Nem tudom, voltál már Cluny-ben? Látod, hogy mi maradt a helyén? Az európai civiláció egykori csomopontjában lovasiskola, az egyetlen megmaradt oldalkápolnában istálló. Ez több mint szimbólikus.
Lassan tényleg elvonulok.
Feladom, ahogyan a vaknak nem tudok elmagyarázni egy festményt úgy neked sem a különbségeket. Egy kérésem azért lenne. ha megcsinéáltad a magad nagy francát, akkor azt vagy lakatlan szigeten, vagy önkéntesek közreműködésével. Ha kész vagy és működik, felhívsz és megtekintem.
mi tetszik benne. mi nem tetszik abban ami azelott volt! nekem nagyon sok minden NEM tetszik
ami azelott volt. na mar most ha nem lett volna hol lennenk? nem tudom. nekem jol van az ahogy
most van! biztos lehetne jobb is de azert igy is
jol van.
lehet hogy lenne akkor is villamos es 26. lajos
villamosnak neveznek. es kormenet lenne minden
evben az aktualis kiraly tiszteletere. ugye a kiralyok maguktol is elhuztak volna a francba?
tudom vulgaris vagyok es ostoba.
ja meg tetszik a szekularizacio.
kepzeld el magad vagy engem a foteren kalodaban
mert megdugtad a kis szoket. ha holgy vagy elnezest!
Ez tényleg nehéz lesz. mert ha valamit nagyon nem akarsz megérteni, akkor az tényleg nem megy. A másik, hogy döntsd el mi tetszik benne neked? De még egyszer neked futok. Miért kezdték, milyen célokért, milyen áldozatok árán és mi valósult meg ezekből. 1956-t meg végkép ne keverd össze a nagy franccal. Mint minden háborúban, itt is történtek csűnya dolgok. De az ég szerelmére súlyozzz!!!
szvsz a tema megoldasa nehez. kozep duna foglalt, alduna (marmint ujvidek) foglalt. maradna a felso szakasz de az az osztrakoke es azonkivul vizlepcsovel is teleraktak. tehat nem praktikus.
ki volt korovioff? tudom bunko vagyok. mindenki tudja but alfredoo.
Fáradsz. 1848-t ne mosd össze a nagy franccal. Itt nem volt - bárha Funárt olvasol akkor mást hallasz - nem volt forradalmi terror és egyéb állatság. Ha az agyas bécsi udvar nem gerjed be és nem vonja vissza az egyszer már szentesített törvényeket, akkor nincs felhajtás. de mivel huncutkodtak, így kyufferon kellett őket billenteni. Nagyok voltunk.
meg eszembe jutott hogy 1848 magasztos es egesz
nepunknek szent pillanatai helyett is kitalalhatnal valami jobb alkalmat az unneplesre.
mondjuk ferenc jozsef magyarorszagi megkoronazasa.
igen-igen szent pillanat volt. a csocselek meg
maradjon a maga helyen!!!
ugye 1848-ban is voltak olyan emberek akiknek a legfontosabb az volt abbol a napbol hogy egesz nap szemerkelt az eso. tancsics kiszabaditasa?
mar ne nevetess!
Nov. 7-t és egyéb butaságot is ünnepeltek már. Majd kinövik. Végül is kis frusztrált neolatik népecskének is lehet valami öröme. Bár azért valami jobbat is találhattak volna, mint néhány köztörvényes kiszabadításának fergeteges pillanatát. Akkor mit javasolsz üljük meg mi is a whiskis kitörésének pillanatát?
Ne sajnáld szegényt Petrovicsot. sok jó dolgot írt és legalább nem csak dumált, de a harctérre is kilátogatott. De azért nem az eszéért szeretjük. Szerinted miért kellene egy költőnek a politikához és a történelemhez is értenie?
ugye a franciak es a vilag tobbi reszenek egy resze mar nem is unnepli julius 14-et.
ennyi sok hulye. az afgan talibok a buddha szobrokat, a nagy francia forradalom a nagy kulturalis ertekeket rombolta le. teremteni
szegeny hulye francia forradalom nem teremtett
semmit.
hat szerintem is jobb volt a jobbagysag es az a mar emlitett jus primea akarmi.
Don Alfredoo!! Ugye azért tudod, hogy picit össze nem hasonlítható dolgokat állítottál egymás mellé. Egyébként a nagy franc már az általa elpusztított kultúrális értékek miatt sem érte meg, Cluny!!!
tehat a politikaban ha egy politikai mozgalom materialista alapon all akkor az egyhaznak elleneznie kell azt?
az egyhazat a nepjolet nem erdekli?
ha pont ez a (szegeny hulye) materialista alapon allo mozgalom rendelkezik a bolcsek kovevel.
akkor mi az egyhaz allaspontja. szvsz szellemi
alapon (a szellem primatusa alapjan) nem lehet
MINDEN problemat megoldani.
Kedves alfredoo,
gyakran problémák származnak belőle, ha eszmetörténeti fogalmakat a szótár segítségével próbál meg értelmezni az ember.
Vesd össze pl.: felvilágosodás - guillotine, kommunizmus - gulág, szocializmus - 301-es parcella.
Ha egyszerű áttekintő magyarázatot akarsz a politikai áramlatokról, ajánlanám, hogy inkább egy politológiai enciklopédiát vegyél elő, ne a latin szótárt.
Kedves alfredoo,
fogalmi tévedés áldozata vagy. A konzervatív és a progresszív nem egymásnak ellentmondó fogalmak. Ha ezt nem tudod, akkor nem csodálkozom, ha összezavarodsz.
ha mar itt tartunk. hany kommunistat mentett meg
a spanyol papsag a kivegzesektol? hany darabot?
vagy esetleg o jart elol es ramutatott hogy
kikeket kell leloni? hanyan haltak meg spanyolorszagban a polgarhaboru idejen? 1 millio?
ebbol hany volt nepfrontos hany volt frankoista?
a nepfrontosokat demokratikusan valasztottak meg?
ha meg megegyszer megkerdezed hogy miert eppen
spanyolorszag akkor vedd ugy hogy kozel van franciaorszaghoz?
hanyszor allt a papsag demokratikus mozgalom (pl
feudalisellenes mozgalom) elere? nem ugy alakult
valahogy (veletlenul) mindig hogy a papsag ellenezte a haladast? hogy mindig KONZERVATIV volt?