A nyelvi feladvány megoldása a Ruby, ajánlom mindenkinek, friss, fantáziadús, brilliáns.
A csere segédváltozó nélkül pedig baromság, max logikai feladvány, gyakorlati haszna explicit zérus, és aki ilyet tanít rendes eljárások helyett, az az időt fecsérli.
Mondjuk miért van az, hogy a szuperhájtek sulikból kikerülő emberkék, akiknek a guru és a hack szó hallatán a saját tükörképük jut eszükbe, mind tudják, hogy hogy kell xorral helyben cserélni, de egy se tudja, hogy kell egy tisztességes iterátort írni bináris fához?
Na. Akinek nem inge ne vegye magára, csak néha elfog valami irracionális indulat.
ja tényleg nem fizetnek érte, de talán ha már elvállaltad, akkor már nem a pénzt kellene nézni...
ez pedig azt jelenti, hogy te vagy a tanár, az a feladatod, hogy minél jobban átadd nekik a tudásodat és ehhez pedig egy kis fegyelmet is kell tartani
itt már te vagy a fönők azt kell csinálniuk amit mondasz
Egy Bxxxxx nevu privat suli volt Bp. belvarosaban.
benkoke
En csak segedvaltozoval mutattam be, volt, akinek az is eleg volt aznapra. Bar a 'valtozo' fogalma sem volt kispalya, vagy az i:=i+1 B-))))) A valtozora a legjobb pelda vegul az lett, hogy 'Kepzeljunk el dobozokat....'.
Masik kedvencem pl. a halmazok volt (matekbol). Elvileg erettsegizett emberek neztek hulyen, hogy ha B reszhalmaza A-nak (kis karika a nagyobb karikaban), akkor a B elemei A-nak is elemei.
Ekkor vettem elo azt a peldat, hogy fogok egy dobozt, beleteszem a tollamat, es ezt a dobozt is beleteszem egy dobozba. Stb. stb... Neha nagyon el tudtam faradni a vegere...
De alapértelmezésben én kis trükkökre gondoltam, amit az oktatásban fel lehet használni. Például, hogy mutatjátok be két változó értékének cseréjét: csak segédváltozóval, vagy máshogy is?
De a sorkatonak valszeg nem fizetnek kemeny penzeket, hogy tanitsak oket. Az 'en' tanitvanyaim viszont fizettek rendesen, szoval nem dobhattam ki oket. B-)
Bar egyszer volt egy figura, akit kivagtam orarol. Dezsonek hivtak, valoszinuleg a cege iskolazta be, mert nagyon ruhellt oran lenni. Kedvenc foglalatossaga az volt, hogy baromsagokat kiabalt be. Pl. Excel orak voltak, csinaltunk valami komplexebb feladatot, Dezso meg hatulrol tette a megjegyzeseket (a peldaadatoktol kezdve az iskolaig) mindenre.
Nem ezen gorombultam be, a csoporttarsai rendeztek le mindig (a kedvencem a 'Dezso, kushadj mar!' volt, amit egy keves haju, nyuzuge konyvelo jellegu figura birt olyan hangsullyal mondani, mintha o lenne a Keresztapa).
A kivagas oka az volt, hogy egy szep napon Dezso, megunva az orat, elkezdett telefonalgatni. Ha csendben tette volna, nem zavart volna, mert ez felnott kepzes volt, dolgozo emberekkel, barmikor akadhatott olyan dolog, ami miatt kerestek oket, bar ekkor minimalis feltunessel kisurrantak a folyosora es ott inteztek el a dolgot.
Nos Dezso telefonalgatott, sot, ot is hivtak. Ketszer megkertem, hogy fejezze be, nem tette. Ekkor lekapcsoltam a projektort, felkapcsoltam a vilagitast es leallitottam az orat, az osztallyal meg kozoltem, hogy addig egy szot nem szolok, amig D. el nem hagyja a termet es lehetoleg ma mar vissza sem jon.
Dezso ekkor sertett pofaval letette a telefont, majd duzzogva megjatszotta, hogy o most akkor nagyon figyel, tole mehet tovabb az ora. Kb. 5 kinos csenddel telt perc (meg egy ket 'Inkabb most menj, Dezso') utan D. fogta a cokmokjat, majd kozolte, hogy most megkeresi az igazgatot. Mondtam neki, hogy III/315-os szoba, menjen nyugodtan. Vegul csak haza ment, de Excelre nem jott tobbet (a csoportnak meg nem tartottam mas orakat).
Ez jóóóóó :))) Ilyet az én tizenegy éveseim sem csinálnak! :)))
Az alsó tanító nénik egyik kedvelt módszere, amikor azé a gyereké a szó, akinél a labda van... esetleg tovább lehet fejleszteni galacsinos módszerré... :))
Mit lehet tenni, amikor felnott (esti) oktatason 40+-os 'manager apu' leul a gepe ele, leteszi a szamszonajtot maga melle, kiteszi az asztalra a mobilt, majd kitep egy lapot a fuzetebol, gombocca gyuri, majd csillogo szemekkel megdobja vele a szinten 40+-os 'szoke anyut', aki a talalatot vihogva jelzi, majd a galacsinnal megdob valaki mast? B-)