Keresés

Részletes keresés

Tressy Creative Commons License 2002.03.07 0 0 63
Lehet hogy az amd xar meg fagyós de több mint 30 napja megy egyhuzamban a wolfi szerverünk idáig összesen egy reboot volt áram szünet miatt.... szóval lehet annyira mégse xar ha türi a folyamatos üzemet aki nem hiszi keresse meg az nagc klán szervert :))) én régi 850es durcimból lett a szerver most egy 1600+os xp van ami majd 1900+on müxik mindenféle fagyás meg rejtélyes reboot nélkül szóval 2 amd gép is ami beton stabil szóval lehet nem is annyira rossz?Árban jobb mind a 2 gép stabilan megy és gyorsabb az intelnél.. :) szóval AMD rula (lehet szidni akinek nem tetszik.. :))) .)
MD. Garretti Creative Commons License 2002.03.01 0 0 62
na várjál ez nem minden!
Utána a fiam gépét szerltük össze, a tölem kapoot AMD 1.4Gh PROCIVAL:a ház mindkét estben Chieftec volt, a pentiumnál Big Town.
itt midi ház lett alkalmazva. Beszereztem neki egy uj hütöt Noiseblocker Gladiator VSA3 ami elég halk és a tesztek szerint elég hatásos.
Na most a fiam a tanácsomra Windows XP üzemrendszert választott, amit nem bánt meg, amelett sajnos mehkell hogy mondjam a magyar versio (Professionel) eléggé hiányos.Ezt igazohatom mert összetidom hasonlitani a német verzioval.Na a lényeg, instaláas proci +ház+hütök(a házat papst ventilátorokkal tüztük teli 4 darab) +windows 40perc. Hömérséklet teszt elöször a gyári MSI CD-röl, utána CPU Cool (BIOS nemveszem alapul mert ott az átlagban mindig 10és 20fok között kevesebbet mutat.) Ird és mond teljes powerral 43 fok; normál 39fok, ház hömérséklet 32 fok.A hangossság ellen(Decibel elég magas 36) A Praktikumnál vásárolt Parafa lemezzel +Dämmtapéta (zajfogotapéta , tompito) béleltük ki, amiután kifejezetten halk lett magyrul kellemes volt.A ház az asztal alatt van ami me´g szintén csökkenti a zajt, mert nem közvetlen közelröl hallod.
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 61
A poén az egészben szvsz az volt, amikor már a support is egy legyintéssel elintézte: ne foglalkozzak vele :-)))
Mellesleg a linuxos program kb. a BIOS-szal megegyező értéket mutat, annak meg inkább hiszek, mint egy windows-os csodának ;-)
Előzmény: MD. Garretti (60)
MD. Garretti Creative Commons License 2002.03.01 0 0 60
De igen!
Ez hihetettlennek tünt ezért felraktam a CP Cool programot, majd után Motherboard Monitort is.

Asus : 72 Fok (BIOS 44 FOK)

uta´na paszta (silvertec) hat fokkal kevesebb ujabb hütö csere + a háznak is , ezután beállt 54 fokra. Ami szerintem sok!!!

Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 59
Ugye nem Asus alaplapon és az Asus PC Probe nevű programjával mérted azt a kánikulát? ;-)
Ugyanis P4T-E alaplapon egy 1.5-ös P4 a PC Probe szerint 70 fok fölé megy, ha picit meghajtom.
Ehhez képest a BIOS és a linuxos mérő program szerint valahol 60 fok körül megáll a hőmérséklet növekedése és az Asus support is azt felelte, hogy ne törődjek vele :-))))))))))
Előzmény: MD. Garretti (58)
MD. Garretti Creative Commons License 2002.03.01 0 0 58
Ha e´rdekel akkor mesélek egy mult hétvégén történt P4-1.9Gh PROCI szerelésének jobban mondva hömérsékletének történetéröl.Meg fogsz lepödni, hogy manapság milyen kánikula van .
Előzmény: Kőarcú (56)
Törölt nick Creative Commons License 2002.03.01 0 0 57
ASUS V7700Ti:
Óvatosan vele, ha 25MHz eltérés számít!
Létezik belőle V7700Ti-VX, aminek a procija az eredeti 250MHz helyett 225MHz-en ketyeg.
A Miklandban az eladó srác valami olyat mondott, hogy a VX talán gyorsabb :-( (lehet, hogy félreértettem amit mondott, akkor bocs)
Kőarcú Creative Commons License 2002.02.27 0 0 56
Jaj,de hülyeséget írtam! Most ugrik be, hogy csak a P4 vesz vissza (elvileg) az órajelből!! ;-)
Ezer bocs ezért, de ennek ellenére nekik egy Intel proci sem sült meg, mindegyik szép fényes maradt.
Ennek ellenkezőjét az alul írtak alapján tanúsítom!
Üdv. Kőarcú
Előzmény: Kőarcú (55)
Kőarcú Creative Commons License 2002.02.27 0 0 55
Hát szerintem is hamisítvány!
Ismerek a szomszéd községből egy srácot, aki elhívott hogy valami miatt 75 fok fölé megy a Celeron proci és kb 20-30 mp. után lekapcsol a gép Dos alatt, wiszont Windows alatt csak akkor, ha játszani kezd.(betöltéskor viszont visított az alaplap) Mondanom sem kell mi volt a hiba: a borda nem feküdt rendesen a celkára, mert nem az eredeti kengyellel volt a FOP68-as hűtője felrakva. A gép azóta is jól működik, új kengyelt kapott a FOP68, na és fél kiló szilikonpasztát alá! :-)
Nos, ha eredeti a felvétel akkor kérdezem én: Akkor hogyan mehetett neki 75 fok fölé játék alatt a celeron proci????? (ezekkel is tesztelték Tom's-ék és nem ment fel nekik)
Elvileg lassulnia kellett volna, hogy lemenjen a proci hőmérséklete 28 fokra és működnie tovább nem?
Ja és azt elfelejtettem: A proci műanyag tokozása picit megbarnult a hiba miatt!!!
Akkor hogyan maradtak olyan szép fényesek az Intel procik TOM's-éknál a kísérlet után?????
MD. Garretti Creative Commons License 2002.02.18 0 0 54
Hoppala, elnéztem a házszámot.
Eme hozzászolás nem ide volt cimezve, ugylátszik a hajnali felkel´ßes nem tesz jot a közérzetemnek.
Ettöl függetlenül Jo reggelt érvényes mindenkire.

A-MD GARRETTI

Előzmény: MD. Garretti (53)
MD. Garretti Creative Commons License 2002.02.18 0 0 53
Ha még nem emlitettem volna- Jo Reggelt mindenkinek-Guten Morgen Ungarn.
indextc2 Creative Commons License 2002.02.17 0 0 52
Azért azt tisztázzuk, hogy a lapkák belső hőmérséklete jóval 100 fok feletti is lehet. A tokozást nem tudod hosszan tapperolni 60-80 fokos hőmérsékletnél, és még normálisan működik. :))) Sokáig ! :))) A hűtés csak részben a túlmelegedés elleni védelem-, részben pedig azért kell, mert alacsonyabb hőmérsékleten a lapkára integrált tranzisztorok gyorsabb működését is segíti. Ami ugye nem hátrány egy CPU-nál. :))) Ha lehetne - hőmérsékleten kéne járatni a gépeket, és villámkodnának ezerrel. :) Ice-Tower vagy mi. Aktív hűtőelem. Elektromossággal hőszivattyúként működik. Pillanatok alatt lehet 3-5 fokot hűteni a prockón.
Degeczi Creative Commons License 2002.02.15 0 0 51
Szponzor ide vagy oda - a tesztek realisak, nem lehet Tom-ot elfogultsaggal vadolni, rendre AMD-t ajanl. Eleg erdekes allaspont ezt az Intelhez huzaskent ertekelni...

De egyszeru logika alapjan is meg lehet kozeliteni a dolgot: mar ugyan mi a feneert hamisitana homersekleti adatot? Miert kockaztasson meg ilyen velemenyeket? Mit szamitana, ha az emlitett 29 foknak valojaban a duplaja lett volna a P4? A tenyeken semmit nem valtoztat.

A lenyeg ugyanis csak annyi, h legyen egy mukodokepes vedelem homegfutas ellen. Ez egyaltalan nem elhanyagolhato szempont - meg akkor sem ha az AMD-nel annak tartjak, es egyebkent a processzor barmennyire jo teljesitmenyu is. Ezen meg egy hamisitas (bar ismetlem: mi ertelme lett volna?) sem valtoztatna semmit.

Előzmény: YERICO (49)
YERICO Creative Commons License 2002.02.15 0 0 50
Apropo, megdobjalak egy elfustolt P4 kepevel?
Előzmény: Degeczi (48)
YERICO Creative Commons License 2002.02.15 0 0 49
Aha, ha vágott, akkor rendben, Így viszont az operatőrnek adnám az Oscar díjat, mert füstöt nem könnyű úgy filmezni, hogy 5 perc múlva ugyanott folytassa, mint előtte. Avagy feltalálták a füstkonzerváló anyagot? Esetleg tényleg nem 29 C-on merevedett meg a P4 (mint az a valosagban nem is teszi), csak a proci korul vagas volt, a homero meg nem tudta kovetni eme hirtelen mozdulatot, es az ot perccel ezelotti erteket mutatta? Mert a P4-gyen amugy sem forgott a ventillator, egy szal borda tartotta hidegen. Hurra.

Most azert is megneztem vagy tizszer egymas utan. Vilagosan latszik, hogy a P4 kifekszik 28-29 Celsius fokon. Namarmost, az en lakasomban nyaron 30 fok van. Ekkor a P4 mar mukodeskeptelen lenne? Mert a borda ekkor mar nem hutene semmit, hiszen a levego homerseklete melegebb. A ventillator semmit sem er. Mar maga az alaplap bekapcsolaskor 30 C lenne? Akkor mar be sem bootolna? Korbe is rohognem, az Intel nem ennyire amator (Az Intel egyaltalan nem amator). Masreszt nezd meg, mikor visszarakja a bordat. A faszi huzza vissza a kezet, kozben a hatterben gyorsul a kep. Meg latszik a keze, mikor a gep mar porog, mint allat. A proci es a borda hoatadasara minimum fel perc kell a valosagban, itt viszont a jatek kepe abszolut folyamatos, nem valtozik a helyszin, a szereplok ugyanazok, ugyanazon pozicioban. Aki ezt megcsinalja, ugy, hogy megvagja a filmet, az minimum meg is szerkeszti, szoval mindenkeppen meghamisitja. Ha meg nincs megvagva - marpedig nincs -, akkor a P4 egy nagy rakas hasznalhatatlan ocskavas lenne, ha nem tudja elvselni a szobahomersekletet. Szoval egy nagy hamisitvany, amit mutatnak.

Azt azert megemlitenem, hogy bizony az Toms-on ott talalhato a szponzorok kozott az Intel, mig az AMD nem. Ennek ellenere biztosan az AMD-hez huznak. IGazad lehet, a mocskos szponzor meg tejeljen, es fogja be a szajat.

Előzmény: Degeczi (48)
Degeczi Creative Commons License 2002.02.14 0 0 48
Aha, teccik nekem is ez a hozzaszolas!

Mert innen vegre meg lehet tudni, h ha a video vagott - akkor problema sincs! Termeszetesen az AMD-k sem fustoltek el, biztosan csak nagyfeszt adtak nekik (epp azon a site-on, ami nem mondhato eppen Intelt favorizalonak). A mocsokja ra mereszelt mutatni egy letezo gondra - nyilvan hamisitvany! Brillians eszjaras... bar meg szebb peldanya amikor vki azt fitogtatta, h "nem egyforma tavolsagra tartjak homerot" es hasonlok.

Előzmény: YERICO (43)
Kőarcú Creative Commons License 2002.02.12 0 0 47
Kösz, inkább nem nézem meg!
Nem akarok idegronccsá válni :-)))
Előzmény: YERICO (46)
YERICO Creative Commons License 2002.02.12 0 0 46
ÉS ekkor még nem is kötöttem bele a többi baromságba. Bővebben lsd az Intel vs AMD topicot.
Előzmény: Kőarcú (45)
Kőarcú Creative Commons License 2002.02.12 0 0 45
Hát, ez a hozzászólásnekem is nagyon tetszik!! :-)
MD. Garretti Creative Commons License 2002.02.11 0 0 44
Na végre egy tiszteséges hozzászolás.

régota vártam erre.

AMD-GARRETTI

YERICO Creative Commons License 2002.02.11 0 0 43
Imádom, hogy lazán hozzátok ezt a videót, miközben nem láttok, csak néztek. Miért nem tűnik fel senkinek sem, hogy az csak egy hamisítvány? Avagy sok a 29 C fok egy P4-nek? Ettol mar haldokolnia kell? Egy felrakott borda egy pillanat (0.2 mp) alatt lehűtötte több fokkal a hőmérsékletét. Emberek, hát ez világrekord. Ekkora hővezető képesség nincs is a világon. Nobel díjat a P4 feltalálóinak. Ezentúl nem ezüst vagy platina lesz a legjobb hővezető anayg, hanem a P4. Már látom is magam előtt a hirdetést, hogy darált P4 3-4 tonnát vásárolnék. A hűtőbordák nem vörösrézből készülnek, hanem P4-ből. Hurrá.
Előzmény: safi (7)
hidegvérgéza Creative Commons License 2002.02.10 0 0 42
Örök hálám

Thx

Előzmény: mr_ricsi (41)
mr_ricsi Creative Commons License 2002.02.08 0 0 41
Előzmény: hidegvérgéza (40)
hidegvérgéza Creative Commons License 2002.02.06 0 0 40
Sorry a hozzászólásért, de nagyon felidegesített:)

Ez már a 2. driver, az a gáz a hp-vel, hogy nem teszi közzé a neten a drivereket, hanem telefonon kell beszólni nekik,és kipostázzák ingyé a cd-t, nem tom mi a jó nekik ebbe, én viszont várhatok rá 1 hetet:))

Előzmény: Kőarcú (39)
Kőarcú Creative Commons License 2002.02.02 0 0 39
Szerintem pedig keress hozzá egy normális drivert!
Előzmény: hidegvérgéza (38)
hidegvérgéza Creative Commons License 2002.02.01 0 0 38
Na akkor elmondanám mi a bajom evvel a fasszopó geci AMD-vel; van egy hp scanjet 3300c scannerem, amit eddig még egy amd se bírt és folyamatosan fagy a gépem tőle, pedig win xp/thunderbird 1000, az athlon a szemétbe való.
MD. Garretti Creative Commons License 2001.12.23 0 0 37
Igy igaz!
Előzmény: marcusq (27)
MD. Garretti Creative Commons License 2001.12.23 0 0 36
Ha kérdezhetek egy picit konkrétabban, akkor mi volt ténylegesen a gondod a Procival?
Előzmény: hidegvérgéza (35)
hidegvérgéza Creative Commons License 2001.12.23 0 0 35
Nekem nem az új xp van most.
Előzmény: MD. Garretti (34)
MD. Garretti Creative Commons License 2001.12.23 0 0 34
Géza, Géza, te nem tudod, hogy mit teszel!
Előzmény: hidegvérgéza (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!