Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Macibusz Creative Commons License 2023.01.25 0 0 17

Sziasztok.

Egy Renault master 3 2014  és 165 L teherautóm van. Egy furcsa már már megoldhatatlan problémám adódott. Ráz az egész kaszni mint egy traktor ha gázt adok vagy ha motorfékkel lassitok.

Vezérlés és a Kupplung a kettöstömegülendkerekkel és a 4 db porlasztó is ki lett cserélve azonban az EGR az ki van iktatva belőle. Motor tartó bakkok rendben! Okozhat e ilyen problémát hogy ennyire rázzon mint egy traktor. Alapjáraton nem olyan erősen ráz.

 

A szerelők értetlenül állnak a probléma előtt.

Segítsetek kérlek valami tippel hogy mit kellene esetleg cserélni.

Előre is köszönöm szépen.

 

fux22 Creative Commons License 2020.10.24 0 0 16

Üdvözlök mindenkit!

Remélem jó helyen járok ilyen kérdéssel kapcsolatban.

Pár hónapja vásároltam egy Kia K2700 (2000, sima adagolós) kisteherautót. 2-3-adjára indult csak el. Kicseréltem az üzemanyagszűrőt, stb. (kötelezőket). Így, hogy reggelente egyre hűvösebb van, már nem csak, hogy nehezen indul, de elindulok vele, váltanék másodikba, felengedem a kuplungot és mintha nem is nyomnám a gázt. Leáll. Nagy nehezen elindul, elindulok, megint megáll. És ez így folytatódik (lassan vehetek egy akksit is). Elvittem szerelőhöz, iktatott be egy visszacsapószelepet, és kicserélte az üzemanyagszűrőt (igen, amit 3 hónapja cseréltem), mert “latyak” volt benne. Csak rosszabbodott a helyzet. Mire felmelegszik a motor semmi gond vele. Üzemanyagtankot leszedtük, kipucoltuk.

Adagolós lesz vajon mindenképpen vagy esetleg gázolajszivattyú is produkálhatja ezt?

Köszönöm előre is a válaszokat és a segítő hozzászólásokat!

Károlyi Zoltán Creative Commons License 2018.02.09 0 0 15

Sziasztok. Ahány szabalyt olvasok, annyi választ kapok. Ford Ranger 2015-ös. Kisteherautó. Most kell vagyonszerzési illetéket fizetni vagy sem? Köszi a választ srácok  

rantottsajtpanirban Creative Commons License 2014.05.15 0 0 13

Itt is meg lehet hirdetni ingyen: http://komplexauto.hu/kishaszongepjarmu 

Ki is lehet emelni, szintén ingyen. 

Surci126 Creative Commons License 2010.08.24 0 0 12
Zebulonnn Creative Commons License 2010.07.20 0 0 11
Hello Mindenki



2003-as Opel Movano-m van (renault master).
Olyan problémám lenne, hogy az autóban az a szűrő amin át az üzemanyag menne a motorba bevizesedik és nem tud a gázolaj a motorba jutni, így nem indul az autó... Ennek mi az oka? Ha a vizet kiengedem utána beindul. Aztán egyre nehezebben indult be az autó. Most ott tartok, hogy nem indul be csak hidegindító spray-vel és az autó még menet közben is leáll és menet közben indítok rá és úgy indul be megint. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma, mert márkaszervízben elmondtam a problémámat, de horrorárakat mondanak. Egyik ismerősöm mondta hogy egyszeregy ismerősének hasonló gondja volt és márkaszervíz neki is mnagyon magas árakat mondott, aztán egy ismerős szerelő nagyon olcsón meg tudta oldani a problémát. Szóval az autó majdhogynem használhatatlan és azt sem tudom mennyire árt az autónak hogy hidegindító spray-vel indítom minden nap... Mi a megoldás? Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni...

Még annyit, hogy nincs valakinek eladó: jobb oldali gömbcsuklófej. Remélem jól írtam le, de ha nem akkor majd újra megkérdezem a szerelőt.


Előre is köszi...
gabriel_ Creative Commons License 2001.12.17 0 0 10
vazz, kar hogy csak most lattam meg a topicot.
Ha 50% folott ki tudod fizetni, akkor mar minden hercehurca nelkul kapsz ra hitelt, az egvilagon semmi nem kell hozza, cegesen se.
Cegesen jo csak autot venni, ugyanis amortizalhatod, ami csokkenti a nyeresegedet, ha eladod, konyv szerinti erteken adhatod el (ami 5 v utan =0). Minden alkatresz, szerviz AFA-ja visszajon, biztositas, minden felszereles koltseg, elszamolhato.
Ha diesel, es teherauto, akkor meg az uzemanyag AFA-ja is visszajon. Norma szerint lehet tankolni, es ha az alatt mesz, a tobbit eladhatod.
...

Na de egyelore ennyit az adotanacsadasrol... :)

PS: 1 valamiben tuti jobb mint az Integra: nagyobb rajta a reklamfelulet :))
Ja es a fenntartasa felebe se fog kerulni.

Előzmény: antforce (-)
stevie wonder Creative Commons License 2001.12.16 0 0 9
Vaze Ant, ezt sosem hittem volna :-) Udv a Feliciasok taboraban! :-))))) Ha tudtam volna, amikor eladtam a RedNewl-t, egy-ket dologgal most boldogga tehetnelek (ajtopanel, 14" OZ felnik, toronymerevito, Kamei hutoracs, bor-alu sebvaltogomb meg ilyenek).

Atnezel a "Skoda orrmotor" topikba? :-)

Előzmény: antforce (8)
antforce Creative Commons License 2001.12.16 0 0 8
hát ez bonyolult, de mail ment..

Ant

KGaBo Creative Commons License 2001.12.16 0 0 7
Namost nem értem, ha van céged, és ÁFA körben van, akkor a számlával miért nem tudnál mit kezdeni? A végösszegből az ÁFÁ-t kapásból visszaigényelheted, meg az összes fenntartási, szerviz és üa. költségböl is.
Tehát ha 1.5-ért vetted számla nélkül , az szerintem olyan mint ha 1,5+ÁFA számlával...
Előzmény: antforce (6)
antforce Creative Commons License 2001.12.16 0 0 6
kgabo: en is azt vettem felicia pickup 2000 6. havi, 27e km, 1.9D 1.5 szamla nelkul volt de a szamlaval ugyse sokat tudnek kezdeni így ojan mintha 1.2+afaert vettem volna.. remelem megerte..

KGaBo Creative Commons License 2001.12.16 0 0 5
Hi !

Hitelt nem tudom, de casco kell hozzá szerintem.

Ha diesel, akkor cégesen az üzemenyagnak az ÁFÁ-ját is visszaigényleheted, sőt ü.a. számlákkal + menetlevelekkel is lehet ügyeskedni. Cégautó adót nem kell fizetni, ha teherautó és legfeljebb 3 személy szállítására alakalmas, vagy ha 3-nál több, de 2,5 t össztömeg feletti.
Viszont menetlevelet kell vezetni, illetve azt sem biztos, majd utánanézek. Kell valami papírt írni, hogy nem szállítasz vele semmiféle árút, hanem pl. szerviz célra használod, és akkor állítólag nem kell egyáltalán menetlevelet írni.

off Amúgy nekem is van most egy eladó felicia pickup forest 2000.III. 56000 km, 1.300+ÁFA

antforce Creative Commons License 2001.12.16 0 0 4
nos az áfa igy se jön vissza, mert hitelatvallalassal lesz a dolog, csak azert veszem meg igy mert ismerose volt es nagyon nagyon szep allapotu az auto, ui. örökölve lett, teher meg nem volt benne szallitva nincs egy karcolas se belül.. Szovla az afa nem erdekel kulonosebben mert sok sok evre veszem, munkahoz, de egy ideig mivel azzal kell jarno ma papirok voltak a lenyegek..de most kiderul hogy a cegre at tudom e a hitelt vallalni.. ha nem megy akkor marad az en nevemen :)

Ant

Ata100 Creative Commons License 2001.12.16 0 0 3
antforce!
Ha nem cégesre veszed akkor az áfa nem jön vissza, de nem is tudod ÁFÁsan eladni. Tehát a használtautópiacon Te leszel a legdrágább, hacsak nem találsz még valakit aki nem foglalkozik az ÁFÁval. Nem lesz egyszerű...
Ata
Előzmény: antforce (-)
antforce Creative Commons License 2001.12.16 0 0 2
Oksi, hát meglátom hogy hogy tudom megvenni, mert hitelre jó lenne egyelőre.. :)) de érdekes ez a traktor, lehet hogy lemegyek autózni vele egyet..

Haveromal msot beszéltem, mesélte hogy főnöke ugy tolti ki a menetlevelet hogy beirja reggel hogy utirany -> tel aviv.
Azt ha kerdezi a rendor hogy miert masfele megy.. Eltévedtem :)))) áááá :)

Leon155 Creative Commons License 2001.12.16 0 0 1
Amúgy abszolút részvétem az Integra miatt, főleg mivel garázsból vitték el! 8-(((((
Előzmény: antforce (-)
Leon155 Creative Commons License 2001.12.16 0 0 0
Hitelt NULLÁT kapsz!!! :)))
Szóval ha cégesen veszed akkor ÁFA visszajön, elszámolható a benzin de persze csak a céges ügyintézés alatt megtett km-ek után meg minden költség is. Ezért kötelező a menetlevél vezetése (tőlem még eccer sem kérték, Corsa Van-om van). Magántulajdonként azt csinálsz vele amit akarsz, de ezt én csak cégre venném. Azt meg bizonyitsák be hogy éppen nem céges célra használod, ha esetleg ugy adódik. Céges autót "elvileg" csak céges célra szabad használni.
Hitel ügyintézésben nem vagyok otthon de tuti hogy cégesen több macera van vele. RENGETEG papir kell hozzá a biztositékok soráról már nem is beszélve.
Ha kihagytam valamit csak kérdezz nyugodtan.
Leon
Előzmény: antforce (-)
antforce Creative Commons License 2001.12.16 0 0 topiknyitó
Na jó kérdésem lesz megint..
7-én lenyulták az integrát a garázsomból és kocsi nélkül maradtam..
Kisteherautó mindenképp kell egy nekem. Ismerősé eladó egy szép darab 27e km-el skoda felicia pickup hitelátvállalással, szóval hétfón már a nevemen lesz.
De asszme könnyebb hitelt igényelni ha saját névre megy a kocsi nem cégre.. egy kérdés, mi a kisteherautónál a hátrány, kötelezttség ha magánember nevén van és ha cég nevén ??
meg van határozva hogy mit szállíthatok vele, és hasonlók ??

Gyorsan minden infot köszi mindenkinek :))

Ant

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!