Elég lenne, ha pl. rendelkeznék egy darab film-levilágító eszközzel (cca. 15M HUF). De ott még nem tartok, ezért marad a file-ba nyomtatás + elkocogás egy levilágítóhoz.
A nyomtatás fájlba opció, az éppen telepített nyomtató lapleíró nyelvén menti el a prn fájlt. Ha az egy postscript nyomtató, akkor postscript fájlt csinál, amit valszeg meg tudsz nézni a gsview-val. Esetedben ez egy HP PCL 5.x vagy 6.x lapleíró nyelv lehet, ami persze nem ps... Ha felraksz egy postscript nyomtató drivert, akkor ki tudod próbálni. Persze az azzal gyártott file-t nem fogja megenni a nem postscript nyomtató, pontosabban megeszi, kinyomtatja úgy ahogy van :) Tipikusan erre szokták használni a gsview-t, egy ps file-t kinyomtatni egy nem ps nyomtatón.
Egyébként a prn fájl nyomtatóra küldése teljesen olyan mint a szokásos file másolás copy [/b>] [mit másolsz] [hova] A /b szerintem elhagyható, rá fog jönni, hogy a file bináris, a mit a prn fájlod a hova pedig az LPT1: device. A > jelet akkor használod, ha nem copy-val, hanem type-pal akarod kiküldeni a prn file-t a nyomtatóra. type [prn file] > lpt1:
Egy pillanat alatt ellenőrizheted, hogy mekkora hülyeséget írok: pislants bele a .ps fájlodba valami primitív editorral. Valszeg 3.X-s verziót látsz az első sorban. Tapasztalatom szerint a gs csak a 2.0-s verziójú fájlokat nyitja meg.
Bár én nem W* alatt használom.
A /b kapcsoló jelzi, hogy bináris file-ról van szó.
Fontos, hogy a minden nyomtató nélküli gépen ugyanaz a nyomtatómeghajtó legyen telepítve, mint a nyomtatóval rendelkező gépen van. Így minden nyomtató nélüli gépen lehet bármilyen nyomtatásos feladatot végezni, csak 1 file-t kell átvinni a nyomtatós gépre és azonnal nyomtatható.
Lenne nekem is pár kérdésem ezzel a témával kapcsolatban.
Én is pl. word-ből nyomattam fileba, és akkor nekem is létrehozta a .prn filet. Ezután ha jól tudom: copy akarmi.prn > LPT1 paranccsal lehetne kinyomatni az anyagot nyomtatóra. De nem csinálja, helyette: "A rendszer nem találja a megadott fájlt" hibaüzenetet nyomat a papírra, ráadásul nem is adja ki a papírt, mintha még várna adatra, nekem kell kikapcsiolnom a HP610c-t, és akkor löki ki a papírt.
Én kb. sejtettem már évek óta, hogy mire kellhet ez a megoldás. Pl. nincs muksinak word-je, viszont nála is ua. a nyomtató van, mint nálam, akkor elég elvinni hozzá eztet a filet, és akkor ő ki tuggya préselni.
Gondom továbbá, hogy a Ghostscript grafics felülete, a ghostview azt írja a word-ből kinyomott fájlokra, hogy nem jók (hibás, nem megfelelő), és nem mutatja meg a tartalmukat. Az ok ?
Ki bírnám végezni az ms-t, hogy szarik az egész témára, a rühes gigányi szar helpjükben sehol nem találtam egyetlen rohatt szót az egészről. Meg ha csinálnak is valamit, akkor sdgwgwgeweggweweg
Másold rá valamilyen adathordozóra, és dobd rá a print queue ablakra azon a gépen, amelyiken a nyomtató lóg (beállítások->nyomtatók->nyomtatóra kattintva nyílik ki). Fontos, hogy ugyanazzal a driverrel írd meg a filét, mint amit a nyomtató is használ. A PS az PostScriptet jelent, de nemcsak PS nyomtatónál használhatod. Arra is jó ez a beállítás, hogy pl. az Acrobat Distiller-hez csináljuk nyomtatófájlt, amit aztán le lehet "disztillálni", (PDF fájlt lehet csinálni).
Például akkor, ha Postscript-et írsz... azaz, ha nyomdai elökészítéssel foglalkozol, és valahogy el akarod juttatni a nyomdába a kész anyagot. Meg használhatod akkor is, ha a nyomtató a szomszédban van, ilyenkor felrakod a driverét a gépedre, fájlba nyomtatsz, átrobogsz a printerhez és a végeredményt copy xy.prn lpt1 paranccsal kinyomtathatod... :)))
A Nyomtatás párbeszédpanelen ki lehet jelölni a nyomtatás fájlba nevű csekbokszot, aztán el is menti *.prn nyomtatófájlként, de utána azzal mit lehet kezdeni?
Én pl. ki szeretném nyomtatni máshol.
Mi kell ahhoz?
(Természetesen a Súgó és tanácsadás egy k___ szót nem szól erről.)