolatot keszitettek. Amikor ezzel vegeztek meg hajnalhasadas elott minden szeket, ceruzat, minden tuzogepet, papirt, minden dossziet visszaraktak a helyere. Olyan precizen rendet raktak, hogy masnap reggel a zar feszegetese miatt idegesen korulnezo Medgyessy nem vett eszre semmit, igy nem is tett feljelentest.
Medgyessy tehat meg mindig tartja magat ehhez a teoriahoz. Bravo.
Előzmény: kábelbúvár (18)
PETUR Creative Commons License 2001.12.20 0 0 19
Ha MP olyan óvatlanul képes fogalmazni egy szerződésban, ahogy ezt megtette -- akkor ez a szerződés akárhol lehetett!
Előzmény: McAtti (17)
kábelbúvár Creative Commons License 2001.12.20 0 0 18
A Budapest Rádióban azt mondta, betörtek, de nem vittek el semmit.
Viszont valszeg fényképeztek.
McAtti Creative Commons License 2001.12.20 0 0 17
Szerintetek MP az ilyen iratokat az irodájában tartja? Amennyire ilyen kő-gazdag embereket ismerem, általában otthon tartja, a széfben, a kevésbé érzékeny dolgokat esetleg banki széfben.

Attila

PETUR Creative Commons License 2001.12.20 0 0 16
Elemes!

"a, dehogy... csak medgyessy ejtette el veletlenul ennek kapcsan a zarfeszegetest es csak nehany mszp elnoksegi tagnak vert habot a szaja... van archivuma az MTI-nek? "

Éppen ez az, hogy már az archivumba kell nyúlni, ha erről olvasni akarsz valamit. Hej a Fidesz bezzeg hónapokig habzó szájjal terjesztené, hogy megfigyelik, sőt meglopják őket!

"ad 1: a fideszt aligha erdekli, hogy az a par szaz ember, aki itt esz a fene, mit gondol "

Miért ne érdekelné: olyan ez mint egyfajta gondolatkutatás. Be lehet dobni gondolatokat, tesztelni lehet a véleményeket -- kisérleti üzem kisszériás termeléssel.

"ad 3: szerinted erv az egy vitaban, hogy lefideszesezel? "

Én azt innen valóban nem tudom eldönteni, hogy Fidesz szimpatizáns, avagy Fidesz alkalmazott vagy. Vannak tippjeim, ahogy neked is a betörésről. -- Valójában az itteni vita szempontjából tökmindegy. Itt profik és amatörök együtt versenyeznek és nem mindig lehet megállapítani, hogy ki-kicsoda.

Előzmény: lms (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!