Keresés

Részletes keresés

benkoke Creative Commons License 2002.05.11 0 0 28
Mi a véleményetek az "Objektumorientált mesék" egyik darabjáról, a Jávácskáról ?
Silan Creative Commons License 2001.12.19 0 0 27
Szóval az eddigi megoldások arra a kérdésre, hogy két változót melyik nyelvben lehet megcserélni az "x,y = y,x" kóddal:

Python
Ruby

Van még?
P.S. a Python iszonyú jó, próbáljátok ki.

Előzmény: pint (25)
pint Creative Commons License 2001.12.18 0 0 26
Ja és még annyi, hogy ha még egyszer meglátom, hogy valaki rekurzióval számol faktoriálist, hát bizisten szitává lövöm!
pint Creative Commons License 2001.12.18 0 0 25
A nyelvi feladvány megoldása a Ruby, ajánlom mindenkinek, friss, fantáziadús, brilliáns.

A csere segédváltozó nélkül pedig baromság, max logikai feladvány, gyakorlati haszna explicit zérus, és aki ilyet tanít rendes eljárások helyett, az az időt fecsérli.

Mondjuk miért van az, hogy a szuperhájtek sulikból kikerülő emberkék, akiknek a guru és a hack szó hallatán a saját tükörképük jut eszükbe, mind tudják, hogy hogy kell xorral helyben cserélni, de egy se tudja, hogy kell egy tisztességes iterátort írni bináris fához?

Na. Akinek nem inge ne vegye magára, csak néha elfog valami irracionális indulat.

noway Creative Commons License 2001.12.18 0 0 24
Clean-ben nem adhatsz újra értéket egy változónak, ha egyszer már inicializáltad.
Előzmény: fuhur1 (19)
Silan Creative Commons License 2001.12.14 0 0 23
Hát, nemtom :)
Én mindenesetre a Pythonra gondoltam.
Előzmény: Filburt (22)
Filburt Creative Commons License 2001.12.14 0 0 22
Logo? Fortran? Algol? B;-)))))))

Philip 'bitrasper' Burton

Előzmény: Silan (21)
Silan Creative Commons License 2001.12.14 0 0 21
Clean? Lehet, azt nem ismerem. Én egy másik nyelvre gondoltam.
Előzmény: fuhur1 (19)
Silan Creative Commons License 2001.12.14 0 0 20
No azt nem hinném.
Előzmény: ungyuli-bungyuli (17)
fuhur1 Creative Commons License 2001.12.13 0 0 19
x,y = y,x

kóddal.
(Hogy melyik programnyelvben, az legyen találós kérdés! :))

!!clean!!

Előzmény: Silan (15)
miki_ng Creative Commons License 2001.12.13 0 0 18
ja tényleg nem fizetnek érte, de talán ha már elvállaltad, akkor már nem a pénzt kellene nézni...

ez pedig azt jelenti, hogy te vagy a tanár, az a feladatod, hogy minél jobban átadd nekik a tudásodat és ehhez pedig egy kis fegyelmet is kell tartani
itt már te vagy a fönők azt kell csinálniuk amit mondasz

Előzmény: Filburt (6)
ungyuli-bungyuli Creative Commons License 2001.12.13 0 0 17
Basic-Pascal?
Előzmény: Silan (15)
noway Creative Commons License 2001.12.13 0 0 16
s1=concat(s1, s2)
s2=cut(s1, 1, length(s1)-length(s2))
s1=cut(s1, length(s2), length(s1)-length(s2))

nem mintha sok értelme lenne...

Előzmény: rosenkrantz (13)
Silan Creative Commons License 2001.12.13 0 0 15
Persze, én is arra gondoltam, mire másra? Ezt lehet megcsinálni az
       x,y = y,x

kóddal.
(Hogy melyik programnyelvben, az legyen találós kérdés! :))
Előzmény: Filburt (11)
Filburt Creative Commons License 2001.12.13 0 0 14
ACK

FB

Előzmény: tcs (12)
rosenkrantz Creative Commons License 2001.12.13 0 0 13
Ezt meg lehet csinálni olyan változókkal, amiket össze lehet adni, meg ki lehet vonni. Hogy megy ez pl. stringekkel?
Előzmény: tcs (12)
tcs Creative Commons License 2001.12.13 0 0 12
És persze a bitenkénti kizáró vagy-os (xor) trükkre gondolt, vagy az alábbi összeadásos-kivonásosra:
X:=X+Y;
Y:=X-Y;
X:=X-Y;
Előzmény: Filburt (11)
Filburt Creative Commons License 2001.12.13 0 0 11
Szerintem o ket valtozo ertekenek a cserejere gondolt (pl. mint ami pl. a minimum kivalasztasos rendezesben is van).

F. Burton

Előzmény: Silan (10)
Silan Creative Commons License 2001.12.13 0 0 10
Két változó cseréje? Én így szoktam csinálni:
x,y = y,x
Ennél asszem nincs egyszerűbb.
Előzmény: benkoke (8)
Filburt Creative Commons License 2001.12.13 0 0 9
Labor,

Egy Bxxxxx nevu privat suli volt Bp. belvarosaban.

benkoke

En csak segedvaltozoval mutattam be, volt, akinek az is eleg volt aznapra. Bar a 'valtozo' fogalma sem volt kispalya, vagy az i:=i+1 B-))))) A valtozora a legjobb pelda vegul az lett, hogy 'Kepzeljunk el dobozokat....'.

Masik kedvencem pl. a halmazok volt (matekbol). Elvileg erettsegizett emberek neztek hulyen, hogy ha B reszhalmaza A-nak (kis karika a nagyobb karikaban), akkor a B elemei A-nak is elemei.

Ekkor vettem elo azt a peldat, hogy fogok egy dobozt, beleteszem a tollamat, es ezt a dobozt is beleteszem egy dobozba. Stb. stb... Neha nagyon el tudtam faradni a vegere...

Filburt

benkoke Creative Commons License 2001.12.12 0 0 8
Izgalmasakat írtok, náha megdöbbentőt.

De alapértelmezésben én kis trükkökre gondoltam, amit az oktatásban fel lehet használni. Például, hogy mutatjátok be két változó értékének cseréjét: csak segédváltozóval, vagy máshogy is?

Labor Creative Commons License 2001.12.11 0 0 7
hmmm. ismerős a két figura. lehet sejteni, melyik volt ez a cég? :)))
Előzmény: Filburt (6)
Filburt Creative Commons License 2001.12.11 0 0 6
De a sorkatonak valszeg nem fizetnek kemeny penzeket, hogy tanitsak oket. Az 'en' tanitvanyaim viszont fizettek rendesen, szoval nem dobhattam ki oket. B-)

Bar egyszer volt egy figura, akit kivagtam orarol. Dezsonek hivtak, valoszinuleg a cege iskolazta be, mert nagyon ruhellt oran lenni. Kedvenc foglalatossaga az volt, hogy baromsagokat kiabalt be. Pl. Excel orak voltak, csinaltunk valami komplexebb feladatot, Dezso meg hatulrol tette a megjegyzeseket (a peldaadatoktol kezdve az iskolaig) mindenre.

Nem ezen gorombultam be, a csoporttarsai rendeztek le mindig (a kedvencem a 'Dezso, kushadj mar!' volt, amit egy keves haju, nyuzuge konyvelo jellegu figura birt olyan hangsullyal mondani, mintha o lenne a Keresztapa).

A kivagas oka az volt, hogy egy szep napon Dezso, megunva az orat, elkezdett telefonalgatni. Ha csendben tette volna, nem zavart volna, mert ez felnott kepzes volt, dolgozo emberekkel, barmikor akadhatott olyan dolog, ami miatt kerestek oket, bar ekkor minimalis feltunessel kisurrantak a folyosora es ott inteztek el a dolgot.

Nos Dezso telefonalgatott, sot, ot is hivtak. Ketszer megkertem, hogy fejezze be, nem tette. Ekkor lekapcsoltam a projektort, felkapcsoltam a vilagitast es leallitottam az orat, az osztallyal meg kozoltem, hogy addig egy szot nem szolok, amig D. el nem hagyja a termet es lehetoleg ma mar vissza sem jon.

Dezso ekkor sertett pofaval letette a telefont, majd duzzogva megjatszotta, hogy o most akkor nagyon figyel, tole mehet tovabb az ora. Kb. 5 kinos csenddel telt perc (meg egy ket 'Inkabb most menj, Dezso') utan D. fogta a cokmokjat, majd kozolte, hogy most megkeresi az igazgatot. Mondtam neki, hogy III/315-os szoba, menjen nyugodtan. Vegul csak haza ment, de Excelre nem jott tobbet (a csoportnak meg nem tartottam mas orakat).

Filburt

Előzmény: miki_ng (5)
miki_ng Creative Commons License 2001.12.10 0 0 5
rászólsz hogy ha nem bír magával menjen ki a folyósora és vigyázzon a kabátokra

mondjuk én sorkatonákat tanítok (még csak)

E-ditke Creative Commons License 2001.12.10 0 0 4
Ez jóóóóó :))) Ilyet az én tizenegy éveseim sem csinálnak! :)))

Az alsó tanító nénik egyik kedvelt módszere, amikor azé a gyereké a szó, akinél a labda van... esetleg tovább lehet fejleszteni galacsinos módszerré... :))

Előzmény: Filburt (3)
Filburt Creative Commons License 2001.12.10 0 0 3
Mit lehet tenni, amikor felnott (esti) oktatason 40+-os 'manager apu' leul a gepe ele, leteszi a szamszonajtot maga melle, kiteszi az asztalra a mobilt, majd kitep egy lapot a fuzetebol, gombocca gyuri, majd csillogo szemekkel megdobja vele a szinten 40+-os 'szoke anyut', aki a talalatot vihogva jelzi, majd a galacsinnal megdob valaki mast? B-)

Filburt aki ezek utan megprobalt orat tartani

pint Creative Commons License 2001.12.09 0 0 2
Nekem is ennyi tippem van.
Előzmény: benkoke (-)
Dr. Lecter Creative Commons License 2001.12.09 0 0 1
Egy informatív topic.
PETYUS Creative Commons License 2001.12.09 0 0 0
Ez m0st mi?
Előzmény: benkoke (-)
benkoke Creative Commons License 2001.12.09 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!