Keresés

Részletes keresés

vurugya Creative Commons License 2014.08.06 0 0 18

Egyik itt leírt módszer sem jó!

Nem találja a megadott fájlt.

Pedig type-pal kiírja! 

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.02 0 0 17
Elég lenne, ha pl. rendelkeznék egy darab film-levilágító eszközzel (cca. 15M HUF). De ott még nem tartok, ezért marad a file-ba nyomtatás + elkocogás egy levilágítóhoz.

mG

Előzmény: Justis_4_US (16)
Justis_4_US Creative Commons License 2001.12.27 0 0 16
nem elég felrakni a nyomtató drive-ot, aztán meg kinyomtatni eccerű printtel???
Előzmény: Törölt nick (2)
biga Creative Commons License 2001.12.27 0 0 15
Hali ricsip,

A nyomtatás fájlba opció, az éppen telepített nyomtató lapleíró nyelvén menti el a prn fájlt. Ha az egy postscript nyomtató, akkor postscript fájlt csinál, amit valszeg meg tudsz nézni a gsview-val. Esetedben ez egy HP PCL 5.x vagy 6.x lapleíró nyelv lehet, ami persze nem ps... Ha felraksz egy postscript nyomtató drivert, akkor ki tudod próbálni. Persze az azzal gyártott file-t nem fogja megenni a nem postscript nyomtató, pontosabban megeszi, kinyomtatja úgy ahogy van :) Tipikusan erre szokták használni a gsview-t, egy ps file-t kinyomtatni egy nem ps nyomtatón.
Egyébként a prn fájl nyomtatóra küldése teljesen olyan mint a szokásos file másolás copy [/b>] [mit másolsz] [hova] A /b szerintem elhagyható, rá fog jönni, hogy a file bináris, a mit a prn fájlod a hova pedig az LPT1: device. A > jelet akkor használod, ha nem copy-val, hanem type-pal akarod kiküldeni a prn file-t a nyomtatóra. type [prn file] > lpt1:

üdv
biga

Előzmény: ricsip (14)
ricsip Creative Commons License 2001.12.27 0 0 14
Az az igazság, hogy én vmi ilyesmit láttam minden fájl elején:

-12345X@PJL ENTER LANGUAGE=PCLSLEEK

de előtte még vagy 10 sornyi 0-ás karaktert.

Szóval ebből nekem nem derült ki a verzió szám :)

Előzmény: lx (13)
lx Creative Commons License 2001.12.25 0 0 13
Egy pillanat alatt ellenőrizheted, hogy mekkora hülyeséget írok: pislants bele a .ps fájlodba valami primitív editorral. Valszeg 3.X-s verziót látsz az első sorban. Tapasztalatom szerint a gs csak a 2.0-s verziójú fájlokat nyitja meg.
Bár én nem W* alatt használom.
Előzmény: ricsip (12)
ricsip Creative Commons License 2001.12.25 0 0 12
1000 köszönet a tippért...

Eddig a /b-t max. akkor használtam, ha fileokat kellett összemásolni, még a hőskorban...

A másik, ami szmet szúrt nekem, az a ">" hiánya a te tippednél..... kipróbáltam én is nélküle, és.. NYOMTAT !!

Most már csak a Ghostscript-es problémám él. Esetleg nem lehet, hogy a win alapból hibás (nem szabványos) postscript fájlt generál, és ez az oka ?

Előzmény: OWO (10)
rali Creative Commons License 2001.12.23 0 0 11
Na,már nagynehezen megértem,hogy is kell csinálni.
Előzmény: OWO (10)
OWO Creative Commons License 2001.12.23 0 0 10
Sziasztok !

>Ezután ha jól tudom: copy akarmi.prn > LPT1

A szintaxis szerintem inkább ez:

copy /b akarmi.prn lpt1:

A /b kapcsoló jelzi, hogy bináris file-ról van szó.

Fontos, hogy a minden nyomtató nélküli gépen ugyanaz a nyomtatómeghajtó legyen telepítve, mint a nyomtatóval rendelkező gépen van. Így minden nyomtató nélüli gépen lehet bármilyen nyomtatásos feladatot végezni, csak 1 file-t kell átvinni a nyomtatós gépre és azonnal nyomtatható.

Bye:

Előzmény: ricsip (8)
rali Creative Commons License 2001.12.23 0 0 9
Együttérzek...
Előzmény: ricsip (8)
ricsip Creative Commons License 2001.12.23 0 0 8
Üdvözlet mindenkinek !

Lenne nekem is pár kérdésem ezzel a témával kapcsolatban.

Én is pl. word-ből nyomattam fileba, és akkor nekem is létrehozta a .prn filet. Ezután ha jól tudom: copy akarmi.prn > LPT1 paranccsal lehetne kinyomatni az anyagot nyomtatóra. De nem csinálja, helyette: "A rendszer nem találja a megadott fájlt" hibaüzenetet nyomat a papírra, ráadásul nem is adja ki a papírt, mintha még várna adatra, nekem kell kikapcsiolnom a HP610c-t, és akkor löki ki a papírt.
Én kb. sejtettem már évek óta, hogy mire kellhet ez a megoldás. Pl. nincs muksinak word-je, viszont nála is ua. a nyomtató van, mint nálam, akkor elég elvinni hozzá eztet a filet, és akkor ő ki tuggya préselni.
Gondom továbbá, hogy a Ghostscript grafics felülete, a ghostview azt írja a word-ből kinyomott fájlokra, hogy nem jók (hibás, nem megfelelő), és nem mutatja meg a tartalmukat. Az ok ?
Ki bírnám végezni az ms-t, hogy szarik az egész témára, a rühes gigányi szar helpjükben sehol nem találtam egyetlen rohatt szót az egészről. Meg ha csinálnak is valamit, akkor sdgwgwgeweggweweg

nem írok már semmit, kerülget az ideg

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.19 0 0 7
Ágyban hamis számlát nyomtatni? Te is a gépeddel alszol??? :))))
originalqszi Creative Commons License 2001.12.19 0 0 6
mégha azt kérdeznéd, hogy nyomtatás ágyban!:DDDD
Előzmény: cyber.greg (-)
sip pista Creative Commons License 2001.12.19 0 0 5
vagy ha device-nak generic/text onlyt adsz meg, akkor a nyomtatmányt akármilyen text-editorral tutod kezelni. számlahamisítás stb.

vagy copy /b a_te_fájlod nyomtató:

cyber.greg Creative Commons License 2001.12.19 0 0 4
Hmmm, na majd holnap ügyeskedem...
mAlter Creative Commons License 2001.12.18 0 0 3
Másold rá valamilyen adathordozóra, és dobd rá a print queue ablakra azon a gépen, amelyiken a nyomtató lóg (beállítások->nyomtatók->nyomtatóra kattintva nyílik ki). Fontos, hogy ugyanazzal a driverrel írd meg a filét, mint amit a nyomtató is használ. A PS az PostScriptet jelent, de nemcsak PS nyomtatónál használhatod. Arra is jó ez a beállítás, hogy pl. az Acrobat Distiller-hez csináljuk nyomtatófájlt, amit aztán le lehet "disztillálni", (PDF fájlt lehet csinálni).
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.18 0 0 2
Például akkor, ha Postscript-et írsz... azaz, ha nyomdai elökészítéssel foglalkozol, és valahogy el akarod juttatni a nyomdába a kész anyagot. Meg használhatod akkor is, ha a nyomtató a szomszédban van, ilyenkor felrakod a driverét a gépedre, fájlba nyomtatsz, átrobogsz a printerhez és a végeredményt copy xy.prn lpt1 paranccsal kinyomtathatod... :)))
Előzmény: Andrew911 (1)
Andrew911 Creative Commons License 2001.12.18 0 0 1
Ami néha bejön:
Nevezd át a file-t ps kiterjesztésűre,aztán nyisd meg "máshol" egy erre alkalmas programmal (pl. GSview),majd nyomtasd ki alóla.
rali Creative Commons License 2001.12.18 0 0 0
0 ötletem van.
cyber.greg Creative Commons License 2001.12.18 0 0 topiknyitó
A Nyomtatás párbeszédpanelen ki lehet jelölni a nyomtatás fájlba nevű csekbokszot, aztán el is menti *.prn nyomtatófájlként, de utána azzal mit lehet kezdeni?

Én pl. ki szeretném nyomtatni máshol.
Mi kell ahhoz?

(Természetesen a Súgó és tanácsadás egy k___ szót nem szól erről.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!