Keresés

Részletes keresés

faragob Creative Commons License 2011.07.27 0 0 23

itt is van:

melasz

Előzmény: Gabsuh001 (22)
MySf Creative Commons License 2010.08.17 0 0 21
Meridian Bio nádmelasz 740g: http://www.bioshopping.hu/spd/unas_854515/Meridian_Organic_bio_nadmelasz_740g
nádmelasz Creative Commons License 2010.06.22 0 0 20

Itt kapható:

Meridian Organic Molasses Pure Blackstrap 740 g/üveg

Classic Farm Kft. Bioboltja: XI. kerület, Villányi út 58.

Jolán70 Creative Commons License 2010.06.03 0 0 19
Sziasztok!

A PALM-TM Kft forgalmaz Bio nádcukor melaszt. A honlapjukon megtalálhatók a forgalmazó boltok.
Előzmény: Ronnja (12)
hirvike Creative Commons License 2009.08.24 0 0 18

Ugyan én azóta sem találtam itthon melaszt (sőt a korábban említett Manna barnacukor is eltűnt), de hirtelen két helyet tudnék ajánlani a melasz vadászatra indulóknak:

Ázsia Bt.  boltja a fővám téri piac-csarnok alagsorában (itt hihetetlen választék van különleges fűszerekből is)

-  Mediline Üzletház (Bp. XIII. ker.)

johnnyweiss Creative Commons License 2009.07.18 0 0 16
Nekem van. Külhonból rendeltem pár üveggel, sajnos elég drága. Mondjuk nem sima melasz, hanem ha jól sejtem bio alapanyagokból készült, ha valakit érdekel tudok adni 350g 1000 Ft. Meridian blackstrap melasz.

Üdv.
adopt29 Creative Commons License 2009.05.15 0 0 15
Bioboltokban? Jó ötlet én is megkérdezem,felénk se kapható.Nálunk még a Tescóban sem lehet kapni. Jó lenne tudni egy Webáruházról,ahol sokféle élelmiszer alapanyagot meg lehet kapni,különleges fűszereket,stb.Nem tud véletlenül valaki ilyet?
ZsuR Creative Commons License 2009.04.28 0 0 14

Molasses neven is keresheted.
florentine Creative Commons License 2009.04.28 0 0 13
Nádmelaszra gondolsz? Pl. erre?
Bioboltot javasolok, ott ha nincs, de kifogsz egy jobb eladót, megbeszélheted vele a problémát és ha nincs, ad ötletet, vagy rendel neked, ha tud.
A Tescoban állítólag van, a szhelyiben biztos nincs, az ennél kisebbekben meg nem is érdemes nézelődni szerintem.
Lehet rendelni webáruházban, de elég drága, mert kis tételnél jelentős a postaköltség.
Én végül a Culinarisban vettem, a belinkelt márka 500 Ft volt. Culinaris

Lósüti? Úgy érted lónak süti :-) A Mindennapi kenyerünkben már volt szó kutyakekszről, most itt a lósüti :-DD
Nahát, nekem meg se kutyám, se lovam. Igazán kár! Süthetnék nekik is...
Előzmény: Ronnja (12)
Ronnja Creative Commons License 2009.04.28 0 0 12

Sziasztok!!!!

jaj de megörültem ennek a topiknak! Egyik kisbarátnőm melaszt szeretne venni, mert lósütit akar csinálni.

Veszprém megyében lakunk, volna esetleg valaki, aki tudna vagy küldeni, vagy tippet adni, hogy hol és mennyiért (és milyen kiszerelésben) lehet venni?

segítségeteket nagyon várjuk és előre is köszönjük!!!!

Sacyka Creative Commons License 2003.09.08 0 0 11
Hát, lehet, hogy annyira rossz lett, hogy el akarja felejteni. :)
Egyébként az IKEÁban elvileg mindenfélét lehet kapni, ami svéd specialitás. Ha még valakinek aktuális a dolog, ott is meg lehetne nézni. Azt hiszem, konzervdobozos kiszerelésben szokták árulni, legalábbis Angliában.
Előzmény: Hkoala (10)
Hkoala Creative Commons License 2002.03.01 0 0 10
Hogy sikerült a melaszos / barnacukros sütid?
hirvike Creative Commons License 2001.12.18 0 0 9
1kutya.
Előzmény: Hkoala (8)
Hkoala Creative Commons License 2001.12.17 0 0 8
Milyen Korona? Én Ezüstkanál-ra gondoltam.
Előzmény: hirvike (7)
hirvike Creative Commons License 2001.12.17 0 0 7
Ám legyen. Mindenesetre én most nagyon örülök, mert egy bioboltban tudtam venni Manna barnacukrot. A Koronát meg majd elajándákozom valakinek. :-)
Előzmény: Hkoala (6)
Hkoala Creative Commons License 2001.12.17 0 0 6
melaszt és karamellát is tartalmaz
Előzmény: hirvike (5)
hirvike Creative Commons License 2001.12.17 0 0 5
Köszi az infót. A dobozos barna cukival az a baj, hogy nem valódi melaszt tartalmaz, hanem karamellával festik meg.

Bár létezik a Manna barna cukor, azon legalábbis melasztartalom van említve, de tudomásom szerint csak az Auchan-ban kapható.
Ha esetleg valaki látja valami közelebbi boltban, légyszi jelezzen. Köszi!

Előzmény: Hkoala (4)
Hkoala Creative Commons License 2001.12.14 0 0 4
Viszont minden nagyobb helyen kapható nádmelaszos barna cukor, 350 g-os dobozban.
Előzmény: Hkoala (3)
Hkoala Creative Commons License 2001.12.14 0 0 3
A melaszt a cukorgyárak árulják, nagy tételben, elsősorban a szesziparnak. Takarmányfeldolgozó cégek is szoktak vásárolni, a takarmányhoz keverik.
Kis tételben nincs esélyed vásárolni, boltban nem kapható.

Előzmény: hirvike (-)
munin Creative Commons License 2001.12.14 0 0 2
a cukorgyárból!!! a melasz a cukorgyártás mellékterméke
hirvike Creative Commons License 2001.12.10 0 0 1
Valahogy kibírom, addig is kedvcsinálónak a recept, amihez kellene:

Piparkakku (fűszeres keksz)

1,5 dl melasz
2 dl cukor
250 g margarin
4 tk* fahéj
4 tk gyömbér
2 tk szegfűszeg
2 tk kardamom
1 tk szegfűbors
2 tojás
9 dl búzaliszt
2 tk szódabikarbóna

A melaszt, a cukrot, a margarint és a fűszereket felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzáadjuk a tojást és a liszt-szódabikarbóna keveréket, és a tésztát egy napra hideg helyre állítjuk.
Másnap vékonyra kinyújtjuk, és kekszformákkal kiszaggatjuk. 200 ºC-on 7-10 percig sütjük.

*tk = teáskanál

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.10 0 0 0
Csutortokig jo a valasz? Egy rokonomnak tudnia kell ha valahol kaphato, a munkajabol kifolyolag de csak csutortokon tudok vele beszelni.
Előzmény: hirvike (-)
hirvike Creative Commons License 2001.12.10 0 0 topiknyitó
A finn (svéd) karácsonyi fűszeres keksz elengedhetetlen alkotórésze a melasz. (Ez a cukorgyártás mellékterméke, és tudomásom szerint Mo.-n nem forgalmazzák.)
Ha valaki esetleg ismer olyan helyet, ahol beszerezhető, légyszi ossza meg.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!