Épp most beszéltünk a Régi szép idők topicban arról, hogy a szkiták, és valószinűleg az ősmagyarok is rendszeresen éltek fűvel... (lásd Hérodotosz). Csak mert tudom, téged is mozgat a magyar őstörténet... ;-)
ha egy drogot tudnak kulturáltan használni, akkor az nem okoz semmiféle társadalmi problémát...ezért hatásosabb a felvilágosítás, az őszinte beszéd, mint a nulla tolerancia elve...szvsz
nemnemnem! ne beszéjjünk jótékony hatásról...nem a drogokkal van a probléma, hanem az emberrel, aki használja...nem ott van próbléma, hogy valaki megiszik pár pofa sört a haverokkal, elszív egy két spanglit hétvégén...de ha valaki a reggelt a nyugati aluljáróba kezdi és vizespohárból issza a kommersz barackot, vagy reggeltől estig pöfékel, és a problémáit csak a drog segíccségével tuggya megoldani (ugy se tuggya, de legalább jól érzi magát)...szóval ez a gáz...mellesleg: a marijuánának nincsen halálos adagja...egy patkány méretű élőlénynek egy kaminnyi spét kellene elszívnia ahhoz, hogy meghajjon, de kb a harmadik slukk után elalszik...az alkoholnak meg van halálos adagja. a nikotinnak is, mi több a koffeinnak is...
A cannabis jótékony hatásáról lehet vitatkozgatni.
SZVSZ normális embernek semmi szüksége rá, de súlyosan depressziós bagy labilis idegzetű emberekkel csodákat tehet.
Hogy ez egy lépés a kemény drogok felé?
Nem hinném....
Ez olyan, mintha azt mondanánk, a konyakos meggy az első lépés az alkoholizmus felé vezető úton.
Magam például sörissza vagyok, de fél év is eltelik anélkül, hogy tömény szeszt igyak. Nincs rá szükségem, és nem szeretem.
Így a heti 1-5 füvet elszívó egyénből sem lesz feltétlenül heroinfüggő.
Intézd el, hogy a cigarettát is korlátozzák, szabályozzák az egy főre jutó házastársi életet, és hogy pusztuljon el a szomszéd tehene is, nyelem, nyelem.
na ez a belépődrog, ez a vesszőparipám...hogy is van ez?...végeznek egy felmérést. általában azok körében, akik elvonóra mennek...mekkérdezik: te milyen drogot keztél először szedni? ott egy lista...amin nem szerepel az alkohol, a cigaretta, a legális nyugtatók...persze akkor bejelöli a spanglit...ebből mindössze annyi következik, hogy:
az elvonókúrára bekerült keménydrogfüggők egy része a spanglit jelöli meg, mint belépő drogot.
csakhogy: ebben a kimutatásban nem szerepelnek, (mert nem szerepelhetnek) azok a spanglizók, akik az életükben nem kerülnek elvonóra, mert nem állnak át a keménydrogokra
azért nyitottam a topicot, hogy ellensúlyozza a drogok legalizálását követele topicok tömegét. Uis van más alternatíva is...:)
Kedves onugor!
A cannabis jótékony hatásáról magam nem vagyok meggyőződve, elfogadom azon orvosok véleményét akik szerint a fű az első lépés a keményebb cuccok irányába. Amennyiben az ellenkezőjéről lennék meggyőződve, akkor sem hinném, hogy szüksége van a társadalomnak egy újabb legális bódulatra, hisz bármennyire is jótékony, mégiscsak drog. Ebben az országban nincs se hagyománya, se kultúrája a füvezésnek, beláthatatlan következményei lennének pl. az autóvezetés stb. terén egy új drog erőteljes megjelenésének.
akik jobboldali értéket vallanak...és itt most nem feltétlenül polfórumosokra gondolok...ld. a Btk. 282. paragrafusát, amit '99 márciusában szigorított meg a jobboldali kormány...
Három féle? Mi az? Arany Ászok, Dreher, Zlaty Bazant? :-)))
Egyébként én is maradok a sörnél. A cannabist még nem próbáltam, oszt hüjén adná elő magát ha vén fejjel szoknék rá!
onogour...te tuttommal jobbal jobboldali értékeket vallasz...meglep az álláspontod...de örülök neki...az embert mindig érik meglepetések...kapsz egy nagy szmájlit:
:)))))))))
"sokat gondolkodtam a cannabis dologról és valóban van annyi igazság az érvrendszerükben (már a legalizáció híveiében), hogy az alkohol sok tekinteben ugyanolyan káros mint a fű"
Ez már eleve marhaság.
Napi 2-3 szál cannabisnak semmilyen káros hatását nem sikerült idáig kimutatni. Sőt.
A cannabis az alkohollal ellentétben nem károsítja a májat és nem okoz függőséget.
"ezen szeszek bizonyos mennyiségi korlátok között valódi gyógyszerek (mondjuk a sör kevésbé)...:)"
Ez sem igaz. A sörnek nagyon magas a B vitamin tartalma. Mutass nekem sörissza ürgét, akinek hull a haja.
No ugye.
De komolyan, a borral, sörrel ugyanugy "vissza lehet elni", mint az egetett szeszekkel, egy alkoholistanak nagyjabol mindegy, hogy Tesco gazdasagos vodkabol avagy tablettas kannasborbol (vagy akar sörböl) szerzi be a napi betevö alkoholmennyiseget.
Amellett az allami kötsegvetes igencsak megerezne a kiesö adobeveteleket, viszont a szervezett bunözes igencsak jol keresne a csempeszeten, te is töluk venned a bevezetes utan ket hettel, ha kedvet kapnal egy pofa scotchra.
Szoval, gondold at megegyszer, az ilyen instant vilagmegvaltasok nem szoknak muködni.
Abelke, mi lenne, ha kivennel egy nap szabadsagot, es kivetelesen nem akarnad megvaltani a vilagot? Mondjuk kimennel egy erdöbe setalni, esetleg hogolyozni a barataiddal, ilyesmi?