Keresés

Részletes keresés

Skiai Creative Commons License 3 napja 0 0 1386

Rajz, Dal, Tánc. Mindenki forog. Kivéve aki nem.

Aki nem forog, forduljon ellentétes irányba. Utána lépcsőzés következik.

Aki nem fordul sehova, az azt csinál amit akar.

Skiai Creative Commons License 2022.10.19 0 0 1385

A Biblia kereszt-hivatkozások szövevénye.

Nem elég magyarázni, érteni is kell (vannak minimumok). Enélkül nem lehet túllépni a hitetlenségen. Nagyon szűk

 

Ugyanakkor ma már a Biblia vallások tömkelegét jelenti. Ha gnosztikus vagyok az semmi, egy időben a vallásgyártás jelentette az intellektust.

a dialektikus - "kulturális" meg a Lenin-múmia poszt-kommersz utódja, akinek az kell. Ez alatt érted a dialektikust gondolom.

Előzmény: polária (1378)
polária Creative Commons License 2022.10.13 0 0 1384

"Az élet szerelme"

Igy is megfogalmazható hogy vágy cél ambicio szenv motiváltság érdekeltség /jó hozam /vagyunk itt.És ebben dialektikusan benne van a megprobáltatás munka homály élménye is.....bizonyára leginkább tudat alatt.

Skiai Creative Commons License 2022.10.12 0 0 1383

Arra utalsz, hogy Crowley rendszeresen mémszerűen használt egy ilyet, hogy "love under will".

Ennek, - és ezeknek az aláírásoknak  az írásaiban - indiai tantrikus eredete van valószínűleg (ő az magasb akaratra fókuszált). Nem egészen ő találta ki. De nem is valami felszinesség.

 

Ő arra utalgatott, hogy (szerintem) a ráció urakodik az érzelmek felett. Megváltoztathatalanul (természetes tövény).

A VÁGY amire te utalsz, az ami nélkül nincsen Születés, Élet, Halál - semmi. Igen!

(Viszont a szerelem nem azonos az angol "love" szóval. Örök szerencsétlenség ezt tisztázni. Ebből az alapvető szempontból nézne bizony a magyar a gazdagabb nyelv a megreformált angol-nál!)

Születés, Élet, Halál - minden üres, valami többlet nélkül, ami a Krisztusi önfeláldozásban is kifejeződik. "Az élet szerelme" nélkül nem jutsz semmire, minden hiába.

Igaz-e vagy nem?!

Előzmény: polária (1382)
polária Creative Commons License 2022.10.08 0 0 1382

Nem a szerelem a törvény hanem a VÁGY !

polária Creative Commons License 2022.10.08 0 0 1381

minden érlel...ha mulasztol ha teszel.Semmi sem megy pocsékba.

Előzmény: polária (1380)
polária Creative Commons License 2022.10.08 0 0 1380

okkult

mindössze arról szól hogy van őre a küszöbnek,van kidobó/bedobó .

Rossz lator és jó lator és Jézus is egyfajta illusztrácioja hogy életsorozatunk alatt megjárjuk a mélységeket és igy a bün büntetés szenvedés által emelkedünk feljebb MINDEN ÉRLES nincsen kivétel.

Végül az érett és a tiszta üdvözül !

Skiai Creative Commons License 2022.10.08 0 0 1379

Igen okkult. Rejtett jelentések. Eddig jutottál a felismerésben. Mit jelent ez neked?

Minden spirituális üzenet egyéni. Nincs "tömeg" nézőpont.  A tömegek nem ismernek rejtett jelentéseket. Nincsen "király", nincsen értékelhető "ego".

 

Benned kell megszületni a felismerésnek, hogy világot nem lehet megváltani - olykor magadat sem. Ez mégis egy Út. Csak rajtad múlik, hogy vállalsz-e harcot.

(Már meg vagy váltva - mondják. Az archetípus üzeni: neked is két kezed, két lábad van. Test: "T")

 

"T" - test. Ugye ezt nem kell magyarázni? Lásd T alakú kereszt.

"tömeg" - > túl sok. (de ez utóbbi csak egy költői párhuzam, a magyar nyelv nyilvánvalóan nem passzol az angolszász okkult nyelvezetbe.)

Előzmény: polária (1378)
polária Creative Commons License 2022.09.29 0 0 1378

occult latin szo jelentése zárt rejtett titkos secret.

Jelenések Könyve 100 százaléka okkult a Biblia is lényege szerint zömében az.

Skiai Creative Commons License 2022.09.27 0 0 1377

És ha a velőmben jártál,
mielőtt megismertél volna;
akkor lesz itt rended. Ki vagy?

Bántsd akkor hát (akit akarsz)
ha a velőmben jártál,
minden adott. Alig lakott
az az Isten tölti fel harcosokkal, akiben te is - alighanem - hiszel.

Jehosua Nazir Creative Commons License 2022.09.21 0 0 1376

Nyilván saját maga tagadni fogja azt, hogy tkp. sátánista.

Sokan, akik felismerték, hogy léteznie kell egy okkult erőnek, ami ezt a világot nemcsak megalkotta, hanem folyamatosan fenntartja, elvetik az istenképet és helyette egy sátánit tartanak az istenivel egyenértékűnek. Crowley is egy ilyen szerzet volt ezoterikus tótumfaktumként...

Előzmény: Skiai (1374)
Skiai Creative Commons License 2022.09.21 0 0 1375

Minden népszerű vélemény és felvetés, kontextusában ismerszik meg. Nem él reflexiók nélkül. A nyelvét ismerő szellem szíve a súlyokat megtanulja. Szereti a nyelvét mindig magyarítani, hogy - legyen gondolkodás - mielőtt új szelek jönnek.

Elutazik a városból (üzenetet is akar hátrahagyni 'minden szimbolikus, semmi nem érdekel'.

Nagyszerű szellem aki járja, de itt nincsen mit üzenni. Pórnép aki, és ahogy fűtésén aggódik. Rémes ("Innen közvetlenül a hegyekbe felmegyek a plafonra, hegyek tetején lentről-felfele fúj a szél folyamatosan".)

Vidékre megy, az élő szellemet keresi mindenhol. Kezében földet morzsol, szagolgatja; a vizek szabályzásáról okoskodik. Elalszik, hogy egy felpúpozott föld van a feje alatt.

Szembe jön egy ló, és ezt mondja: 'minden forradalom csontig hatol;   megkésett igazságokat emésztgetsz. Miben tudok segíteni?; remélem nem vagy teljesen fogalmatlan'.

Skiai Creative Commons License 2022.08.11 0 0 1374

Crowley 1898-as - saját maga által leírt - fiatalkori meghasonlása már cáfolja a felületes kinyilatkozásod.

A taoizmus mindig ellentétpárokban gondolkodik ugyanis, és a középutat célozza ahogy a bölcsesség útjára lép. Ezzel dolgozott Crowley fiatal korától (lásd Konx Om Pax című írása1907-ből).

Mondjuk ez az egyensúly kétségtelenül nem sikerült Crowley-nak (sem). A szellemi élessége viszont nem hagyta el, ezért érdekeltek engem az utolsó II. világháborús évei.

Hamis kép él a köztudatban vele kapcsolatban, elsősorban azért, mert az értékelhető visszaemlékezések nincsenek magyarba lefordítva. Gondolok itt konkrétan Thobias Churton, és Israel Regardie írásaira - amik önmagukban sokat jelentettek nekem.

 

Összehasonlítva a Krisnás guruval, vagy Sri Rajneesh-el...vagy éppen az utóbbi két év kutya-komédiájával...

'The Method of Science, the Aim of Religion' - mindig ez utóbbi volt a szimpatikus (lásd még Gems of Equinox című írások).

 

(Crowley hibáit persze fel lehet idézni, de azokkal - én legalábbis - ugyanúgy tiszában vagyok. Israel Regardie-t olvasni éppen elég volt ehhez - akivel nagyon hasonlatos álláspontra jutottam. Szintén jelezném így a végén, hogy Crowley nem azonos az OTO nevű formációval - nem szinonímák, viszont rajta keresztül "ismerjük").

Előzmény: Jehosua Nazir (1373)
Jehosua Nazir Creative Commons License 2022.08.11 0 0 1373

"Erről az O.T.O.-ról nem sok mindent tudni , mit csináltak és hogy , milyen céllal."

 

Dehogynem, Crowley egy ismert sátánista volt, kezdetben jó nyomvonalon indult, csak aztán – mint oly sokan az ezoterikus oldalon – átment a sötét oldalra...

Előzmény: Törölt nick (1362)
Skiai Creative Commons License 2022.08.10 0 0 1372

Skiai Creative Commons License 2022.08.10 0 0 1371

Egy kép, és
a felszín [frissföl] alatt hallgat a mély.

...úszik el a dinnyehéj...Alig hallottam, sorsomba merülten...

És elkezdett az eső cseperészni,
de mintha mindegy volna, el is állt.
---
Éshogy miért ide írom?!
Mert fogalmatlan a többség. Nem is változott, aki változni nem is akart (a változás igényét sem emésztgette márpedig a sokaság; igaz-e?). Időben kifut; szükségszerűen változik a Lét.
És félreértések elkerülése végett: ez így van jól.
Oriens azt is jelenti, hogy ahol Nap kél - occidental pedig, azt jelenti ahol lenyugszik.

(Ellenőrző kérdés: hol van a nyugalom?
Jó kezdet-e a 'bolond'; amikor kicsi gyerek minőségében találkozol vele?)

Törölt nick Creative Commons License 2016.12.17 0 0 1370

A korábbi énem olvasható itt 2011-ből. Érdekes, hogy volt itt valaki aki reagált is az írásaimra (egy jó ideje már nem kommunikálok erről senkivel. Egy sötét ló).

Hogy mi változott azóta?
1, Felnőttebb lettem, de nem segít, mert most is többségben van a tömeg. Még kevesebb az agysejt, illetve a jövő túlélői majd visszakövetelik azokat az agysejteket. Feldúsul majd az kevesekben...és én sör mellé sem fogok leülni egy vitára. Jelenidő szerint ez már késő.
2, 2011 - vagy méginkább 2012 - óta egy drámai átalakulást kellett megélnem, hogy a felelősség kérdésében elsajátítsak új dolgokat. Pozitív reflexiók vannak (sose lehet tudni, de úgy tűnik tudok a 'jelekből' olvasni). Tudományos önvizsgálat: vezess naplót! Szó szerint alapvető fontosságú (próbálok mindent szó szerint írni)!
3, Crowley azóta is foglalkoztat, de kissé távolabbról szemlélem a kérdést. Továbbra is az a véleményem, hogy a Thelema meg az ilyesmi rendkívül előremutató ("science the aim of religion" - (így fordítom:) "a tudomány használata, a hit szolgálata"). Harmadszorra tervezem olvasni Israel Regardie: The eye in the triangle - című könyvét. Foglalkoztat a beavatások módszere. Ugyanakkor sötét világ ez, mint a szurok (lennék inkább költő és muzsikus. Ez a különutas vallás ez valami vonszont kényszer). A thelema gyakorlói kreatív és szép nép (a fele mindig elrothad, a 'sikeressel' meg sose találkoztam. Nem tudom, jelen állás szerint hol a hiba; most is foglalkoztat. Nem egyszerű pálya ez, hanem ez az "elég reménytelen").
4, A keresztyén katolikus módszer hordoz nagyon fennkölt dolgokat. A baj azokkal az emberekkel van, akik gyakorolják azt a hitet. #1364 bizonyítja, hogy szépen ráláttam már akkor is a kibeszéletlen témákra. Ha elkezdek végre sikeres életet élni, akkor miattatok fogok aggódni, ti magyarok. Nem kell unottan meghalnom semmiképpen. Wan ez a Wilhelm Reich (szintén nem tudom hova tegyem [OK hogy bolond volt, de zseni is volt? És ha igaza van?! Miért volt drámai az US kormány reakciója...?]).
5, "Tiszta forrás". Én nem írok semmi olyat ami "tiszta forrás". A tiszta forrás olyan mint a hegyi patak, nincs emberi közvetítője...bocs.
6, Véletlenszerűen fellapozott Ady vers: "Egy régi-régi fűz"

Ez a nagy, szomorú fűz
Az én falusi fáimmal szemben,
Nem bólintgat kínkeservesebben,
Mint egy régi-régi fűz,
Egy régi-régi fűz.

Az is fölnőtt nagyszerűn,
Az is azt hitte, hogy nem lesz párja
És boldog párját mégiscsak várja
És bólintgat nagyszerűn,
Keserűn, nagyszerűn.

/ ez az IC 48. jel, és az ösztön-állat mondatta velem. Szeretném ha értenének./

 

Jack Cromwell Creative Commons License 2015.02.18 0 0 1369

Kijavítom, pontosítom az alábbi bejegyzést, ahol leírta valaki a magyar Ordo Templi Orientis elérhetőségét.

 

Tehát: a magyar Ordo Templi Orientis hivatalos facebook-os oldala: https://www.facebook.com/groups/thelemahu/

 

Az Ordo Templi Orientis magyar tagjai által alapított szervezete a Bahlasti Ompeda Camp.

 

 

 

 

Hivatalos facebook oldala: https://www.facebook.com/pages/Bahlasti-Ompehda-Camp-Ordo-Templi-Orientis/670251449715451?fref=ts

 

Az  Ordo Templi Orientis magyar oldala: http://oto-hu.org/index.html

 

A magyar O.T.O. szervezetét nemzetközileg  elismerik. Fenn van a hivatalos központi oldal listáján  az elérhetősége, lásd a felsorolást itt: http://www.oto.org/

trueXman Creative Commons License 2014.12.22 0 0 1368

https://www.youtube.com/watch?v=hI7UXg7_EvA

Zealander Creative Commons License 2013.06.06 0 0 1367

Röviden és velősen:

 

Aki komolyan akar foglalkozni a Thelema-val az ezen a címen próbálkozhat:

 

https://www.facebook.com/groups/520936567948445/

 

Továbbá a hivatalos oldal:

 

https://www.facebook.com/pages/Thelema-HBL/190245987662647

 

Tisztában vagyok vele, hogy van egy két thelema-val foglalkozó oldal és blog. Annyit érdemes észben tartani, hogy egyiket sem hivatalos O.T.O. bevatottak vezetnek. Ezzel önmagában nincs gond, ha a keresőnek mindegy, hogy tisztán kapja az információt vagy sem.

 

Ha tiszta információta vágysz...esetleg csatlakozni akarsz az O.T.O. rendjéhez, ami bevatásokat is végez, akkor a fenti linkeket keresd fel és ott tájékozódj.

 

Minden komoly érdeklődőt szívesen látunk.

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.31 0 0 1366

Virágos bőröd hiányzik,

Már akkor is hiányzott, amikor megszülettünk (talán).

Olyan aranyosan voltunk mi kis-sátánok, kis-gyerekek.  (túl objekíven...vagy túl sokat? Ki vagyok én?)

 

Kinizsi 100-as.

 

(láncos kutya)

Törölt nick Creative Commons License 2012.12.31 0 0 1365

Beszéljünk másról. A "házipálinká"-t így "a"-val a végén felismeri a Libreoffice... borzasztó egyébként ez a program (hogy mit nem hajlandó, ismételten felismerni...), nekem nem jelent semmit sem a Sziveszter. Családban is abszolválva lett, hogy ez egy marha ünnepe (marhák ünnepe). Ülepe.

Tegyék rendbe a Szilveszter-ek, Fruzsinák, meg a Petőfi Sándorok (feltámadunk Sándor!).

A Kinizsi százast 2013-ban. Ugyan a kutya nem támogat, de mostmár félek is. Rémeket látok, ha támogatni akartok...

UgyANAZ vagyok, aki itt sorban írta...és mások is kitörölve (csak az nincs kitörölve, aki nem számít.). Jajj, csak ne kapjak lendületet.

 

Szeretve Fiad,

Csókol Anyád!

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.09 0 0 1364

pornography = desperate hallucination = spend desperate time as an organic being

 

pornó = összeomló hallucináció = fölösleges időtöltés a fizikai életben

 

Ugyan nem te idézed elő ezeket a szánalmas képeket? Hát nem hallucináció?

 

(van más is!)

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 1363

Nahát akkor folytatódjon a Perturbado sztori.

 

A megerősített visszavonulások korát élem. Visszavonulsz? Nem. Visszavonulsz? Nem. Igen.

 

A kérdésedre válaszolva: az OTO ma is van. Ha értesz angolul, könnyen megtalálod őket. Megérteni persze, azt nem (mindazonáltal ha nem érted, akkor nem is kell). És sem tudom, hogy mit értek, de arra is egyedül kellett rájönnöm, hogy tényleg én értek valamit. De előtte ami történt, azt úgy lehetne jellemezni, hogy átgázoltam a mocsárban. Azzal a pánikkal együtt, ahogy a mocsárban süllyedni szoktak.

 

szexuális”: Ida Craddock. Ő egy jó referencia. OTO szent, de mindenképpen ő mártír a szó megfelelő értelmében. Én értem őt, de a leányzó angolul írt. És ezt le kéne fordítani. Ésmert nem tudok fordításról... A magyar okkultnak viszont van egy jól megfogható patologikus jellege, amit AC is megirigyelt volna. Van egy olyan érzésem, hogy ezt nekem is be fogják mutatni előbb-utóbb (mintha nem ismerném még). És én ezt úgy fogom értékelni, hogy „a kos előretör, és beleakad a sövénybe”.

 

Ránézésre pár nyugati aberrált...” Eddig egyetértek. „személyekhez kötődnek” Pl. szabadkőművesség?...nem?

 

"he or she shall learn to look upon the human form as divine with emotions which never degrade, but which always seek to idealize their object." Ida Craddock

Előzmény: Törölt nick (1362)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1362

"szexuális alapú"

 

Jó lenne tudni mit jelent ez.

Lehet hogy csak annyit , hogy orgiákat rendeztek , misztikus shittel nyakonöntve.

 

A szervezetek mindig emberekhez köthetőek.

Személyekhez.Önmagában semmi értelme egy ideának.

 

Mondjuk érdekes dolog , hogy egy ember rögzít egy-két ideát mondjuk egy darab papíron és pár ezer év múlva aki tudja kódolni az akkori gondolatmenetet , ugyanannak az ideának a birtokosává válik , amelyet az a régi előd figyelt meg a természetben.Informatika.

 

Erről az O.T.O.-ról nem sok mindent tudni , mit csináltak és hogy , milyen céllal.

Ennek ismerete nélkül nehéz véleményt alkotni.

Ránézésre pár nyugati aberrált akinek több pénze és ideje volt , mint esze.:)

Előzmény: Törölt nick (1361)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.03 0 0 1361

Röviden, hogy szerintem mi az OTO: Ez egy szexuális alapú okkult szabadkőműves jellegű történelmi „lodge” (maybe logic). És itt jön a képbe a talán - legyen ez buddhista szemlélet - , hogy egy „lodge” (szabadkőműves páholy) nem köthető emberekhez személyesen, mintahogy az ideálok, se köthetőek Platónhoz.

Következő logikus kérdés: kihez nem köthető személyesen az OTO?  (némi szarkazmussal írom, ha nem a szar maga) Oké, tehát 1. pont: az OTO egy idea, és egy arra épülő páholy. Valakinek a bukása az ideákat nem sározza, az ideák ismert jellegénél fogva. Amerikában vannak örökösei az ideának. Nem gondolom, hogy eleve elítélendő színvonalon.

2. pont. Miért zűrös ez a téma? Szexuális alapon páholy? Kollektív szexuális irányvonal? Feminizmus? Lehet ezt, jól csinálni? Ezen a mi szintünkön nem. Azok az amerikaiak elkezdtek erről gondolkodni - átrobogott közben egy hippi korszak - és impresszív, máig ható az eredmény. De inkább a jövőben hasson, mint máig...Tudom, sokan nem értitek azt ami Amerikában zajlik, sokakat nem is érdekel (sokminden világ engem sem érdekel, ja...).

Törölt nick Creative Commons License 2012.02.11 0 0 1360

Nos nézzétek csak, hogy hogy kell kijavítani a hibáinkat:

 

"Morfiumot az orvos ír fel" - nos ez igaz, viszont crowley heroint használt legalább 25 évig. Ezt kombinálta a kokainnal. (nyilván ez annyira hihetetlen, hogy cenzúraérdemes). Annyiban igaz lehet amit írtam, hogy az orvos írta fel...

 

Milyen tanulságok vannak azóta, számomra? "Kinyitott egy kaput, és azon beáramlott valami".

 

Számomra egyszerre a magas tudás, és az aljas praktikák tanulságait hordozza crowley története, és az írásai (egyébként szándékosan kis betűvel írom).

 

Ajánlom figyelmében mindenkinek aki ért csehszlovákul: Marian Dockerill: My Life in a Love Cult: A Warning to All Young Girls My True Life Story;


Quite interesting! Már csak a képek miatt is.

Előzmény: Törölt nick (1357)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.09 0 0 1359

A Nagybátyám beszélt nekem a gyütt-ment magyarokról.  Én meg kérdeztem erről a morbidus...akármiről...

 

Ő aztán később küldött sört. Igazi jó bajor sört.

 

Aztán a kroácoknál nyaraltam. És tudtam hogyha hazajövök a pokol jön...és nem jött. Nem fog jönni.

 

eredet Temploma.

Előzmény: Törölt nick (1358)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.09 0 0 1358

undercross

Előzmény: Casper the friendly ghost (7)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.18 0 0 1357

Morfiumot az orvos ír fel. (akkoriban...de talán még ma is divat ez)

 

(de te nyertél. nem fogok vitatkozni)

 

A drog az rossz

Előzmény: fbo747 (1356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!