Keresés

Részletes keresés

Kiraly Creative Commons License 2001.12.18 0 0 2
Nem baj, Pupu. A drasztikus adotehercsokkentes utan (tudod, amit a Fidesz hirdetett a valasztasokkor) mindinki boldog. Meg tudod, a korrupcio elleni kuzdelemben is oriasi erdemenyek vannak...

Nem baj, mosolyogjunk! Legyunk optimistak!!! (Fidesz PR szoveg)

Előzmény: PuPu (1)
PuPu Creative Commons License 2001.12.18 0 0 1
Ne békétlenkedjetek.
Vityka megmondta a Balónak, hogy amikor a kormány hirdet, akkor természetesen közpénzeket használ fel, - mit is használna mást, nem igaz? - kérdezte csodálkozva.
Hogy a közpénzen Fidesz propaganda folyik, arról nem esett szó, meg arról sem, hogy etikai oldalról hogy néz ki a kérdés.
És különben is, - most készülnek berendezni múzeumnak az Andrássy út 60-at, korhű eszközökkel. Egy táblát a kapun kicserélni pedig szinte semmibe sem kerül, - személyzet meg mindíg is akadt bele. Legfeljebb ismét fel kerül rá a tábla, hogy ez a Hűség Háza, - azok látogathatják majd, akik hűek maradtak a demokrácia eszméjéhez...
:O))))
csisztapuszta Creative Commons License 2001.12.18 0 0 topiknyitó

Index/MTI, 2001. december 18., kedd 15:20

A kérdések sem hangozhattak el a parlamentben
A kérdések címét sem mondhatták el a képviselők
Valamennyi szabad demokrata képviselőtől megvonta a szót Áder János házelnök, az Országgyűlés keddi ülésén az azonnali kérdések és válaszok órájában. Az ellenzéki képviselők Orbán Viktor miniszterelnökhöz kívántak kérdéseket intézni, ám a kormányfő "halaszthatatlan közfeladatai ellátása" miatt mást jelölt ki maga helyett. Áder arra hivatkozva vonta meg a szót a képviselőktől, mert arra a kérdésre, hogy elfogadják-e a válaszadó személyét, nem igennel, vagy nemmel feleltek, hanem igyekeztek elmondani legalább kérdésük címét, amit a házelnök, a szokásjogtól eltérően nem ismertetett.
Szent-Iványi István SZDSZ-es képviselő a miniszterelnökhöz kívánt kérdést feltenni, aki azonban "halaszthatatlan közfeladataira" tekintettel mást jelölt ki a válaszadásra. Mivel Szent-Iványi István nem igennel vagy nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy elfogadja-e a válaszadó személyét, Áder János megvonta tőle a szót. A szabad demokrata frakcióvezető szerette volna ismertetni legalább kérdésének címét, de erre nem kapott lehetőséget, mert kikapcsolták a mikrofonját.

Így járt a szabad demokrata képviselők közül Kovács Kálmán, Bauer Tamás, Béki Gabriella, Fodor Gábor, Dornbach Alajos, Mécs Imre, T. Asztalos Ildikó és Eörsi Mátyás is. Miután a Ház elnöke a szót a képviselőktől megvonta, azok hangos bekiabálásokkal adtak hangot nemtetszésüknek.

Áder János Mécs Imrét és Eörsi Mátyást rendre utasította és közölte, hogy a házszabály szerint igennel vagy nemmel lehet felelni a válaszadó személyének elfogadására, illetve elutasítására. Jelezte azt is, hogy a miniszterelnöknek a szabály alapján a során következő harmadik ülésen kell személyesen válaszolnia a neki kérdést, illetve interpellációt feltevőknek.

A szabad demokrata képviselők többek között szembesíteni szerették volna a kormányfőt az autópályaépítéssel kapcsolatos ígéreteivel. Meg szerették volna tudni, hogyan vélekedik a miniszterelnök a kormány adóforintokból feladott hirdetéseiről, de kíváncsiak lettek volna arra is: Orbán Viktor egyetért-e a Szabadi-üggyel kapcsolatos rész-vizsgálóbizottság megállapításaival, vagyishogy felelősség terheli az FVM-nél történtek miatt személy szerint Orbánt is.

A kérdéseket már csak a választási kampány vitáiban tehetik fel a képviselők, mert a parlament jövőre már csak három napot ülésezik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!